Graphilla.com :: Преглед на тема - подвеждащ светофар на Орион

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

подвеждащ светофар на Орион
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 2:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Та тъкмо да завия и тряс отсреща ме блъскат

По принцип е хубаво да следиш движението, вместо да завиваш със затворени очи, само защото свети някаква лампа. :Р :)
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 3:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Аватарче написа:

.... предимството не е само право, но и задължение - дори и по закон.

щом казваш... ако и правиш така както говориш не ми се мисли колата ти как изглежда.

wow... прилича на космически кораб, що? тебе тва бърка ли те?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
по повод на интерпретациите ми, днес от КАТ като им показах филмчето, се зачудиха как е възможно така да работи светофара, ама хайде.....
Май по правило в този форум всеки постнал нещо каквото и да било, ако не е от по-особенните, трябва да бъде оплют, преди да разберем всичко, щото кефа на чужд гръб е най-сладък...

че кой те плюе бре, Врабчев?
де видя таково нещо?

аз казвам - интерпретираш си по темата - "трябвало да работи нещо еди как си" ... демек - летиш в облаците, а не си гледал ситуацията на пътя - с което си предизвикал ПТП... тва са реалностите - от тука нататък сичко останало е интерпретация...
Върнете се в началото
vrabchev

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 10:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според теб е интерпретация, но шефове в КАТ казват, че светофара е подвеждащ. А и ти сам казваш че предимството е не само право а и задължение. Оказва се, че този светофар дава предимство на 2 пресичащи се платна. Така че аз съм имал правото да мина, а след като съм тръгнал да го правя, по твоите думи, съм и длъжен да го направя:) Проблемът е че този който раздава правата нещо не си е свършил работата.
Та искам да ти кажа, че ние никога няма да стигнем далеч, защото в БГ когато някой пострада, и в същото време това се е случило понеже някой по-горе не си е свършил работата, ние останалите Българи вместо да подкрепим потърпевшия, му казваме да внимава повече, да не си търси правата, както и да не се опитва да предпази останалите от подобна участ. Хора, усъзнайте се. В нашите ръце е да си търсим правата и да накараме тези, на които им се плаща от нашите данъци, да си вършат съвестно работата, а когато не го правят да им се търси отговорност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 11:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Според теб е интерпретация, но шефове в КАТ казват, че светофара е подвеждащ. А и ти сам казваш че предимството е не само право а и задължение. Оказва се, че този светофар дава предимство на 2 пресичащи се платна. Така че аз съм имал правото да мина, а след като съм тръгнал да го правя, по твоите думи, съм и длъжен да го направя:) Проблемът е че този който раздава правата нещо не си е свършил работата.
Та искам да ти кажа, че ние никога няма да стигнем далеч, защото в БГ когато някой пострада, и в същото време това се е случило понеже някой по-горе не си е свършил работата, ние останалите Българи вместо да подкрепим потърпевшия, му казваме да внимава повече, да не си търси правата, както и да не се опитва да предпази останалите от подобна участ. Хора, усъзнайте се. В нашите ръце е да си търсим правата и да накараме тези, на които им се плаща от нашите данъци, да си вършат съвестно работата, а когато не го правят да им се търси отговорност.

този светофар дава предимство на две пресичащи се платна, по едното от които се движиш ти и си без предимство :)

инак нямам против да си търсиш правата щом смяташ, че си ощетен нещо - аз лично не смятам, че е така, ама тва не е важно :)
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Чет Яну 25, 2007 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам 2 въпроса на които ако желаеш, можеш да ми отговориш:

каква е разликата между тези 2 светофара и защо ги има тези 2 вида:

какво следва след като попаднеш на кръстовище, чиито светофар свети в следната конфигурация:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Имам 2 въпроса на които ако желаеш, можеш да ми отговориш:

каква е разликата между тези 2 светофара и защо ги има тези 2 вида:

какво следва след като попаднеш на кръстовище, чиито светофар свети в следната конфигурация:

ама ти си продължаваш с тоя светофар :)

минаваш, като внимаваш да не изтрескаш някой, който са движи пред, зад, отляво, отдясно, направо... изобщо някой който съществува заедно с тебе в тази, а не в някоя паралелна вселена... шофирането, Врабчев - както и истинския живот не се подчинява само на светофари и правила... имаш си както права, така и задължения - едно от които е да следиш обстановката.

ама ми писна да споря - смяташ че някой друг е крив - съди този, който за тебе е виновен и толкоз... пожелавам ти успех най-искрено!
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

последният ти отговор никак не променя ситуацията относно това което казах за нас българите. Ти просто си се кефиш на случката и това е. Надявам се, че поне си се настанил удобно и се наслаждаваш с цялото си сърце и душа. Да ти е сладко!
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 12:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
последният ти отговор никак не променя ситуацията относно това което казах за нас българите. Ти просто си се кефиш на случката и това е. Надявам се, че поне си се настанил удобно и се наслаждаваш с цялото си сърце и душа. Да ти е сладко!

ама не моа да разбера ти ква дървена глава ше додеш. изобщо не се кефя, че си се ударил... ама ни най-малко.... ама още по-малко се кефя, че си се натресал в някъф нищо не подозиращ човек, който СЪЩО Е КАРАЛ ПО ПРАВИЛАТА. щото ти си бил за бой, че си праиш завойчета без да гледаш - а на местото на другия моеше да съм аз... е тогава па ти щеше да си изкефен много.

кефел съм се бил... шматка - то затва е ад по улиците в софия, щото сичките се мноо тарикати шофьори го давате.
Върнете се в началото
vALE

Местожителство: USA

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 1:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе ясно е че КАТ пак не си е свършил работа - след като дори и самите шефове на КАТ си признават, че светофара не е наред. Няма ли възможност да си вземеш един адвокат и да оспорваш нещата в съда? Аз си мисля, че това е начина.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
sumo

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 2:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Подкрепям Аватарчето, много се дразня на хора, които се блъскат (независимо чия е вината), защото в крайна сметка създават трудности за останалите участници в движението.
atmos

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sumo написа:
Подкрепям Аватарчето, много се дразня на хора, които се блъскат (независимо чия е вината), защото в крайна сметка създават трудности за останалите участници в движението.

Направо нямам думи, искрено се надявам, че просто кофти съм разбрал ( най вероятно не само аз ) думите ти !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
paniccontrol_86

Местожителство: burgas

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 3:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sumo написа:

ха ха ха голям маитап честно :)))))))))))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sumo

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 4:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Откъде да ви знам какво сте разбрали, но не съм фен, някой да се блъска защото не е внимавал или е правил каскади в нарушение на правилата, на каквито сме свидетели абсолютно всеки ден (хайде да не изброявам, че спикъка е мегадълъг).
После защо стават задръствания... ами ще стават, след като някой се е правил на състезател на Цариградско шосе и после целия град спира.

Възмутително е не моето изказване, а начина по който си управляват хора автомобилите.
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 7:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

заеби..... накъде тръгнахме и къде отидохме :)
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Пет Яну 26, 2007 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дами и господа. Тук става въпрос за Светофар, който не работи правилно, вследствие на което е станала катастрофа. Голяма част от вас просто решиха, че трябва да съм виновен аз, защото съм завивал, а не затова че светофара работи неправилно, както и шефовете в КАТ си признават.
Както сами казвате, утре вие може да сте на мое място, да се случи инцидент, поради грешка на някой служител някъде там и хората да се нахвърлят срещу вас, просто защото така е най лесно. Не ви го пожелавам, но не е изключено да се случи. Всички ни чака това, ако продължаваме по този начин. А и не на последно място за това сме си на това положение.....
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Яну 29, 2007 1:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Дами и господа. Тук става въпрос за Светофар, който не работи правилно, вследствие на което е станала катастрофа. Голяма част от вас просто решиха, че трябва да съм виновен аз, защото съм завивал, а не затова че светофара работи неправилно, както и шефовете в КАТ си признават.
Както сами казвате, утре вие може да сте на мое място, да се случи инцидент, поради грешка на някой служител някъде там и хората да се нахвърлят срещу вас, просто защото така е най лесно. Не ви го пожелавам, но не е изключено да се случи. Всички ни чака това, ако продължаваме по този начин. А и не на последно място за това сме си на това положение.....

врабчев, нали се сещаш, че ако светофара беше виновен досега да е променен ритъма му. минавам от там често, никога не ми е правило впечатление да има нещо нередно. знаеш ли защо? защото спецификата на кръстовището е такава. има нужда от тая секция, за да могат колите за наляво да им остане още малко време зеленото и да се изнесат от кръстовището. от другата страна е същото... там и автобуси минават... движещите се по сливница са с друг режим, щото е по-натоварено. ако за тая пресечка се въведе пак двоен режим за направо и наляво - сливница ще трябва да седи на червено два паса, а то и сега е ад - само на 1. та така, врабчев - ти си четеш закона и си го интерпретираш както на тебе ти изнася - "шефовете" в кат (между другото - я ми дай имена реални да проверя аз кой така ти е казал) и те коментират без да имат реалната представа за нещата. ти идваш тука и почваш да фучиш и да плюеш един тон хора и организации вместо дори за секунда да си признаеш, че ако беше внимавал в движението - нямаше да се стигне до такава ситуация.

пък после аз съм бил крив щото не ти седя на кълката да ти оплаквам болежките...

и си прав де - зарад такиви кат тебе дет не гледат има толко катастрофи и толкоз жертви по пътищата... и едва 10 % от тях са по вина на път, маркировка или нещо независещо от шофьора... останалите са от такиви кат тебе - дет летят без да мислят.
Върнете се в началото
vrabchev

МнениеПуснато на: Пон Яну 29, 2007 10:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо не съм летял, а се движех с 20, - бях зад друг автомобил, и да съм искал, нямаше как да го сторя. Второ огледах се и нямаше автомобил, но докато премина ми налетя жената, така че не ми говори кой е навлизал без да се оглежда, Кръстовището след като го знеш е такова, че ако автомобила отсреща не е на самия светофар не се вижда заради ъгъла под който идват насрещните автомобили. а мацката явно е бързала да хване последните секунди зелено и също ме е видяла след като е навлязла в кръстовището. Шефа в КАТ за когото ти говоря се казва Вородинов, като толкова се интересуваш потърси го.
Явно си много на Ти със статистиката за да даваш толкова точни статистически данни и да определяш кой в коя графа влиза. И явно при теб всичко винаги е наред никога не си попадал в ситуация в която колкото и да се стараеш независимо от теб, нещата се прецакват. Толкова много съм изписал, именно защото съм убеден в правотата си и ме касае лично. Както вече казах от 16 години активно шофиране нямам нито 1 ПТП точно защото винаги внимавам и се съобразявам с всичко и немога да се примиря че това се е случило.
Радвам се поне на интереса към темата, независимо че най-активния тук е толкова ОЗЛОБЕН КОН С КАПАЦИ, вкопчил се в манакалната идея да ме изкара престъпник, само заради това, че съм участник в някакво ПТП.
Върнете се в началото
BSC System

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Яну 30, 2007 11:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Стига бе vrabchev, като му чета мненията хич не те изкарва престъпник, нито е срещу теб. Просто той, както и аз минаваме често от там(явно) и не сме намерили нещо нередно.
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Вто Яну 30, 2007 5:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vrabchev написа:
Първо не съм летял, а се движех с 20, - бях зад друг автомобил, и да съм искал, нямаше как да го сторя. Второ огледах се и нямаше автомобил, но докато премина ми налетя жената, така че не ми говори кой е навлизал без да се оглежда, Кръстовището след като го знеш е такова, че ако автомобила отсреща не е на самия светофар не се вижда заради ъгъла под който идват насрещните автомобили. а мацката явно е бързала да хване последните секунди зелено и също ме е видяла след като е навлязла в кръстовището. Шефа в КАТ за когото ти говоря се казва Вородинов, като толкова се интересуваш потърси го.
Явно си много на Ти със статистиката за да даваш толкова точни статистически данни и да определяш кой в коя графа влиза. И явно при теб всичко винаги е наред никога не си попадал в ситуация в която колкото и да се стараеш независимо от теб, нещата се прецакват. Толкова много съм изписал, именно защото съм убеден в правотата си и ме касае лично. Както вече казах от 16 години активно шофиране нямам нито 1 ПТП точно защото винаги внимавам и се съобразявам с всичко и немога да се примиря че това се е случило.
Радвам се поне на интереса към темата, независимо че най-активния тук е толкова ОЗЛОБЕН КОН С КАПАЦИ, вкопчил се в манакалната идея да ме изкара престъпник, само заради това, че съм участник в някакво ПТП.

мерси за безплатната характеристика и успех в съда, ако си решил да стигаш до там... (пусто няма емотикон с вдигнат палец)...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети