Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nub

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 3:32 pm Заглавие: |
|
|
Вики душице излез от матрицата. Тва което харесваш в Ал Гор се нарича Американска пропаганда машина. Коко таквиз кат него сенатори менатори има сичките станаха за послдните 5 години природозащитници.
ПО-често гледай Тхе дайли шоу по Комеди централ (Супер пропаганда) и ще ги видиш как издават книжки и печелат кинти. Естествено тоа дето е най-големия гъзар си е най-големия, ма недей съ лови на митове и легенди. У Америка президент са става само ако некой хора кажат.
Че ги глеам сите (барабар с Хилари) са са попипвали у Череп и кокаляци..
Сичко е измама на гърба на стадото. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 3:33 pm Заглавие: |
|
|
В историята на земята има няколко световни катаклизма дори без намесата на човека.
Не знам дали знаете, но преди 1000 години, темепратурите са били по високи и на замръзналата в момента Гренландия се е живеело нормално.
Пък още по рано и на Антрактида.
Когато чуя за някоя нова голяма кауза все се питам - де са парите
Та в случая да се опитам да ги намеря
Всеизвесно е най богати са фирмите в петролния и оръжейния бранш.
Не ми се вярва ТЕ да отпуснат така нещата, че да се заговори за затопляне, филми да се правят и пр и пр. Значи има далавера в цялата работа.
Тъй като петролните залежи свършват след около 50 години, до 10-15 години, ще гледат да минат на алтернативно гориво. Варианти много и от години, но досега спъвани от по горе посочените.
Та какво ще кажат ТЕ - Заради екологията минаваме на алтернативно гориво, обаче то е по скъпо - ПЛАЩАЙТЕ. Монопола пак в тях, парите също.
За борба с бедствията, предизвикани от самите тях, ще се въведат нови данъци.
Честито!
А целия шум предизвикан от екологичните организации(платени пак от ТЯХ) е само за прокарването на пътя
А за пчелите - знам ли?!
Има толкова много електромагнитни вълни в етера от години. Едва ли за една година са се повишили много повече, че да предизвикат масово измиране.
Намирисва ми на на смяна на някой стандарт, пък стария пречи... _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 3:38 pm Заглавие: |
|
|
Валбе евала тва е мислене реалистично. Тамън и аз да мъцна за смена на стандарти и ....
А за господа милиардерите се грижат едни други Пи Ар пчелички дето лъжата и измамата са им основния инструмент за прехрана.
Та кво беше кой за квото учил. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Bio рече и написа: | I shte doyde miga v koyto vsichko shte svarshi i izvednaj dobrite gospoda ot "Firmite" shte kajat:
" Vreme e da se obarnem kam prirodata i da zagarbim ikonomicheskite interesi v polza na bydeshteto na nashite deca"
chuete li tia prikazki znachi resursite tay ili inache prikliucvat |
ma koy go slusha. Ta s Al Gore moje bi se pochvat neshtata... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 3:53 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Bio рече и написа: | I shte doyde miga v koyto vsichko shte svarshi i izvednaj dobrite gospoda ot "Firmite" shte kajat:
" Vreme e da se obarnem kam prirodata i da zagarbim ikonomicheskite interesi v polza na bydeshteto na nashite deca"
chuete li tia prikazki znachi resursite tay ili inache prikliucvat |
ma koy go slusha. Ta s Al Gore moje bi se pochvat neshtata... |
Ми пиши на кирилица, че на маймуница дълги постове са мъчение;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 4:23 pm Заглавие: |
|
|
Емииииии на БДЖ се уча, ама,ллоза.еъййй -aaaaaaa ne izdarjaaaaaaaaam s tva 64bit XP !!!!! :)))) mnou zle s phonetika. nema piша повече 1яэе4и34шж фэ GRRRRRR _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 4:37 pm Заглавие: |
|
|
Според мен пък вие сте в матрицата :) Ал Гор беше само пример...
Стига сте гледали останалите и какво е било преди а пък сега не било по-различно - как някой дърпа конците, как някой от горе все ги решава нещата...
Моята единствена идея беше - ние поне, като обикновенни мислещи и виждащи хора - да се грижим за живота си. Нищо повече. За затоплянето ми омръзна да се повтарям, че няма нищо общо с предишните затолпяния.
Ако на вас ви харесва да си живеем в мръсен въздух и в постоянни облъчвания, ако не сте се замисляли за това от де идва тока и какво се случва като го харчим... същото се отнася и за водата - е не може да се измъкнете, че това няма никакво значение... всеки е отговорен и хората имат властта сами да правят това, което е най-добре за тях и за другите. _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 4:50 pm Заглавие: |
|
|
Ае положението е необратимо до ента степен :)
Така че дишайте дълбоко и си носете новите гащи, всички ше умрем :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 5:20 pm Заглавие: |
|
|
http://www.kolibka.com/2.html
в търсене напишете "вода" теглете, гледайте ... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 5:22 pm Заглавие: |
|
|
teglili sme go tva... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 6:36 pm Заглавие: |
|
|
Bio, в океаните има повече разлагаща се биомаса отколкото на сушата.
И пак: СО2 се получава след затопляне. След... Не го предизвиква.
Wicky, има разлика между агитации в стил "Гласуваите за демократите понеже ние ще спрем птичия грип/проблем 2000/SARS/ледниковата епоха" и опазването на природата. Просто точно тази тема, екологията, не е използвана на такова високо ниво. Имало е нацисти, комунисти, терористи, но до сега не е ползвана екологията като толкова сериозен аргомент за зимане на власта...
Аз също искам да се насочим към алтернативните "вечни" източници на енергия, но няма да стане лесно. Трябва първо да започне да свършва петрола, за да стане по-скъп от алтернативните източници в момента.
Или просто трябва да сменим системата :)
Проблема е в ценностната система на хората, и в свръх калповото образование - в световен мащаб е калпаво. Щом можем чрез някви си композиции и слогани да излъжем "образовани и успели" хора да си купят 7 чифта бански ...
Между другото, wicky, не ме мисли за не-еколог, преконсуматор или нещо такова. Напротив... ама аре, няма да си правя реклама :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 12:03 am Заглавие: |
|
|
Дими - те на по-високо ниво нещата е ясно, че се разминават и не е много ясно, кое е истина там и кое не...
Но е вярно, че в глобален мащаб липсва елементарна култура в хората... или поне силно я забелязвам в нашата родина, но какво да се прави - важното е че има ентусиасти, които са винаги готови да възпитат правилно поне бъдещите поколения, а това си зависи и от нас самите и от това как ние ще възпитаме децата си... и така - колко драматично :) но пък си е истина! _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreado
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 7:33 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Вулканите, фашкиите на животните и океаните (където има с милиони тонове повече разлагащиа се биомаса) сериозно "вредят" на природата. Ние мислим че промяната е вреда.
Не обичаме промяната, и ако маимуните бяха "предпазливи" от проемни като нас - никога нямаше да еволюират в хора... |
дими, в случая разграждането на органична материя е естествен процес, част от природния цикъл и неутрален по принос към дереджето.
co2 което човечеството отделя чрез изгаряне на полезни изкопаеми и прочие е в резултат от силствената намеса и изменение на природния цикъл. работата е там, че с действията си вредим на природата във все по големи мащаби.
проблема дори не е и в "глобалното затопляне", както казват останалите "сетила се мара да се побара", според мен най-важното е смъртоностния отпечатък, който оставаме в/у горите, реките, езерата, планините и тн прекрасни части от екосистемата.
не знам дали си прочел статията за състоянието на световния океан в последния брой на NG, но виж я и без това ти е под ръка, именно ей там е проблема, за който ми се чини, че трябва да се притесняваме. но какво да се прави... още едно доказателство, че в нашия свят водещия масата фактор е парата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:19 pm Заглавие: |
|
|
dreado написа: |
работата е там, че с действията си вредим на природата във все по големи мащаби.
проблема дори не е и в "глобалното затопляне", както казват останалите "сетила се мара да се побара", според мен най-важното е смъртоностния отпечатък, който оставаме в/у горите, реките, езерата, планините и тн прекрасни части от екосистемата. |
Именно. _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:31 pm Заглавие: |
|
|
всички спомагате за глобалното затопляне с компютрите и електроинергията и продуктите които прозивеждате и си вадите хляба а и с начина си на живот :)
Глобалнотоплозависими сте :)
Който иска да се бори, да препасва листата и в гората :)
кво беще казал онзи 33 годишния, да хвърли камък първи който е безгрешен по блудницата ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:34 pm Заглавие: :-) |
|
|
Ти отде помниш, че Диоген тогас е бил на 33?!
:-P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:34 pm Заглавие: Re: :-) |
|
|
RG® написа: | Ти отде помниш, че Диоген тогас е бил на 33?!
:-P |
чел съм ти мемоарите :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 3:01 pm Заглавие: |
|
|
:)
Комютъра който ползвам топли стотици пъти по-малко от един обикновен огън (какъвто бих си наклал в гората за да се храня и топля), и ми върши десетки пъти повече неща.
Точно развитието на технологията му е майката според мен. Всички знаем колко топли една машина от преди 10 години и колко топли същата машина от съвременно поколение.
Та - без оправдания :)
Както може да се спират цигарите - така може и боклука да се рециклира :)
Въпрос на воля е. _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 3:11 pm Заглавие: |
|
|
Дими, май нещо не си наясно че Глобалното затопляне не е в следствие на ЖЕГАТА от лагерния огън а на неблагоприятните химически процеси от човешката дейност и последващото замърсяване на природата :) примерно за изработката на един брой компютърно истройство излизат толкова тоскини с които природата не може да се справи че мама ти джаса :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 3:33 pm Заглавие: |
|
|
fatwalker написа: | .... примерно за изработката на един брой компютърно истройство излизат толкова тоскини с които природата не може да се справи че мама ти джаса :) |
Tи кажи с фафлите как е положението;-)
Аз мисля че по тая тема всички сме неподготвени и боравм с термини набити ни в ушите от пропагандата. Та мисля, че е време да се обърнем към туй дето му разбираме. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|