Graphilla.com :: Преглед на тема - ne e ISTENA

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ne e ISTENA
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
R1dler

Местожителство: SF

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 2:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

панагонооов...заплатката също е "цена" на "продукт"....
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

R1dler написа:
панагонооов...заплатката също е "цена" на "продукт"....

Ами тогава какво говорим - има ли някой който не е подписал договор с работодателя си? Т.е. всеки се е уговорил как да продава труда си - той е решил колко струва. Въпреки че мисля че за друго се реве тук, но на който му е малка заплатката - ами има и други фирми, които могат да го оценят по достойнство.
Не смятам че за нашия стандарт заплата от около 1000лв е малка (за колкото аз горе-долу се "продавам" на месец. При това работя в малка фирма. Не виждам какъв е проблема, освен в различните ни аршини.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mel

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 2:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kvo znachi vsichko zavisi ot parite be?? vie ludi li ste? ako ti platiat s 200lv poveche tva kvo znachenie ima za kompoziciata na proekta primerno. da, ima sluchai v koito parite sa ot znachenie, no ne vinagi. basi za malkite mi klientcheta deto sa si moi, a ne na agenciata v koiato bachkam, sa se poluchavali dalech po-chitavi neshta v sravnenie s tezi na "lavskite klienti" deto sa produkt uj na agenciata i visiat iz ciala sofia. nikoi ne moje da te nakara da mislish s poveche pari. v cial sviat e taka-ima neshta koito se praviat za kinti, ima neshta koito se praviat za kef. tezi za kefa, chovek sam triabva da se pogriji da gi ima. specialno puk za tva ne sam saglasen che vsichko opira do pari. edna rabota ili e dobre svarshena ili ne. da i az pravia neprekasnato laina, no ne vseki put tova se sluchva shtoto niakoi mi e vinoven. i sled tva krotko si siadam vkashti pred mashinata i si kopam do pripadak i ne e tva neshtoto deto me sasipva.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
R1dler

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 2:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ей не четете и тва си е...
за 200 лв. можеш да наемеш някой който не знае какво е "композиция"
за 400 лв. можеш да наемеш някой който е чувал тази дума.
за 600...за 800..и т.н.

въпроса е..."трябва ли ми тая композиция всъщност?" ако не..даваш 200 лева и си свиркаш... "достатъчно добре/добър за парите" е ключа в случая и това се определя от клиент/работодател.
А решението дали да се продадеш или не и за колко си е много лично.

3 варианта имаш:
1. реване и самосъжаление.
2. адаптиране към пазара и търсене на нови възможности.
3. енергото
минал съм и през 3те...(е...за енергото само си мислех...)
mel

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mai ti ne chetesh batence... a i spored tebe genialnia slogan na "pirinsko" mislia che beshe:"za da ne vi cakat s topla bira" mislish li che e struval malko. ima hiliadi takiva primeri. az ne se pritesniavam da bachkam za 200lv. i za po-malko sam se navival. i ne mislia che tova e kliakane. ima si porachki i porachki-ne moje sichkite da sa za po 5000. tfa e. no e palno s genii deto sediat i civriat che niamat 6 leva, a kato im namerish rabota i se pochva-ouuu, leleee, kfa tapotia... 200lv za 3 chasa rabota...i nishto ne svarshvat. dobre che ne sam genii
a ako triabva da si govorime seriozno, problema ne e samo v tapotata na mnojestvoto reklamodateli, a sashto i na potrebitelite deto umrat da si pahnat prasta v gaza na azis. chak sled kato tova se opravi ima shans designera da priloji istinskia si vkus. ili variant 2-prodava si zadnika niakade navan. ne che gi uprekvam-dali tuka ili ne..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Zing

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

искам на Марус-я-я-я-я-я-я-ЯЯЯЯЯ :)
Върнете се в началото
R1dler

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 3:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

шибаната работа на шибания дизайнер не е да прилага шибания си вкус а да се събрази максимално добре и професионално с вкуса на шибания пазар или да изгради нов такъв...етц...етц...
целта на дизайна е да продаде определен продукт на определени хора..не да виси на нечия стена.

а дали пръста е в гъза на Азис или в гъза на Джъстин Тибърелейк....ми опиши ми разликата? и що си въобгъзявате че масовия потребител навън се различава чак толкова от родния такъв?
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

a de... mi shtoto... bahti bezmislicite... nubzi imal mahmurluk... i masa hora sa hvarliat da razasjdavat... mi po po malko piite be... kat nemoite
mel

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi shtoto navan potrebitelia moje i da e tochno tolkova tap kolko tuk, obache e zalivan s reklama i e imal hiliadi izkushenie dosta poveche vreme ot balgarskia, koito e mechtal da se navre v magazina za gosti na stolicata TZUM eli pa v detmag:)))) po taia i po oshte nekolko prichini deto sichkite gi znaete. shtoto e malko po-trudno da prodadesh neshto na niakoi deto mu visiat 10 takiva kato tebe na vratata, otkolkoto v bg, kadeto edinstvenia problem e v kintite na sashtia toia potrebitel. taka che na tema rabota napravo sme si oblagodetelstvani-moeme da si se adaptirame kakto si iskame shtoto niama nikvi pravila i nikvi tradicii. pardon-tradiciata e designa da e gaden i po vazmojnost mnogo tap. i ako targeta e 25-75(mnoo iasno razbira se-vinagi e takav), to v reklamata triaa nepremenno da ima lice v koeto liubimia potrebitel da se razpoznae(ako e prah za prane da pere i da gleda kato perachka, ako e nekav drug-dostatachno e da gleda shtastlivo s tapa usmivka i tapo izrajenie, pa koito iska da se indentificira s nego:))))) inache za drugoto sam saglasen
Върнете се в началото
mel

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 3:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

xaxa-eto toku shto poreden primer kva ni e darjavata(posledno i mlakvam). minalata sedmica tresnah kolata(razbira se v niakva devoika ot sdvr koiato ne spazi predimstvo pri nuleva vidimost).. kakto i da e razbih stakloto s glava ojiviah i se pochnaha makite-8 chasova obikolka po zastrahovateli, nai nakraia svarshih rabota i niakav ot zastrahovatelite vika kvo shte ia pravish? mi vikam direktno za chasti. razmenihme si telefonite. sega mi zvanna da mi kaje che mi uredil goliamo obezshtetenie, obache da mu ia dam za bez pari edva li ne... a da...zabravih da kaja...kolata e shkoda 120L(demek roial), a cenata za koiato iskashe da ia zeme onia e 100 kinta:)))))) e niama takava darjava.. znachi ne sam vinoven za katastrofata, karal sam v ramkite na ogranicheniata(e..za parvi put no e fakt), i kato rezultat me pritiskat zastrahovateli i se zanimavam s gluposti 1 sedmica zaradi tova che iskah da s epridvija ot rabotno miasto No2 kam N3(demek vkashti). niamam kvo poveche da kaja:))))))) e dneska veche shte se napia:))))))))))))))
Върнете се в началото
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 3:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз не схванах достатъчно добре спора ... ако е имало такъв де ... но ...

ако работиш в фирма - не си придаваш мурафетите и дълбоките артистични желания а правиш тва което се харесва на клиента и най-често на шефа - примерно .... защото взимаш заплата ... дори р1длер отива далеч като казва че ролята на дизайнера е еди каква си ... ми не ... в БГ не е тва ролята според мен. тук хора които нямат статус "ценител" (да ги наречем така) управляват тези неща които не могат да оценят. който иска да е друго яче да ходи в чужбина или да си купи АК и да ходи да ги гърми.

ако искаш фирма собствена, да се цакаш с голема чурка и да се опитваш сам да се блъскаш в стената променяйки статута на БГ дизайна като цяло - ти трябват един куп пари и хора покрай теб които да разбират от други неща различни от дизайн. защото е факт че истинския дизайнер професионалист не е способен да менажира фирма и т.н. и т.н.

частно - слагаш една тарифа за хавите и забравяш за нея докато не се вдигне хляба и петрола. и ти заедно с тях. толкова ...

никой не е виновен ... клиента не е виновен ... нито шефа ... ние сме си виновни.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 6:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

моя концепт е - бачкай добре и парите ще дойдат!
на практика - давай да ръчкаме ако мине - парата да земем!

е как да бачкам добре - ми нема смисъл.
Върнете се в началото
mr_j

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Snaker добре казано!
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ne tryabva6e da ya 4eta taya tema, ne tryabva6e.
To4no dnes, napravo mi se reve kato se zamislya nad podobni tematiki.
Ya po-dobre razkajete za taya Marusya!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 14, 2004 10:42 pm    Заглавие: :) Отговорете с цитат

е де :)
чак пък до реване да се стига от една тема.
ни дей тъй :)
уверен съм, че нещата ще се наредят до вид удобен за логаритмуване.
и то скоро :)

комфликта е сложен - работодател - работник - клиент.
винаги ще има проблеми - всеки е прав за себеси, всеки е със свойте проблеми.

ни съ коси толкуз! :)
Върнете се в началото
panagonov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 9:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе що се занимаваме с глупости!!! Тая тема ще я обсъдим на маса като се видим. Поне ще я приключим за час, а не да четем маймуница няколко дни..... Щото аз прескочих половината постове, щото ме затормозяват да ги чета...
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 10:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мистър ЛОВЕХАТЕ първо Моя милост държи бая на пиене.
И на Простотия също.
Немам желание да захващам Лична дразга с Никой Особено с Тебе.
За тва дай да караме както Вие искате. Графила да си е форум, да си ги мерим и да си едеме леба.
Въобще немам желание да Променям Никой. Скромния ми Опит казва,
че Ако нещо Трее да стане То си Става.
Щом немаш Роднина и Приятел с Късмет си Шибан Мизерен Нещастник
Като Мен. Точка.
Що рева ли? Щото тва е Директория за реване. Щото и 6 бона заплатка да зимам Пак ше рева, тва мие Породата и сам Горд че КОГА ИМАМ
ПАРИ не си затварам Очичките. Нема коментирам цените на Сайтовете дето права. Не са Ефтини. НЕ сам ревнал от глад, а имам и достатъчно умениица за да не остана гладен и жаден.
Псуам ви щото НЕ може ЦЕЛТА на ТОВА нещо Графила да Е чешане на
некой части от тялото , Не може да Не се поемат рискове и да Стане нещо.
Кво чакате? Баба Марта или Дедо Стефчо?
А ко мислите? Че ако не си Член си Еквивалента му в женски род?
Че цената на труда се сменя сама?
Че К.Г.* и Верните Му Съратници Ги боли за ВАС и за МЕН?
Че Живота е Композиция, Типография, Цветознание и Перспектива?
Че виртуалното щастие има нещо общо с Реалността?
Много пъти сам Дрънкал Моята Визия за нещата.
Некой да не ме зе за Чак толкова Залупен, че да говора Неща дет са Важни на сички. Не.
Секи да се спасява поединично. Нали тва е националната ни черта, що тука да е Различно?
За изминалия период от време Графилка ми Даде, за което сам Хапи и Гратефул ма ИСКАМ ОЩЕ.
Ощето е Нещо дето НЕМА СТАНЕ, за което пак съм Гратефул.
Никой не Виня за Нищо, Форума не е Мой и Спазвам Правилата на
Собствениците.
Дали ше Поствам или ша Псуам Се едно е, еврибоди е фрии то го.
МА АКО БЕХ ИСКАЛ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН ДА МРЪНКАМ НЕМАШЕ ДА
ГО БОДНА ТУКА А У ДРУГА ДИРЕКТОРИЯ-ДИСКУСИИ.
Ако вервах истински у идеата за Комунитито НЕМАШЕ ДА ДРЪНКАМ.
Така че, Ребята Давайте Жит Дружно и Мирно за Да има Всеобща Мъзга.
Истината е, че не ме Бива и завиждам на некой Хора. И зависта ме
разяжда отвътре ма Нищо не моа Промена. Съдба ко Да Праиш.
Не моа си Сетъпна ПХП ББТО, Не моа Си напраа Приятели Сички,
не моа си зема Парата от клиента и не на последно Место не моа
праа Визуалниа Еквивалент на Клиентското Безумие.Баста на Целото Безмислие.
Сменям си Пойнт оф Витието. Сичкото дрънкане е Било само Щото Бех Назад ма Са сам у средата и Са смени деба.
Мога само Да кажа, че Искрено завиждам също и на Сички Новобогаташи и Мамини Синковци.
Ю АРЕ ДЕ МЕН.Ю РУЛЕ ДЕ ВОРЛД.Ю ХАВЕ МОНЕЙ.АЙ АМ ЙОР СЛЕЙВ.ВИЛЛ МАКЕ ШИТС ФОР ФООД.Ю ВИЛЛ НАТ ПЕЙ АЙ ВИЛЛ ОБЕЙ ЕНД МОВЕ МА ЕС ЙОУР ВЕЙ.ОУ КЕЙ.

/*съкращение от нецензуриания вариянт на Мъжки Полов Отличителен Белег с Размери над Средните./
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 11:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и тва целото на кирилица :)
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Пет Окт 15, 2004 11:53 pm    Заглавие: :) Отговорете с цитат

nubizus,
az veche ako pozvolite shte vi naricham nubzi :))
ma vie ste bil ot nashte - shto se krihte tolko vreme :::)))

tova koeto ste napisal si e istinata
chistata istina
i sum ubedeb che vsichki tuk go znaiat
zashtoto mukar i niakoi ot tiah sega da sa dobre -
ne moje da ne sa minali po trunlivia put :))
e moje bi s malki izkliuchenia - de da znam.

P.S. sujaliavam za latinicata no sum v klub ::)) i tuka nema kirilica
a sled malko sha probvam novia Eastern Sun... nekoi jelaesht da go stupkam na duel?
Върнете се в началото
ltl_bee

Местожителство: Plovdiv - Bulgaria

МнениеПуснато на: Вто Окт 19, 2004 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

az da kaja.. samo 1 syglasna sym s El drone =)
kakto go kanite da se vyrne, na bira qvno ne e tolkova zle 6tom ima i bira
Az bqh v USA i bqh v psihi4eska kriza ot bez4ove4nostta i lipsata na syrde4nost v ejednevieto im. Nito 1 pyt ne sym 4ula nqkoi da kazva na drug - "obi4am te" i to4no kakto prizovavate El drone se vyrnah i nqmam nikakvi namereniq da zaminavam otnovo. Ei me na ve4e 2-ri mesec rabotq v agenciq za nedvijimi imoti kato ofis sytrudnik makar i edva na 19 pri polojenie 4e vsi4ki tzqete 4e nqma rabota v BG a na men mi kostva6e da otida na edno interview i da po4na da rabotq. Aide sega 4erpete edna bira 4e ujadnqh =)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети