Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
MX_RS

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2003 6:22 pm Заглавие: Vray проблем |
|
|
Като рендирам с Вирей (макс 4) бекграунада които съм сетнал от макс инвайърмент ми се смяна. Примерно като е бял той става леко сив или нещо такова.... това става само като рендирам с ДжиАй!
Анимацята - съшия боклук - бг премигва...
Някви идеи ? _________________ Woman: "Do you think it'll convert"
Scientist: "To convert is it's choice to make" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2003 6:29 pm Заглавие: |
|
|
мне е проблема в Vray
"дистрибуторите" са виновни затова ;о) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MX_RS

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2003 6:30 pm Заглавие: |
|
|
tumbi написа: | мне е проблема в Vray
"дистрибуторите" са виновни затова ;о) |
Ми неее... Тъмби ти направо си си ГАДЕН веее мен!
:) _________________ Woman: "Do you think it'll convert"
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2003 8:37 pm Заглавие: |
|
|
MX_RS, не говори лошо за V-ray :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 9:49 am Заглавие: |
|
|
taka e kato rabotite s kracknat VRay. tva e zashtita.
crackerite se spraviat s elementarnata pyrva stena na zashtitata, puskat go i o ... kef trygna. no koito go polzva , zapochva da se pita .. Bre, bassi toq shi..n VRay kvo trepka tuka ?
kofti klopka _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 12:58 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | taka e kato rabotite s kracknat VRay. tva e zashtita.
crackerite se spraviat s elementarnata pyrva stena na zashtitata, puskat go i o ... kef trygna. no koito go polzva , zapochva da se pita .. Bre, bassi toq shi..n VRay kvo trepka tuka ?
kofti klopka |
ти и брат ти може да имате легален от Пепи ама не всеки може да даде толкова кинти за него! остава да се мъчат хората с кракната версия. и изобщо това с легалния софтуер е голям проблем. да не мислиш че хората дето се занимават сериозно с 3Д не искат да са коректни??? аз лично за една машина не мога да изкрънкам заем та камо ли за софтуер. в нормалните държави тея работи стават къде къде по лесно. за мен лично не е нормално това положение! пък за разликата между легалния и кракнатия софтуер си прав но това е положението мисля. а и да поясня да не се чудиш, аз не се занимавам професионално с 3Д моделинг и пр. и си мисля че поне за учебна цел трябва да има версия на рендер-а. както с повечето софтуери. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 1:03 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | taka e kato rabotite s kracknat VRay. tva e zashtita.
kofti klopka |
az mislia che towa ne e mnogo umna zastita, tui kato syzdawa generalno losho ime na produkta... nai-weroiatno chastta na userite koito polzwat legalen vray e mnogo po-malka ot tezi koito polzwat kraknat, i ottam kato pochant dosta hora da se oplakwat... ili pyk tezi koito sa si wzeli kraknat kolkoto da widiat kakwo predstawliawa edwa li posle shte si kupiat "trepkast" render... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MX_RS

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 1:55 pm Заглавие: |
|
|
Ммм да... това не го знаех за ВиРей (научих го по късно)
Положението е направо трагично - ами аз едвам нета си плащам пък камо ли $10000+ за софт... Ама това не е тема на разговор (тук)
Искам да кажа нещо друго - ако няма хора които да бачкат с "безплатен" софт нищо няма да стане! Искам да кажа че хората които са умни правят умни неща. Пример е Оракъл - Oracle Application Server (9iAS) Enterprise Edition - CPU license £9,754 $16,000 - ами кои би си купил подобно нещо. Да ама Те не са глупави хората щтото занят как се правят пари - Разпространяват го без никаква защита (като изключим че пише нелицензирано копие) Ползваите го колкото си искате... Нищо няма да стане... ама понеже нормалните хората (не ние) имат съвест и като го научат и започнат да го ползват за Комерсиални цели отиват и си го плащат...
Та както каза Стефан не е много хитро да си правиш анти-реклама като правиш "бъгове" - аз дали с тях или без тях няма да си купя (скоро) Врей. Пък колко по щастливи лица щеше да има ако имаше ВиРей без защита - така и трябва да бъде ми се струва...
И вълкът сит... и агнето цяло... _________________ Woman: "Do you think it'll convert"
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 1:56 pm Заглавие: |
|
|
Vray free не фликва бе момчета и демото и то не фликва и ако некой иска да си го купи сигурно ще се сети ЩО фликва
има 1000 поста по форумите по света дето пише
кракерите на Vary are idiots!!!!!!!!!!!
ми пазят си хората интелектуалниа труд КАКВО ЛОШО В ТОВА?
и си е мноу убав рендер
залко че само за Макс го има :о(
ех да го имаше за ЛВ или Мая - да видим колко Максери ще останат ;о)))))
ам DR2 - то ко му е бре - заплатите са малки на децата в БГ
в САЩ и чиние да миеш 2 месеца моежеш да си купиш де ЛВ, Мая комплете - 700$ Vray Basik - ако получавап по 5$ на час - колко часа требе да работиш да си го купиш? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 2:34 pm Заглавие: |
|
|
tumbi написа: |
ам DR2 - то ко му е бре - заплатите са малки на децата в БГ
в САЩ и чиние да миеш 2 месеца моежеш да си купиш де ЛВ, Мая комплете - 700$ Vray Basik - ако получавап по 5$ на час - колко часа требе да работиш да си го купиш? |
абе не е точно така ама поне ако има работа човек ще живее спокойно на кредит и да пробва да направи нещо ! добре е да има защита на интелектуалния труд. само дето пиратството няма да умре скоро тука в бг!!!! а че VRаy-а си е най-добрия от тоя клас render-и спор няма! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Pichowe, samo da wi kazha, ne lezhte na taya kalka, che w chuzhbina ne e problem da si saberesh pari (ili da wzemesh credit) za software :)))) Tumbi, ako miesh chinii za $5 na chas shte sabirash pari da si platish naema i da zhiweesh gore-dolu normalno. Ako iskash da zadelyash nastrana, trebwa ili da otkazhesh yadeneto, ili da idesh da zhiweesh pod mosta. Wuzmozhno e da si kupish wsichko na credit, no ako ot sledwashtiya mesets ne pochnesh s towa, koeto si kupil, da WRUSHTASH tozi credit si po nanadolnishteto.
Obratno kam temata, ubeden sum, che i ILM polzwat otwreme-nawreme ne sawsem normalen software -- ako ne za drugo, to pone za testwane. Waprosat e towa da ne e na masowi nachala :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 3:39 pm Заглавие: |
|
|
A, i oshte neshto. Nedeite da si mislite, che hobbistite sa osnowen target na Development companiite. Pak i weche powecheto ot golemite softowe si imat Free versii (samo Max se inati oshte) za hobbists. Az lichno ne bih imal gram problem da si pratya portfolioto nyakude i na wsichki imagi i animatsii da ima watermarks -- e$£l sum go. Tapotiyata s Vray e, che Trial versiyata hem ima watermarks, hem ima time limit. Zatowa az lichno si perdasha na Vray Free i twa e -- nyama displacementi, materiali, etc. (trepti ponyakoga) obache pak sam dowolen. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 4:59 pm Заглавие: |
|
|
DR2 написа: | ...ама не всеки може да даде толкова кинти за него! остава да се мъчат хората с кракната версия. и изобщо това с легалния софтуер е голям проблем. да не мислиш че хората дето се занимават сериозно с 3Д не искат да са коректни??? |
ja da ti zadam edin wypros ... kato iskash da se uchish
zasto si izbral tochno MAX+Vray ? tova e edna dosta skypa kombinacia
mda .. predpolagam poneje wsichko pod MAX ne si zaslujawa ?
bi li hwyrlil edno oko na www.rustboy.com
cheti wnimatelno ste razberesh zasto ti davam tozi link
"da ama s MAX i Vray e mnogo po lesno" ste kajesh ...
udovolstviata i komforta imat cena
ne mojesh da si go pozvolish? - ne go polzwaj togava
i pokaji malko uvajenie kym horata zagubili synja si za da go syzdadat
prastish ot talant i se chudish kak da se izjawish ? - ima desetki
bezplatni ili evtini varianti
ah .. i argumenta che nikoj njama da te wzeme na rabota
poneje ne rabotish s max a prawish neverojaten art s Cinema4D (primerno) ne e seriozen |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 5:07 pm Заглавие: |
|
|
Joro*, az samo bih dobawil, che az lichno bih izpital ogromno uwazhenie kam nyakoi chowek, koito si predstawi portfolioto sas watermarks (pa dori i gadnite watermarks na Maya). Maistortswoto si lichi i prez watermarkowete. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 5:12 pm Заглавие: |
|
|
Drone написа: | Maistortswoto si lichi i prez watermarkowete. |
mda ... tochno za tova govorim |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 5:37 pm Заглавие: |
|
|
@Joro значи да ти отговоря така е нй-добре:
подред:
ами пробвал съм Maya само дето за мен е много по-сложна. а и първоначално бях с много скапана карта заради която не ми тръгваше. на LW не съм се пробвал даже я нямам кракната. другите които ги има са ми над възможностите в смисъл мисля че Max-a е доста по интуитивен а отгоре на всичко има много плъгини за него. определено не смятам че Max e на върха. за мен най добрата които съм опитвал е Maya. мисля че от тези които съм оварял тя ми допада най-много с тази разлика че явно е доста по сложна от Мах. Да с Мах ми е много по лесно но аз и не искам и не целя да правя някакви супер изхвърляния и суперреализми. просто целта ми не е това.
За уважението към хората които са го писали... е аз да съм казал че не ги уважавам да ги обиждам с нещо? изразих мнение че продукта е скъп за българските стандарти и за да има по голяма популярност е добре да има варианти и за учебни цели. лично аз никога не купувам преди да опитам от продукта (не говоря за колбаси) познавам хора дето са с легален Vray ама не мисля че такива хора само са чули името и са решили че ще е много добре да си дадат парите за него. за това говоря а не аиде народе юруш да крадеме хората дето са направили толкова прекрасен плъгин.
за това дали ще ме вземат на работа ако незнам Мах (аз и не го знам) ами то аз и не искам да работя професионално на 3Д. има хора като мене дето просто имат някаква жажда за знание без нещо конкретно като цел да са си поставили.
а относно безплатния и евтения софтуер ами аз затова съм в форума защото съм нов и искам и други неща да уча а не само това което е най-популярно. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 5:42 pm Заглавие: |
|
|
Joro* написа: | Drone написа: | Maistortswoto si lichi i prez watermarkowete. |
mda ... tochno za tova govorim |
само дето поне да бяха само на рендер-а тея водни знаци. като ще уча за какво ми е да ми се мотее докато търся някои вертекс през тези бленднати надписи... _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 6:32 pm Заглавие: |
|
|
DR2, wypreki che sym otgoworil po gore direktno na teb
mnenieto mi ne e lichno nasocheno kym teb a samo
provokirano ot:
Цитат: | ти и брат ти може да имате легален от Пепи ама не всеки може да даде толкова кинти за него! |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
LMNT
|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2003 10:09 pm Заглавие: |
|
|
Mmm....ponezhe i na men taja tema mi e ljubima...
Cinema4D XL6 go predlagat bezplatno po mnogo pechatni spissanija veche. Edinstvenoto ogranichenije e,che ne mozhe da rensdosva NTSC.
Na cenata na edno spissanije!
I ne samo sos Cinema4D e taka. As lichno mnogo se radvam na XFrog3.02 deto itzleze predi vreme i si go polzvam s goljama naslada,nishto che ne e poslednata versija.
Kato stana duma za 'Rusty Boy'...i Truespace sushto go predlagat bezplatno,che dori njakade po nnajkoe ot internet spissanijata go bjah vizhdal veche!
Bez watermarx, etc. Vsichko si e tochno i si go registrirvate kato beli ora i stavate registered user! _________________ На экзаменах в разведшколу абитуриент Петр Семенов не ответил ни на один вопрос, в результате чего был принят сразу на второй курс |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Дек 05, 2003 12:13 am Заглавие: |
|
|
ne si chel vnimatelno mai :o)
Infini-D - MetacreationZZZZZZZZz - Eovia Carrara naslednika i prodalzitela na ideite na Infini-D - samo za 399$ v USA i soto sme tezkari v Tucia - nai blizkia diller na EOVIA - 429 Evro dolara |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|