Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 8:09 pm Заглавие: |
|
|
Аре да не почва вегетарианци срещу meatери за да не изравям статии за това как и растенията имат подобие на нервна система и частичен интелект, инстинкти и др. подобни. Все пак нема вегетарианците да ручат камъни я!
;) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 8:25 pm Заглавие: |
|
|
4ovek pyt ti si tolkova zle 4e i gospod nemoi ti pomogne na teb qvno :P
prosto se opitvah da sybudq malko syznaneito na 4oveka.
to o6te ot na4aloto si li4e6e ti iska6 samo intriga
govorim za realnosta tuka
kak hora qdat a pyk ne6tata da znaqt kakvo qdat
kato pusnahat po TV-to kak kolqt prase i puskat ve4e +18 "a kva gadost ".a sled 20 min mu servira pryjola ;)mmmmmm
horata qdat meso ma ne6ata da znaq ot kade e i kvo e
daje nqmas syznaneto 4e e umrqlo ne6to
a otdelno da ne govorim kolko pyti e dokazano 4e horata ne sa mesoqdni jivotni...... _________________ panic-control.deviantart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 9:05 pm Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 написа: | a otdelno da ne govorim kolko pyti e dokazano 4e horata ne sa mesoqdni jivotni...... |
/offtopic
а отделно, па ептен да не говорим колко е дразнещо да се четат полуграмотни дълги постове на шльокавица _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 9:15 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | paniccontrol_86 написа: | a otdelno da ne govorim kolko pyti e dokazano 4e horata ne sa mesoqdni jivotni...... |
/offtopic
а отделно, па ептен да не говорим колко е дразнещо да се четат полуграмотни дълги постове на шльокавица |
pyk otdelno kato ne ta interisuva moi6 da ne go 4ete6 :P
ti si 6lokavica :-D _________________ panic-control.deviantart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BORSP
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 9:42 pm Заглавие: |
|
|
превод
Цитат: | Човек, ти пък си толкова зле, че и господ не може да ти помогне на теб явно :P
Просто се опитвах да събудя малко съзнанието на човека.
То, още от началото си личеше - ти искаш само интрига.
Говорим за реалността тука.
Как хората ядат, а пък нещат да знаят какво ядат.
Като пуснат по ТВ-то как колят прасе и пускат вече +18 "а, ква гадост". А след 20 минути му сервира пържола ;)мммммм
Хората ядат месо, ма даже не знаят от къде е и кво е, даже нямат съзнанието, че е умряло нещо.
А отделно да не говорим колко пъти е доказано, че хората не са месоядни животни...... |
paniccontrol_86, и аз съм вегетарианец, но от такива "евангелистки" приказки ми е омръзнало (може би защото и аз в началото бях така, признавам си без бой). Той, ние, вие, те... Ми, колкото си прецени човек ще разбере, колкото си иска ще го приложи. Факторите са безбройни.
Колкото до това дали хората са "месоядни животни" - айде пак да не слагаме всички в една категория. Климат, обществена нагласа, бюджет, характер, метаболизъм - комбинации n-броя.
немам работа явно и се дърля в "Общи приказки". баси... :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 9:53 pm Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 написа: | 4ovek pyt ti si tolkova zle 4e i gospod nemoi ti pomogne na teb qvno :P
prosto se opitvah da sybudq malko syznaneito na 4oveka.
to o6te ot na4aloto si li4e6e ti iska6 samo intriga
govorim za realnosta tuka
kak hora qdat a pyk ne6tata da znaqt kakvo qdat
kato pusnahat po TV-to kak kolqt prase i puskat ve4e +18 "a kva gadost ".a sled 20 min mu servira pryjola ;)mmmmmm
horata qdat meso ma ne6ata da znaq ot kade e i kvo e
daje nqmas syznaneto 4e e umrqlo ne6to
a otdelno da ne govorim kolko pyti e dokazano 4e horata ne sa mesoqdni jivotni...... |
e-e-e- стига бе пич, шегувах се само. явно не се е разбрало. а как разбра че търся интрига не знам също, нема лоши чувства към никого _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Пет Фев 15, 2008 9:54 pm Заглавие: |
|
|
za6ot pyk "евангелистки" -religiozno li ti zvy4i ? :-D
govrim za mandja _________________ panic-control.deviantart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 4:01 am Заглавие: |
|
|
Ами, пич, за това с Лесидрен случайно си вервам... щото съм го виждал с очите си на място :) А дали има значение - има, включително за качеството на месото, от чийто вид ти може и да припадаш, обаче имаш захапка също като моята, която съвсем неслучайно е предназначена да се храни с месо :)
Мога много да пиша по темата за вегетарианството, но не беше за това приказката в началото - само една молба, не си учете децата от малки, че месото е нещо гадно и ненужно в менюто им, пък те като станат разумни хора сами ще си преценят дали и защо.
П.С. В историята на всички съвременни олимпийски игри няма нито един (повтарям - нито един) олимпийски шампион, който да е вегетарианец - изводите всеки сам може да си ги направи, а за незаменимите аминокиселини от месото може и в уикипедия да се намери инфо, за който е избягал от тия часове в даскало :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 11:20 am Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 написа: | a otdelno da ne govorim kolko pyti e dokazano 4e horata ne sa mesoqdni jivotni...... |
Хм, в Оймякон няма вегетарианци (туй от Discovery, тъй казаха хората). Защо ли?
http://en.wikipedia.org/wiki/Oymyakon
Иначе по темата:
Аз лично смятам, че затова ще пукнем, защото се опитваме да шибаме неправилно. Примерно може да ям мощни пържоли от това добиче ама някоя също толкова яка генномодифицирана бактерия може да ми наръфа задника предполагам. Просто Земята, Вселената и всичко останало се стреми да влезе в равновесие, което в момента е нарушено. Така смятам аз ама аз не съм про в областта на генното инженерство. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 6:29 pm Заглавие: |
|
|
paniccontrol_86 написа: | ahhaha ...ti da ne vqrva6 o6te v dqdo koleda ve pi4 :P
bqgali si na volq ..........
ta vika6 po dobre e da ta izhakat s edin v 4eloto dokato si bqga6 ot kolkoto da ti izhakat edin i da ne znae6 kakvo e da bqga6..
ima logiga :-D
vyprosa e ima li zna4enie vs4ko tova kato ti e pisano da zgne6 m? |
върви да ти извадят кучешките зъби тогава x), човек е генетично създаден да яде месо, не е нужно да се тъпчеш постоянно. Който иска да не яде негова си работа щом ще се прави на модерен. Друго не мога да разбера - защо някой който вече не яде си мисли че другите само това ядат, easy easy, сякаш го е яд x). И още нещо от всички истории за корабокрушенци, оставени типове на безлюдно място и т.н. не съм чувал за такава в която човека е преживял само на тревичка. _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 7:44 pm Заглавие: |
|
|
Fast food nation гледайте - много любим режисьор - Ричард Линклейтър:) Има точно сцени дет Снупс ги описва:) _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Съб Фев 16, 2008 9:02 pm Заглавие: |
|
|
Разнообразната храна е хубаво нещо. Отказването от определн вид храна не прави храненето здравословно. Постите са хубаво нещо. Вегетарианството е крайност. Също така е и въпрос на личен избор. А да го налагаш на останалите е лицемерие. Ми яжте лайна щом ви харесва, само не идвайте да ми се хвалите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 12:41 am Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Разнообразната храна е хубаво нещо. Отказването от определн вид храна не прави храненето здравословно. Постите са хубаво нещо. Вегетарианството е крайност. Също така е и въпрос на личен избор. А да го налагаш на останалите е лицемерие. Ми яжте лайна щом ви харесва, само не идвайте да ми се хвалите. |
amin! _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 1:16 am Заглавие: |
|
|
Е изкриви си се темата, сори ако аз съм станал причина. Ако трябва да убивам животни за да ям, при положение че има други неща за ядене, ще стана вегетарианец. Тва е сигурно. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 3:35 am Заглавие: |
|
|
Био, в този ред на мисли, си спомням един случай - разхождам си се някъде по Витоша, и следното нещо се случва:
Пролет. Птички чуруликат, някъде в далечината звучи ритмичното почукване на кълвач. Въздухът мирише на влажна трева. Високи борове хвърлят шарена сянка върху малка, огряна от следобедното слънце полянка. Две мънички агънца, бели като сняг, си играят в лъчите, прескачайки се едно друго. Големи са може би колкото кокер-шпаньоли - забелязвам, че едното има черно петънце на гърба. Дългите им крачета някак контрастират с малките телца, придавайки им грация, също като на малки сърнички. Замръзвам на място, защото това е невероятна гледка. Няма, и никога не е имало по-сладки, симпатични, игриви животинчета. Сцената е извадена от филм на Дисни, само че е махнато всичко що е "cheesy" и е заменено с това, което в истинския живот може да ти спре дъха. Красота. Няма такава сцена. Гледам ги в продължение на няколко минути. Мисълта за агнешка супа не ме е напускала от първия момент, в който ги видях. Следващото нещо, което направих, беше да намеря най-близката хижа с ресторант...Много ясно си го спомням тоя момент...
П.С. горе на http://www.planinec.com/ правят много хубава агнешка супа (и шкембе;) _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 7:00 am Заглавие: |
|
|
: ))))
ок, настрана от кръвожадието, същестува теория според която,
човешките мозъци са еволюирали благодарение на разнообразието от хранителни вещества които поемали : )
постите са друга тема, също пълна с интересни подозрения, btw
някои хора (японци мисля че бяха) през определен период от годината ядат само целина и пият пак само сок от целина и така си пречистват кръвта ако съм запомнил правилно!?
странно е че храната на бъдещето е всъщност junk food |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 11:54 am Заглавие: |
|
|
DinYa написа: | : ))))
....
постите са друга тема, също пълна с интересни подозрения, btw
някои хора (японци мисля че бяха) през определен период от годината ядат само целина и пият пак само сок от целина и така си пречистват кръвта ако съм запомнил правилно!?..... |
Именно този аспект имах предвид, а не реглиозните причини за пости. Досега не ми се е случвало да постя там в определеното за това време и за целия тоя срок (мисля че е около месец, може и повече). Но пролетно време примерно е нормално да се ядат повече зеленчуци и такива работи и по-малко месо. Някои хора си го усещат, някои си го налагат. При всички положения става дума за някакъв вид култура на хранене.
Човек наистина може да прецени че не му е нужно да се храни с месои да се откаже изцяло, но често причините са "горките крави" и др. подобни, което вече е леееко дразнещо. По дразнещо е друго обаче. Аз много мразя фанатизъм от какъвто и да било вид. Сляпа предубеденост и малоумно отричане на очевидни неща. Може би единственото нещо което е състочние да ми докара пяна по устата. А незнам защо по-голяма част от хората неконсумиращи месо се опитват да го проповядват. Хубаво де, човек може да не харесва месо на вкус, може да си има принципи някакви, може да е болен, може да е всичко..... може дори наистина да се чувства по-добре като не яде месо. Но автоматично да започнеш да гледаш на останалите като на заблудени "овци" дето трябва да се вкарат в правия път и да се опитваш (цитирам по горен пост) да събудиш съзнанието им, направо си търсиш боя според мен.
По повод на тва дето Био каза за убиването на животни, аз също бих предпочел да ям картофи отколкото да убия нещо и да го изям. Ако изкарам половин година на картофи може и да си сменя мнението. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 12:55 pm Заглавие: |
|
|
Факт е, че човек ще умре без да яде растения и животни. Видяхме колко гадно е да видиш гърчещо се прасе, на което е прерязана сънната артерия. Това според мен е така, защото човек всъщност прави следната асоциация: Ами ако аз бях там на мястото на прасето? И аз щях да се гърча по този начин. В същото време вида на една мида, която се отваря, щото е хвърлена на гореща тенекия не е чак толкова плашещ. На практика аз смятам, че мидата изпитва по-голяма болка от прасето. Ако мидата трепереше в конвулсии, плачеше и пишеше от болка, докато се пържеше, човек щеше да си каже: Бахти къв съм изрод, как мога да се държа така с милото животинче. Но понеже мидата СЕ ДЪРЖИ ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН в сравнение с поведението на човек в подобна ситуация, вече го няма онзи емоционален момент, при който нещо те прерязва през цялото тяло и ти да изпиташ част от това, което изпитва мидата.
Още по-голяма крайност са растенията според мен.
Това са поникващи растения Като ги гледа човек си казва: Бахти. Те кат живи! Обаче в действителност ги приема почти за немърдащи и статични същества, понеже имаме разлика в динамиката на жизнените процеси и метаболизма. И поради тази причина за човек разликата между един картоф и един камък е общо взето, че картофа се яде. На практика картофа си е живо същество. И това, че не врещи като го пържат и не се извива в гърчове, не щурти от него кръв и не рони сълзи не значи, че не му е гадно. В същото време същия тоя картоф (говоря за растението) има доста сложна система за преработка на слънчева енергия в CO2 и отделяща кислород, има сложни вегетативни органи, движи се макар и доста бавно за човешките възприятия, върти листата си по посока на светлината, което означава, че е доста сензитивен. И смятам, забучен на пръчка над силен огън ще се чувства най-малкото недобре.
Всъщност света е устроен така. Гадните, потъпкващи жизненото пространство на другите животни са по-добре. Не знам кой го е измислил такъв, затова казах, че въпросът е толкова сложен.
От толкова писане, обаче огладнях и стана време за обяд, затова отивам да хапна пиле с картофи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 1:16 pm Заглавие: |
|
|
Еми да - всичко е живо и всяко живо нещо поглъща друго живо нещо, за да живее. Такъв е принципа. От там на татък _sasho добре ги степенува нещата с видовете "живи" неща :) А хората като едни "разумни" същества все по-трудно приемат природните дадености и не само относно храненето. Много е странно как цялото мислене на хората все повече се опитва да подтисне някои неща, които им се виждат неприятни. Но може би не е за лошо, а просто е част от самата еволюция. Ще видим до къде ще ни докара това наше мислене :) И това съвсем се отклони от темата с подутите питбул-крави, ама на там тръгнаха нещата...
И да - веднъж налових няколко шарана и после не вечерях (за готвене и дума не можа да става - не ги готвих аз...) Предполагам, че ако бях в планината и нямаше какво друго да ям и аз по друг начин щях да погледна на улова!
И за постите - ми просто библията си е съвсем права за всичко, но под формата на вяра, тя се приема без въпроси от хората. Иначе - след тежката храна зимата - на мазнини, меса и консервирани (по старомо) храни - на пролет е добре да има период на пречистване на организма. Същото се отнася и за зимните пости - 2 пъти в годината липсата на тежки мазнини и храни е идеална. Евреите пък от хиляди години не ядат месо в съчетание с други животински храни - нещо, което според съвсременните теории за здравословно хранене също не е полезно наистина, но евреите не го правят по религиозни причини. _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chizmar

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2008 4:10 pm Заглавие: |
|
|
Знаете ли - дреме ми каква твар си буча на вилицата - агнешко печено или пържен картоф - всичко е от Бога и ще ми цвърне на коремчето, щото така му е писано. А аз съм на върха на хранителната верига и се възползвам.
Обаче след тия помпани телета, прасета и тям гущероподобни "мислещи" картофени изчадия наистина се чувствам прецакан.
Не е ли за това темата? Какво ще ни сервират утре...
.:. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|