Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
gajeff
|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 7:19 pm Заглавие: "Здравейте мили хора" |
|
|
тъй, казвам се Ивчо, но може да ми викате Ивайло
занимавам се с предпечат (само, предимно и единствено), май вече и по жени не ходя... Сега нещо като автобиография да вметна, а?
98 г. Техникум по полиграифя - предпечат (не че ни учиха на нещо)
от това време горе долу съм по вестници - ехедневник - ок. 4 години, сега в седмичник... :(
разни виши, но не са по темата - журналистики, комуникации... все такива работи.
по настоящем, освен вестника, се занимавам и в старото даскало с разни зелени предпечатари и дизайнери. Свесни деца, особено девойките! ;)
П.С. От работа по РС-та ми се върти главата ;) шегичка. Дъската ми хлопа в норма - колкото е необходимо за пълен работен ден и работа с клиенти. Та ако на моменти звуча странно, ще прощавате. И още нещо, малко... Писнало ми е от шефове идиоти! _________________ Бог да поживи ШКЕМБЕ ЧОРБАТА!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 7:23 pm Заглавие: Re: "Здравейте мили хора" |
|
|
gajeff написа: | тъй, казвам се Ивчо, но може да ми викате Ивайло
занимавам се с предпечат (само, предимно и единствено), май вече и по жени не ходя... Сега нещо като автобиография да вметна, а?
98 г. Техникум по полиграифя - предпечат (не че ни учиха на нещо)
от това време горе долу съм по вестници - ехедневник - ок. 4 години, сега в седмичник... :(
разни виши, но не са по темата - журналистики, комуникации... все такива работи.
по настоящем, освен вестника, се занимавам и в старото даскало с разни зелени предпечатари и дизайнери. Свесни деца, особено девойките! ;)
П.С. От работа по РС-та ми се върти главата ;) шегичка. Дъската ми хлопа в норма - колкото е необходимо за пълен работен ден и работа с клиенти. Та ако на моменти звуча странно, ще прощавате. И още нещо, малко... Писнало ми е от шефове идиоти! |
Ха така "коуега" мноо поздрави на Яни монтажистката да предадеш от кумчо вълчо;)
Обаче представянето си го направи в самостоятелна темичка и дай да видим над какво си се трудил/трудиш сега:) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 7:37 pm Заглавие: Re: "Здравейте мили хора" |
|
|
gajeff написа: | тъй, казвам се Ивчо... |
здрасти адаш :)
представянето си го направи в
рубриката "Представяне" но в нова тема - направена и кръстена от теб самия :)
при добро желание сложи свои неща, които си правил.
УСПЕХ!
:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gajeff
|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 10:08 pm Заглавие: |
|
|
Абе, то това хубаво, ама аз освен с вестници с друго общо взето не се занимавам... пък да слагам страници от вестник!?! Не искам да ви причинявам това ;) Другото са монтажи на колежки от ВУЗ-ове... които не постъпиха добре с мен... но се опасявам, че ако ги публикувам ще закрият сайта и преследват организаторите ;)
Това което го правя като вестници е... ТЪПО (общо взето)! Като сложиш мързеливи редактори и кратки срокове, материали пълни с корекии и падащи странии... това може да смаже ентусиазма за дизайнерска дейност. За сметка на това човек става кураво копеле! ;) Не са нещо с което се гордея, пък за такова с което да се, не остава време. Абе как кажете.
LuPi написа: | Ха така "коуега" мноо поздрави на Яни монтажистката да предадеш от кумчо вълчо;) |
Ма`никви-грижи-немаш! Заедно ли сте учили? Сий я хоум-уан! _________________ Бог да поживи ШКЕМБЕ ЧОРБАТА!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Пет Окт 29, 2004 11:29 pm Заглавие: |
|
|
Вестници - защо не? Кой/кои вестници?
Графичното оформление на вестникарска страница си има тънкостите...
например какъв фонт използваш за водещото заглавие - по - солиден, набиващ се (хелен блек примерно) или по - елегантен и фин?
Покажи - интересна емоция е - информацията е от първа ръка и от вчера - оня ден...:-))))) _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gajeff
|
Пуснато на: Нед Окт 31, 2004 7:26 pm Заглавие: |
|
|
Оххх. Де да беше прав. Почти никой не си дава зор за тия работи. Има там една оперативка за дизайна, веднъж годишно - в най-добрия случай! На нея присъстват шефа, зам. шефа, другия шеф, техните зам-шефове и още други петима... плюс чистачката и един художник! Художника не случайно е накрая! Много ги уважавам, но щом стане дума за РС-та - БЕГАЙ!
Шеф: Абе искам един такъв шрифт... (в най-добрия случай ще последват нескопосани обяснения)
Художник: Нема проблеми бе! (хонорарчец)
Предпечатар (ако предпочиташ дизайнер, просто аз там такъв не мога да бъда!): :О. Ако успея да кажа "КВО!" и тва е! Стискат си ръете, аз ги пращам за да се снимат (долу във фотото) и така...
Доброто желание е голяма работа, само дето го няма навсякъде.
Каквато и композиция да правя на коя да е страница, трябва да я вържа и с останалите. Трябва да гледам и фолиото... абе Димитър Георгиев!!! Писал е човека... като за няколко живота. В последния момент (монтирал съм страничките и са готови за печат) шефа идва и разправя... "О, екстра... само... абе тоа мат`рял требе да е над другия бе, да го е**" примерно. Има един специфичен звук, с който всекви видове дизайни се свличат от екрана и падат под бюрото!
След всички тия приказки, по-добре да не казвам къде бачкам а? ;) Че токувиж улетим у тиквите! ;) Иначе и дизайна е много важен за един вестник и работата на "художник". Но само с присъствието и на полиграфист в разговора. Иначе може и за жени да говорим!!! ;) _________________ Бог да поживи ШКЕМБЕ ЧОРБАТА!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2004 12:20 pm Заглавие: |
|
|
Така или иначе не си закъснявал повече от 3 часа от предвидените срокове, а и с Page Maker-a се оправяш доста по-добре от мен. Така че не е толкова лош шефа ти май :))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gajeff
|
Пуснато на: Вто Ное 02, 2004 7:40 pm Заглавие: |
|
|
panagonov написа: | Така или иначе не си закъснявал повече от 3 часа от предвидените срокове. Така че не е толкова лош шефа ти май :))))) |
Брао бе! Наш кви чудеса от храброст правя за да идвам навреме. Просто чичовците нямат никаква представа от срокове!!! За тях 3 часа означава - 3 часа да сме предали материали. Говорим за нередактирани и накоригирани материали! Вземат ми здравето в такива моменти.
П.С. Хубаво нещо са петъците! ;) _________________ Бог да поживи ШКЕМБЕ ЧОРБАТА!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|