Graphilla.com :: Преглед на тема - daite s`vet za monitor pls!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

daite s`vet za monitor pls!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mr_j

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2003 3:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

implant написа:
dali stavat za rabota opredeleno da!

Opredeleno stavat za rabota, no kakto kazah veche za sekretarka, schetovoditel i t.n. Word-a izglejda perfektno na TFT ;-) Ako imah dete bih mu kupil TFT zadaljitelno, a za men v blizkie godini - ne blagodaria!
Ima edna razrabotka na EPSON za tanki monitori, no na eksperimentalno nivo za dalechnoto badeshte...

Povtariam se pak- sred vtorata upotreba monitori moje da se namerat naistina hubavi neshta na razumni tzeni...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ico

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2003 3:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

btw e na tva chudo deto se spomena po nagore http://www.apple.com/displays/asd17/ mi se naloji da bachkam okolo 2 meseca i se iskefih mnogo :))) chuden monitor :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zhvihti

Местожителство: Амстердам

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2003 5:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз па се чудя, защо един мизерен мастилено-струен принтер за под сто лева вади резолюция от над 800 dpi, а дори и най-добрите монитори за луди пари са пъти под тва. Хем при принтерите има физическа материя - мастило, което се издухва през дюзи. А един лъч светлина може теоретично да бъде безкрайно тънък. В момента явно лъчите на мониторите с CRT са много по-дебели от дюзите на принтер, щото фосфора дето свети си е един лист, няма разграничение мужду пикселите. Колкото дебел лъч го удари, толкова (е или малко по-) дебела точка светва. И тва при положение че фосфорния лист може да бъде изключително гладък, а все пак всеки лист хартия е грапав и от там има допълнително разливане на мастилото.

Бахти толко ли е сложно?

Гугъл мистериозно мълчи по въпроса.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nickyz

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2003 6:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nedei govori takiva gluposti che niakoi shte ti se smee. Vzemi procheti i se zapoznai ot niakude s tehnologiata na kineskopite CRT i ekranite.. Prosto sa fizicheski i tehnologichno nevuznojni takavi raboti za koito mechtaesh ;-)

.:peace:.

zhvihti написа:
Аз па се чудя, защо един мизерен мастилено-струен принтер за под сто лева вади резолюция от над 800 dpi, а дори и най-добрите монитори за луди пари са пъти под тва. Хем при принтерите има физическа материя - мастило, което се издухва през дюзи. А един лъч светлина може теоретично да бъде безкрайно тънък. В момента явно лъчите на мониторите с CRT са много по-дебели от дюзите на принтер, щото фосфора дето свети си е един лист, няма разграничение мужду пикселите. Колкото дебел лъч го удари, толкова (е или малко по-) дебела точка светва. И тва при положение че фосфорния лист може да бъде изключително гладък, а все пак всеки лист хартия е грапав и от там има допълнително разливане на мастилото.

Бахти толко ли е сложно?

Гугъл мистериозно мълчи по въпроса.

mucho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Дек 01, 2003 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nickyz написа:
nedei govori takiva gluposti che niakoi shte ti se smee.

katu men naprimer :))) naistina mi be6i zabavnu (ne go kazwam s lo6i 4uwstwa ;) )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Вто Дек 02, 2003 6:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mrj... iavno ne sme rabotili na hubavo lcd a? poveche ot siguren sum slad kato govorish za sekretarki, word i tem podobni!
mr_j

МнениеПуснато на: Сря Дек 03, 2003 10:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

implant написа:
mrj... iavno ne sme rabotili na hubavo lcd a? poveche ot siguren sum slad kato govorish za sekretarki, word i tem podobni!

http://www.apple.com/displays/asd17/
Bash ti si ostavil linka ;-)
Върнете се в началото
Dimple

Местожителство: Rousse

МнениеПуснато на: Сря Дек 03, 2003 11:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

P70f absolutely r0x
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Чет Дек 04, 2003 1:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mr_j написа:
implant написа:

http://www.apple.com/displays/asd17/
Bash ti si ostavil linka ;-)

emi pravilen link sum dal kato gledam!!!!
kvo, ne ti se otvaria li???

moa da garantiram za toia display i sum siguren che e pone tri klasi nad tvoia... da ne govoria za golemite mu bratcheta.. shtot imashe price limit dokolkoto si spomniam!
mr_j

МнениеПуснато на: Чет Дек 04, 2003 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Na TOZI MONITOR SAM RABOTIL! Ako cheteshe po-vnimatelno shteshe da razberesh. Moje bi az nerazbiram,zatova te molia obiasni mi zashto da predpocheta tozi TFT ili koito i da e pred normalno CRT Sony naprimer?
P.S.
Monitora mi e CTX PR960F
http://www4.tomshardware.com/display/20020319/crt-14.html
Rabotnata mi sreda e 1600x1200 na 85hz
Temata mislia che e izcherpena veche. Ne mislia che e neobhodimo da se spori poveche, vseki da jivee sas svoite razbirania ;-)
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Чет Дек 04, 2003 1:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

toz CTX PR960F men mi e durvo :) ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mr_j

МнениеПуснато на: Пет Дек 05, 2003 10:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
toz CTX PR960F men mi e durvo :) ....

;-)
Върнете се в началото
KillAgain

МнениеПуснато на: Съб Дек 13, 2003 3:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Азкато чистонов неупотребявам юзър да си кажа мнението.

Подреждам телевизорите по следния начин (като изключим ЛЦД-тата които според мен са за секретарките)

1. Тринитронче - направено от сони или да речем компак, дел, сги, епъл и т.н.
2. Брилиансче на филипс - позлвам у дома таквоа 19 инчово и съм хепи. (П серия - серия Б е малко куца, а другите филипсчета са леко ментаци)
3. Даймъндтронче на Нек/Митсубиши (но в никакъв случай на самсунг)

Други хубави монитори са вюсоник П сериите - имат и Г и Е серии, които не ми дават кеф.
навремето ползвах нокия, но от доста време несъм имал допирни точки с тези телевизори. Хитачи изобщо не са за изхвърляне, но и с тях несъм работил от много време и в момента незнам на какво ниво са (опредлено не се съмнявам, че пак са доста добри, но се въздържам от комент)

Успех в избора. С две думи доста неща зависят от бюджета, но ако е що-годе свестен грабвай тринитрон - високата класа или вю соник.
ако не се ограничи с брилианс или даймънд.

ЛЦД монитор е излишен и скъп лукс, който не може да задоволи изискванията на ни един дизайнер. ЦРТ технологията няма да умре... Докато не пукне и последния дизайнер :)
Върнете се в началото
borkin

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 13, 2003 10:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

za suzhalenie vsichko tui shir potreba, vkl. Eizo, IIayma i etc
eto go monitora - viarno po skoro za prepress i samo niakavi si 5000 USD
borkataboy

МнениеПуснато на: Пон Дек 22, 2003 10:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

A kakvo vi e mnenieto za Belinea i Hansol?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Чет Фев 12, 2004 4:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Az si haresvam SONY, i imam takyv 19" LCD...mnogo sam dovolen i kato dizain i kato ka4estvo.

http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=HOcyX9QWdVEyXZQ8zrQ4VJsZZYSE6hQ54AA=?CategoryName=cpu_Displays_FlatPanelLCDs&ProductSKU=SDMHX93%2fB&Dept=cpu
DeBreen

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 2:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък съм с два LCD монитора, 15 и 17 инчов.Hansol и Samsung.
Не се занимавам с препрес и ми вършат идеална работа, да не забравяме и колко по-добре е за очите.За човек като мен който по цял ден виси пред компа това ми се струва доста важно, но всеки си решава.
Известно време бях с един LCD и един CRT бях си направил инструментите на единия и работното поле на другия, като сега, обаче просто не можех да гледам течния кристал и след това CRT-то, заболяваше ме главата и го махнах.
CRT за мен има смисъл само ако се занимаваш с препрес, пък и там не можете да ме убедите че някой от вас има монитор който показва точните цветове които ще излязат на печата.
Върнете се в началото
wicky

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DeBreen написа:
CRT за мен има смисъл само ако се занимаваш с препрес, пък и там не можете да ме убедите че някой от вас има монитор който показва точните цветове които ще излязат на печата.

ako monitora ti e hubav i dobre kalibriran (i pe4atnicata e dobra;) - togava cvetovete trqbva da izliazat sy6tite - da!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DeBreen

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 4:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
DeBreen написа:

ako monitora ti e hubav i dobre kalibriran (i pe4atnicata e dobra;) - togava cvetovete trqbva da izliazat sy6tite - da!

Хм интересно ми е тогава кои са тия балъци дето купуват мониторите на Barco ,щом и вашите показват точни цветове...
Whatever...
Върнете се в началото
LoveHate
ta tatau

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 5:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mi tva sa balacite deto imat poveche pari ot predstavenite tuka balaci... logichno...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети