Graphilla.com :: Преглед на тема - Blur отново къртят мивки...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Blur отново къртят мивки...
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ConcreteDonkey

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 5:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ихааа :)
Candelero

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 5:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Na lo6o trugva tozi SPOR.. mi se struva... aham...
ALFRED HITCHCOCK

Местожителство: с. Косталево /Врачанско/

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 5:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

basi , fim4eto e perfektno :) az li4no nqmam nikakvi kritiki se pak tova si e film4e na igra , abe suepr e :))

PS: gledah go 3 pati poredno mnogo dobre
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 8:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven написа:
maceman написа:
а па bethoven и приятелчето му кви разбирачи са, най- компетентните у БГ-то :)))))

Ихааа.... и това ако не беше неуспешен опит за затапване.....

Абе мейс.... нищо против, ама кьде ти е представянето за 3д... че да пишиш тука. Е хубаво пиши си, ама защо така грубо се месиш и то с ОФТОПИК!? Тука става дума за филмчето на Блур, а ти говориш за разбиране... много на лично го удряш (компекси?!), или си викаш - "аз съм мейса, мога да си приказвам какво искам...." - ми така е, да, и аз мога.

За сръвнението Blul - Blizzard.
Аз мисля че Blizzard нямат равни в правенето на анимаций. Blur се опитват да догонват, неуспешно за сега. А за това че нямали нищо общо, не е така защото и двете фирми правят анимации към игри.

... ХАААА хааа ха хааа - а от твоите работи дето съм видял в 3D-то мога да направя извод колко си кадърен, и от там за стойността на преценката ти :))) това че работиш при сашо не значи, че си на върха на "хранителната верига" (ако ме разбираш правилно кво искам да ти кажа) :)))
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 8:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мда та досега нямаше какво да кажа по принцип , защото уважаемите опоненти не благоволиха да изяснят каква е тезата им "Blur са скапаняци" или "blizzard са по-добри от Blur" изчаквах досега... докато намеря темата а то се оказа че всъщност уважаемия requiem я бил пуснал преди мене....

Цитат:
Значи... точно в тая тема не исках да се обаждам, по... много причини.

Абе Дроне... преди да сам посмял да да говоря с тебе, чакай да ти се помоля... о боже на анимацията, прости ми... бла бла..

По една много конкретно изтъкната логика, ето тази:
Boteff написа:
misulta mi be6e slednata..
za6to taka smelo kritikuva6 pri uslovie 4e do togava ne be6e pokazal ni6to
a sega pokazva6 ne6to koeto e puti pod nivoto na tova koeto si kritikuval..
ne me razbirai pogre6no ni6to li4no.. prosto sum liubopiten ..
po kakva logika se slu4vat tiq ne6ta..

Та... вече предполагам се сещаш на къде бия...
Това дето си казал за филмчето си е лично твое мнение, обременено с всички твой божествени недостатъци. Но... ако трябва да се следва горе споменатата логика, след като критикуваш, значи можеш и си правил по-добро, следователно би трябвало да работиш... леле.. и аз не знам къде, да четеме за теб по сайтовете и списанията, всяка година да взимаш 3д наградите за най-добра анимация.. леле леле...
По твоята логика обаче... тея който дават на Blizzard наградите за най-добри анимации към игри, трябва да са пълни простаци и слепци...

и... всъщност няма какво да добавя :)
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 9:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Imam predlojenie!

Pichove, kogato sednete da pliuete chujd trud, da se hulite edin drug i da si merite k***te ili kojto kvoto ima - neka za vsiako pliuene i hulene i p***kovadene - da pokazvate vie kvo podobro ste napravili? e taka - za sporta... Mnogo mi e interesno prosto da vidia.

Vseki si ima kusuri i vseki ima po kvo da raboti oshte, samo che ne sum ubeden che imate predstava pod kvo naprejenie i kvi srokove se vadiat teia cinematics.

I ako niakoj sdurjano se izkazva che neshto ne mu haresva - tova go razbiram. No kogato se izpada v krajnosti - za men tova ne e nishto drugo osven mega-kompleksi, koito sa si masovo iavlenie u nashe selo...

ae pokrotko vikam az. i posmisleno ako mojeshe (mechti mechti)....
Bethoven

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 1:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

оф топик

Ех.... mace mace....

С този си пост не знам обаче кой се опитваш да засегнеш. Груб си, явно е вече за всички. Аз обаче ще ти отговоря

така.

Ти нещо по темата казали до сега? Нещо за филмчето? Нещо за Blur? Знаааам ти мислите mace... "Къв е тоооя

бе... за къв се мисли че мое да говори така!? Е са ше му разкажа играта, шееее го поставим аз на мястото му...

деееба отвореняка...
"

Толкова много ме дразнят хора като тебе, че не знам как да се изкажа. Хора които лежат яко на мястото на което

са и всячески се оглежда за непознати. Ако някои се покаже на хоризонта и хоп... трябва да му отрежат главата до

коленете. Но защо.... което те кара и гризе да си такъв? Пикът на кариерата ти е минал? Нямаш вече оригинални

мисли? Какво виждаш когато погледнеш в огледалото maceMAN?

А ти си никакъв че да определяш кое Е и кое НЕ Е "върха на "хранителната верига"" На мен ми харесва

работата.... опс... излъгах - I LOVET! - нещо против ли имаш? Не парадирам с това, никъде не съм го казвал, само

най-близките ми приятели знаят. И само шефа ми (Симо) определя какви са ми възможнистите.

Отиваме към лошото.
"...това че работиш при сашо не значи, че си на върха на "хранителната верига"..." Какво искаш да ми

кажеш с това?
Мисля че обиждаш не мен, а Алекс. Неуспешен опит отново. Обаче знаешли какво. Аз мисля, че Алекс найстина е

върха на 3д-то у нас. Не мен интересува кои какво ще си помисли. Аз си мисля така и това си е.

И накрая, mace.... това че си кубе не значи, че привличаш повече слънцето (ако ме разбираш правилно какво искам

да ти кажа) :)))
Candelero

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ееее, бива ли такива неща да се пишат и то на ПРОФЕСИОНАЛЕН форум...
Ебаси колко е ГРОЗНО да се четат подобни текстове...

АРЕ, Chill OUT, ах !

Нито сте лапета от детската градина, нито сте новодошли... тук...
Това кво BLUR & Blizzard правят си го знаят най-добре... Всеки влак си има съответните билетчета и т.н.

Disgussed...!
Bio

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 1:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Верно бе Дуде Мейс, дека е твойто отношение към филмчето ? А и защо така се заяде с Бетовен, па чак и кадърността му почна да обсъждаш ? Нещо не видях с какво те е засегнал... сигурно не съм чел внимателно. Ще пробвам пак. Ходиш да хапеш насам натам като свекърва доста хора от форума. Що така ?
Bio

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 1:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Дървени са им човеченцата на Блър, мда......

Тука само да уточня че не съм визирал картуун филмчетата на Блър.
requiem

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 2:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще се включа пак. LuPi още веднъж се извинявам.

themagician е прав, че когато се плюе чужд труд, трябва и да се покаже кой какво може.
Bethoven много точно е написал " За мен като атмосфера хич го няма...", а на това аз му викам лично мнение, не плюене.
Колкото до това което са направили Blur, евала, ама не ми допада. Колкото до спора Blizzard vs. Blur - мисля да си замълча, такива сравнения според мен са абсурдни.
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 11:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bethoven написа:
...bla, bla, bla.....

:)

Bio написа:
..... Ходиш да хапеш насам натам като свекърва доста хора от форума. Що така ?....

симо ?!?!?!? опитал ли си да четеш постингите си от другата страна на барикадата ?
Nixon

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 1:33 pm    Заглавие: Смятам Отговорете с цитат

Не знам защо винаги се намира някой, който да дава негативни коментири без да дава конкретни примери какво не му харесва. Аз казах че атмосферата малко ми е тъмна, но за това си има определена причина. Всички знаем добрия стар номер на затъмняване на всичко, за да се избяга от детайлизирането на фона. В крайна сметка ги разбирам, защото наистина смятам че са свършили страшно много висококачествена работа и то сигурно за много кратко време. Говорим все пак за 4 минути и 32 сек, където почти всичко е анимирано, има огромно количество сцени, в които героите влизат в контакт. Сега погледнах интрото на WOW, което също много, много ме кефи, но то първо е 3:11, има минута текстове и карти и само около 30-40 сек наистина интересна и сложна анимация.

Като казах че ми харесва режисурата, преди малко питах един колега, монтажист какво мисли. И според него е страхотно като филмче за този жанр. За мен като го гледам виждам как всички кадри са си на място, с много добър тайминг, движение на камерата, много добро осветление, балансирани ефекти и т.н. Това всичко е в крайна сметка зависи главно от работата на режисьора. Другото всичко е главно техническо изпълнение, но в случая и с вкаран и доста артистизъм.

Айде, с пожелание да бъдете по-мислещи.
n1x0n

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 7:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ще дам съвсем конкретен пример какво изобщо не ми харесва /при все че намирам трейлъра за доста приличен/.
Точно движението на камерите, композирането на кадрите и гледните точки са зле според мен /моите уважения към монтажиста ама.../.
Трейлъра е за екшън, не бива да се пипа толкова мудно с камерите! То са едни панорамирания, едни следенета с камера - по 6-7 секунди... драма пълна. Нито общите им кадри са общи, нито близките близки... едни такива постоянни предпоставки за лошо композиране.
Разбирам че това е само един трейлър, разбирам че таргета ще го изгледа със затаен дъх, ама точно в 3D-то където няма ограничения в броя, позиционирането и движението на камерите е редно да се вдигне малко летвата.
Nixon

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 6:54 am    Заглавие: mmm Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Точно движението на камерите, композирането на кадрите и гледните точки са зле според мен /моите уважения към монтажиста ама.../.
Трейлъра е за екшън, не бива да се пипа толкова мудно с камерите!

Според мен монтажиста няма нищо общо в случая, защото на практика такива неща нямат монтаж :) . Всичко се прави по предварителен сториборд / аниматик, в който се определят и движенията на камерите.

Донякъде съм съгласен че камерите са малко скучни, но според мен това е търсен ефект. Когато излезе Шрек си спомням как създателите обесняваха, че нарочно са направили камерите да изглеждат с близо до реалните по поведение. По този начин зрителя става по-съпричастен към картината. Ако сложиш някакво много сложно и страшно движение, все едно си във влакче на ужасите. От тази гледна точка камерите на Blur ми харесват, защото всички са с реално движение и поведение. От друга страна, режисирането на по-сложни движения отнема значително повече време, тъй като трябва да е съобразено с всички съседни кадри, за да не се получават кръпки.
Bethoven

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 12:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Hm... to znaeli se Blur za kolko vreme sa napravili filmcheto?
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Юни 07, 2005 1:08 pm    Заглавие: Re: mmm Отговорете с цитат

Nixon написа:
Според мен монтажиста няма нищо общо в случая, защото на практика такива неща нямат монтаж :)

Говорех за твоя познат, който се е изказал по въпроса.
Nixon написа:

Донякъде съм съгласен че камерите са малко скучни, но според мен това е търсен ефект... По този начин зрителя става по-съпричастен към картината. Ако сложиш някакво много сложно и страшно движение, все едно си във влакче на ужасите.

Добрата работа с камерите не се състои в "сложни и страшни движения", тя се състои в прецизно композиране на кадрите, добре премерени движения, редуване на гледни точки, детайли, общи планове и т.н. това, което и в нормалното кино разграничава посредствената от добрата операторска работа.

Реално погледнато, не е голям проблем, вероятно само мен ме боде в очите, но е факт че би могъл от "много добър" да стане "страхотен" с малко повече внимание към камерите.
SINNER

Местожителство: къмпинг черноморец

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 10:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

imam edno samo da kaja

Bethoven

koga stana ciganin koga ti po4ernia guza ???

sega predi da mi otgovorish mnogo te molia da pomislish mnogo dobre shtoto naistina neshtata sa trugnali na zle

i profesionalizma i uvajenieto mi kam sasho nikak nema da te opraviat

a ako biax na MACEMANA da sam te zduvkal isplul stupkal i izbarsal ve4e!!

OPOMNI SE mijeturko

sega legni prespi pro4eti pak i pomisli za ko ide re4

.........................................
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bethoven

МнениеПуснато на: Сря Юни 08, 2005 11:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ei.... mnogo zaplahi be.... shto ne vzema da pusna edna tema - "Kritiki i grugi kum Bethoven"..... eeee aman be.... dobre che ne sam ot teq deto psuvat....
Bethoven

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 12:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Публично постната лична бележка - проява на много лош вкус.
--мод

Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети