Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 1:16 pm Заглавие: Photoshop Delete LAYER - Shortkey ? |
|
|
Ima li nekav nachin chrez plug ili niakva druga dalavera da si napravia shortcuts za Shopa - osobeno DEL layer ? Ako niakoy znae neka si kaje. pisna mi da vlacha v kofata kato izoglaven. 10x _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 3:17 pm Заглавие: |
|
|
Правиш си нов Action пускаш да записва избираш кой да е леър, после го драгваш в кофата и спираш екшъна... действието е delete curent.. bla-bla..:) После дубле клицк на actiona и си избираш функционален клавиш от F1 до F112 и можеш да ко кобмбинираш с контрол или шифт...
лесну, чисто и просто като...
:))))) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 6:09 pm Заглавие: |
|
|
az puk polzwam ALT + L L L |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:04 pm Заглавие: |
|
|
Bio, mi 6to 6te trie6 sloeve bre? rabotite triabva da sa tolkova dobri, 4e da ne se nalaga da gi triem:))
6eguvam se. i az izpolzvam za barzi klavi6i vlizaneto v meniutata s Alt. izglejda malko dalgo, oba4e kato im svikne 4ovek, dori ne se use6ta kolko barzo stavat komandite.
Oba4e ideiata na LuPi mi dopada pove4e za 4esto izpolzvanite komandi, za6toto v slu4aia ne te pita dali si siguren 4e iska6 da iztrie6 tozi layer ili ne....
ama naistina li iska6 da go iztrie6?...
Ia pomisli pak....
basi windowskite prostotii, ako ne sam iskal "ctr+z" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:05 pm Заглавие: |
|
|
Blagodarsko hora. I dvete mi varshat rabota i za dvete ne biah svetnat :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:08 pm Заглавие: |
|
|
Mi tuka sa mi dali edin PSD s 1640 sloya i shte mi dadat 5000 marki ako uspeya da gi iztria edin po edin za 20 min bez da mergvam ili da flatvam. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:11 pm Заглавие: |
|
|
abe az i bez barzi klavi6i 6a go napraa za 5000:)
samo da moje da se otvori faila s 1640 sloia... nemat griji:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:13 pm Заглавие: |
|
|
bio precakali sa te ... ve4e nema marki... :) _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:18 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Bio, mi 6to 6te trie6 sloeve bre? rabotite triabva da sa tolkova dobri, 4e da ne se nalaga da gi triem:))
6eguvam se. i az izpolzvam za barzi klavi6i vlizaneto v meniutata s Alt. izglejda malko dalgo, oba4e kato im svikne 4ovek, dori ne se use6ta kolko barzo stavat komandite.
Oba4e ideiata na LuPi mi dopada pove4e za 4esto izpolzvanite komandi, za6toto v slu4aia ne te pita dali si siguren 4e iska6 da iztrie6 tozi layer ili ne....
ama naistina li iska6 da go iztrie6?...
Ia pomisli pak....
basi windowskite prostotii, ako ne sam iskal "ctr+z" |
особено ако се блъска предпечат не мое без бързи клавиши;) Като ти дадата няколко стотин продукта за некав каталог.... и требе всички да ги направиш на 300 dpi например:))) ма за тва си има и batch фотошопиту:))) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:22 pm Заглавие: |
|
|
Osnovnoto bi beshe che predi vreme kato che li imashe nekav plugin skoyto mojeshe da si pravish shortkeys za sekvi neshta. Daje slagashe nekvi kato dopalnitelni menuta po interface-a. Ma sichko mi e takava magla... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Съб Ное 27, 2004 8:28 pm Заглавие: |
|
|
Az li4no mnogo se draznia ot politikata na Adobe s vsiaka nova versia na svoite produkti da smeniat barzite klavi6i. kato izleze ne6to novo i probva6 tova s koeto si sviknal... hop iznenadka:) pone ogromni skokove prevaha navremeto ot 3-ta v 4-ta versia, sled tova za 5-ta. sega kato 4e li sa se poukrotili malko, no si darjat na politikata de. ako me pitate kade sa razlikite ne moga da si spomnia, no dobre si spomniam kak me hvana iad kato minah na n4-ta versia.. ili na 5-ta be6e... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 10:42 am Заглавие: |
|
|
Относно shortcut-ите.
Когато натиснеш Alt, някоя буква от основното меню става подчертана. Примерно на Layer е L, на Filter е t.
Това означава, че ако натиснеш Alt + съответната буква ще задействаш съответното меню.
Например
Alt+L - Layer
Alt+t - Filter и т.н.
После аналогията е същата. Примерно натискаш Alt +L, влизаш в менюто Layer и виждаш, че отново някои букви от
Layer са подчертани. Това означава, че при натискане на съответната буква, след като си влязъл в менюто ще задействаш съответното подменю
или команда.
Така например
Flatten Image - Alt+L+F
Image Size - Alt+i+i
Canvas Size - Alt+i+s
Duplicate Image - Alt+i+d и т.н.
Това между другото(Alt + подчертана буква в меню) е стандартна команда на Прозорците и работи на почти всичко, за което може да се сетиш.
Може да използваш и Edit-Keyboard Shortcuts за собствени бързи клавиши в PS.
Айде успешно триене и взимане на парички.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 11:51 am Заглавие: |
|
|
e.. ayde sega, tva sa si windowski neshta i az s Alt+S+c si vadia color range-a ama tva ne e short key. Short key e L - za laso e tva e short key. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 11:53 am Заглавие: |
|
|
Vse pak nikoy ne pravi Alt/L + N + L a vseki pravi Ctrl+Shift+N _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 1:12 pm Заглавие: |
|
|
ne mi se smeite, ama naprimer az kogato rotatvam niakoia snimka sled Measure Tool-a, pribiagvam do lesnata za zapomniane i izpalnenie klavi6na kombinacia ot "Alt i e a".... tapo, ama mi e napravo kato tik stanalo ve4e:) sigurno ako se razrovia 6te nameria ne6to po-lesno, no kato ne mi e osnovna programa PS-a tova uspiah da izrovia nabarzo predi vreme i s nego si ostanah:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 2:15 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Vse pak nikoy ne pravi Alt/L + N + L a vseki pravi Ctrl+Shift+N |
tc :) az pravia Ctrl+Shift+Alt+N v povecheto sluchai s dobavianeto na Alt kum klavishnata kombinacia se preskacha otional dialog prozoreca.
A za gorespomenatoto uprajnenie moje da probvash Alt+Click vurhu trash ikonata v layer palitrata ili da hide-vash layerite deto triabva da iztriesh i nakraia -> Delete Hidden Layers. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 4:49 pm Заглавие: |
|
|
mnogo besmislen razgowora stana, cs a si ima custom shorts ako ne ti se ruga s alta. natiskaite po 4esto f1. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Da za CS znam no za risuvane polzvam samo 5-ica. Neopisuemo po-udoben mi e. Temata q pusnah predimno za tova niakoy da kaje ako znae za plugin kym shopa (5) s koyto moga da si pravia custom neshta. tva e :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 6:46 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | e.. ayde sega, tva sa si windowski neshta i az s Alt+S+c si vadia color range-a ama tva ne e short key. Short key e L - za laso e tva e short key. |
Като се влезе в Help-a и се избере Shortcut Keys се вижда, че повечето Shortcut keys включват комбинация от Shift, Alt и нещо си.
Значи според Adobe (и не само) Shortcut Keys не е само един клавиш.
Bio написа: | Vse pak nikoy ne pravi Alt/L + N + L a vseki pravi Ctrl+Shift+N |
Аз имам един приятел, който използва за Copy вместо Ctr+C - Ctr+Insert, а за Paste вместо Ctr+V - Shift+Insert. Пак си бачка, тъй че всеки да си прави каквото си иска. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Ное 28, 2004 7:41 pm Заглавие: |
|
|
10x Lupi s action-a e prosto super, mnogo got :)))
napravih si vsichki liubimi proceduri na F keys , hehe _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|