Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
zaheto
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 2:07 pm Заглавие: bg-mamma.com |
|
|
Здравейте,
ето и последния сайт, правен от мен: http://bg-mamma.com/
Хедъра на сайта няма да остане така, тези цветя горе в дясно са временни, там ще има логин форма. Сайта е още много light версия, като точно най- интересните неща не са пуснати. Искам все пак да видя какво мислите за него, ако може да се до изпипа още :)
Цветовата гама и логото са си непроменени. Тия дни ще пуснем и лек update и на форума :)
http://bg-mamma.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
|
pipi
Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 2:19 pm Заглавие: |
|
|
Ще ми е интересно да видя хедъра все пак. Като цяло е ок, но след като сте седнали да редизайнвате може да се постараете още с кутийките, малко градиенти да добавите, за да стане наистина леко и ефирно, сега на места е като с тесличка сдялано. Особенно калкулатора на бременноста или търсенето - има 3 различни шрифта и унил бутон. С две думи иска шлайфане. |
|
Върнете се в началото |
|
|
zaheto
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 2:39 pm Заглавие: |
|
|
@pipi съгласен съм, нали точно за това го пускам тук :) за да си кажете мнението. Защото аз толкова съм го гледал, че вече не виждам очевадните си грешки :)
Иначе ето как ще е горе хедъра:
|
|
Върнете се в началото |
|
|
Greenhorn
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 2:40 pm Заглавие: |
|
|
zaheto, сори хич не ми харесва. Прекалено страхливо е подходено към редизайна на визията. И все едно нищо не е направено.
Освен това са наблъскани куп излишни за този сайт неща, като много новини и таг клаудс, а не са хвърлени никакви усилия към добрата категоризация и сортировка на информацията. Това показва голямо неразбиране на материята и аудиторията. Посоката не е тази.
По отношение на визията, сигурно клиента се е страхувал да направи радикална промяна в сайта, за да не изгуби аудиторията си. Но сайта има нужа от доста повече от това което виждам, за да се превърне в кликоносителя които се цели (говорим за извън форума, във форума ясно...). Иначе тук няма кой знае какво да се коментира, те всички сайтове взеха да изглеждат като един скиннат... :( Текстурата на менюто леко дразни, dashed разделителя също. За хедъра ясно...
И още нещо... пак не е лично, но според мен е важно. Редизайна на този сайт, трябваше да го прави РАЖДАЛА ЖЕНА или поне да бъде основен консултант.
По-добре е от преди спор няма, но както казах вместо да измине километри, сайта е мръднал на метър, метър и половина.
p.s. Всичко което съм писал по-горе си е моето лично мение. Просто понеже съм търсил инфо за детенце в този сайт, с разочарование виждам, че подобрения в тази насока няма... Да бяхте хванали коя да е книжка за бременни жени и майки (ако щете др. Спок) и да бяхте видяли там как е организирана информацията по-добре щеше да е... |
|
Върнете се в началото |
|
|
zaheto
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 2:51 pm Заглавие: |
|
|
Greenhorn написа: | По отношение на визията, сигурно клиента се е страхувал да направи радикална промяна в сайта, за да не изгуби аудиторията си. |
Това беше главния проблем, то и затова както каза ти не са категоризирани по-добре нещата защото са си на абсолютно същото място както в предишния сайт. Неможах да се преборя, искаха да си е всичко като на стария и това си е.
п.с. иначе Greenhorn няма за какво да ти се сърдя, аз просто толкова си мога :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
pipi
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 3:12 pm Заглавие: |
|
|
като се замисля Гринхорн е абсолютно прав, но когато пишех моя коментар си представих точно ситуацията в която е попаднал Захето. Редизайнете, ама така отгоре, отгоре, без много промени. Което определено е жалко. Но пък така бг мама няма да има монопол и над най-добрия форум и най-добрия сайт за деца и някой друг ще има шанса да създаде добър ресурс какъвто за сега като родител не съм открила. |
|
Върнете се в началото |
|
|
BORSP
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 4:37 pm Заглавие: |
|
|
Абе, ТУКА СЕ ЧЕТЕ, бре, майната им на градиентите, мисли за четимост! Бахти, имам чуството, че някой умник го е решил това - на всички централни бг сайтове текста да 11 пиксела. Да вземеш да направиш 12 пиксел черен текст хич няма да е лошо. Какви са тия гнусни сини мравки по екрана. |
|
Върнете се в началото |
|
|
pipi
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 4:58 pm Заглавие: |
|
|
според мен се чете добре и така |
|
Върнете се в началото |
|
|
zaheto
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 5:01 pm Заглавие: |
|
|
@BORSP - прав си, сега се сещам че не съм предвидил уголемяване на текста в самия full article. ще говоря да default да стане от 11 на 12. Все пак сайта не е мой и не може да стане това което винаги аз искам. :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
BORSP
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 5:09 pm Заглавие: |
|
|
pipi написа: | според мен се чете добре и така |
Ми, според теб може и да се чете. То и 10 пиксела верданица се чете, даже ако се болднат и са капс и 9 се четат. Ама на заглавия със кратък текст. Тоя сайт заради форумите си е това което е. Там има текст, жените пишат, питат се, отговарят си, кюкарстват, радват се и т.н.
... Бе, кво се обяснявам, гледам вече е отговорил. |
|
Върнете се в началото |
|
|
pipi
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 5:12 pm Заглавие: |
|
|
имам акаунт в сайта от 2 години, знам за какво е |
|
Върнете се в началото |
|
|
mucho
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 5:15 pm Заглавие: Re: bg-mamma.com |
|
|
zaheto написа: | ... логото са си непроменени...] |
а защо?! :) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
|
zaheto
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 7:29 pm Заглавие: Re: bg-mamma.com |
|
|
mucho написа: | zaheto написа: | ... логото са си непроменени...] |
а защо?! :) |
еми искат да си е старото |
|
Върнете се в началото |
|
|
RG®
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 7:32 pm Заглавие: :-) |
|
|
Задължително Защо?! |
|
Върнете се в началото |
|
|
Deskov
|
Пуснато на: Пон Мар 09, 2009 8:33 pm Заглавие: |
|
|
май си търсиш допълнителна работа а? :p за мезонет ли събираш? :) _________________ If you can imagine it, you can create it. If you can dream it, you can become it. |
|
Върнете се в началото |
|
|
zaheto
|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 11:27 am Заглавие: Re: bg-mamma.com |
|
|
ако искат ново лого веднага ще те препоръчам, фен съм ти !!! :) |
|
Върнете се в началото |
|
|
mucho
|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 1:59 pm Заглавие: |
|
|
чакайте са ко ма нападнахте ;) , аз ворк не си търса иам си бол ... мисълта ми беше друга - спомням си, че неотдавна тоз форумупуртал бе закупен и предполагам ще се развива във всяко едно отношение (особено комерсиално) и като така е добре това развитие да се усети не само в скин-а, но и в лого и т.н. ... но ... както и да е ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
|
Tangerine
|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 2:38 pm Заглавие: |
|
|
Аз и аз напълно съм съгласна с каквото е казал Greenhorn.
Освен това, чисто визуално ми се струва, че би изглеждал сайта по-съвременно и определено по-приятелски с по-големи и сочни снимки, не непременно изрязани като правоъгълник И разни "секси" gadgets както на този сайт: http://www.babycenter.com/
Визирам timeline-a под главната навигация например, Top Stories, etc. И някои неща може да са по-засукано оформени като например "последно добавени" да е някакво компактно модулче като "explore baby center" (най-долу на централната колона от сайта дето показах), вместо да му се отделя такова грамаданско и сухареещо място със спорна нужда от което.. "Актуално" също може да е по-friendly с някакви готски табове да кажем..
Но действително на този сайт най-слабия му момент е сортировката на информацията и решенията кое да се показва и кое не (ъъ и повече цвят и ведрост), ама за тези неща Zaheto не носи отговорност:) _________________ www.behance.net/Stelfy |
|
Върнете се в началото |
|
|
Greenhorn
|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 3:54 pm Заглавие: |
|
|
mucho написа: | чакайте са ко ма нападнахте ;) | ... нападайте не го щадете :))) |
|
Върнете се в началото |
|
|
zaheto
|
Пуснато на: Вто Мар 10, 2009 4:09 pm Заглавие: |
|
|
Направих навсякъде шрифта 12 px освен на Актуално, промених от синьо на сиво основния текст във Full Article-а защото е по четим. Сега ще добавя и опция за уголемяване и смаляване на текста в новините и статиите.
Пипнах и малко боксовете, сложих им леки градиенти, както Pipi ме посъветва.
Дано сега да е по четим сайта :( |
|
Върнете се в началото |
|
|
|