Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
sumo

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 2:44 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Та тъкмо да завия и тряс отсреща ме блъскат |
По принцип е хубаво да следиш движението, вместо да завиваш със затворени очи, само защото свети някаква лампа. :Р :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 3:46 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Аватарче написа: |
.... предимството не е само право, но и задължение - дори и по закон. |
щом казваш... ако и правиш така както говориш не ми се мисли колата ти как изглежда. |
wow... прилича на космически кораб, що? тебе тва бърка ли те? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 3:51 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | по повод на интерпретациите ми, днес от КАТ като им показах филмчето, се зачудиха как е възможно така да работи светофара, ама хайде.....
Май по правило в този форум всеки постнал нещо каквото и да било, ако не е от по-особенните, трябва да бъде оплют, преди да разберем всичко, щото кефа на чужд гръб е най-сладък... |
че кой те плюе бре, Врабчев?
де видя таково нещо?
аз казвам - интерпретираш си по темата - "трябвало да работи нещо еди как си" ... демек - летиш в облаците, а не си гледал ситуацията на пътя - с което си предизвикал ПТП... тва са реалностите - от тука нататък сичко останало е интерпретация... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 10:43 pm Заглавие: |
|
|
Според теб е интерпретация, но шефове в КАТ казват, че светофара е подвеждащ. А и ти сам казваш че предимството е не само право а и задължение. Оказва се, че този светофар дава предимство на 2 пресичащи се платна. Така че аз съм имал правото да мина, а след като съм тръгнал да го правя, по твоите думи, съм и длъжен да го направя:) Проблемът е че този който раздава правата нещо не си е свършил работата.
Та искам да ти кажа, че ние никога няма да стигнем далеч, защото в БГ когато някой пострада, и в същото време това се е случило понеже някой по-горе не си е свършил работата, ние останалите Българи вместо да подкрепим потърпевшия, му казваме да внимава повече, да не си търси правата, както и да не се опитва да предпази останалите от подобна участ. Хора, усъзнайте се. В нашите ръце е да си търсим правата и да накараме тези, на които им се плаща от нашите данъци, да си вършат съвестно работата, а когато не го правят да им се търси отговорност. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 11:04 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Според теб е интерпретация, но шефове в КАТ казват, че светофара е подвеждащ. А и ти сам казваш че предимството е не само право а и задължение. Оказва се, че този светофар дава предимство на 2 пресичащи се платна. Така че аз съм имал правото да мина, а след като съм тръгнал да го правя, по твоите думи, съм и длъжен да го направя:) Проблемът е че този който раздава правата нещо не си е свършил работата.
Та искам да ти кажа, че ние никога няма да стигнем далеч, защото в БГ когато някой пострада, и в същото време това се е случило понеже някой по-горе не си е свършил работата, ние останалите Българи вместо да подкрепим потърпевшия, му казваме да внимава повече, да не си търси правата, както и да не се опитва да предпази останалите от подобна участ. Хора, усъзнайте се. В нашите ръце е да си търсим правата и да накараме тези, на които им се плаща от нашите данъци, да си вършат съвестно работата, а когато не го правят да им се търси отговорност. |
този светофар дава предимство на две пресичащи се платна, по едното от които се движиш ти и си без предимство :)
инак нямам против да си търсиш правата щом смяташ, че си ощетен нещо - аз лично не смятам, че е така, ама тва не е важно :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 11:25 pm Заглавие: |
|
|
Имам 2 въпроса на които ако желаеш, можеш да ми отговориш:
каква е разликата между тези 2 светофара и защо ги има тези 2 вида:
какво следва след като попаднеш на кръстовище, чиито светофар свети в следната конфигурация:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:17 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Имам 2 въпроса на които ако желаеш, можеш да ми отговориш:
каква е разликата между тези 2 светофара и защо ги има тези 2 вида:
какво следва след като попаднеш на кръстовище, чиито светофар свети в следната конфигурация:
 |
ама ти си продължаваш с тоя светофар :)
минаваш, като внимаваш да не изтрескаш някой, който са движи пред, зад, отляво, отдясно, направо... изобщо някой който съществува заедно с тебе в тази, а не в някоя паралелна вселена... шофирането, Врабчев - както и истинския живот не се подчинява само на светофари и правила... имаш си както права, така и задължения - едно от които е да следиш обстановката.
ама ми писна да споря - смяташ че някой друг е крив - съди този, който за тебе е виновен и толкоз... пожелавам ти успех най-искрено! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:28 pm Заглавие: |
|
|
последният ти отговор никак не променя ситуацията относно това което казах за нас българите. Ти просто си се кефиш на случката и това е. Надявам се, че поне си се настанил удобно и се наслаждаваш с цялото си сърце и душа. Да ти е сладко! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:40 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | последният ти отговор никак не променя ситуацията относно това което казах за нас българите. Ти просто си се кефиш на случката и това е. Надявам се, че поне си се настанил удобно и се наслаждаваш с цялото си сърце и душа. Да ти е сладко! |
ама не моа да разбера ти ква дървена глава ше додеш. изобщо не се кефя, че си се ударил... ама ни най-малко.... ама още по-малко се кефя, че си се натресал в някъф нищо не подозиращ човек, който СЪЩО Е КАРАЛ ПО ПРАВИЛАТА. щото ти си бил за бой, че си праиш завойчета без да гледаш - а на местото на другия моеше да съм аз... е тогава па ти щеше да си изкефен много.
кефел съм се бил... шматка - то затва е ад по улиците в софия, щото сичките се мноо тарикати шофьори го давате. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 1:03 pm Заглавие: |
|
|
Абе ясно е че КАТ пак не си е свършил работа - след като дори и самите шефове на КАТ си признават, че светофара не е наред. Няма ли възможност да си вземеш един адвокат и да оспорваш нещата в съда? Аз си мисля, че това е начина. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 2:08 pm Заглавие: |
|
|
Подкрепям Аватарчето, много се дразня на хора, които се блъскат (независимо чия е вината), защото в крайна сметка създават трудности за останалите участници в движението. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 3:29 pm Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Подкрепям Аватарчето, много се дразня на хора, които се блъскат (независимо чия е вината), защото в крайна сметка създават трудности за останалите участници в движението. |
Направо нямам думи, искрено се надявам, че просто кофти съм разбрал ( най вероятно не само аз ) думите ти ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 3:37 pm Заглавие: |
|
|
sumo написа: | Подкрепям Аватарчето, много се дразня на хора, които се блъскат (независимо чия е вината), защото в крайна сметка създават трудности за останалите участници в движението. |
ха ха ха голям маитап честно :))))))))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 4:08 pm Заглавие: |
|
|
Откъде да ви знам какво сте разбрали, но не съм фен, някой да се блъска защото не е внимавал или е правил каскади в нарушение на правилата, на каквито сме свидетели абсолютно всеки ден (хайде да не изброявам, че спикъка е мегадълъг).
После защо стават задръствания... ами ще стават, след като някой се е правил на състезател на Цариградско шосе и после целия град спира.
Възмутително е не моето изказване, а начина по който си управляват хора автомобилите. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 7:22 pm Заглавие: |
|
|
заеби..... накъде тръгнахме и къде отидохме :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2007 9:58 pm Заглавие: |
|
|
Дами и господа. Тук става въпрос за Светофар, който не работи правилно, вследствие на което е станала катастрофа. Голяма част от вас просто решиха, че трябва да съм виновен аз, защото съм завивал, а не затова че светофара работи неправилно, както и шефовете в КАТ си признават.
Както сами казвате, утре вие може да сте на мое място, да се случи инцидент, поради грешка на някой служител някъде там и хората да се нахвърлят срещу вас, просто защото така е най лесно. Не ви го пожелавам, но не е изключено да се случи. Всички ни чака това, ако продължаваме по този начин. А и не на последно място за това сме си на това положение..... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 1:16 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Дами и господа. Тук става въпрос за Светофар, който не работи правилно, вследствие на което е станала катастрофа. Голяма част от вас просто решиха, че трябва да съм виновен аз, защото съм завивал, а не затова че светофара работи неправилно, както и шефовете в КАТ си признават.
Както сами казвате, утре вие може да сте на мое място, да се случи инцидент, поради грешка на някой служител някъде там и хората да се нахвърлят срещу вас, просто защото така е най лесно. Не ви го пожелавам, но не е изключено да се случи. Всички ни чака това, ако продължаваме по този начин. А и не на последно място за това сме си на това положение..... |
врабчев, нали се сещаш, че ако светофара беше виновен досега да е променен ритъма му. минавам от там често, никога не ми е правило впечатление да има нещо нередно. знаеш ли защо? защото спецификата на кръстовището е такава. има нужда от тая секция, за да могат колите за наляво да им остане още малко време зеленото и да се изнесат от кръстовището. от другата страна е същото... там и автобуси минават... движещите се по сливница са с друг режим, щото е по-натоварено. ако за тая пресечка се въведе пак двоен режим за направо и наляво - сливница ще трябва да седи на червено два паса, а то и сега е ад - само на 1. та така, врабчев - ти си четеш закона и си го интерпретираш както на тебе ти изнася - "шефовете" в кат (между другото - я ми дай имена реални да проверя аз кой така ти е казал) и те коментират без да имат реалната представа за нещата. ти идваш тука и почваш да фучиш и да плюеш един тон хора и организации вместо дори за секунда да си признаеш, че ако беше внимавал в движението - нямаше да се стигне до такава ситуация.
пък после аз съм бил крив щото не ти седя на кълката да ти оплаквам болежките...
и си прав де - зарад такиви кат тебе дет не гледат има толко катастрофи и толкоз жертви по пътищата... и едва 10 % от тях са по вина на път, маркировка или нещо независещо от шофьора... останалите са от такиви кат тебе - дет летят без да мислят. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пон Яну 29, 2007 10:53 pm Заглавие: |
|
|
Първо не съм летял, а се движех с 20, - бях зад друг автомобил, и да съм искал, нямаше как да го сторя. Второ огледах се и нямаше автомобил, но докато премина ми налетя жената, така че не ми говори кой е навлизал без да се оглежда, Кръстовището след като го знеш е такова, че ако автомобила отсреща не е на самия светофар не се вижда заради ъгъла под който идват насрещните автомобили. а мацката явно е бързала да хване последните секунди зелено и също ме е видяла след като е навлязла в кръстовището. Шефа в КАТ за когото ти говоря се казва Вородинов, като толкова се интересуваш потърси го.
Явно си много на Ти със статистиката за да даваш толкова точни статистически данни и да определяш кой в коя графа влиза. И явно при теб всичко винаги е наред никога не си попадал в ситуация в която колкото и да се стараеш независимо от теб, нещата се прецакват. Толкова много съм изписал, именно защото съм убеден в правотата си и ме касае лично. Както вече казах от 16 години активно шофиране нямам нито 1 ПТП точно защото винаги внимавам и се съобразявам с всичко и немога да се примиря че това се е случило.
Радвам се поне на интереса към темата, независимо че най-активния тук е толкова ОЗЛОБЕН КОН С КАПАЦИ, вкопчил се в манакалната идея да ме изкара престъпник, само заради това, че съм участник в някакво ПТП. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 11:04 am Заглавие: |
|
|
Стига бе vrabchev, като му чета мненията хич не те изкарва престъпник, нито е срещу теб. Просто той, както и аз минаваме често от там(явно) и не сме намерили нещо нередно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Яну 30, 2007 5:13 pm Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Първо не съм летял, а се движех с 20, - бях зад друг автомобил, и да съм искал, нямаше как да го сторя. Второ огледах се и нямаше автомобил, но докато премина ми налетя жената, така че не ми говори кой е навлизал без да се оглежда, Кръстовището след като го знеш е такова, че ако автомобила отсреща не е на самия светофар не се вижда заради ъгъла под който идват насрещните автомобили. а мацката явно е бързала да хване последните секунди зелено и също ме е видяла след като е навлязла в кръстовището. Шефа в КАТ за когото ти говоря се казва Вородинов, като толкова се интересуваш потърси го.
Явно си много на Ти със статистиката за да даваш толкова точни статистически данни и да определяш кой в коя графа влиза. И явно при теб всичко винаги е наред никога не си попадал в ситуация в която колкото и да се стараеш независимо от теб, нещата се прецакват. Толкова много съм изписал, именно защото съм убеден в правотата си и ме касае лично. Както вече казах от 16 години активно шофиране нямам нито 1 ПТП точно защото винаги внимавам и се съобразявам с всичко и немога да се примиря че това се е случило.
Радвам се поне на интереса към темата, независимо че най-активния тук е толкова ОЗЛОБЕН КОН С КАПАЦИ, вкопчил се в манакалната идея да ме изкара престъпник, само заради това, че съм участник в някакво ПТП. |
мерси за безплатната характеристика и успех в съда, ако си решил да стигаш до там... (пусто няма емотикон с вдигнат палец)... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|