Graphilla.com :: Преглед на тема - Какво точно предлагат ГЕНИИТЕ от DigSys/Register.bg ???????

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какво точно предлагат ГЕНИИТЕ от DigSys/Register.bg ???????

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 3:06 am    Заглавие: Какво точно предлагат ГЕНИИТЕ от DigSys/Register.bg ??????? Отговорете с цитат

Драги ми дами и господа, за мое голямо щастие, не ми се е налагало да регистрирам български домейн. За голямото нещастие на мой познат - преди няколко дена човечецът отишъл да си регистрира www.xxxxxxx.BG домейн, след което попадна при мен и след разказа си - просто останах шокиран. Честно казано - малоумието, което ми разказа той ми се стори твърде много даже за българия, за това с леко недоверие отидох на великия сайт на register.bg да видя -какви са условията да се регистирра домейн в .BG .... изпаднах в нервна криза.

Моля, наистина, отидете и прочетете какви са изискванията и ми кажете - това нормално ли е???? Погледнете документите, които се изискват за едно пикливо домейн име!!! мястото е www.register.bg

1. register.bg бидейки предназначено за bg пазара тръгва на...АНГЛЙСКИ. уау... да живеят англоговорящите тука дето регистрират .BG домейни по цял ден!!!

2. никой не може да регистрира именце ей така... е как!!! 2004 година!!! - човек не може да регистрира нормално име - просто защото му харесва и е готов да си плаща!!! 1937 берлин е било подобре да знаете!
- трябва човек да е собственик на компания с такова име
- да е собсвеник на търговска марка с такова име

Съжалявам, но като ги пиша тези редове и усещам, че нещо ме задушава - истерия напираща отвътре да си кажа мнението на всичките началници там дето си мислят, че вършат няква работа там... Ама нали сме про-та и требе да се сдържаме от вулгарен език.... е не мога....

3. погледнете какви документи се искат да си регистрираш домейн... САМО ПОГЛЕДНЕТЕ! съдебна регистрация, актуално състояние, съдимости, задължения и т.н. за едно име на домейн??? абе хора, не сме 1945 година Сибир беееееееее!!!!!!!!!!!! какво е това пълно малоумие? що за шизофреници са това там??

Поредната българска компания - монополист - дето нещо е превъртяла и е решила, че трябва да изземе фукциите на тайните служби, полицията и какво ли още не

Кажете ми - нормално ли е това? нормално ли е да се иска този списък с документи за една никва регистрация?? такива трудности за едно глупаво име дето влиза в една тъпа база с попълването на 10 полета и повече никой никога не се занимава с него, защото има сървъри за тази цел???

И КАКВИ ЗА ТЕЗИ ЦЕНИ ??????? 50USD за регистрация и 50 USD на година??? вие ЛУДИ ли сте господа? значи началната вноска струва 120 USD с ДДС ?? и после по 60 USD с ДДС на година???? когато всичко друго струва 1/5 от тази цена да не говорим за специални оферти дето са на 1/10 от тази цена?

Нека някой ми каже - аз ли изперквам или това са поредните нагли полуидиоти от рода на нашите любими мобилни оператори? които си имат монопола и правят животът тук една малка песен?

е аз си го казвам - докато цари това малоумие - тези сладури няма да видят нито един лев от мен, мойта фирма и всичко друго дето зависи от мен.

благодаря за вниманието.
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 8:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Донякъде си прав - обаче само до някъде
По цял свят изискванията за национален домейн са почти същите.
Целата е да не регна IBM.bg и да ги изнудвам за домейна.
отделен факт е че цифрови системи са .........
Но като изисквания за съдебна регистрация и пр са напълно нормални
Все пак това не са комерсиални домейни
Гавански
12:55 Am

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 9:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ValBo написа:
По цял свят изискванията за национален домейн са почти същите.

Nito v Germania nito v Russia ima podobni iziskvania. Za imenata na golemite marki se prilaga tova koeto s eprilaga i za .com domeinite--ako regnesh ibm.com i posle obache ibm dokazhat che tova e tiahna nalozhena marka a ti niamash obshto s kompaniata ili imeto, ti si dlyzhen da go preotstypish. Pone taka znam az.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ico

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 9:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

themagician dobar den :))) chak sega li ...

Valbo ne e nomera az da ne regna IBM.bg :))))))) ako az otida s registrirana firma "ИБМ" (Ivan, Boian i Misho) she me varnat li ?? Prosto sistemata e tromava i stranno izmislena... se edno voenni sa praili kuhnenski robot :))))))))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
Valbo ne e nomera az da ne regna IBM.bg :))))))) ako az otida s registrirana firma "ИБМ" (Ivan, Boian i Misho) she me varnat li ??

shta vurnat, shtoto domaina e s 3 bukvi, pri teia galoshi takuv domen ne moe da kupish po normalen nachin. ot 4 bukveni nagore beshe, ako ne se luja, zatva niama i hp.bg ami ima hp-bg.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ico

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

BadmotherfuckeR написа:
ico написа:
Valbo ne e nomera az da ne regna IBM.bg :))))))) ako az otida s registrirana firma "ИБМ" (Ivan, Boian i Misho) she me varnat li ??

shta vurnat, shtoto domaina e s 3 bukvi, pri teia galoshi takuv domen ne moe da kupish po normalen nachin. ot 4 bukveni nagore beshe, ako ne se luja, zatva niama i hp.bg ami ima hp-bg.com

Ok de extrapoliraite primera mi za 4 bukvi i nagore :))) men mi e dostatuchna cenata za da me otkaje da se zanimavam i s drugite im interesni glavobluskanici :)))))
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

BG is shit. TRe mai da go smenat wmesto BG - BUG.
taka ste e realno primerno horata nawun ste sa naiasno 4e tukaaa nestata sa BUG.
Върнете се в началото
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде честитоооо... :-)
Аз лично съм ги отписал отдавна и на клиентите ми също не давам да регистрират в .bg. Истината обаче е, че има хиляди регистрирани БГ домейни като ги умножиш по 60$ на месец - става сладко. Вероятно затова тази дейност се дава без конкурс.
Той един ден по ТВ техен шеф се жалваше "колко скъпа е тази дейност" и как хората не се отнасяли с разбиране към въпроса. :-)
evil_kornholio

Местожителство: earth-Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 10:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

daaa tva e stoto za kvo vi e domain na vas be ? ko sha gu praite? mi horicata stimulirgat ikonomikata ua!!!! praish si firma gazobruk i kvo li oste ne i na ti domain, kuv e problema..... Da ..... takova i tuturutkite smotani. Big fun bilo v bg kak da ne se raztopish oy kef
themagician

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
themagician dobar den :))) chak sega li ...

Valbo ne e nomera az da ne regna IBM.bg :))))))) ako az otida s registrirana firma "ИБМ" (Ivan, Boian i Misho) she me varnat li ?? Prosto sistemata e tromava i stranno izmislena... se edno voenni sa praili kuhnenski robot :))))))))))

Dobar den dobar wecher, ne mi se e nalagalo - ne sum se interesuval tva e.

Tova, koeto osobeno me radva e che diskusia kato takava niama - vsichki sa na edno mnenie na praktika. Tova moje bi e dobar znak...

inache horata reistrirat blabla-bg.com imenno shtoto ne shtat da sa v BG. inache ogranichenieto za bukvite e normalno da e ot 3-4 nagore. zashtoto subdomains kato:

...com.bg ...org.bg ...edu.bg sa vodiat tam za specialni - kakto v UK i australia i predpolagam v mnogo drugi darjavai. broiat na bukvite sum ok. ama vsichko drugo... abe mani mani...

chovek spontanno mi idva ideata - a zashto ne se vzeme alternativen domain kato .ba ili tam nesdhto drugo i da se reshi che e bulraski i taka... znam li i az.
Zing

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 3:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

LZ - aeroplanite i radiolubitelite sa s LZ kakto nekoi grupi i shokolati
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 4:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pak moze i BUL - pone tai ni pishat horata po sveta po razni sportni i spirtni proyavi

ma tvoeto frend e minal tanka laisna dea - kat sa mu dali domein - mi ako imashe propuski v zdravnoto osiguryavane = nema domain, nema lichen lekar, i domashnata s akciz :)
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 5:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

themagician написа:
inache ogranichenieto za bukvite e normalno da e ot 3-4 nagore. zashtoto subdomains kato:

...com.bg ...org.bg ...edu.bg sa vodiat tam za specialni - kakto v UK i australia i predpolagam v mnogo drugi darjavai. broiat na bukvite sum ok. ama vsichko drugo... abe mani mani...

mi to za kwo e too registrator ako ne moe da preceni dali da dade na nekoj "edu.bg" ili "org.bg" ili az primerno da nemoe da si regna "avi.bg" ama ko preci ico kat e parwia poiskal da si naprai "ico.bg"?

gluposti na tarkala...
Върнете се в началото
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Towa e mnogo star problem, spomnyam si beshe '96 ili '97 (a mozhe bi i po-rano) kogato tezi pichowe prawiha mizerii na AUBG-to za registratsia na aubg.bg -- nenormalna istoria otkrai do krai :))))

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 6:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

be az neznam v com net org oblastite da ima ogranichenia za 3-bukvenite imena ... po skoro ne moesh da kupish shtoto veche sa izkupeni.
Ili naistina ima ?? niakoi znae li ?
Върнете се в началото
themagician

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 7:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
be az neznam v com net org oblastite da ima ogranichenia za 3-bukvenite imena ... po skoro ne moesh da kupish shtoto veche sa izkupeni.
Ili naistina ima ?? niakoi znae li ?

2-3-bukvenite sa reserve samo v country domains. demek - domains na darjavi.

avatarche: poradi prichinata che tova chesto go pravi software po fiksirani pravila, a ne chovek.
bass

МнениеПуснато на: Вто Окт 05, 2004 8:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам домейн в BG от три години. Регистрацията мина "само" за 2 седмици, защото съм с вътрешен човек. Годишните плащания се извършват след пращане на проформа от Register.bg.
Тази година най-неочаквано се обаждат на счетоводителката (която, естествено, не фигурира никъде в регистрационните документи) за да й кажат, че ни спират след 3 дни, понеже не сме си платили.
Аз решавам, че просто проформата се е затрила някъде и обръщам офиса с главата надолу - без резултат. Гузно се обаждам и моля да ни пуснат отново проформата по факса. Диктувам домейна. Отсреща:
"- ъъъъ... я да видим... ъъъ... ма аз не виждам да сме ви пускали проформа за тази година - на вас кога ви изтича регистрацията?"
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Окт 10, 2004 2:42 pm    Заглавие: mda... Отговорете с цитат

Значи аз преди 4 години стоях пред този... проблем. и се реших, че не искам да се занимавам с него и тогава регистрирах .net домейн. За хората, които не могат да направят подобно нещо, или имат наистина нуждата от .bg домейн и не са доволни от услугите на Digitali-te, мога само да кажа, защо не се оплачат където трябва? Ако някой знае къде е това място, нека каже - и аз бих пратил един мейл. Защото с този монопол в близко бъдеще и нещо друго могат да измислят...

До колкото знам, преди е имало хора, които са били недоволни от това и са пращали писма - без резултат, защото световния регулатор (този, който е дал на Digital разрешението да се занимава въобще) е казал, не ние сме доволни от тяхната работа и не смятаме че трябва да се променя нищо. Е да, ама не... постоянно трябва да се говори и пише, за да се промени нещо. Не само у нас, но и по света има зверска бюрокрация, която не се интересува от "дребни" проблеми като този.

Повече общество, повече мнения, повече критики и повече действия му е работата!

Айде...
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Нед Ное 07, 2004 2:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Abe ne e lud toja deto izjajda dva zelnika, ami toja deto mu gi dava!
Ne vijdam kakvo tolkova ako se hvanat i gi boikotirat tija ot Register.bg
pa da vidim posle kakvi shte im sa cenite...;)
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Нед Ное 07, 2004 10:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TheViolator написа:
Abe ne e lud toja deto izjajda dva zelnika, ami toja deto mu gi dava!
Ne vijdam kakvo tolkova ako se hvanat i gi boikotirat tija ot Register.bg
pa da vidim posle kakvi shte im sa cenite...;)

Mi aide na boikot de- kajete de trebva da prashtame po 10 maila, ko da sadrajat i da spretnem edno saitche po temata i taka - pone da se chude niakav glas, inak taka samo v agala da si revem e grozno...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети