Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
OPREV
|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 11:18 am Заглавие: |
|
|
a ... 4estito bre hora !
brei brei ... mnogo hubavo tva
p.s.
da ma nqma 2 meseca i glei ko stanalu |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 11:36 am Заглавие: в. Стандарт |
|
|
Не харесаха розата и гайдите за лого на страната
Усмивка и слънце - знакът на България
Слагат и звездата на алианса сред родните символи
Така изглеждат класираните на първите 3 места проекти за лого на България (горе вляво - първо място, вдясно - второ, долу - трето място)
Името на България, изписано на латиница, сред което греят слънце и усмивка. Това е знакът, който най-добре ще рекламира страната ни по света. Съвместният проект на 28-годишния Димитър Гавански и на Асен Петров спечели националния конкурс. Тяхната идея ще бъде претворена от професионалисти в логото, което ще стане запазен знак на България пред света. Усмивки и цветя са вплетени в предложенията и на останалите кандидати, класирани на 2-ро и 3-о място в конкурса. Красивата природа, морето, планините и цветята са сред елементите, присъстващи в най-много от проектите. Над 500 младежи между 16 и 29 години, живеещи у нас и в чужбина, се включиха в надпреварата. "Когато човек чуе Франция, си представя Айфеловата кула, Колизеумът е символ на Италия, а Статуята на свободата - на САЩ. Нашата страна обаче е малко позната по света, макар и да има древно наследство и уникална природа, пишат в писмата си младежите. "Някои хора зад граница свързват страната ни с киселото мляко, розите и дори с Христо Стоичков. Повечето обаче бъркат столицата ни с Букурещ", четем в друго от писмата. Всички обаче са наясно, че е трудна задача при толкова дадености да се намери и синтезира в една графика и кратко рекламно изречение цялата същност на българщината. Карта на България, върху която се виждат историческите ни забележителности - катедралата "Александър Невски", крепостта на Царевец, Рилският манастир, също преобладават в предложенията на участниците. Други пък са се сетили за тракийското ни наследство и са включили в проектите си фрагменти от съкровищата на Казанлъшката гробница. Розите, от които се добива популярното в цял свят българско масло, също са безспорен символ на страната ни. Сред най-оригиналните идеи обаче е мотото Bulgaria-gaida land (България - земя на гайди). На фона на възрожденска къща стои гайдар, облечен в национална носия. 14-годишен младеж от София пък е предложил за символ на страната ни картина на Владимир Димитров-Майстора. Не липсват и по-нетрадиционни идеи като човече, което държи цвете в ръка на фона на картата на България. До него стои мотото "България ви обича" на английски. Пак на фона на българските граници са изобразени малки човечета, хванати за ръце, а в полукръг е изписано "Всички ние правим България уникална". Не липсват и идеи, свързани с членството ни в НАТО и Евросъюза. В много от писмата като част от логото редом с родните символи стоят звездата на алианса или знамето на ЕС. Едно от тези предложения с логото Comming soon (Очаквайте скоро) е впечатлило най-много вицепремиера Лидия Шулева. Затова и ще го предложи на колегите си за символ на страната до приемането ни в Евросъюза. Други от идеите за мото са "България - звезда от твоето небе", като латинското "В" е стилизирано като пеперуда. Свежо звучи мотото "България - място в твоето сърце", или "България - сърцето и душата на Балканите" и негова вариация "България - ритъмът и цветът на Балканите". "България - участвай!" (Bulgaria-get involved) пък е мотото, което експертите отличиха на първо място. То е на 19-годишната Антония Иванова от столицата. След нея са класирани идеите Bulgaria is fun (България е забавление) и Bulgaria-colours of life (България - цветове на живота). Всяко от тези предложения заслужава да бъде символ на страната. Младежите са уловили малка част от националния дух, събрана в роза, слънце или усмивка. Дано скоро именно с тях да ни разпознават и навсякъде по света.
Adi sega da vidim kvo shte stane:))))...az zalagam na opit s Bettina Script :)))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 11:58 am Заглавие: :-) |
|
|
Доколкото чух - двамата млади господа ще бъдат поканени в екипа.
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 12:13 pm Заглавие: |
|
|
mladi?:))) stiga be... ha dano:))) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 12:46 pm Заглавие: |
|
|
dano :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 12:59 pm Заглавие: Гавански, Петров! |
|
|
Споделете кога ще е събитието, де...
Не ми се ровичка и за това!
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 1:03 pm Заглавие: |
|
|
имаш повече инфо от мене.. нищо не са казали като дата за награждаване... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TT2

|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 3:23 pm Заглавие: |
|
|
Ааа... implant-е, Gavanski, няма да се давате на "експертите" да не объркат работата, че тъкмо се зарадвах. Аз от "Труд" научих, защото минах на нов нет и не ми отваряше Graphilla. Наистина чудесна лого, свежо, динамично, различно от тези бяло-зелено-червени клишета. Сравнено с основните конкуренти в туристическия бизнес (Турция да кажем) е на адски високо ниво!
Честитка и от мен, с известно закъснение. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гавански 12:55 Am
|
Пуснато на: Сря Юни 02, 2004 7:17 pm Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | mladi?:))) stiga be... |
чшш новобранкаа..мирнооо!:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:54 pm Заглавие: |
|
|
поправете ме ако бъркам, но overall иедята на тоя конкурс май е да се направи един чист и прост брейнсторминг сред идейната част на населението (опа, пардон, и 30+ годишни идейни има принципно, ама не тва е била целта), да се види как мисли 'бъдещето на българия', какви технически и идейни умения притежава, какви са целите и обосновнките му и т.н. едно от последните неща е било да се избира лого само по себе си, при положение, че каквото и лого да бяха избрали, доработката от външна агенция не му мърда. интересното е, че за тая доработка не се дефинират граници. пък и който вземе наградите, вероятно ще подпише някаква хартийка за трансфер на правата. но пък от друга страна, тоя брейнсторминг излиза доста тънко на държавата или по-скоро й излиза почти без пари, предвид това, че хардуера вероятно идва от спонсори. но дори и да не идва, общите разходи са вероятно <5к бгн. което си е една съвсем нелоша цифра, като имаме предвид какво ще иска дадена лидерска агенция за умуване, разработка, рисърч и т.н. по въпросното лого, щото това не е чипс или чорапи с плодов мирис, а държавно представяне. а тук имаме хем непринуденост, хем един вид невинен порив, нали, хем добро участие (е, между 300 и 500 се кандилка цифрата, но и 300 участия пак са си кирия барем за една добра статистичска извадка на младежта). та наистина, бъркам ли в разсъжденията? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 6:12 pm Заглавие: Хм... |
|
|
Ми една лидерска агенция продаде на Полша лого за 1 злота!
Защото е престижно и има страхотен ПР-ефект за тях!
И логото работи!
Не ми се ще да си спомням за един човек, дет беше направил и подарил на нашата държава Тв спот, който беше идиотски.
Та така...
Но май темата е друга!
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 6:46 pm Заглавие: |
|
|
да, това за злотата го знаем... но е по-скоро прецедент... и тук вероятно можеше да стане така и тая идея се спрягаше още по времето на конкурса за bulgaria air... но си мисля, че идеята на тоя контест е била друга... иначе що просто не събраха големите агенции и да им кажат как стоят нещата? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 6:59 pm Заглавие: :-) |
|
|
Не съм казал, че не го знаете, просто го споменах в контекст.
Пък за България Ер* - не мисля, че е същото, защото все пак иде реч за фирма.
А пък тва за "големите агенции"... много добре знаеш!
:-)))
* Така се казва фирмата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 7:58 pm Заглавие: |
|
|
мда, ще следим с ентерес развоя на събитията ;-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 10:34 am Заглавие: |
|
|
МОЛОДЦИ!!! Поздравления, ами вие сте "бялата" лястовичка - сиреч надеждата, че тия конкурси могат да се печелят от... когото (и както) трябва!!!
-----------------------------
ХВАЛА НА ТАКВИЗ КАДРИ КАТ ВАС!!! _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 3:33 pm Заглавие: !!!!!!! |
|
|
10.06.2004 г.
На 11 юни 2004 г. от 11.30 ч в галерията на СИБанк (ул. "Славянска 2, вход от ул. "Бенковски") официално ще бъдат връчени наградите от Конкурса за лого и мото на България.
Конкурсът за лого и мото на България беше обявен от Министерството на икономиката и се проведе от 1 април до 10 май 2004г. Решението за него беше взето на заседание на Съвета за икономически растеж в края на месец март, към който работи експертна група по националната реклама на България.
Получиха се близо 500 писма от млади хора от цялата страна. Нещо повече – участие взеха и младежи, които учат и работят в чужбина и са изключително мотивирани да предложат идеи за по-доброто представяне на България извън граница.
Уважаеми колеги,
Ще се радваме и вие да сте част от тържеството!
_______
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 12, 2004 2:14 pm Заглавие: |
|
|
Първо ХА ЧЕСТИТО ВЕЕЕЕ
МАТРИЦАТА НЕЩТО МАИ СА Е ЗБЪГНАЛА
6 дена без нет и станали ЧУДЕСА.
/ЗЕМА ДА СПРА ДА ВЛИЗАМ В НЕТА, МОЕ СА ОПРАВИ ДЪРЖАВАТА.
ЕВАЛА ЗА ЛОГОТО
само дето не виждам кво има да му се оправя от ПРОФЕСИОНАЛИСТИ
надявам се просто да вденат там компанията на алчните пиари на БГ
че тука а пипнат а са се омазали.
АЗ обаче забелязвам една гадна тенденция.
Понеже сме мизерници а тва не е еквивалент на качествата които имаме, тази тенденция засилва мизерията ни.
Нямам нищо против ПИ АРА и благотворителността.
Затова се надявам ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ да получат НАГРАДА
фанелки с логото а не КЕШ.
/естествено всички знаем как стават нещата в бг/
хубаво ще е поне този път да не се нахрани някой класик на бг про
пространството. а да му се каже че трябва да го дари тва дет са вика
креватива.
НАй гнусно ми е че като печели ТЕАМА нема ли тва министерство
пари за осте един лаптоп.Впрочее не сме ли ние тези дето го плащаме тоя лаптоп и техните мерцедеси. Ей братя положението с кукления театур е мега гадно.
ДАНО ТОЗИ ПЪТ ПОНЕ ДА НЕ ОМАЖАТ ВЕЛИКИТЕ ПРОТА работата на
импланта и гавански.
Че поне да се радваме на оригиналната идея. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 1:39 pm Заглавие: |
|
|
не знам колко от вас гледаха изложбата, ама аз вчера минах да видя за кво стаа дума... еми ако това са 40-те най-добри предложения, не искам да знам за кво става дума в останалите... от цялата работа имаше макс 3 идейни неща... да не говорим, че искреното ми недоумение избликна когато видях скалъпените на пейнтбръш сигурно идиотии на някой, чието име не ме интересува, представляващи колажирани безумици в най-идиотски варианти и цветове. а слоганите му ме докараха до екстаз, заклевам се. то едни карти на българия с едни рози вътре, пак карти с парчета от снимки, пак рози... оригиналност и чудо в топ 40... а най-непонятна ми бе идеята с разпъването на малките лога до цяла страница и образуването на пиксели с размера на левче. толкова ли пък не можаха излагащите (именно излагащите, щото това си е излагация) да се сетят, че е по-добре да ги оставят в оригиналния размер или да ги скалират макс 2 пъти (там където са растери, естествено), че да не приличат на гъз тия лога?! най-голямата подигравка е с на импланта и гавански логото, което седи начело и е разпънато на 2000% сигурно. що просто не го оставиха в нормален размер? чудя се кой ли е тоя митичен разбирко, дето е натъпкал битмапите в уърда и ги е стречнал харабийската на цяла страница... не знам, с размера е трябвало да се оправдае нещо ли, организаторите са решили, че ако са малки логата няма да създават нужното впечатление ли, или просто са си казали 'ми хората ше се чудят тва дето е 5 на 1 сантиметър ли струва цял лаптоп, дай да ги направим големи, че да пълнят окото'. при всички положения ако и професионализма, който ще се влага в преработката после е на това ниво, майко мила... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 2:37 pm Заглавие: |
|
|
а иначе нашето лого е векторно предадено... как са го растерайзвали..не ми е понятно... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TT2

|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2004 7:11 pm Заглавие: |
|
|
implant написа: | а иначе нашето лого е векторно предадено... как са го растерайзвали..не ми е понятно... |
Е как - то е ясно... снимали са монитора с фотоапарат, после са сканирали снимката. ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|