Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mel

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 11:53 am Заглавие: Illustrator-a me razbi:(( |
|
|
darja da se pohvalia! taia nosht kam 2 chasa, za moia nai goliama radost mi se skapaha 3 ot 4te opakovki koito praveh!! ei taka izvednaj *.ai failovete se okazaha bez text, sas embednati kartinki, sas polovin shtanca i se otvariaha kato pdf.....i se opitvaha da se zapisvat kato pdf... i garmiaha niakvi prozrachnosti(kakvito niamashe)... sichko tva vav illustrator 10 ce... daje stranicata mi se promeni na A4 ot 50x45... cialata rabota nevazvratimo. ot baia vreme go polzvam, ama takova chudo ne pomnia. niakoi ima li ideia otkade idva problema? edinstvenoto koeto ne e generirano na moia komp e shtancata-no i tia e vav illustratorski fail.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 11:59 am Заглавие: |
|
|
slu4va se...za syjalenie na nqkolko pyti tuka
razreshenie za sega ne sym nameril - ako nqkoi ima - da kaje _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 12:02 pm Заглавие: |
|
|
abe niakva logika triabva da ima...shtoto s predishnata kutia na tia izrodi se poiavi sashtia problem. i to daje ai-to se beshe bagiasalo, a eps-a ne?!s drugi failove ne e stavalo |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 12:16 pm Заглавие: |
|
|
има начин да спасиш файла донякъде
линкирай го в Индизайн.
След това се започва с пробите
Понякога излиза без проблем като епс, но доста често го накъсва и губи прозрачностите(Всъщност за това е виновен Ила, не Индизайна)
По-добри резултати има когато го експортнеш в пдф
Съдейки обаче по думите ти, ще ти е сложно да си настроиш пдф-а
затова го принтирай към пс и от там ако имаш читав джоб опшън към пдф
Използвай възможно най-нов драйвер или ппд, а левъл 3 е задължителен
Това спасява доста неща, но надали прозрачностите ще са излязат читави
Поиграй си малко със флатен менюто, може и да имаш късмет;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 12:36 pm Заглавие: |
|
|
be....Illustrator... profesionalna programa, nal tai Valbi4 ;)
:P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 12:39 pm Заглавие: |
|
|
minimiro написа: | be....Illustrator... profesionalna programa, nal tai Valbi4 ;)
:P |
Така е!
И затова се ползва от професионалисти
Аматьорите работят на Xara
;-P _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 12:43 pm Заглавие: |
|
|
профИЗионалиЗти :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 12:54 pm Заглавие: |
|
|
mersi-v sluchaia niama da pomogne. napravih go nanovo..no mi se iskashe da znam otkade idva problema. inache illustratora me kefi i niama da spra da rabota s nego |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 1:14 pm Заглавие: |
|
|
mel написа: | inache illustratora me kefi i niama da spra da rabota s nego |
Просто забрави за момента CS версията _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 1:28 pm Заглавие: |
|
|
CS da, ama 10 ne moga poniakoga da ia zabravia. shtoto 8 ne vinagi e dostatachen:))) inache v 8micata se kalna:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 2:54 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | mel написа: | inache illustratora me kefi i niama da spra da rabota s nego |
Просто забрави за момента CS версията |
10-ката го прави по често този проблем
най много гърмежи съм имал с 10 CE
Нямам представа от какво се получава, най често гърми при тежки файлове _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sunnyfrog

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 8:43 pm Заглавие: ... |
|
|
ot okolo 2g i neshto na 10 ai bachkam no edva predi okolo 1-2 meseca mi se sluichi absolutno sushtoto neshto , tochno kakto go opisvash. Skusaha mi se ot podigravki che sum si oburnala texta v curv bez da sum razbrala:)Sega predi nova godina nyakolko puti pak se sluchva no byah prosti neshta , ne bolka za umirane. Az lichno imam edni podozreniya che moje da se sluchva ako ne si na legalna versiya na Ai. Vobshti liniii nabludeniyata mi sa ot tri razlichni PCta na dve ot tyah sum 100% sigurna che e legalen softa a na treetoto tam deto mi se sluchiha tiya krasoti s filovete e piratsko. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 7:40 pm Заглавие: |
|
|
E и аз мога да се похваля че от както съм със SP2 (service pack 2) Illustrator CS се сгъбясва на всеки файл. почти немога да бачкам спокойно. :((( _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 8:54 pm Заглавие: |
|
|
abe zabelqzvam az, 4e na XP pravi pove4e problemi
az sym s 2000 SP4 i to4no toq nomers go pravi 2 pyti v godinata - Illustratorov Den (abstraktna data = 1 den predi zavyrshvane na proekt) _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 12:09 pm Заглавие: |
|
|
ima niakva vrazka sas nastroikite na clipboard-a mai, i sas kolichestvoto detaili-imam niakva hiper slojna shtanca, sas sgavki i usukvania, i pichovete sa ia napravili adski dobre, ama povecheto linii sa otvoreni. v smisal izglejdat zatvoreni, ama ne sa. mersi za komentarite na vsichki. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soaron

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 12:15 am Заглавие: |
|
|
то откак илюстратор мина на пдф-файлова ( до версия 8 беше епс) система, текиви циркове се произвеждат случайно, но закономерно баш кога не требе :-)
имах случай с 10-ката да ми изгърмят шрифтове - просто изченаха параграфите, инак текста си остана...
мисля, че при save ти дава някакво съобщение, че има проблем нещо с pdf съвместимост.
ако не му обърнеш внимание и go save-неш - уйде коньо у реката...
ако му дадеш save с default настройки, под друго име - може и да има спасение.
п.с. инак - не че нещо да прая пропаганда, ама - с лицензирана cs ce версия засега проблем няма ;-) _________________ evolution & movement |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 8:25 am Заглавие: |
|
|
soaron[ski] написа: |
.... с лицензирана cs ce версия засега проблем няма ;-) |
Само дето не ще да работи с нелицензирани-фрее фонтове, заема огромно количестово памет и пренася както той си знае;-)
Инъче и аз го харесвам;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 12:08 pm Заглавие: |
|
|
osven che prenasia kakto mu e ugodno..:)))) zabeliazal sam che fail praven na licenzirana versia trudno se otvaria na nelicenzirana i napravo si garmi poniakoga. ama taka i triabva:))))) a tva deto sichko na adobe varvi kam pdf e gotino, ama ne bih kazal che sa go optimizirali vse oshte. mai povecheto garmeji se daljat tochno na tova-konkretno v poslednia sluchai-vsichko se darjeshe kato kofti importnat pdf(za tva i se otvori kato A4). a tajnata istina e che CE versiite mai dobaviat svoi "predizvikatelstva" kam potrebitelite:))) Skoro kachvahme Acrobat 7 na edin komp...emi ne shtia da se instalira dokato ne se mahne niakav reader CE versia....inache staria acrobat go mahna bez problemi. abe veselba. sled cialata sluchka imah problemi s prozrachnosti vav fail illustrator 8?!?!?!?!?! iavno e pochnat vav 10 i zapazen vav stara versia.. za shriftovete i "kopirane na atributi" vav versii sled 8 prosto ne mi se govori:)) no pak bih se ojenil za adobe. ne znam shto napisah sichko tva. dobro utro na sichki koito sa spali |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soaron

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 2:22 pm Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | soaron[ski] написа: |
.... с лицензирана cs ce версия засега проблем няма ;-) |
Само дето не ще да работи с нелицензирани-фрее фонтове, заема огромно количестово памет и пренася както той си знае;-)
Инъче и аз го харесвам;-) |
туй - сравнение спрямо пиратска версия ли, или по принцип ;-)
да нема некой хак - турбо-ускорител/оптимизатор на студиото :-))) _________________ evolution & movement |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Вто Яну 25, 2005 3:30 pm Заглавие: |
|
|
По принцип, по принцип;-)
Това си пише с главни букви в хелпа - Илюстратор сам си решева колко памет да ползва и НЕ МОЖЕ да се регулират броя на ъндутата.
А за шрифтовете и защо новите версии на Илюстратор, Индизайн, Корел и пр не работят с тях се изписаха маса постове;-)
А за бързината - радко права койзнае колко сложни ефекти в него и съм на достатъчно бърза машина зада ен усетя разлика;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|