Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:11 am Заглавие: подвеждащ светофар на Орион |
|
|
Днес ми се случи странен инцидент. Карам си аз към кръстовището на Орион и на светофара гледам отделна секция за ляв завой. Свети си зелено. Не говорим за стрелка направо и наляво едновременно, а за отделен светофар за наляво. Та тъкмо да завия и тряс отсреща ме блъскат. слизам аз сигурен че срещу мен са минали на червено, но се оказва, че и на тях е светело също зелено. Дойдоха полицаите и започнаха да пишат. Но никъде не го отразиха това. Питах ги защо не са го направили, те отказаха. Обясняват ми, че било правилно. Когато обаче аз тръгнах да пиша в акта, че са го отказали, те взеха да ми държът тон. Накрая си го написах, сега и ще снимам как работи светофара. Незнам защо не искат да го направят, при положение, че и те казват, "да има отделна секция, но не ти дава право да минеш". Аз просто исках да отразят факта, нищо повече..........
Просто поредния абсурд. Добре че нямаше пострадали.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
EmPATHy_hr

Регистриран на: 01 Сеп 2006 Мнения: 1171 Местожителство: Tangent Universe
|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:21 am Заглавие: |
|
|
Карай колело човече! ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 1:28 am Заглавие: |
|
|
Тогава нямаше да се размина с изкривена врата |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 7:18 am Заглавие: |
|
|
Имат някакъв проблем със светофарите.
Голям удар стана преди няколко дни на кръстовището на Горубляне, даже момчетата още са в болница
Точно по същата причина - светещи и в двете посоки зелени светофари
Врабчев, аз ако съм на твойто място, ще съдя общината.
Покрай медийния шум по другия случай, ще спечелиш;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 9:10 am Заглавие: |
|
|
Определено не смятам да оставя нещата така. Особенно след арогантното държане на полицаите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:31 am Заглавие: |
|
|
По никакъв повод. Ти леко си се отървал, момчетата, за които говори Валбо бая сериозно са го отнесли. Дано се оправят. И никой нищо нищо не е направил по въпроса, при все, че това не са единствените случаи.
А полицията няма как да напише акт на общината, че предизвиква ПТП. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:56 am Заглавие: |
|
|
Извинявам се за лошото качество на снимките, но са свалени от видеокамерата ми. Извинявам се и за data.bg-то, но нямах време да се занимавам с чъншни server-и
а ето и самото филмче от местото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:57 am Заглавие: |
|
|
Какво значи отсреща ? Идват срещу теб ли ? Ако е така е трябвало просто да ги изчакаш да минат, 50% От кръстовищата в софия са такива и това си е много нормално. Друг е момента, ако са пропуснали да го обозначат със знак над светофара, който показва, че си без предимство. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:00 pm Заглавие: |
|
|
Бате ти си си виновен... не си спазил правилника просто
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:26 pm Заглавие: |
|
|
Ооо сега виждам и клипчето дето си направил.. даже мога смело да твърдя, че тоя светофар е мн добре измислен. За разлика от хилядите други такива тоя поне като му дойде време да светка червено, в посока на ляво лагва за няколко секунди на зелена светлина за да може да се изтеглят колите без предимство. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:27 pm Заглавие: |
|
|
BSC System написа: | Бате ти си си виновен... не си спазил правилника просто
 |
Този знак, до колкото ми е известно, важи в случай че светофара не работи. По правилник, гледаш първо светофар, после знаци, накрая маркировка, нъл тъй? И когато има отделна секция за ляв завой, това по идея означава че тя не е обвързана с насрещното движение...
блондинка говори за правилника, ужас... _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:30 pm Заглавие: |
|
|
Абе що и аз нон стоп минавам на светофари, на които левия завой е с изчакване на тия остреща да се източат?? И знам, че все пак праводвижещите се са с предимство пред завиващите...... _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:34 pm Заглавие: |
|
|
Специлно на Орион, когато свети зелената секция за ляв завой, движението в другата посока е спряно _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:35 pm Заглавие: |
|
|
StarFish написа: | BSC System написа: | Бате ти си си виновен... не си спазил правилника просто
 |
Този знак, до колкото ми е известно, важи в случай че светофара не работи. По правилник, гледаш първо светофар, после знаци, накрая маркировка, нъл тъй? И когато има отделна секция за ляв завой, това по идея означава че тя не е обвързана с насрещното движение...
блондинка говори за правилника, ужас... |
Трябва да научиш правилника, че с тая логика бая ламарина ще изкривиш
vrabchev дано имаш автокаско и не се трови светофара си е наред. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:46 pm Заглавие: |
|
|
Сестра ми, която си има редовна книжка някъде добре прибрана в някой шкаф, един ден ме попита: Добре де, ти сега как разбираш, че трябва да ги пуснеш тия дето идват отдолу срещу тебе и след това да завиеш наляво. И аз не съм много на ти с правилника, свих рамене и викам: Ми не знам. Знам само, че трябва да ги изчакам. А тя казва: Ми ти нали се движиш по пътя с предимство? Аз се поогледах така, позачудих се и викам: Ми те като че ли се движат по същия път само дето са в обратната посока... :)
Врабчев мен, сори за инцидента дано да се е разминало по-леко без контузии и пр. Светофарите правят мизерии понякога, не знам точно в случая какво е станало, ама дано се оправиш.
Иначе на пръв поглед изглежда, че BSC System има право. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:53 pm Заглавие: |
|
|
spacer, право думаш :
Питали един пич дето има книжка от 20години и няма нито един акт или взети точки "Абе ти как така?!?!? 20 години книжка, пък нямаш нито една злополука?!?!", а тоя им отговорил "Ми просто никога не съм си ползвал предимството!" ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 1:02 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Трябва да научиш правилника, че с тая логика бая ламарина ще изкривиш |
Сигурно си прав, до сега не съм кривила нищо, пък де да знам... :) _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 3:18 pm Заглавие: |
|
|
Хора, погледнете добре отново тази снимка:
светофар само за наляво. Това означава, че тези които идват отсреща са спряни. Ако е стрелка направо и наляво в една светофарна секция, тогава изчакваш. Аз имам книжка от 16 години и за първи път участвам в ПТП. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
StarFish

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 3:22 pm Заглавие: |
|
|
Аз нали това казах.... когато е отделна секцията, би трябвало да е спряно насрещното движение. Ама явно не е... _________________ Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник". |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 3:28 pm Заглавие: |
|
|
Къде го пише това в закона, че май съм го пропуснал?! Има си два светофара и за наляво и за направо и двата светят зелено, какво значение има дали са на едно място или разделени ?!
Единственото за което може да се хванеш е че в момента когато светофарат найстина свети само за на ляво онзи е минал на жълто или червено, което хич няма да ти помогне да ги осъдиш освен, ако нямаш поне 10 човека, които да потвърдят, че за тези 1,2 секунди той е минал на червено! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|