Graphilla.com :: Преглед на тема - Първи час - 7:30, до 15 мин закъснение = 1/3 неизвинено

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Първи час - 7:30, до 15 мин закъснение = 1/3 неизвинено
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 9:53 am    Заглавие: Първи час - 7:30, до 15 мин закъснение = 1/3 неизвинено Отговорете с цитат

Колкото и да му е странно на Fatwalkera, тая сутрин се дигнах към 5 и нещо поради нЕкои обстоятелства от 6 до 7 и половина кръстосвах града с градския транспорт. После се пробрах и видях жестока нова картинка на ma4u4a на едно спящо бебе и реших, че е нужно да напиша следното писмо У жалбите:

Уважаеми г-н министър на просветата, уважаени родители, любители на децата и химна на слънцето,

ОСТАВЕТЕ ДЕЦАТА ДА СПЯТ БЕ!!!

София, 23.I.2007-ма, автобус 74, 7:03 сутринта - десетина деца на територията на автобуса - 4 от тях спят, 5 едвам държат очите си отворени, а едно просто не беше лягало мисля (на геймърче приличаше). На седалката срещу мен момченце и момиченце, видимо около 11 годишни, спят гушнати едно в друго на очебийно неудобните седалки, наближава моята спирка и около минута преди автобусът да спре на нея като по часовник момченцето се буди, а няколко секунди след него и момиченцето - слизат и застават мирно на спирката да чакат връзка с друг автобус или тролей. Седя, гледам ги и си мисля - как може бе, нямат ли срам тия хора... вече толкова години децата не се възприемат като работна ръка, а училището им продължава да почва от 7:30 за първа смяна. Тия деца отиват там и спят, нищо не учат първите час-два... после ще свикнат така да ходят и на работа само по задължение, спейки и да приемат това за абсолютно нормално.
Как имат тия хора сърце да дигат спящо дете в 6 и нещо, като си спомня моята Майка какъв ужас преживяваше всяка сутрин, в която трябваше да ме буди за училище, от което не намирах смисъл - то не бе влизане в стаята ми по 7-8 пъти, то не бе да й говоря простотии за смисъла от средното образование, за неуспехите на Айнщайн в училище, за сръбски уебсайтове и за ужасния дъх на един учител. Ами, тази жена сигурно във всяка една такава сутрин си е повтаряла с надежда "Обичай внуците си, защото те ще отмъстят на децата ти заради теб...".

Не е ли време да оставим децата да се наспят, те не са виновни за глупостта на тези преди тях, имат време да работят от 8 и да стават в 6. Грях ми на душата, ако се налага един ден да будя децата си в 6 и нещо...

PS. ma4u4a, пусни картинката с бебето ве!

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Zing

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 10:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ти си лягаш в 4-5 обикновенно как да не му е чудно на човек че си станал рано :)

snooper написа:
PS. ma4u4a, пусни картинката с бебето ве!

fatwalker написа:
Моля!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 11:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехе
Така е когато училището ти не е наблизо - моето основно беше срещу нас (и пак ми беше рано ставането, но аз мога да спя денонощно, така че не съм добър пример:)), но пък имаше едно нещо на което му викаха сутрешна гимнастика и строяваха дечицата (докато още спят) в студа - да правят упражнения на двора !? Е това си беше вече зловещо...
А работа, на която те карат да ходиш по-рано от 9:30-10 не я оважавам :)
PS. ma4u4a, пусни таз картинка, че snooper-а съвсем няма да може да спи сега :)

http://wickyhouse.com

http://wickywelcome.blogspot.com/

http://this-and-that.eu/

http://tui-onui.blogspot.com/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ma4u4a

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky, не го мисли snooper-а, той е спал, аз не съм;)
а бебчето спинка ощи, пък вий ше го събудити, ку ви гу пукажа:)
btw, тва с гимнастиката верно беше много гадно... ама гледката на 100 килограмовата другарка как се пъне да ти покаже упражнението, компенсираше до някъде тоя сутрешен кошмар.)

бу.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
atmos

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 12:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мачуча има бебе !!! :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 2:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ma4u4ka аде бе, кво стана с бебето?
ma4u4a

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 2:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми спинка още:)
и аз отивам да спинкам, да си гукаме двамцата:)
приятен ден на всички и моля, не изпадайте твърде от темата:)

бу.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RG®

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 3:26 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Абе, Снупи, неска е 24.01.2007 г., беее...

:-)

Наспивай се!

Стига си сънувал самолети и БМВ-та по автобусите!

Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 12:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Отклонихме се от темата покрай чедото на ma4u4a, поздравленията - в нова тема!

Та, говорим си тука - в UK децата са от 9 на училище, аз го намирам за нормално, какво пречи и у нас да е така... няма чак толкова много деца, че да не остават стаи в училищата и да не могат да се засичат двете смени.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
EmPATHy_hr

Местожителство: Tangent Universe

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 12:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ТЕРОРИЗЪМ му викам! ;)
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 12:59 am    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Не може, бе, душо...

То си има изисквания.

Пък и деца, слава богу, има.

Ако не си чувал, родителите чакат по нощите да запишат децата си в детски градини и училища.

А в София*, майките като забременеят... и подават молби в яслите!

* И не само

П. П.

За децата...

Уж им облекчават програмата, а им увеличават часовете, а не взимат мого уроци...

Бе, луда работа...

Седем годишно дете с 10 килограмова раница...

Само ДВ може да направи нещо!

Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 1:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

RG, за яслите и градините съм съгласен - ама деца има последните години, на едно поколение му писна да чака да се случи нещо и видя, че няма за кога да чака - факт. Обаче училищата... особено в провинцията - скръб. Като влизах в моята гимназия в Плевен през 2000-та имаше 800 деца, сега като дойде ред на родените след 90-та - в същата гимназия при същия брой стаи и даскали - има малко над 300 лапета...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 1:22 am    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Eм, то и в Славяново имаше неколко милиона носачки.

Урбанизация, бе...

:-Р
Върнете се в началото
And0

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 2:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Aко тия деца си лягат в 10ч. няма да им се спи сутрин. Кви са тия изгъзици ?! Това че геймят по цяла вечер WOW в комбо със CS за разсънване не го броиш като факт.
По-добре родителите да гледат децата да спазват някакъв режим а не да цъкат до никое време пред пц-то.
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 2:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Е... PC-тата виновни, че преди не спяхме ли пак по тролейте и автобусите, след което си додремвахме в училище...? Аз се криех с фенерче под одеалото и поредния том на Жул Верн или Александър Дюма, нямах PC, но пак ставането в 6:15 АМ си беше мъка, чаках ваканцията, та да дам на оргранизма си нужното му...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
mira

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 11:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

And0 написа:
Aко тия деца си лягат в 10ч. няма да им се спи сутрин. Кви са тия изгъзици ?! Това че геймят по цяла вечер WOW в комбо със CS за разсънване не го броиш като факт.
По-добре родителите да гледат децата да спазват някакъв режим а не да цъкат до никое време пред пц-то.

Ти в колко часа почваш работа?
TIFF

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 11:33 am    Заглавие: Re: :-) Отговорете с цитат

RG® написа:
А в София*, майките като забременеят... и подават молби в яслите!

то ако ставаше така, щяха да се 'фащат сроковте... ама искат егене и име пущините
And0

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 9:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mira написа:
And0 написа:

Ти в колко часа почваш работа?

По принцип съм от десет 10.

Мисля че темата е безсмислена ,защото както има ученици които имат 6-ци и стават в 6:30, така има и ученици които стават в 12 (тези които са втора смяна) и пак нищо не научават в даскало. Друг е въпроса че може би няма да е възможно децата от първа и втора смяна да почват от 10ч. защото или няма да има нужния брой учители за такава маса народ или просто даскалото няма да може да ги побере :)
И аз съм бил ученик и аз съм ставал в 6:30.
Върнете се в началото
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 10:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Глезотии са това. Гимназията ми беше на другия край на града (Варна) и съм ставал в 5.30, за да ходя малко по-рано и да не се тъпча в автобусите. Не съм имал проблем със ставането никога и не мисля съм се чувствал зле, дори напротив. Дори и сега, въпреки че ми се налага ранно ставане само веднъж седмично, всеки път, когато ми се случи да стана рано имам по-добър и свеж ден.
Не съм фен хлапетата да свикват да лентяйстват и поспиват до обяд, утре ще дойдат да ми работят и няма да мога да разчитам на тях пълноценно.
На когото не му изнася, да не ходи на училище.
mira

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 10:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Както има ранни птички, така има и хора, които обичат да си поспиват повече.
Не виждам абсолютно никаква връзка между това кога ставаш и какви са ти възможностите. Просто различните хора са продуктивни през различен период на деня.
И аз съм била на училище (и 6ци получавах даже :Р), ама ей на - още мразя да ставам преди 9.

Да не говорим за продуктивност от 7:30 ...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети