Graphilla.com :: Преглед на тема - CMYK смяна на цвета при клишета във флексо

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

CMYK смяна на цвета при клишета във флексо
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
do_it

Местожителство: Shoumen

МнениеПуснато на: Вто Окт 12, 2004 2:43 pm    Заглавие: CMYK смяна на цвета при клишета във флексо Отговорете с цитат

Ситуацията е следната. Имам проект от 3 цвята(CYK). Проекта е одобрен, направени са клишетата. Възниква, обаче, следния въпрос. Клиента решава, че иска да се сменят цветовете. Гамата е студена, няма магента. Но идеята е при печат да се сменят цветовете и примерно вместо циан да се слага жълто, а вместо жълто - магента. Но как мога в проекта да направя тази размяна в цветоотделките, така че да се вижда общия проект в новия вариант. Проекта е правен в CorelDraw. За основа се използва изображение, а отгоре са направени надписите. Накратко - искам да видя какво ще се получи ако разменя цветовете при флексопечата(да стане MYK), без да се правят нови клишета?
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 12, 2004 3:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

samo vectorni obekti li imash ili i razter?
ico

МнениеПуснато на: Вто Окт 12, 2004 3:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi rasterizirai si proekta i v photoshopa copy->paste po kanalite
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Вто Окт 12, 2004 3:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

e tva verno po lesno... ama trebe se seti chuvek:))))
do_it

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ima i vektor i raster. Na men rastera mai mi e problema!
do_it

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

A tova s Copy i Paste po kanalite ne sum siguren che go razbrah, i zatova ako moje malko po-podrobno da mi obiasnite. Ste sum vi blagodaren za pomostta, tui kato sum nov i vse oste se ucha!
minimiro
Ксараджия

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mi exportni kat CMYK si4koto ot Corela
ako ti e redoven CMYK rastera (v smi ako ti e samo v CYK) bi trevalo da se poyavi samo v CYK v shopa
otvaryash exportnatia CMYK fail v shopa, v chanels paletata
imash info v C,Y,K. Praish si sushtia razmer fail v CMYK ma prazen, i po4vash copy/paste ot exportnatoto v praznoto

Primer:

ot exportnatia fail
Ctrl+A na Cyan chanela(markirash s mishkata samo Cyan-a purvo)
->Copy
Paste primerno v magenta chanela na praznia fail i t.n.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Целия корелси документ го експортваш като tiff. Отваряш го във фотошоп. Преобразуваш го в Multichannel. След което сменяш цветовете на каналите като от палетата Channel щракаш два пъти върху съответния цвят. Така задаваш на Циановия канал да е с цвят Магента и т.н. Става за 5 минути и получаваш идеален резултат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ico

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

za pestena na vremeto ako she mestish chaneli polzvai duplicate a ne copy->paste
Върнете се в началото
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

3 sek vreme za 2 shortkeys za 4ovek det ne znai kak da go naprai ne sa ot koi znae ko zna4enie ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ico

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

imah predvid che pri men neshto se tormozi computera kato mesta prez clipborda. Ostanal sum s vpechatlenie che s duplicate v drug file stava po burzo.
Върнете се в началото
do_it

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Vsustnost probvah nesto no ne znam dali pravilno go pravia. Kopirah cialoto izobrajenie i go postavih v Magenta kanala i izkluchih Cyan kanala. No ideata e slednata. Cyana klisheto triabva da stane julto, a jultoto klishe Magenta. I mi se iska da se vidi kakvo bi se poluchilo v tozi sluchai?
Ili moje bi triabva da kopiram jultia kanal i da go kpiram v praznia Magenta kanal i sled tova da kopiram cianovia kanal v jultia kanal i da iztria Cyana kanala?
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mi po podrobno nikoi nemoje da ti go obiasni...
ico

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

do_it написа:
Vsustnost probvah nesto no ne znam dali pravilno go pravia. Kopirah cialoto izobrajenie i go postavih v Magenta kanala i izkluchih Cyan kanala.

greshka !

do_it написа:

Ili moje bi triabva da kopiram jultia kanal i da go kpiram v praznia Magenta kanal i sled tova da kopiram cianovia kanal v jultia kanal i da iztria Cyana kanala?

toplo toplo :))
Върнете се в началото
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

be ya exportni ot corela celoto kat CMYK TIF na 72 dpi primerno i go metni na maila i shti onagleda
Върнете се в началото
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

do_it написа:
Vsustnost probvah nesto no ne znam dali pravilno go pravia. Kopirah cialoto izobrajenie i go postavih v Magenta kanala i izkluchih Cyan kanala. No ideata e slednata. Cyana klisheto triabva da stane julto, a jultoto klishe Magenta. I mi se iska da se vidi kakvo bi se poluchilo v tozi sluchai?

Пич, не четеш ли каво ти написах няколко поста по-нагоре. По начина който ти казвам правиш циановия канал жълт, жълтия магента или както ти хрумне. Хайде направи го че става скучно...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ico

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

panagonov spokoino :))) chai choveka da go obmisli
Върнете се в началото
do_it

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

OK momcheta. Prosto poslednia mi post beshe vednaga sled predposlednite dva i dokato go pisha vie ste mi napisali po-podrobno, a az niama kak da vidia ceh v sustoto vreme sum poluchil otgovora. Blagodaria vi i se izviniavam che vi zatormozih da pishete.
do_it

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 12:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Napravih go po 3-te nachina koito mi opisahte. Edinia e kopirane ot kanal v kanal v sustia dokument. Vtoria e pri tiff fail, Multichannel, smiana na cveta na kanala i tretia - suzdavane na nov dokument sus sustite harakteristiki kato originalnia i kopirane na kanalite ot staria v novia dokument. I trite nachina stanaha, no pri poslednia se poluchavat malko cvetovi razliki, spriamo purvite dva. A pri purvite dva rezultata e edin i sust.
Blagodaria. Mnogo mi pomognahte!
minimiro
Ксараджия

МнениеПуснато на: Сря Окт 13, 2004 12:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nai veroyatno cvetovite ti razliki idat ot meshane na profili
ako na vhodyashtia si mu kazal dont convert puk po default novia da e s edi si kuv profil ot tam e, ma to tva zasyaga osnovno onscreen preview-to
stoinoistite trea sa si sushtite v obshti linii
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети