Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
themagician

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 1:08 am Заглавие: |
|
|
requiem написа: | PFlow + AfterBurn.
Просто ми беше любопитно, дали хората тук познават плъгините. Всъщност аз го правих туй. :-) |
e? poznavat li gi? _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 12:43 pm Заглавие: |
|
|
themagician написа: | requiem написа: | PFlow + AfterBurn.
Просто ми беше любопитно, дали хората тук познават плъгините. Всъщност аз го правих туй. :-) |
e? poznavat li gi? |
Някои познават, други - не :) _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 12:55 pm Заглавие: |
|
|
pointersno e da se naprai sravnenie ot niakoj razbirach na razlichnite tehnologii, da se pokajat razlikite i zashto sa takiva i bla bla.... poobrazovatelno edin vid riiish li. taka che next time kat iomash tvarde mnogo free time :-)) eto ti dobra idea da go zapalnish ;-) _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 1:37 pm Заглавие: |
|
|
themagician написа: | pointersno e da se naprai sravnenie ot niakoj razbirach na razlichnite tehnologii, da se pokajat razlikite i zashto sa takiva i bla bla.... poobrazovatelno edin vid riiish li. taka che next time kat iomash tvarde mnogo free time :-)) eto ti dobra idea da go zapalnish ;-) |
Време е отделяно и то много. В крайна сметка човек търси преди всичко продукт с който може да докара нещата до край, а именно - като започне едно нещо да е сигурен, че ще го довърши.
Хич не ми пука кое с каква технология е направено.
Това което се опитах да разбера е дали иначе толкова красивата AURA може да се замени с нещо, което не отнема часове само да видиш динамиката на пушека.
След часове тестове единственото решение което виждам е PFlow с AfterBurn, като съотношение качество време. Още повече всеки е наясно с възможностите на PFlow-a :) _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 2:40 pm Заглавие: |
|
|
И... requiem както винаги е прав :) И аз като един голям АУРА фен, признавам, че PFlow с AfterBurn е по-добрия избор. За съжаление, когато става дума за много мащабна симулация на пушаци... АУРА-та издъхва - мноооого бавна симулация, много бавна, трудно можеш да видиш какво се случва след 100-тния кадър, и то с минимална гъстота на мрежата. Защо е толкова бавно не знам... но много ми е кофти от това..
Обаче ако става въпрос за огин... хехе :)) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 5:59 pm Заглавие: |
|
|
requiem написа: | themagician написа: | pointersno e da se naprai sravnenie ot niakoj razbirach na razlichnite tehnologii, da se pokajat razlikite i zashto sa takiva i bla bla.... poobrazovatelno edin vid riiish li. taka che next time kat iomash tvarde mnogo free time :-)) eto ti dobra idea da go zapalnish ;-) |
Време е отделяно и то много. В крайна сметка човек търси преди всичко продукт с който може да докара нещата до край, а именно - като започне едно нещо да е сигурен, че ще го довърши.
Хич не ми пука кое с каква технология е направено.
Това което се опитах да разбера е дали иначе толкова красивата AURA може да се замени с нещо, което не отнема часове само да видиш динамиката на пушека.
След часове тестове единственото решение което виждам е PFlow с AfterBurn, като съотношение качество време. Още повече всеки е наясно с възможностите на PFlow-a :) |
тъй тъй. поставянето сега на твоите експерименти в 5 таблици с картинки и филмчета - ще покажат и на останалите какво имаш пред вид. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 6:03 pm Заглавие: |
|
|
Bethoven написа: | И... requiem както винаги е прав :) И аз като един голям АУРА фен, признавам, че PFlow с AfterBurn е по-добрия избор. За съжаление, когато става дума за много мащабна симулация на пушаци... АУРА-та издъхва - мноооого бавна симулация, много бавна, трудно можеш да видиш какво се случва след 100-тния кадър, и то с минимална гъстота на мрежата. Защо е толкова бавно не знам... но много ми е кофти от това..
Обаче ако става въпрос за огин... хехе :)) |
Стиховете, които пишеш ме карат да се замисля и попитам: колко и какви флуидни симулации си ползвал някога?
Скоростта е нещо много относително и даже не ми се отваря темата. Бат Корнхолио сеа със сигурност ще влезе с група сила в защита за времето и неговата цена ;-)
Само ще заварша с: който му е бавно - си търси алтернативи. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 7:54 pm Заглавие: |
|
|
themagician написа: | тъй тъй. поставянето сега на твоите експерименти в 5 таблици с картинки и филмчета - ще покажат и на останалите какво имаш пред вид. |
:-)))))) Защо не оставим хората, които си изкарват "прехраната" с 3D да кажат с кой продукт им е най-удобно да работят.
Горното не е написано с цел да те "затапи".
Таблиците с картинки и филмчета ще изкарвам, ако тези за които го правя ми позволят. :-) Но дори и да ми позволят, пак бих се замислил дали да го правя, защото човек избира софтуера според собствените си критерии за "качество" :-) и в отделни случаи според проекта.
Според мен таблиците с картинки и филмчета трябва да се показват от производителя. :-) _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 7:55 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | който му е бавно - си търси алтернативи. |
ами търсим :-))) _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 8:52 pm Заглавие: |
|
|
requiem написа: | themagician написа: | тъй тъй. поставянето сега на твоите експерименти в 5 таблици с картинки и филмчета - ще покажат и на останалите какво имаш пред вид. |
:-)))))) Защо не оставим хората, които си изкарват "прехраната" с 3D да кажат с кой продукт им е най-удобно да работят.
Горното не е написано с цел да те "затапи".
Таблиците с картинки и филмчета ще изкарвам, ако тези за които го правя ми позволят. :-) Но дори и да ми позволят, пак бих се замислил дали да го правя, защото човек избира софтуера според собствените си критерии за "качество" :-) и в отделни случаи според проекта.
Според мен таблиците с картинки и филмчета трябва да се показват от производителя. :-) |
nikak ne shvashtam misulta ti - chestno. Ne ide rech za zatapvane i za tva koe poveliko. A za smislen razbor i tova - koe te e nakaralo da se spresh na tazi kombinacia ot softs. Ne e nujno da se obrashta v pliuvalnik na tva koj sucks i koj rulez. Poviarvaj mi - tova ima smisal za horata polzvashti software. Men lichno - ne mi triabva. Az imam krivo liavo dobra predstava. Za drugite e.
za tablicite ot proizvoditelia - nikak ne si prav. Ako proizvoditelia izkochi s tablici - vseki shte kaje che ima izkriviavane s cel reklama na product. A kogato se pravi ot 3rd party - togava testovete se vodiat po-obektivni.
za turseneto - tarsete tarsete :-P _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 9:01 pm Заглавие: |
|
|
защо ми се струва че спора е малко безмислен?
от една страна на всеки му се иска да има инструмент който хем да е бърз хем да е реалистичен хем да се ползва и от хора с IQ < 65 а ако може и в реално време да става....
но.... реалността е такава че винаги се правят компромиси... друг въпрос е във всеки конкретен случай кое е подходящо... но вие не спорите за това , просто защото конкретен случай в темата няма. _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 9:07 pm Заглавие: |
|
|
dobre de to naistina malko e glupavo taka - samo prikazki ...
haide nqkoi s malko po-seriozen komputer ;) da napravi edna bazova scena s dinamiki, wetrove i t.n. i da po4va s razli4nite vidove software - ne sa tolkova mnogo 4e da e trudno .. sled tva po edin shot, animaciq ili kakvoto i da e , prosto da se vidi - vizualno ka4estvo i kolko vreme kostva da se postigne opredelen resultat s daden software... temata naistina e interesna i mislq 4e na vsi4ki shte e polezna .. ostava da namerim dobrovolec(ci)
haide de!:)
ot li4ni napadki i kiseli prikazki polza nqma za nikogo... _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 10:41 pm Заглавие: |
|
|
themagician- това което казвам, си е лично мое мнение и просто го споделям - не разбирам защо се палиш толкова?
За производителите - ами ще ти дам пример:
- RealFlow - много добра, страхотни визуални резултати, много тестови картинки и анимации, но никъде в сайта им не пише за какво астрономическо време става всичко това.
- fRender - супер резултати (ако си с 7-8 Dual Xeon 3Ghz). На сайта им се виждат само красоти, то MBlur, то DOF, направо да вземеш да си го купиш. Защо и там няма таблица на процесорната мощ, която са ползвали.
- AURA - ами аз като видях тестовете на сайта ви ПАДНАХ и си казах, че това е супер, невъзможно. Но защо до картинките и анимациите, производителите не сложат и таблиците, да разбере нормалния user още преди да се е хвърлил да пробва продукта за какво става въпрос.
Ето една таблица за AURA- Dual Xeon 3Ghz 2Gb RAM - за 7 часа успя да направи цели 75 квадрата симулация - СУПЕР. Кеша беше около 700 МБ, но на това майната му.
С това, което съм постнал, се опитвахме заедно с колегите да видим дали визуално може да се достигне поне малко до красотата на AURA-та, но с други методи, чийто резултат може да се види reeltime. Не казах предварително с какво е правено за да няма пристрастия.
Всъщност ще взема наистина да изкарам малко тестове, пък да видим. Дано помогне на хората, та нали е за тях, както каза :)
П.П. Цитат: | Ne e nujno da se obrashta v pliuvalnik na tva koj sucks i koj rulez | - Не разбрах кой е плюл? _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 12:37 am Заглавие: |
|
|
Ох... хора... къде пък видяхте, че съм се палил? Просто ми кажи къде? Дайте цитат - кои са думите, с които съм се палил?
- Ами не - не се паля. Ни най малко....
Къде видяхте спор? Къде е спорат? Кой с кого и за какво спори ми кажете? PLEEEEEEEEEEEEEEEASE? Просто ми кажете къде го? Кой с кого и какво спори?
- Аз лично с никой за нищо не споря.
Аз лично на това му викам разговор в лудница. Някви говорят нещо, а други вкарват няква драма дето аз лично - абе не я виждам. Нейсе...
Просто съм пас. След като няколко поста подред се опитах да изкарам нещо посмислено от тази тема - ами не се получи - ами хуу. Вместо QUIZ се опитах да накарам някой да разясни силни слаби страни на софт според него. Ми не се получи. Изведнаж се оказва, че драма прааа. Палене имало спор имало. Баси глупостите. Ае.. Продължавайте да отгатвате. Ае. аз бях до тук. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 12:44 am Заглавие: |
|
|
requiem написа: | themagician- ...За производителите - ами ще ти дам пример:
|
Въобще не си чел май кво съм писал за това защо производителите не слагат сравнителни таблици? Едно изречение е. Неа кво да се повтарям - просто едно прочитане му е майката - за кво ми го даваш са тва с времената? Нито споря нито нищо - било например - пример за какво от горния разговор?
ае не наистина неа смисал - генерално на различни езици говорим нещо... аре... Събрах за момент желаниве пак да пиша ама избяга. Лека и мека... _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 12:21 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | генерално на различни езици говорим нещо |
Прав си. Но и то е нормално, все пак ти до колкото знам си програмист, а аз просто 3Duser. :-))) Нормално е, ти да не разбереш какво се опитвам да кажа чрез поста, и е нормално аз да не разбирам на какъв принцип работят флуидните симулации.
Ще ти кажа защо аз се паля:
Цитат: | тъй тъй. поставянето сега на твоите експерименти в 5 таблици с картинки и филмчета - ще покажат и на останалите какво имаш пред вид. |
И после написа това:
Цитат: | за кво ми го даваш са тва с времената | ами пич, нали искаше да изкарам таблици. Ето, започвам.
Наистина да спрем с глупостите. Ще намеря време и ще покажа малко тестове.
Нормално е според мен и ти да покажеш нещо за сравнение, щом участваш така активно в дискусията. :-)))) _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Нед Апр 03, 2005 1:01 pm Заглавие: |
|
|
... Терца и две пики метър ... :-)))))))))))) _________________ Huic ergo parce Deus, pie Jesu Domine, dona eis requiem! Amen! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 7:52 am Заглавие: |
|
|
Аз не че искам се меся, ама верно говорите на различни езици, мда.
Всеки тул си има предназначението, както за всеки влак си има пътници и както стоят нещата в приказката за "Джаста Праста и Циндил Пиндил" :)
Едното са "истински" флуиди които са единствената алтернатива за реалистично излагане на огън и дим в близък план. Въздуха се нагрява, издига нагоре, повлича турболенции, минава в пушек, горните фронтове се охлаждат и забавят.... става гъба примерно.
Да, обаче който му е бавно минава на "ръчна" като в конкретния пример ползва до голяма степен фейк атомната бомба на афтербърна.
Примерно.
Дори сме сукали плоскости с текстури на тех като немаше качесвени партикали в дос-а :)
АУРА за флуид е бърз, ама както се казва " ауу, па вий софиянцити с вашти глизутии... "
Тва си е един вид върха на айсберга в симулациите и затова требе се ползва само по предназначение.
Истината за мен е че има пазарна дупка в следното: Да се ползват бързите партикали, да, но изразяването им от волуметрика да е по-компактно и аналогово изглеждащо. Дори АфтерБърна когато го впрегнеш примерно в дим от цигара, който се пилее, издиша...
Но не е редно да смесваме шейдърите на волуметриците лежащи на партикъл основа с флуидите който представляват друга бира.
Освен това силно вярвам в силата на композитинга и мисля че отговора се таи в използването на смесена техника, в зависимост от целта. _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|