Graphilla.com :: Преглед на тема - design an accounting systema - kritika pls :)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

design an accounting systema - kritika pls :)
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Legoman_

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

da be hora kajete ne6toi i za 4erveniq( 4erveno & sivo ) dizain vse pak
popluite me i mene malko, da otmenq a4o
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми то тва се едно да говориш за дизайна на windows.... и в двете версии няма нищо, което да напомня дизайн... то една рамка, един текст и две иконки...
просто няма какво да се коментира
angeldimitroff

Местожителство: Mainz / Germany

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 3:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bile написа:
ми то тва се едно да говориш за дизайна на windows....

аз предопредих, компетентност вали от всякаде :) Тук вече се изказаха че менютата на една ос и иконите не били дизайн ... Браво, браво. Пич всичко е дизайн и концепция - старт менюто, иконите в него, браузера ти ... От това ти изказване веднага може да се сети човек че най-вероятно си някой самоук, защото иначе в университета щяха да ви ги кажат тея неща още на първата лекция. Просто нямам думи :) Всеко GUI има дизайн, но явно което не е пълно с ефекти и картинки за теб не е дизайн.

Повече няма какво да кажа, аз все си мислех че тука хората са по-компетентни.

Ще завърша със заключението, че в тоя случай по добре да не беше казвал нищо :)
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 3:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

angeldimitroff написа:
Всеко GUI има дизайн

вярно пич, вярно - всяко GUI има дизайн, АМА САМО АКО МУ СЕ НАПРАВИ ТАКЪВ.... и явно програмистките ви мозъци не могат да схванат че тука ДИЗАЙН НЯМА, че НЕ СТЕ НАПРАВИЛИ ДИЗАЙН и че ако искате да има дизайн във цялата история, трябва да започнете НАНОВО

ама нали по-добре да не казвам нищо, та няма да ти разяснявам що е дизайн и защо при вас той липсва

ае със здраве =)
angeldimitroff

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 3:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да и на мен програмиския ми мозък стигна до заключението че колкото по малко говориш, толкова по малко се излагаш :)

аз лично се отказвам до коментирам темата повече, благодаря за голямата критика от страна на BadmotherfuckeR.

Лека работа
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 4:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ааа... ае не така с лошо бре хора...

баси
системата е страхотна - кво разбирате вие амаха.... кви сте само се заяждате с хората..

еле па БАД - той най БАД тука...:)
Върнете се в началото
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Пет Сеп 24, 2004 8:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

angeldimitroff написа:
samo kadeto shte go popravia samo za edno... neznam pri nego kak e no mislia che vsi4ki vijdat che ima i edin cherven design

mi toi ne e tvoi zatva ne kazah nishto po nego.

ama kato se nalaga:
Legoman написа:
da be hora kajete ne6toi i za 4erveniq( 4erveno & sivo ) dizain vse pak popluite me i mene malko, da otmenq a4o

mi tvoia design e po zle ot toia na kolegata ti, nikva ideia nema kato si go pravil, plushtial si 45 gradusovi liniiki na volia, pravil si nekvi slabi opiti da zaobliash uglite ma tolkova zle sa stanali che i sam vijdash predpolagam, i za kapak si ostavil antialiasnati fonts.
Върнете се в началото
leviatator

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

angeldimitroff:
Пич позволявам си да говоря в темата ти защото аз ползвам подобно нещо.

Не мога да разбера защо говорите за "Дизайн"? Запита ли се преди да седнеш да го правиш, кой ще го ползва.
Аз щи кажа. Секретарките щи го ползват, в най-добрия случай customer support-а.

За мен идеята е не само как ще изглежда, но и за какво и от кой ще се ползва. В случая подредбата на нещата е "Тури го кадето има място, то нали си пише, ще го видят и ще кликнат". Не виждам смисъл в идеята да седнеш с един лист, на който е написано какво ТРЯБВА да има и да плякнеш нещата както ти дойде.

Според мен ако си степенуваш нещата в реда (в момента очевидно не си):
1. От кой се ползва.
2. Кое се ползва най-много.
3. Как да направя това което се ползва най-много най-достъпно. (което ако си отговоря ще промени идеята ми за кое къде да седи и как да изглежда)
4. Ако ми плащат - Дали, правейки "Дизайн" за подобна система, няма
хората дето ще ми платят за него да се замислят, че дават пари за "Дизайн" ОЧЕВАДНО взаимстван от безплатно разпостраняван такъв. (Щото хора дето искат такава система са виждали KDE, Gnome и OSX.) (btw ако я правиш за без пари дизайна си е добре :))))

Айде, и умната ...
Гост

МнениеПуснато на: Пон Сеп 27, 2004 10:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

angeldimitroff
за другите не знам, но
аз съм респектиран от Вас!
харесва ми начина Ви на мислене!
УСПЕХ БРАТ!!!
Върнете се в началото
angeldimitroff

МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 2:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да ти кажа честно незнам вече кой се бъзика и кой говори сериозно. А и честно вече съжелявам, че изобщо се допитах за мнение. Просто бях толкова горд от енджина, който написах за софтуера, че реших да се пробвам да си направя и дизайн, защото вие хората на изкуството мислите много по-различно от един програмист - разбира се! Прецених, че е по-добре да си го направя сам за да не ми се налага да обеснявам с години какво искам.

Както и да е ... лека вечер.[/b]
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

angeldimitroff написа:
А и честно вече съжелявам, че изобщо се допитах за мнение.

Ми да, за какво ти е мнението на хора, които освен добър енджин искат и едно приятно, разбираемо и удобно оформление?! Важното е Енджина!

Моето мнение е че съвсем напразно се пениш и скачаш на хората, защото аз лично излишни забележка не видях! Може и да не са с тона и съдържанието които биха ти харесали, но пък са верни.

п.п. Ти да имаш това GPL за иконите под ръка? Че ми е интересно има ли точка по която ти разрешават да ги разкомплектоваш и ползваш за комерсиални цели?
zi

Местожителство: Sf

МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 9:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ам гледах взирах се аобаче верно се помаях - що се пениш ?

принципно би трябвало а' си доволен че някой си е направил труд да рекне мнение щот истина е - не е добре през каквато и призма да го взглеждаш !

като цветове - направо се чудая как ти се пасва виненкото със синкавото ?

от лявата страна е толкоз сгъчкано всичко че се чудя дал няма да почнат да се припокриват една с друга иконите текстове и т.н.

шрифтовете - нъц

загледай поне трите реда "show traffic", "User", "angel" - сега аз се питам - е ли е възможно на някой да му седят добре ???

на всичките преливания - този плосък календар омесен в сиво синьо лилаво направо ме ...

всяко оконтуряване на някво пространство е с съвсем различен цвят ...

таз ярка червено синя зелена диаграма е с такъв контраст над всичко останало че ако ми бяха включили апарат сигур щях да я повторя ...

за да не се изреждат останалите недообмислени решения се надам да разбереш че не е добре - въпреки че проблема си е твой де :)

==================
:) GDGB :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Вто Сеп 28, 2004 11:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

angeldimitroff написа:
Ами да ти кажа честно незнам вече кой се бъзика и кой говори сериозно. А и честно вече съжелявам, че изобщо се допитах за мнение. Просто бях толкова горд от енджина, който написах за софтуера, че реших да се пробвам да си направя и дизайн, защото вие хората на изкуството мислите много по-различно от един програмист - разбира се! Прецених, че е по-добре да си го направя сам за да не ми се налага да обеснявам с години какво искам.

Както и да е ... лека вечер.[/b]

Аз лично не се шегувам в твоя случей!
наистина недей да се сърдисш на останалите за критиката,
но това е все едно аз да отида във форум за Java програмиране - примерно -
и да постна некое скриптче което съм изтеглил от Интернет ( говоря за иконите )

Иначе ти казах - имате уважението ми!
УСПЕХ!!!

П.С. И не съжалявай че си постнал.
Върнете се в началото
angeldimitroff

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 2:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина нека приключим проблема, а за GPL, прочетете в интернет :)

Лека работа
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 2:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

..:: Всеки да прави, каквото му се пие ::.
Да мисля че подписа ти ичерпва темата. Но не и за мен.
Докога Вие Господапрограмисти Ще изземвате нагло Нашите функции.
Кат не плаща клиента му го даваш без картинки. Така ще направя и аз ако не плаща за програмиране. Аз не си бутам Гагата дет не мие работата. Ти кво да земеш да не обидиш клиента. А кометара че дизайнера няма да те разбере е ясен: НЕ работиш с правилния Дизайнер /щото той не е ефтин/ и за това дай с голямата лопата. Те дизайнерите не ви требват на вас. За това като дойде клиент за да му продам Дизайн го слагам в техническото задание кат разход. Щото некой ги учи че Дизайна е проста работа дет секи я може, а дрпането на скриптове от мрежата и поорезването им е много сложна такава./ не че иакм да те обидя, ма твоя пост за мен е доказателство за неща дето ми ядат хляба/ А на програмист угодия нема, още малко с Нешънал Роуз не сам почнал да бачкам кат права технически задания за програмерите.Се тая е. Се нещо не са разбрали, се проявяват творческа мисъл баш дет не требва и никога не влизат в дедлинето.
ае байгън.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 7:10 pm    Заглавие: :) Отговорете с цитат

nubizus :)
нека да не обръщаме нещата, като "дизайнери срещу програмисти"
такова нещо никога не е имало и няма и да има.
Уважавам работата на програмиста, надявам се и той да уважава мойта.

Проблема е по скоро в некомпетентноста на някои хора, за които дизайна не е от значение -
"абе да има нещо", но имат последната дума.
Върнете се в началото
angeldimitroff

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 10:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nubizus
Абе пич, много и аз не искам да те обиждам, ама пак почнахте да се прескачате. Аз ще правя каквото искам, ако искам ще го напълня с снимки на голи каки и така че го продам. Не виждам какъв ти е проблема, а това че разни лапета ти ядът хляба само може да ми гови че явно не предлагаш нещо по-добро от хлапето хванало MS Paint и MS Frontpage 2003 !!! Самия факт че си губиш времето, като губиш и мойто с малоумните си заключения ми говори, че явно не са се смазали да ти порачвам разни неща!

Както и да е ... Гледай следващия път като нямаш работа, а и си се изчерпал и нямаш сили за ръчен труд под душа да не ми губиш времето да ти отговарям или пък да ти чета пубертетските заключения. Знам че си гладен и някой трябва да ти е крив ! Вземи си намери работа и там се доказвай ( или никъде не те вземат защото в БГ нямало работа.... - това е поредното оправдание да всички неуспели в БГ, а там има много работа, ама за съжеление за неспособни няма.) Аз си направих експеримента като дизайнер и съм много доволен че лъснаха толкова много некомпетентни, завистливи и отчаяни хора ... Не е така със всички разбира се, тези които ми направиха конкретна критика разбрах че разбират !

Лека работа на всички който имат такива, а на тези които нямат - моля да си губят времето другаде :)
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 10:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има ли вариант да посмекчим тона, или да търсим скунданти вече?!
Аз мисля че като за програмист дизайна е добър. На някой да му се спори още???
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Сеп 29, 2004 11:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mda, mnogo dobre go kaza: Gladen sam, Nemam pora4ki i sam nekaduren i edinstweno twoia interfeis mi wdahna smisal w ziwota, po cel den 4akam takiwa kato tebe da se pokazat tuka i da im sa naprawa na Welik.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети