RG®
|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 12:59 pm Заглавие: Wicky в печата! |
|
|
Пирати в космоса
На spacepirates.hit.bg можете да видите вече завършената версия на Flash играта Space Pirates. Тя е от позабравения жанр на приключенските игри, известни повече като куестове. Отличава се с интересни хрумвания и решения, изисква фантазия и съобразителност. Художникът е М... Б..., която рисува странното момиченце Уики в новия вариант на списание „Дъга“. Представяме ви кратко интервю с нея за това как е била създадена играта.
Здравей, Уики. Кой измисли Space Pirates?
С приятеля ми Т... много искахме да направим куест и обмисляхме игра с космически котак. Даже бяхме измислили първото ниво, когато получихме рекламна поръчка, за която трябваше героят да е пират. И така космическата котка се превърна в космически пират.
За кого е предназначена играта?
Играта е предназначена за хора на всякаква възраст. Когато я измисляхме, се стремяхме да бъде възможно по-различна от игрите, които сме виждали досега. Не исках равно оцветени картинки, които се стрелят и гонят по екрана, а нещо по-интересно и красиво. Искахме да съчетаем добри звук, картина и история в забавна и развлекателна игра.
Не е ли малко сложна за този сюжет?
На пръв поглед изглежда, че в играта липсва логика, но напротив - логика има, само че е много нестандартна и най-вече - много смешна. Беше много забавно, докато я измисляхме. Надявам се да не е много трудна, но за всеки случай сме сложили и Help.
Колко време ви отне създаването?
Ако събера плътно времето, за което сме я направили, може би за два месеца.
Кое беше най-трудно - измислянето, рисуването или програмирането?
Естествено във всяка област си имаше по някоя трудност, с която се спречквахме, но накрая все пак се преборвахме с нея.
Ще има ли продължение?
Това още не знам.
Ти рисуваш комикси в списание „Дъга“. Ще видим ли и пиратa в комикс?
Това е добра идея - не бях мислила за това, но сега ми остава още малко, за да завърша Уики, а и започнах друг комикс, който е фантастичен, и нищо чудно в някой следващ епизод да се появят и космически пирати!
Интервюто взе Иван ДОНЧЕВ
Капитал лайт |
|
wicky

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 1:26 pm Заглавие: |
|
|
ByteSize - музиката е Vibrasphere - Manzanilla...
открих си я случайно - мисля, че един приятел ми беше пратил няколко парчета и са много хубави, но това специално ми е много любимо вече;)
RG® - както винаги - всичко знаеш;)
А Helpa - ne vi li pomaga?! Пак ли е много трудно предпоследното ниво? Това с кабелчетата!? |
|
Дими

|
Пуснато на: Вто Дек 07, 2004 5:15 pm Заглавие: |
|
|
Ами последното ниво беше най-трудно. Защото хелп-а подсказва да пуснеш лампата.
А това си е лесно и нямах нужда от хелп за него. :)
След това докато измисля, че трябва да свържа
кабела с апарата хванах кубински тен от монитора.
Мисля, че малко хелп там би помогнал. :)
Музиката е хубава. :)
_________________ Would you like fries with your template, sir? |
|