Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
_sasho

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 1:25 pm Заглавие: |
|
|
Пушач съм.
Идеята е добра.
Само вижте обаче какво ще стане в милата ни родина. Винаги, когато излезе нещо свързано с проверки какво се получава :
Ден Първи.
Излизат едни чичковци и лелки с тефтери по улиците да глобяват. съответно има изтичане на информация и всички нарушители отдавна са затворили заведения, складове, бараки. Чичковците и лелките обикновено са с полицай. Съответно залявят един - двама - трима неразбрали нарушители. Нарушителя дава подкуп, който се дели между чичковците, лелките и полицаите. За парлама изгърмяват един -двама нарушители.
Ден Втори.
Всичко е като ден първи, обаче вече всичко живо е затворило. Тия, които са изрядни пак дават подкуп, защото им намират други кусури от примерно поредната 15 промяна за един месец в даден закон, за която те не знаят.
Ден Трети.
Всичко е като ден втори, само че за по-сигурно и тези, които са изрядни са затворили.
Ден Четвърти.
Проверките са свършили. Следващи те са след 2 месеца. Всичко е по старому. Проверяващите са по бюрата си. собствениците на заведения, складове, бараки отварят широко прозорци да проветряват, защото е било затворено. Всеки пуши където свари. Чуват се един-два слуха за корупция на проверяващи и се насрочват дела, които ще бъдат оправдателни поради липса на доказателства и свидетели.
Месец по-късно.
Чичковците, лелките и полицаите, участвали в проверките си купуват коли. Шефовете им си купуват вили и апартаменти.
как да не я обичаш тая държава? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 3:29 pm Заглавие: |
|
|
hristo_y написа: | Който иска да се трови с цигари - да трови само себе си. Непушачите не са длъжни да дишат отрови щото някой до тях пушил... По един изолатор във всяко кафене, само за пушачи :) :) |
Ае баста бе! Кой е тоя дето ше ми каже къде да ползвам продукт, който съм си КУПИЛ, напълно ЛЕГАЛНО от обществен магазин???
Като обявят цигарите за наркотик и употребата им - за незаконна, тогаа ще ме глобяват че пуша еди къде си!!! _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 3:40 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | hristo_y написа: | Който иска да се трови с цигари - да трови само себе си. Непушачите не са длъжни да дишат отрови щото някой до тях пушил... По един изолатор във всяко кафене, само за пушачи :) :) |
Ае баста бе! Кой е тоя дето ше ми каже къде да ползвам продукт, който съм си КУПИЛ, напълно ЛЕГАЛНО от обществен магазин???
Като обявят цигарите за наркотик и употребата им - за незаконна, тогаа ще ме глобяват че пуша еди къде си!!! |
то това си е до самосъзнание - именно, че не трябва да чакаме някой да ни забранява или да ни разрешава нещо... би било хубаво просто, ако мислим и за другите хора! Кажи ми сега, че смяташ, че пушенето е безвредно за теб и за околните!? Освен това е странно твърдението ти, че тази наредба, не е наредба, ако цигарите не се забранят напълно!? Някак си - не е логично;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 5:52 pm Заглавие: |
|
|
Абе то насила хубост не става. Докато не се променим като мислене, нищо няма да стане. По тази логика децата кво им е виновното, че пушат :) Ама като им даваме пример с цигарката ... как да не пропушат? И пушенето им става нещо, с което да покажат колко са ГОЛЕМИ, разбираш ли...
А за мен демокрацията е... да правиш каквото си искаш, без да пречиш на другите. Затова пуша там, където не дразня никого.
Разбира се, че никой не може да те накара да спреш нащо, което правиш, ако ти не искаш да го правиш или не ти се нарушат сериозно правата, които имаш.
Учудват ме мнения от рода "АЗ законно съм си КУПИЛ цигарите и ЩЕ СИ ГИ ПУША КЪДЕТО ИСКАМ"....
айде със здраве |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 5:57 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | то това си е до самосъзнание - именно, че не трябва да чакаме някой да ни забранява или да ни разрешава нещо... би било хубаво просто, ако мислим и за другите хора! Кажи ми сега, че смяташ, че пушенето е безвредно за теб и за околните!? Освен това е странно твърдението ти, че тази наредба, не е наредба, ако цигарите не се забранят напълно!? Някак си - не е логично;) |
аз за наредбата се пенявих конкретно =)
абсолютно логично е Уики =) - не могат да ми забраняват да ползвам нещо, което е РАЗРЕШЕНО за купуване и употреба - значи в един момент аз си купувам напълно легално цигари и в следващия момент ме глобяват, защото си ползвам закупената стока. то и кока колата е вредна като я пия, ама не ме глобяват ако си поркам количка на улицата =))
та разрешен продукт със забранена употреба ми звучи малко странно... =) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 6:33 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: |
та разрешен продукт със забранена употреба ми звучи малко странно... =) |
Абе хайде да не почваме с примерите, кое как се продавало пък било забранено...всъщност.
Това, че в България пушачите са мнозинство, не означава, че те имат правото да решават и за нас. Това, че ние искаме запазим личния си комфорт без да нарушаваме чуждия, защо за пушачите е пречка?
А като сме такава нация, че съзнатено не се събразяваме с хората трябват закони, защото сме толкова нагли и безволеви, че дори и да знаем, че е за добро не го спазваме.
Липса на морал и толерантност.
P.S. Като не се се пуши на забранените места съответно не само ще се пази здравето, но и поне няма да има фасове. А това е някакво бегло начало за наченки на чистота, нали? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 6:51 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | P.S. Като не се се пуши на забранените места съответно не само ще се пази здравето, но и поне няма да има фасове. А това е някакво бегло начало за наченки на чистота, нали? |
Така =)))
значи - първо - моето здраве си е мой проблем и не е грижа на държавата дали аз ще си го пазя или не =))) второ - ако точно фасовете ще решат проблемите с чистотата - ок... ама не вярвам - доста голяма част от шитовете по улицата НЕ са фасове. трето - за личния комфорт на непушачите съм напълно съгласен... затова по белите страни има заведения ЗА пушачи и заведения ЗА непушачи. Това да искат във ВСЯКО едно заведение да има и места за пушачи и места за непушачи, барабар с някакви измислени климатични системи, лайна и прочие, е ПЪЛЕН АБСУРД!!! ми собственика може да желае например да работи САМО с пушачи и да не тръска бесни кинти. пък ако непушач реши да влезе в такова заведение - негова си работа. А пък пушачите няма да се навират в заведения за непушачи, естествено... или поне няма да пафкат на такива места. Ама пиниза е че никой който има грам акъл няма да направи заведение за непушачи само и затова ВСИЧКИ които имат такъв бизнес трябва да операт парцала =/// _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 7:06 pm Заглавие: |
|
|
жена разкъсана от улични кучета / тютюнопушене !!!!!!!!!!! ...
NO COMENT _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 7:56 pm Заглавие: |
|
|
Morty написа: | жена разкъсана от улични кучета / тютюнопушене !!!!!!!!!!! ...
NO COMENT |
Ето това с кучетата е нещо, което зависи повече от общината, а не толкова от нас... а и пак кучетата са ни най-страшния проблем в момента - ми това са животни и след като градовете се обезопасяват - ми да го направят цивилизовано, да се грижат за тях, а не да ги оставят така да си вилнеят или пък веднага на другата крайност- да ги избиват...
Същото е и за домашните животни - ние не сме по-велики от животните за да ги обвиняваме и да ги обиваме, защото 1 куче е нападнало някой...
Колко хора се избиват всеки ден - все си мисля, че не кучетата, а друг е опасния вид...
Ами боклуците:))) ми то, ако почнеме - столицата ни направо е "чудна"
За това няма място за оправдание какво нареждат и какво се разрешава и какво не, защото ако говориме за Колата - и аз мисля, че е не по-малко вредна, но поне като някой я пие не вреди на някой друг (който примерно не ще да пие кола:))
И пак да кажа - много слабо оправдание е това, да се дават за пример как са разрешени разни други неща! Не сме в детската градина - добре е сами да преценяваме кое е добро и кое не толкова;) Защото, ако няма закон за убийствата какво ще стане - ще започнете да избивате, който ви падне, защото е разрешено!? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 8:26 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Защото, ако няма закон за убийствата какво ще стане - ще започнете да избивате, който ви падне, защото е разрешено!? |
Ти как мислиш? _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 8:29 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | wicky написа: | Защото, ако няма закон за убийствата какво ще стане - ще започнете да избивате, който ви падне, защото е разрешено!? |
Ти как мислиш? |
Ами даааа - това е истината - правете деца, че да има кого да тепаме. That is the future! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 8:57 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | Ами даааа - това е истината - правете деца, че да има кого да тепаме. That is the future! |
Неам кеф да споря ни с тебе ни с кой да е.
Аз попитах. Щом ти така мислиш - хубаво.
Пиис =)) _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 9:27 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | wicky написа: | Защото, ако няма закон за убийствата какво ще стане - ще започнете да избивате, който ви падне, защото е разрешено!? |
Ти как мислиш? |
хахаха
не ми се мисли направо :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Яну 14, 2005 10:28 pm Заглавие: |
|
|
Тя и тоалетната хартия се продава легално, но се съобразяваш къде да я ползваш.
Това се нарича възпитание.
Но това да я ползваш се учи през първите 7 години и набива задръжки - докато пушенето се учи по късно и задръжките вече ги няма
Като цяло - по добрия вариант е да се съобразяваме с околните - че инъче е много кофти. Още по кофти е че държавата трябва да ти казва да си възпитан и да не тормозиш останалите. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Storm
|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2005 1:07 am Заглавие: |
|
|
За кучетата като чуя подивявам....Бездомниците по улиците няма кой да съжали обаче кучетата разбираш ли имат някакво странно лоби. Когато става въпрос всички обичащи кучетата да си ги приберат по къщите - пас, когато стане въпрос да се вземат някакви крути мерки се надига вой до небесата - принципно. Само че така не може. Понякога няма лесни решения. Иначе гледам оня ден възрастен човек, към 70-те. Достолепен, с осанка. С костюм и вратовръзка. Маншетите на ризата протъркани, вратовръзката с малък възел излязла от мода преди бог знае колко години, но чисти. Огледа се, огледа се и бръкна във варела с боклука. Когато се приближих към него се обърна настрани и заплака. Тихо. Предполагам от срам.
А бездомните кучета нема ги пипаме. Не е хуманно щото.
И за да не стават спекулации да кажа, че гледам две кучета. С паспорти, регистрации и ваксинации. Едното тъкмо се е заразило с някаква кожна гъбична инфекция от въпросните бездомни мили на душите ни помияри. Сега му предстои 3 месечен курс с някаква гадост на Jansen-Cilag.
Та така....
Дивите природозащитници - на старт :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2005 2:40 am Заглавие: ! |
|
|
ValBo написа: | ... Това се нарича възпитание.
Но това... се учи през първите 7 години и... |
Именно поради това, освен регулация и репресия [какъвто е по същество всеки закон и законоприлагащ орган], съществува и саморегулацията.
А най-важните й аспекти са - семейна среда, среда на обучение и развитие, битие, интереси и интелект...
Днес, прибирайки се по-рано, и зомбирано включвайки телевизора, попаднах на детски блок по Нова телевизия. [Пак.] Анимация, Братя Грим, Пепеляшка. [Разбира се, тази поредица я повтарят за поне 10. път. Навярно с огромна гордост.]
Та там всяка втора дума беше: идиотка, ненормалница, ще те унищожа... [Май "по-сочните" думи ми убягват!]
Е, разбирам, че може би германските коне са разговаряли на такъв език с господарите си, но не виждам смисъла нашите деца да гледат и слушат подобни неща. Не виждам и ролята на преводачите, редакторите и продуцентите - може би сред тях има и родители.
[За скудоумието Джетикс, бивше Фокс кидс изобщо няма да отварям дума.]
В тази връзка виждам и темата на Мейса и намирам за показателен отговора на кретениста от Огилви, както и това, което му предложих като следваща идея - снимката от Нощен Труд, нарочно тогава не я описах. Та двама млади си се чукаха до паметника на съветската армия, необръщайки внимание на минусовите температури и окъснелите минувачи...
П. П.
Извинете, ако съм допуснал правописни грешки! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2005 12:32 pm Заглавие: |
|
|
Storm - за кучетата нямам предвид да се грижат повече от колкото за хората (то това пак заради хората се прави). Това че не се грижат за елементарни неща, не означава, че не е по-хуманно да се грижат за кучетата от колкото да ги убиват. За просяците - за някои се отнася това - за други знам, че ще прозвучи гадно, но са го превърнали в бизнес. Една жена се занимаваше специално с просяци - предимно инвалиди, които по принцип няма как да работят - предлагаше им работа, която биха могли да въшат, за да живеят по-нормално, но всички и отказваха! Това там е също нещо страшно, става въпрос за рекети и за други неща, за които не знаем много...
Аз вече не гледам куче в къщи, защото останових, че това си е малко или много мъчение и за него и за мен...
Това, което искам да кажа е че за всичко за което говориме тук непрекъснато сравняваме по-голямото зло с по-малкото, а те не се оправдават заимно...
Това, че има просяци е много лошо, но не прави по-добър факта, че вместо да се приютяват и обезпаризитяват кучетата - трябва да се убиват... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2005 11:17 am Заглавие: |
|
|
Аз съм представител на парламента и министерски съвет за тоя форум. Ще предам Вашите мнения. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Отарк

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2005 2:48 am Заглавие: |
|
|
Ха-ха-ха-ха-ха....... |
|
Върнете се в началото |