Дими

|
Пуснато на: Чет Авг 04, 2005 4:04 pm Заглавие: |
|
|
Снощи бях обещал вече почерпката и се събрах с хората... нямаше как :)
Сутринта рано, рано пред прозореца изтрезнявах и тренирах на свеж въздух "какво ще му кажа днеска"....
Реших всичко да му кажа!
8:40, 2 СОУ.
"Добро утро.."
"А! Ти си. Добре, ела при мене!"
"Добре. Ходих вчера до МВнР и ми казаха адски уверено че няма никакъв начин да ми го заверят това при тях! Ходих при канадците и те ме отрязаха... и после..."
"Добре. Ела сега да видим дали няма да можем с този документ да те отложим тогава... чакай ей тука"
"Добре"
Типичните рокади на органите ми отново се случиха, пак там: пред вратата на председателя.
Чувам ги какво си говорят...
"...я го викнете."
"Дими!..? Момче, ела..."
"Здравеите..." (не се усмихвам. Най-голямата грешка в живота на един мъж е да се усмихне на военните!!!..... Освен ако той самият не е генерал)
" .... Здрасти. Така значи...."
(Тук аз и Драганов обясняваме на полковника каква е цялата история до сега)
"....а аз ще се обадя на Началник Божков (?) и на... счетоводителката там... Да отиде при тях. После след като те го заверат да го донесе тука." (Полковника-отговорник за район 'Витоша' го казва това. Много пагони имаше...)
...
"...и... отиваш с петичката тролейа....Бенковска.. 12... От ДСК надолу.... при Ал.Невски нали.... и.... там надолу..."
"Добре, знам го, чао за сега..."
9:40, Бенковска 12, там надолу...
"..качи се нагоре по стълбите. На вратата в ляво си пише "Началник ВОС..."
"Добре, мерси."
Тропам на вратата. Никой... Търся. Намирам... Главната ... счетоводителка (?). Много смееща се жена.
"И кво? .. Гле'й гу начи.... тоя полковник... за кво те праща тука....хахаха..... Добре, ела до Началника да му покажа как стоят нещата..."
"Добре..."
"Стой ей тука..."
Рокада: Сърце - Гърло...
"........?????"
"Е? :) хаха... Кво? :) Всичко ти е точно бе, аз само да му покажа документите ти...хаха :)"
"А... добре :)"
"...и са'...ще ти се подпиша ей тука.... чакай и името да си напиша......"
"...Това ли е момчето? :)" (Ladies & Gentleman: The Началника на Военните за град София, has joined the game!)
"Здравейте." (не се усмихвам.)
"Я да видим... еми.... да... всичко е точно, за какво го пращат чак при нас? :)"
(.............!...колко малко знае, горкия...)
Взех си подписания документ.
10:40, 2 СОУ...
"Ето. Подисаха ми го."
"Я... добре, добре. Да го занесем сега при началника... и да те отменяме. Чакай отпред."
Рокади.
"Дими?!"
"Да...?"
"Ти на мед. комисия ходил ли си?"
"Ми не....."
"ъхъ...... е.... кво да праим...?"
"Абе, айде отлагаме го, три дни тука тича момчето..."
"Здрав ли си бе?" (полковника)
"От 6,7 години не съм боледувал от нищо."
"...мхмм.......... :)"
"...Карал съм хепатит в 6ти клас, и салмунела на 3 като бях..." (И да не им кажа, те ще ги видят тия неща)
"......е...................." (в превод: Няма значение...)
"..... иначе..... нищо ми няма.... Виждам един вид червено кафяво понякога..."
"...!!!!!!!"
"АБЕ ЗАЩО НЕ КАЗА ПО-РАНО БЕ, МОМЧЕ!"
"БЪРЗО! ДАЙ МУ КНИЖКАТА! В 21-ва, при сестра Андреева! Ще го пишеме Негоден направо!!!"
"...ъ....?"
"Слушай сега! Взимаш тази книжка, отиваш..... по монтевидео.... под БУЗЕМА... нали я знаеш...?"
"...да, знам я..."
"Айде! и после ела тука и те пишем негоден и си готов!"
"Добре."
21-ва поликлиника....
Ще ви спестя много от нещата в полинлинката. Знаете там как е...
"Извинете...Вие ли сте очната лекарка...?"
"Да, аз съм кажете."
"Ами... от военните ме пращат."
"А, ок, елате значи тук... Затворете едното око. Кое е това число?"
"4"
"Това?"
"7"
"Добре, затворете другото....Не, едното ви око трябва да е отворено. Това, с което досега гледахте го затворете и другото... да."
"8....... 6"
(Тест за делтонизъм!)
"Добре... кажи ми кое число виждаш тук..."
"........(мисля)......мммм............ 8?"
"Тц, не... я пак..?"
"....емииии.......... момент........ 5?"
"Точно така. Тук?"
".......8?"
"Виж пак...?"
"....9?"
"Да...добре."
Минах очния. Мамка му, не трябваше да го минавам. Защо не ме пита за червеното и кафявото? Като не ме пита, сам ще й кажа!
"А.. аз съшност имам проблеми с червено и кафяво..."
"Добре."
Не е добре. Запиши го, с големи букви.
...
Не го записа.
Пак там...2 часа и една чашка урина по-късно...
".... еми да, добре му бяха очите. Има слаб делтонизъм, С група... но това се тества на други места, по-конкретно... не тука......дам... точно така......Лек ден, г-н Драганов."
Вкъщи.... 2:45.
Въртя 144.
"...Телефона на Военна комисия район Витоша, ако може..."
"Записвайте:... 855......"
...
"Здравйте,г-н Драганов може ли...?"
"Той преди малко си тръгна.."
"Мхм... еми аз съм.... и така и така.... та как ще мога да разбера дали съм отложен и всичко е точно??? По пощата ли.... или..?"
"Еми ето този телефон.... и на него питайте ако искате, той е тука утре сутринта..."
"Аха... Ами добре, мерси..... защото се притеснявам да нямам проблеми пак.."
"Не, не. Няма да имате проблеми всичко е точно. Не се притеснявайте, ще ви отложат... съ....... година..."(!)
"Ъммм...? Аз съм за отлагане ДО 27 години.???"
"...а...е......... да, всъшност по тоя правилник може направо до 27 да ви отложат."
":) Добре... лека работа...."
Това е всичко...
След няколко дни ще им се обадя да ми кажат как стоят нещата. И дали съм свободен....
Но до тогава.... сигурно пак ще се сещам, как докато чаках в болницата една улична КОТКА влезе вътре, тича из коридорите, никой нищо не каза, докторите и ... всички я видяха, но НИКОЙ нищо не каза... И за една друга такава мършава, въшлива котка си мълчим всички. Има си кайшка тя, обаче тича на свобода.... И хапе, драска и сере(сори) пред всеки от нас......ако не сте я виждали, можете да го сторите в 2 СОУ (до 15ти Август), Военно Отделение София: Бенковска 12, Канадско консулство: Московска 9, МВнР Консулска служба: Евлоги Георгиев 19 (там е най-зла!), 6-то РПУ, Община "Овче Купел" ...... |
|