Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 6:47 pm Заглавие: |
|
|
първата не можах да я видя от лимита на трафика към геоситиз, но за втората - ами тя е на ниво ескиз, много е далеч от етюда за да се говори изобщо за щрих, обем и т.н.
мисля че имаш проблеми в конструкцията на краката и коленете доста
(позабравила съм вече нещата и почвам да не виждам грешките, мдам)
имаш жива линия, но контурите в етюда играят лоша роля, малко са случаите в които е хубаво да подчертаеш нещо с контур, защото контурът спира обема и прави нещата плоски, това трябва да са ти го казвали
за академичен етюд трябва да стегнеш много формата и щриха за да изградиш обем, да "изваеш" важните детайли - лице, ръце, преден план (по-горе го казаха също) и второстепенните неща да оставиш по-ефирни, така няма да загубиш "живата" картинка
както са ми повтаряли многократно - упорство и самодисциплина трябват и нещата се получават
а гледам че мерак имаш доста, похвално, за човек който не е учил в ХГ имаш доста добро ниво, просто трябва да хванеш финалната права и як спринт, проблемът е че изпитите в НХА са твърде скоро |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Чет Май 20, 2004 8:26 pm Заглавие: |
|
|
ste se radvam da pomogna za animaciata, no tova si e dalag razgovor taka che dai niakakav meil ili icq za da ne zanimavame cialata obshtestvennost s diskusiata. kolkoto do risunkite ti za sajalenie ne moga da gi vidia:( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DeBreen

|
Пуснато на: Пет Май 21, 2004 12:50 am Заглавие: |
|
|
Оле и аз съм ги забравил страшно работите:(
Та значи което ми прави впечатление е че ти липсва малко обема, конструкцията трябва да е по-четлива.Анатомията трябва да няма тайни за теб:)Конкретизирай нещата.Контура не е толкоз лошо нещо особено ако кандидатстваш графика, но гледай да е степенуван - някъде наблегни, някъде съвсем леко.Степенувай и останалите неща в етюда, лицето и ръцете са най-важни, там отдели най-голямо внимание, но и гледай да не ги изтормозиш(баланса е доста труден:)
Но като цяло всеки елемент трябва да има обем, просто по-маловажните неща можеш да ги работиш по-на едро.
Също така мисли за пространството - по-близките до теб обеми са по-контрастни, далечните по-малко.Преувеличи го това малко даже.
Мисли на едро, не изпадай в работа на парче.Това за гледането отдалеч е просто задължително, много често го прави.
За материалите също е вярно - покажи че са различни.Също така има разлика как се работи сянка и как светлина, сянката е по-мека, светлината с повече фактура, по-материална.(примерно мен ме учеха светлината да я работя с много мек молив а пък сянката с много твърд - така примерно е и по-трудно да пречерниш сянката)
Другото което ти е нужно е състояние на модела, покажи че това е жив човек, издебни някое по-необичайно състояние и пробвай да го направиш така, една лека усмивка, интересен поглед...
Винаги гледай на етюда като едно цяло, често се случва примерно направил си една ръка която те кефи супер и не ти се ще да я разваляш въпреки че ти разваля цялото - действай смело, трий наред и хич да не ти пука.Само така ще стане.
Сори за хаотичността и успех:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Май 21, 2004 1:05 am Заглавие: |
|
|
а аз нище не видях:( защо въобще ползвате тея гадни хостове:( _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bo

|
Пуснато на: Пет Май 21, 2004 2:27 pm Заглавие: |
|
|
Да ти кажа за етюдите, допада ми пипането, но не е за графика... за графика се ходи при Катя Костова или в краен случай при Йохан на уроци... и се влиза. Трябва ювелирен щрих и много детайли като обици, дантели... друго е. В рисунките ти няма конструкция, което е важното в последно време в академията, не се търси вече етюд, фонове и такива неща. Трябва анатомия. Може би форматът те затруднява. пробвай 1-2 пъти на 100х70, после се върни обратно и ще ти е лесно.
Защо не видиш някоя специалност в приложния факултет? Там рисуването е маааалко по-лесно, но има и други изпити. Изобщо в академията другите ти изпити са по-важни. Помисли какво ще правиш, дори и за графика имаш да правиш композиция с туш и перо.
В Софийския специалността не е лоша, защото те пускат в ателие, но трябва да си достатъчно дисциплиниран, за да ходиш, да работиш и така ще има смисъл. Повечето ти колеги вероятно ще са безделници и ще си работиш сам, а и на даскалите не им пука много-много. На изпита там имаш шанс според мен.
За анимацията не знам, по мое време трябваше да се правят листове с геройчета за изпита... което е доста трудно. Там нямам познати, не знам как е.
Успех с кандидатстването от мен! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
plakatista
|
Пуснато на: Пет Май 21, 2004 2:53 pm Заглавие: |
|
|
Nachi konkretno za kandidatstvaneto...za grafika pone az dokato biah v akademiata se vlizashe nai veche po shemata...hodish na kursovete na Katia Kostova ili Chuklev...zakash iako i obshto vzeto do 1 ili 2 godini imash uspevaemost...obache tva e iako nabivane...inache deistvitelno iskat dosta poveche izpipan detail....
za animazia v NATFIZ e pochti zaduljitelno da se podpresh nai malkoto sus solidni konsultazii...pri Tomov koito ne znam dali oshte e vodesht na spezialnostta ili pri Donio... predpolagam che izpita e oshte sushtia 4 kruga ...1. test 2. geroicheta 3. glava 46/55 cm 4. interview....kandidatstval sum 3 godini tam...chestno kazano moje da se vleze i bez podkrepa obache trea da si baia talantliv i se pak triaa da te znaiat prepodavatelite...
Grafikata, Jivopista i stenopista v akademiata sa edni ot nai populiarnite specialnosti ..pone ot iziashtnia fakultet... spokoino mojesh da vlezesh bez vuprosnata podkrepa da rechem plakat....no pak si triaa iako hodene na konsultazii...za mene beshe 3 godini:))) no ako si durjish na frafikata she se borish iako:) ma niama losho...
USPEH MNOGO!!!!! _________________ www.plakatista.com
http://www.vimeo.com/plakatista
http://www.behance.net/plakatista |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Пет Май 21, 2004 9:05 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за съветите и подкрепата. Научих някои важни неща, които са ми убягвали досега и вече в общи линии ми е ясно в каква посока да вървя като техника и т.н., доколкото изобщо някой като мен може да твърди, че нещо му е "ясно" в тая материя (е, стана ми ясно и кандидатстването най-вероятно как ще мине, но поне няма да се шокирам много след месец-два :)) Сега идва етапът рисуване до дупка и когато мога ще пусна нов етюд да видим дали ми е влязло нещо в главата, въпреки че то ясно че крачката между осмислянето на препоръките и прилагането им на листа не става отведнъж. Ще потърся и по-достъпен хост. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Aragorn A.
|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 11:19 am Заглавие: |
|
|
Благодарности на Comrade Che за помощта с хостинга. Ето предишните две работи на новия хост - старата и по-новата
Ето и последното, което направих. Стремях се да приложа препоръките досега - по-обмислен и пипнат щрих и повече внимание в детайлите, като за графична работа, ползвах различни моливи и повече гума... такива неща. Естествено заради повишеното внимание към детайли като гънки по дрехите и т.н. пак всички по-важни неща като обемът и четливостта на цялостната конструкция ми отидоха по дяволите, но с повече упражнения се надявам да свикна да обръщам внимание най-вече на тях и после на всичко останало. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 12:20 pm Заглавие: |
|
|
hm, abe moq u4itel edno vreme na tva mu vikashe "yufka" ... mnogo nadrobqvash obemite, pyrvo trqbva da si opredelish kategori4no kyde svetlo kyde tymno, i to kolko svetlo kolko tymno t.e. planovo da gi izqsnish i togava ve4e moje da izkarvash detaili, kato gynki i bry4ki... kato si imash naum 4e ne moje da sa ednakvo detailni... cqlata rabota mi se struva nqkqk nervna.. sqkash si byrzal... karai po-spokoino otdelqi vnimanie na details.. kosata naprimer e pretupana mnoo .. _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bigworm

|
Пуснато на: Пон Май 24, 2004 2:52 pm Заглавие: |
|
|
jalko che ne moga da gi vidia.....obache ne moga da ne se suglasia s maceman .....mnou e vajno da izpolzvash razlichnite molivcheta shoto ako praish liceto i rucete s 3b da rechem....e hubavo kosata(ako e po tumna) i drehata daje s 6,7,8b-ta za da se poluchi druga faktura na lista i taka se otdelia poeche materiata edna ot druga ..... za molivite pod B sum dosta skeptichno nastroen-abe za shiene na kopcheta stavat:):):) _________________ taman se setih kvo da kaja i kazah drugo |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|