Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Freeride
|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 9:29 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | А бтв къде видя плакат на същата печатница? |
Аха, то било календарче! Еми нарекох го плакат, всъщност ми прилича на билборд, но това не променя мнението ми.
Цитат: | Що се отнася до фона... ми извинявай, но все едно да кажеш, че всички реклами на една фирма трябва да са на един фон! Пример - Кока-Кола, Савой и още един куп други. |
За логата - дори използвани по различни начини от фирми, които посочваш за пример - това пак е направено спазвайки една обща концепция. Понякога фирмите правят ре-дизайн на лого, на фирмена идентичност, но целокупно - за дадена кампания, период и т.н. И материалите от тази, примерно кампания, са описани в тотал-дизайн книга - за големите фирми които посочваш е дебела книгата, повярвай ми, само с правила, които никой няма право да пристъпва. За да не може дизайнери и маркетингови спецове да се изявяват на гърба на фирмата или това да е в поставените рамки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Както и да е де... не знаех, че ще се завихри толкова здрава дискусия. Мислех, че тази тема е само представяне - в смисъл, аз съм еди-кой си, колеги, не съм някой ламер, дето работи от една седмица, може да не съм на вашето суперпрофесионално ниво, но все пак работим едно и също и т.н. Оказа се обаче, че всъщност цялата работа повече прилича на "избиение младенцев" - цар-Ирод-style. Съжалявам, ако не съм се оказал на вашата висота - но, както се казва, за толкова пари - толкова. Иска ми се някой от вас да дойде за една седмица на моето място, да бачка по 12-15 часа на ден, 6-7 дни в седмицата, за 300-350 лева, които я ги взимаш, я не ги взимаш, да се занимава с един куп глупости, освен с дизайна, и да направи нещо по-добро от мен. Тогава вече ще съм отворен за критики. А засега - съжалявам, но това е най-доброто от мен. Не ми се занимава да ви пусна няколко от работите на другите колеги от Стара Загора, за да разберете, че има далеч по-големи ламери от мен с доста по-голям стаж от мен. Те също няма да могат да цитират страници и параграфи от големи книги, които са чели по 2000 пъти, но за разлика от това, което аз ви показах тук, са на ниво "направи си сам - VI клас, втори срок". Затова, моля, не се нахвърляйте като глутница върху мен - не всичко в България е София и не всички могат да са велики дизайнери като вас! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:36 pm Заглавие: |
|
|
шшшшш алоооо недоценениа... аз съм Старозагорец, както и още 5-6 човека тука, от активните... и мога да ти кажа, че това не е извинение... даже е предимство.... деба. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 1:59 pm Заглавие: |
|
|
БИРОЕ-Е-Е-Е .... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Wizard

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:07 pm Заглавие: |
|
|
Не става въпрос за недооценка, бе, баце... нито за това, че съм кой знае колко добър (бел. авт. - не съм)... а за недоверието и лая, с който глутницата посреща новодошлия... добре, че ми е дебела кожата... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Freeride
|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:09 pm Заглавие: Трудно е, знам! |
|
|
Wizard, знам за какво говориш като казваш, че работиш по много часове, куп други задачи на главата и малко пари на всичко отгоре. Някога и аз бях така - резултата от професионална гледна точка беше тъпчене на едно място, а нещата ми от този период повече от половината не мога да ги гледам в момента - направени набързо, осакатени от нисък бюджет и клиентски прищевки.
Въпреки това опита по малко или много се трупа, но е добре човек да мисли не само как да отметне работата. Най-малкото един ден усилията се изплащат.
...дори работата да не стане по-малко, дори напротив, и дори пак да няма много време за странични интереси. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
uzi
|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:15 pm Заглавие: |
|
|
PPP написа: | Изглежда сякаш печатницата прави butt prints :) |
не не .. печатак като с г**а си... _________________ Weed Up! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 2:55 pm Заглавие: |
|
|
Wizard написа: | Не става въпрос за недооценка, бе, баце... нито за това, че съм кой знае колко добър (бел. авт. - не съм)... а за недоверието и лая, с който глутницата посреща новодошлия... добре, че ми е дебела кожата... |
така е то, свиквай... почети, потренирай, махни бевалите и психоделичните фонове.. па пак заповятай. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rotorblade

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 6:02 pm Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | шшшшш алоооо недоценениа... аз съм Старозагорец, както и още 5-6 човека тука, от активните... и мога да ти кажа, че това не е извинение... даже е предимство.... деба. |
И аз да се пиша, щом е тъй раУтата!!!...Пък то на входа на града си има табела...Там пише за какво става въпрос!
П.С. Бироееееееееееее! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piker

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 8:37 pm Заглавие: |
|
|
таз табела ако пък не я е правил LH ще се изненадам :) _________________ брадато българче. с пушка. автоматична. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ronige

|
Пуснато на: Пон Юли 24, 2006 9:54 pm Заглавие: |
|
|
То кофти така ако разчиташ първо някой да ти плати за да направиш нещо яко. Обикновено е обратното. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hipukritus

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 10:28 am Заглавие: |
|
|
ako ste se oplakwash ot klienti, kakto si lichi ot rabotite, koito predstawjash...ne e tuk mjastoto. Wseki dizainer, rabotesht s klienti ima proekti, koito sa donesli pari, no ne i lichno udowletworenie. Takiwa proketi se staraja byrzo da zabrawq i nikoga ne bih gi pokazal. Dizainera ne e samo tworec, toi trqbwa da se syobrazjawa s klinetite, koito w "malko na broi" chasni slu4ai sa zadnici, koito wonjat ot wsjakyde. S tjah ne mojesh da se preborish i prawish towa, koeto im e w glawata-obiknoweno razgoleni Madami i lukanki. 4alga kulturata se osesta otwjakyde pri tqh.
Taka 4e otdeljai powe4e wreme za lichni proekti, s koito mojesh da namerish li4nija si stil. _________________ Дерзай!
Иван Белчев |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mentaldisfunction

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Wizard като се има предвид че познавам няколко от дизайнерите в стара загора и това че само се оплакваш от това къде по геогравска ширина и дължина се намираш и колко ти плащат и имайки предвид какво си направил ще ти кажа само че ми е малко неудобно че сме от един град. Първо заради хората които са ти платили да направиш поръчките им и после за невероятното изпипване на гъзове пеперуди и всякакви други графични недоразумения. Не знам ти като си в сц пич нямаш ли интернет не виждаш ли как се развива света и дизайна? Разправяш че чиракуваш от отдавна ама ако и учителите са ти толкова добри... Не знам хич не ми хареса нищо от тук показаните неща. Съжалявам но пиша в тази тема само за да отбележа че хората от стара загора не работят така можеше просто да си напишеш името и така...
btw ne izdurjam ama kalendara e super idiotski. Sujalqvam. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Юли 28, 2006 1:02 pm Заглавие: |
|
|
таз тема май свърши отдавна..... _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|