Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Boteff

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 11:48 am Заглавие: |
|
|
mhm .. na toq princip mai shte se naloji da otpadne tip pisane . aka idem silno ot selo .. tui kato i to ne e lesno smilaemo .. pone za men ..
i vupreki vsichko mislq che malko se vtelqsva naroda s taq kirilitca .. no puk ot druga strana qvno na nqkoi hora WoW-a im e pisnal malko i se chudqt s kvo da se raznoobrazqvat .. Roska .. :P _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Чет Май 04, 2006 2:03 pm Заглавие: |
|
|
Pero - ми то това е идея - да се издаде кнга на чатерица - превод един вид - бая публика ше има...спора стана безсмислен... виктор само си измрънка, а то какво се получи :) _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 11:17 am Заглавие: |
|
|
Kato se opre do CG, naistina e dosadno da se pishe na Kirilitsa. Wizhte dori zaglawieto na 3D foruma ;)
Ili tryabwa da se transcribirat terminite (stawa naistina isterichno-komichno), ili tryabwa da se prewedat na Bulgarski (predizwikwam wsekigo da nameri razumen i razlichen prewod na "BEVEL" i "CHAMFER" :)))))))
Ili tryabwa da clickash kato nenormalen mezhdu BG i ENGL, koeto mozhe da otkazhe i nai-turpeliwia vertex pusher ot postwane sled tochno 3 posta.
Sega za 2D-tata ne znam, tam sa po-konserwatiwni neshtata :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 12:23 pm Заглавие: |
|
|
като си толкова отворен Drone би ли ми казал защо превеждат ръководствата на 3D MAX, Photoshop и други специализирани литератури на български,
след като може да си се пишат на щльокавица за по лесно възприемане и незатормозяване на мозъка на четящите???
или пък да са си в оригинал , то и без тва българският скоро ще изчезене след като никой от поколението на методиевицата не знае как се пише вариант, слага а или u вместо ъ, 4 вместо ч и държи да пише ш като 6....
прочети ми подписа внимателно и прави каквото си искаш - имаш това право :)))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 12:37 pm Заглавие: |
|
|
A, ne stawa duma za otworenost, ami prosto za ochewidni neshta.
Rukowodstwata se pishat na BG, zashtoto na hora im se plashta da wurshat tazi rabota -- i horata sedyat i pishat wnimatelno, kulturno i razbiraemo -- za tyah ne e problem da prewklyuchat ot BG na ENGL po 6-7 puti w edno izrechenie, shtoto si wzimat pari za towa.
Kogato nyakoi chowek potursi suwet na Forum, ako nyakoi iska da mu pomogne, go prawi ot dobra wolya, taka, kakto mu e nai-udobno -- shtoto ne mu se plashta (dazhe naprotiw, prawi go w rabotno wreme i gleda da e burz). W momenta, w koito pisaneto na podobna tema wklyuchi iziskwania, koito prawyat pisaneto i 2 puti po-bawno i 3 puti po-dosadno, prosto horata, koito biha sednali da go prawyat, shte namaleyat.
Obratno kum rukowodstwata, werwai mi, wizhdal sum takiwa bezumni prewodi na termini, komandi, protseduri na Bulgarski, che na chowek koito znae za kakwo stawa duma mu ide da si razbie glawata s chuk, a chowek koito se uchi w momenta weche si e razbil glawata w stenata ot opiti da nameri towa, koeto mu tryabwa.
Ne se zayazhdam -- prosto ezikut na CG-to e English, wsichki ostanali sa neuspeshni zamestiteli -- towa e tuzhnata istina. Ideyata na foruma e da komunikirame maximalno efikasno. Spored men, pone w 3D/Compositing, samo Kirilitsa shte ubie foruma. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 12:40 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | прочети ми подписа внимателно и прави каквото си искаш - имаш това право :)))) |
Prochetoh go wednaga (ot dosta wreme se nalaga da cheta l33t tuka-tam :)))) , i sum suglasen s tebe -- i dwete strani imat mnogo prawota w dumite si, prosto se opitwam da wnesa balans, towa e wsichko :) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 12:49 pm Заглавие: |
|
|
а тук изобщо не беше ставало дума за кирилица в 3д и композитинг (прав си дронка, написано така изглежда нелепо), ма кой те кара да се буташ между шамарите :)
остави ги там при рисунките да ви правят каквото си искат :)
- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 12:59 pm Заглавие: |
|
|
значи drone аз не мога да разбера кат те дразни това:
"...Детали алгоритма «параллакс окклюжен маппинг» (Parallax occlusion mapping)..." та го даваш за "смешен" пример,
а не те дразни това:
"....Vsqka svobodna minuta se zabavlqvam i u4a s/ot va6ite masterpieces:) ...." * и го намираш за напълно нормално?!?!?!
*като този пример не е от най фрапантните - просто беше първият изпречил ми се пред очите .... бел.авт. _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 3:24 pm Заглавие: |
|
|
piker написа: |
АБЕ ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ?! - имаш свой език - използвай си го
има сред вас българите такива .... твари - постоянно ръсите лафове от типа "българска работа" - постоянно убивате собственото си самочуствие - и не мога да разбера защо и на какво отгоре!
е кажи ми нещо бе daysleeper - ти като толкова без замочуствие та чак на кирилица не искаш да пишеш на к'во отгоре аз тебе трябва да уважавам като българин ?! |
Alooo .. Volodia!! ...
q si meri malko prikazkite ...
neshto po-goliam bulgarin se izkara ot bulgarite, a? .. tam v Peterburg da ne hvashtate TV "CKAT" .. s Volen da ne vodite korespondencia?
hodi v niakoi .RU da se pravish na narodopsiholog ... _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 3:59 pm Заглавие: |
|
|
почвате да ми омразвате.... това не е хубаво:( _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пет Май 05, 2006 8:20 pm Заглавие: |
|
|
а пък аз понякога повръщам ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 4:20 pm Заглавие: |
|
|
наистина става вече прекалено - daysleeper - много грубо!
Дроне - няма термин, който да не може да се преведе... въпрос на ерудиция на преводача според мен, примери много...
колкото до честото превключване кирлица<->латиница - който иска да помага - ще го прави, който не иска - винаги ще си намери причина, кажете че не съм прав... в случая става дума за самосъзнание и самоопределеност - държавата ни е достатъчно малка за да бъде лесно смелена, ако сами не държим на това което имаме и което сме - заникъде не сме... надявам се сега няма да чуя мнения от рода : "света се глобализира..." защото всеки разумен индивид - 1. вижда защо се глобализира и какво следва от това - сива маса работници и 2. съвсем ясно се вижда че все повече хора (на Запад включително) вече не искат да се глобализират...
моето мнение е такова - загубим ли културата и гордостта си - губим се като нация (надявам се че няма да ме пратите при Болен - да не си говорим глупости) и ако някой няма желание да натисне един шорткът (бърз клавиш май трябваше да пиша:) поне да не го прави обществен проблем _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piker

|
Пуснато на: Съб Май 06, 2006 4:45 pm Заглавие: |
|
|
daysleeper - както си решиш - твоя си е държавата, ти си решаваш
в Питер волен не се хваща и СЛАВА БОГУ!!!
аз живея в бг щото купон и ама на моменти глупаво ми става за тая страна заради такива хора с такова мислене - ама ти си знаеш - не ви се меся... _________________ брадато българче. с пушка. автоматична. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 4:24 am Заглавие: |
|
|
qvno az sum nihilist .. ( ako tva vuobshte e pravilnata duma ) .. shtoto realy ma ne mi dreme ni za durjava ni za nqkakva fiktivna gordost ?! che i kvo beshe oshte tam .. s kakvo ajeba da sum gord i s kogo .. che i za kakvo ?!
kakto mi e udobno taka she pisha .. koito iska da me chete koito ne shte prav mu put .. ako trebe she se banvame .. kakto e kazal naroda .. who cares anyway .. heh
veche ne mi e interesna temata .. have fun .. hehe _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 11:26 am Заглавие: |
|
|
Има едни двама батковци дето са си отдали живота на това да имаме "четмо и писмо", нещо, което ни е дадено, за да се разбираме по-лесно (а не обратното - което често се случва с шльокавицата:)) И като не уважаваме това им постижение и не го ценим, според мен не ценим самите себе си... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 11:53 am Заглавие: |
|
|
znaeh si, 4e v edin moment taq tema 6te se obyrne na "Za6to jiveq v Bylgariq" i koi e po-bylgarin... _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Нед Май 07, 2006 6:05 pm Заглавие: |
|
|
няма да се обърне... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |