Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 2:00 pm Заглавие: Таблет / Съвет ? |
|
|
Пичове, искам да си купя серьозен таблет. Ще го ползвам за разни средно безотговорни илюстрации и основно за калиграфия.
Преди години съм ползвал някакъв умерено-дървен Ваком, които дори не беше мой, но реално не мога да кажа че имам опит.
Мисля, че А4 ще ми е напално достатъчен.
Понеже тия джаджи не са идеално евтини, уточнявам, че принципно цената ме вълнува, но не ме спира:-)))
Та така, трябва ми някой да сподели опит, впечатления, насоки - изобщо всичко, което да дооформи представат ми, за да мога да действам.
Благодаря предварително.
П.С. да става за Мас и РС е много важно също! _________________ Best Wine Labels Design
Best Logos
Hand Lettering on Wine Labels |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 2:13 pm Заглавие: |
|
|
това е една много интересна тема, радвам се да дискутираме въпроса! ;) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 2:13 pm Заглавие: |
|
|
Wacom Intuos A4 или oversize(не помня дали имаше овърсайз за интус А4), ше се ръснеш бая но мисля че ще ти свърши най-добра работа.
има обаче нещо, което според мен е проблем - тъй като и аз съм пробвал да пиша букви на таблета ми, има една мизерия че е много трудно да ги пишеш със спокойна ръка и достатъчно правилни тъй като имат повече нива на натиск(видими) отколкото ръката ти с перо или коркова тапа, и освен това тип-а шава с някви миниатюрни отклонения по гладката повърхност и стават разни изкривявания.
няма и съпротивление като хартията, което лично според мен си е проблем).
иначе ако искаш да получиш макс близост и да си гледаш внимателно ръката докато пишеш ще ти трябва Wacom Cintique, ама той е безбожно скъп.. _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
chocho

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 2:16 pm Заглавие: |
|
|
Мдаа... не веднъж е коментиран таблетения въпрос ;)
Wacom Intuos3 A4, купуваш от http://www.adcom.bg/Web/ADCOM_EN.htm
Относно хлъзгавата повърхност - действа номера с подложения лист хартия за по-добро сцепление ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

Регистриран на: 02 Фев 2007 Мнения: 1492 Местожителство: с. Добри дол - в центъра
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 2:33 pm Заглавие: |
|
|
merci!
te ne bili chak takiva isterichni cenite, be, hora!
az vchera iavno sam vidial samo tezi ot po 3-4 bona i savsem leko pomislih, che vsichki sa po tolkova - e tia Intuos 3 A4+ iavno sa za moite dalaverki - samo ne mi e iasno kakvi sat ia neshta v linka na dreamer deto gi prodavat pootdelno kam vseki ot modelite - pressure sensitive pen, aerographi i tem podobni.... _________________ Best Wine Labels Design
Best Logos
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 2:37 pm Заглавие: |
|
|
Глей са! Овърсайз не ти трябва. Оптималния и най-функционалния размер на таблета е А4. Цената на таблета е 840 лв. без ДДС.
п.с. ей са е момента да се сетиш за изложбата на 1-ви март и срещу кого стоя в 'Бордо'... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 6:35 pm Заглавие: |
|
|
Аре пак офтопик... дайте да обсъдим таблетите. А другите марки заслужават ли си или само Wacom са добри? _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 7:29 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Аре пак офтопик... дайте да обсъдим таблетите. А другите марки заслужават ли си или само Wacom са добри? |
Eдва ли са много юзерите ползвали повече от две марки таблети..като втората винаги е Wacom. Taка че, само те могат да вземат отношение. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 7:56 pm Заглавие: |
|
|
WACOM A3 и тва е!
не го слушай тоя Велинов ;Ф |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 8:06 pm Заглавие: |
|
|
A3 oversize - wide направо@@@) Ко ми мислиш... :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 8:32 pm Заглавие: |
|
|
velinov написа: | A3 oversize - wide направо@@@) Ко ми мислиш... :))) |
А за тази тенис маса отделно ли са продават хилките и мрежичката или в комплекта, шото мое и топчето да е на инфраред или блутуут.:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 9:37 am Заглавие: |
|
|
ia kazhete oste neshto - navremeto kato sam cykal po tableta mi e ostanal spomen, che, ako se ne lyzha, na tableta primerno minavam 2 santimetra, a na monitora ili izminavashe dosta poveche ili dosta po-malko - taia podrobnost v savremennite tableti uredena li e po niakakav nachin? _________________ Best Wine Labels Design
Best Logos
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Мар 08, 2007 9:56 am Заглавие: |
|
|
Това зависи от формата на таблета. При малките модели, като А6 найстина има подобно неудобство, но лесно се свиква с работата на лимитирана площ. Разбира се колкото по-голям е таблета толкова повече извършваните действия, съответстват на реално отразените на монитора. Продължавам да твърдя, че А4 е оптималния размер. А3 отива за нек'ви промишлени изпълнения, чертежи и тем подобни. Прекалено голям е и ако трябва да си сетвам работно място с такова чудо пред клавиатурата, безвреме ще си купувам космо диск. :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
epixs

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|