Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Lyte

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 3:27 pm Заглавие: Personal website |
|
|
Здравейте.
И аз, както много други, отдавна чета в този форум. Допада ми идеята да има място като graphilla, където човек може да получи мнение от специалисти за работата си и най-вече да си свери представите къде се намира и над какво трябва да още поработи.
Та, предлагам на вашето внимание един дизайн на отдавна запланувания личен сайт, който искам да си направя. След много опити, ето до какъв вариант стигнах:
.
Ще се радвам на мнения и препоръки.
Мерси предварително. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Io_the_STEALTH

|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 9:47 pm Заглавие: |
|
|
Като цяло структората мисля че малко куца - хедъра (лентата под графиката отделяща хедъра и оправляващите бутони) е по цялата дължина на екрана, а основната част от сайта е сравнително тясна (60-65%).
Малко е тъмничък (не че това е проблем), но мисля, че горе в хедъра графиката не се прелива хубаво с фона, макар и трудно да се вийда заради тъмната цветова гама.
Мисля че стоят малко грубовато изрязани "title bar" (фиктивно казано) линиите над "subitem" (с надписа "stories") и текста. И 2-те мисля че може плавно да стават прозрачни към външния си край или с заоблено горно връхче. Може би ще е по добре да пуснеш още малко линията над текста в дясно (колкото е разстоянието отпред до чертата).
Хмм и "орнамента" в долната част на сайта изпъква прекалено много, а имаики се предвид че не е с строго геометрична форма като останалата част от дизаина, може да стане малко по сливащ се с фона и/или да минава малко над отделителната линия (както хедъра - графиката минава леко към бутоните през линията).
Не го приемай много сериозно, това е мойто мнение, а то не винаги е особено обективно :) а и не се смятам за няк'в в точно това.
П.С. Мадамата за какво е там (свързана ли е с контекста на историиката) ?
П.С.2 Помисли дали целта на сайта ще предизвиква желаното чувство в хората които ще го посещават! _________________ "Винаги когато хората ме хвалят много се притеснява, че когато свършат да го правят ще са пропуснали нещо" - Жул Верн
_________________ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пон Ное 15, 2004 10:45 pm Заглавие: |
|
|
Пич, направи черното бяло т.е. дай invert вав фотошопа на това нещо и се запитай дали ти харесва.
Ако да то значи си постигнал нещо за себе си.
След това питай поне 20 човека на твоята възраст дали им харесва и си направи изводи.
След това запитай още толкова хора на възрост твоято с 10 години отгоре и си направи извод /ако искаш подължи и по-нагоре/.
И ако извода, който си напрвиш след всичко това си го разбрал още като си дал invert то значи си тръгнал накъдето трябва.
А иначе на мене не ми харесва. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
headshot

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 5:01 am Заглавие: |
|
|
a po-skuchno ne moje li? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lyte

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 10:24 am Заглавие: |
|
|
headshot написа: | a po-skuchno ne moje li? |
не ти е достатъчен скучен дизайна или нещо друго...? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lyte

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 10:32 am Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | Пич, направи черното бяло т.е. дай invert вав фотошопа на това нещо и се запитай... |
Едно малко уточнение - нежна девойка съм ;).
Нямам особено много опит с уебдизайна и предишните опити на тема "личен сайт" бяха отчайващи и не си заслужаваха дори да се споменава за тях.
В случая е достатъчно тъмно, защото исках да има такъв фийлинг - не мрачно, а по-скоро притъмнено, усамотено, защото много от стиховете и разказите, които съм писала са в подобен стил. Идеята беше да им създам подходящата атмосфера, за да бъдат разбрани и съответната среда, където да ги поместя и да мога да ги показвам при желание. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 4:17 pm Заглавие: |
|
|
Няма да е зле да ползваш www.lipsum.com за примерен текст, че така ме втриса. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lyte

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 4:21 pm Заглавие: |
|
|
iDesign-er написа: | Няма да е зле да ползваш www.lipsum.com за примерен текст, че така ме втриса. :) |
мерси, мерси. не можех да си спомня адреса на сайта...
:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 5:37 pm Заглавие: |
|
|
Lyte написа: | sebastianz55 написа: | Пич, направи черното бяло т.е. дай invert вав фотошопа на това нещо и се запитай... |
Едно малко уточнение - нежна девойка съм ;).
..........
В случая е достатъчно тъмно, защото исках да има такъв фийлинг - не мрачно, а по-скоро притъмнено, усамотено.... |
Ами аз каквото и да кажа, че да не прозвачу твърде мъжко/закачливо и т.н - но това е много хубаво.
Да поясня, че идеята на инверта беше да видиш дали и от обратната страна пак е хубаво. А не да го променяш за постоянно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lyte

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 5:45 pm Заглавие: |
|
|
@sebastianz55
Веднага пробвах, то пусто любопитство... :) А и май се оказва полезен начин човек сам да си тества работата.
Мисля да поработя върху хедъра, виждам нещо не му достига...
10х за съвета. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lyte

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 5:47 pm Заглавие: |
|
|
@Io_the_STEALTH
Io, мадамата е разказвачката ;). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 5:48 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | ...но това е много хубаво.
|
кое това? _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 6:01 pm Заглавие: |
|
|
a toz nomer s inverta ne go razbrah neshto ... moe li prosto obiasnenie shto se pravi tva neshto ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 6:34 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | a toz nomer s inverta ne go razbrah neshto ... moe li prosto obiasnenie shto se pravi tva neshto ? |
Звучи сложно и може да се окаже гениално. Аз веднага го пробвах! :) Смисъла на анкетата с хора на различна възраст ми убягна обаче... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 6:38 pm Заглавие: |
|
|
R1dler написа: | sebastianz55 написа: | ...но това е много хубаво.
|
кое това? |
че е жена бре! как кое ;).
Анкетата е за да видиш просто дали другите ги кефи, щото все пак този сайт няма сам да си го гледаш - някакъв вид маркетинг осъществяваш как ще се котира визията. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 6:43 pm Заглавие: |
|
|
to i az probvah ... na edin cveten image :) rezultata iasen ...
ma predpolagam na koito i da go pokaja nema da e vazhiten .... zanchi sum tragnal na kadeto tiabva. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 6:48 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | to i az probvah ... na edin cveten image :) rezultata iasen ...
ma predpolagam na koito i da go pokaja nema da e vazhiten .... zanchi sum tragnal na kadeto tiabva. |
ти отдавна си на пътя и не виждам, защо има да гледаш назад ;). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 6:49 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | R1dler написа: | sebastianz55 написа: | ...но това е много хубаво.
|
кое това? |
че е жена бре! как кое ;).
Анкетата е за да видиш просто дали другите ги кефи, щото все пак този сайт няма сам да си го гледаш - някакъв вид маркетинг осъществяваш как ще се котира визията. |
"personal" означава "личен" 'ко не се лъжа... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 6:58 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | ico написа: | to i az probvah ... na edin cveten image :) rezultata iasen ...
zaduljitelno triabva inache nekoi moe te iznenada :)
obache az pak neuk si ostanah :\ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2004 7:13 pm Заглавие: неук е този, който не желае да се учи |
|
|
ico написа: | sebastianz55 написа: | ico написа: | to i az probvah ... na edin cveten image :) rezultata iasen ...
zaduljitelno triabva inache nekoi moe te iznenada :)
obache az pak neuk si ostanah :\ |
Та ако приемем, че това не е закачка по мой адрес честно казано не виждам причина да ти обяснявам нещо, което си пробвал и не ти е свършило работа. Просто, на който му служи - го ползва е на който не - не се занимава. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|