Graphilla.com :: Преглед на тема - 3D анимация на катастрофа с кола!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

3D анимация на катастрофа с кола!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stm

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 8:15 pm    Заглавие: 3D анимация на катастрофа с кола! Отговорете с цитат

Искам да направя такава анимация. До сега сам се занимавал с SolidWorks и с него работя без проблеми. Но тек ми трябва нещо друго. Пробвах 3DSMax и ми се вижда доста объркано, но това е нормално в началото. Почетох мнения че :aya била по добра за анимация.

Трябва ми анимация на кола удряща човек, талото на човека прави разни движения, деформира колата, чупи стъклото и т.н.т.

С коя програма ще се справя по лесно?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 8:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

... men puk mi se 6te da pokaram iztrebitel .. ma do sega samo kolelo sum karal .. no 4uh 4e Su-29 ne bil lo6.. :) ...
NOX

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi taka kato 4eta s koqto i da se zahvanesh 6te ti e ednakvo lesno?
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 10:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Boteff написа:
... men puk mi se 6te da pokaram iztrebitel .. ma do sega samo kolelo sum karal .. no 4uh 4e Su-29 ne bil lo6.. :) ...

Тоя дет е от класа на МиГ-38 ли ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Boteff

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 10:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Imperial Friedrich написа:
Boteff написа:

Тоя дет е от класа на МиГ-38 ли ;)

brei.. ma to verno imalo su-28.. hehe.. az uj da kaja nekakuv deto nema a to :)

4akai 4e mu razvodnihme temata na 4oveka..
Boteff

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2004 10:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ahaha.. 29 iskah da kaja.. zapo4vam posti.. 5 dena nqma da pi6a :)
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 12:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

hehe, boteff s negovia nepodpraven stil:)

stm spora mejdu Max, Maia, XSI i o6te niakolko softa ne e ot v4era i sas sigurnost niama da svar6i dnes. ako si se otkazal ot Maxa, pri parvia doseg s nego, za6toto ti se storil slojen, ne o4akvai ne6to po-razli4no ot ostanalite. Hubavite ne6ta ne stavat sami ot softa, a ot teb. prosto v razli4nite programi stavat po razli4en na4in, nujno e samo postoianstvo i mnogo jelanie ot tvoia strana, a kakto 4esto se kazva ogromna doza talant.
uspeh s animaciata.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
stm

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 12:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ме плаши макса, въпроса ми е дали ще ми свърши пабота, и дали няма друг софт който да е по подходящ за целта. Не искма да загубя време да разучавам нещо което няма да ми свърши работа.

Примерно аз искам да симулирам гравитация, т.е. ако може програмата да извърши някой изчисления, да реши сама как тялото да падне на земята. Ако има софт който да прави и тези неща а не само анимирането, ще е идеалния случай.

Тай като вие тук сте по разбиращи от мен за това ви питам.
Върнете се в началото
stm

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 12:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Boteff написа:

Ти правил ли си нещо с SolidWorks та я сравняваш с колело. Щото колата която караш, ако караш такава, половината може да е направена с този софт.
Върнете се в началото
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

stm написа:
Boteff написа:

Ти правил ли си нещо с SolidWorks та я сравняваш с колело. Щото колата която караш, ако караш такава, половината може да е направена с този софт.

хахахахахахаха.... извинявам се, ама не се сдържах :) Както се казва: "Here we go again!" :)
Boteff

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 1:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

stm написа:
Boteff написа:

mmm taka e .. prav si.. moje priburzano da sum se izkazal.. e slu4va se..
no sled kato e tolkoz advanced tozi soft polzvai nego ..

btw v MAX-a ima ne6to nare4eno Reactor.. pro4eti helpa mu .. moje puk da ti e ot polza
stm

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 1:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

SolidWorks е инженерен софт, има съвсем друга задача, в него почти не може да се анимира, може на доста ограничено. По принцип това е нещо с което се конструират машини а не 3D филми.
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 1:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ми който и софт да ползваш ще е се тая...щото така или иначе ще трябва да го научиш (дали макс, мая, лайт, майт... се тая...)
като го научиш - ще си го направиш...но в никакъв случай няма да стане за нула време...
stm

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 1:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз за 1 час успях да композирам една кола с 2-ма човека и да завартя една камера около тях, но сега искам да зодвижа нещата. Лошото е че ползвам DXF или DWG модели който са малко кофти, липсват тук там равнини, но ще ми свърши работа. До колкото разбрах обаче, за да направя човек, трябва да ползвам bones, на прав път ли съм?

А няма ли някъде готов модел на човек и автомобил?
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 1:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

посер (poser) - за хора..за коли..ми някъде в нета ще си намериш..има разни безплатни модели...

а това колкото за 1 час...
все пак говорим за анимация..може да правиш 3д и т.н. (и каквото и да е..) но все пак за да стане ХУБАВО си трябва време....дет викат старите хора хубавите неща стават бавно (или бързата кучка слепи ги ражда :) )
са може да имаш талант и да успееш и за 30 сек..де да знам...
ма това 1 час ми прозвуча като изказването на един приятел, който твърдеше че за 2 часа ще научи макс-а и ще почне да прави чудеса....
та така..
успех де! :)
stm

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 1:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Часовете нямат значение, не съм начинаещ и ще се оправя.

Това Reactor изглежда доста обещаващо, но е Advanced така че ще се заровя в max пък до видим какво ще стане.
Върнете се в началото
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 1:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Printsipno, kato za nachinaesht mozhe bi hard body simulatsiite w Maya shte sa ti po-lesni. Ot druga strana, dokolkoto si spomnyam, po-nowite wersii na 3DS Max (az sum mnogo nazad s wersiite) w Reactora imat Rag Doll simulation, koito bi ti swurshil rabota za charactera.

Ako iskash da e tochno kato simulatsia a ne prosto gruba reprezentatsia s Max/MAya nyama da stane. Tryabwa ti neshto ot roda na PAM-CRASH (http://www.esi-group.com/Products/Crash/)

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
panagonov

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 10:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В Макса има някакво си Biped - с него се правят хора (но още не съм прочел хелпа за него)
Върнете се в началото
stm

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 11:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Drone написа:
Printsipno, kato za nachinaesht mozhe bi hard body simulatsiite w Maya shte sa ti po-lesni. Ot druga strana, dokolkoto si spomnyam, po-nowite wersii na 3DS Max (az sum mnogo nazad s wersiite) w Reactora imat Rag Doll simulation, koito bi ti swurshil rabota za charactera.

Ako iskash da e tochno kato simulatsia a ne prosto gruba reprezentatsia s Max/MAya nyama da stane. Tryabwa ti neshto ot roda na PAM-CRASH (http://www.esi-group.com/Products/Crash/)

Tova moga li da go drupna ot njakade?
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Пон Дек 20, 2004 12:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

за анимиране на хора можеш да използваш както bones, така и character studio, вградени в макса. Reactor също си е вграден в макса и с него могат да се постигнат страхотни симулации.
Що се отнася до solid works, той наистина си е инженерен софт и работата ти с него ще даде доста голяма помощ при моделирането, въпроса е при анимирането какво се получава. там се изискват други познания, но предполагам че при добро желание ще ги постигнеш, но наистина за такова нещо си трябва време. за 1 час може да направиш чудеса, но ако ги погледнеш след 1 година сериозна раборта в бранша ще разбереш че за 1 час, чудеса не се праят. а ако погледнеш след 8-10 години, съвсем ще си наясно за какво става въпрос. и на мен първата топка която завъртях навремето в 3d studio за DOS, ми изглеждаше като предела на анимацията правена за всички времена, но се оказа, че съм се заблуждавал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети