Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Boteff

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 12:25 am Заглавие: |
|
|
В крайна сметка за мен проблема или по скоро това което немога да разбера е .. да отнемаш живот за фън .. утре куц чакал .. други ден бабка със строшен крак щото нема сми да се мъчи пък и са стравници по градския траснпорт .. :> .. не че не ми иде да ги отсртелям понякога :D хаха .. та така де. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 8:02 pm Заглавие: |
|
|
Кат ходех да снимам животни и местните ловни навсякъде ми разправяха с възхищение "Ееее, тука като идваше Емил Кюлев и отсреля веднъж прекрасен елен/мечка/муфлон" - аз все ги прекъсвах със "Да бе, ама нещо и него го отстреляха много точно по същия начин май?" - абе не им ставаше много удобно на повечето... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 8:16 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Да бе, ама нещо и него го отстреляха много точно по същия начин май?" |
Ха, нова следа! Може да е бил някой разгневен муфлон! Нищо чудно! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Дек 16, 2007 8:42 pm Заглавие: |
|
|
хахаха, разгневен може би не, пратили са муфлон професионалист. те не се ядосват. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 12:32 pm Заглавие: |
|
|
Беше ми интересно да прочета мненията ви, но много цинизъм много нещо.
Особено ме разчуства твърдението на една девойка, че дружинките хранели и се грижили за животните и ВИДИШ ли не убивали женски. Това е толкова болна мисъл, че не мога да намеря думи да я коментирам.
Тва все едно да избиеш хиляди и после да минеш през папата да си опростиш греховете. Да зя някои хора това е ок, знам.
Да отнемеш живот за самозащита или оцеляване мога да го разбера, но при този случай си е просто убийство.
Сега всеки си има право на мнение и аз го уважавам, но това не значи че трябва да съм съгласен с него. _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 12:42 pm Заглавие: |
|
|
atmos написа: | Да отнемеш живот за самозащита или оцеляване мога да го разбера, но при този случай си е просто убийство. |
Напълно съм съгласен! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 1:03 pm Заглавие: |
|
|
ама големи природозащитници се извъдихте :)
затва ето ви няколко теми за размисъл:
1. Дългогодишния опит показва, че човешкия прогрес убива природата! А не виждам никой от вас да се е отказал от високите технологии и да стане мормон примерно и да бичи цел ден с мотиката и да живее в хармония с природата?
2. Ако изчезнат всички животни на земята дали ще се наруши еко системата и земята ще продължи ли да съществува?
3. Ако изчезне човечеството, дали еко системата на земята ще продължи да съществува?
Ако намерите правилните отговор би следвало да хванете гората, да станете мормон, а най-доброто което можете да направите са ритуални самоубийства с цел намаляване популацията на хората което ще доведе до намаляването на инсдустриалните нужди т.е. намаляваме замърсяването :)
тъжно ама факт: прасетата си дрискат в кочините, после го ядат а и живеят там - ние също дрискаме ама се правим че не лежим в собствените си фекали и не ги ядем :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
кошмар

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 1:28 pm Заглавие: |
|
|
Много екстремно го караш. Говорим за простичкия факт на абсолютно ненужния и безмислен акт на убийство, единствено галещ перверзното его на някой. Адски примитивно! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 1:32 pm Заглавие: |
|
|
" Дългогодишния опит показва, че човешкия прогрес убива природата! А не виждам никой от вас да се е отказал от високите технологии и да стане мормон примерно и да бичи цел ден с мотиката и да живее в хармония с природата? "
тая логика много я обичам демак - то и без тва всичко е в гъза, тъй че си е съвсем нормално да серем срещу вентилатора дваж повече. така ми звучи на мен. щом ти харесва - ок. мен не ми харесва и си мисля, че има доста начини човек да се дължи адекватно без да изпада в крайности. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 1:39 pm Заглавие: |
|
|
RiN написа: | " Дългогодишния опит показва, че човешкия прогрес убива природата! А не виждам никой от вас да се е отказал от високите технологии и да стане мормон примерно и да бичи цел ден с мотиката и да живее в хармония с природата? "
тая логика много я обичам демак - то и без тва всичко е в гъза, тъй че си е съвсем нормално да серем срещу вентилатора дваж повече. така ми звучи на мен. щом ти харесва - ок. мен не ми харесва и си мисля, че има доста начини човек да се дължи адекватно без да изпада в крайности. |
явно четеш тенденциозно :)
имам предвид че махаме човека махаме и проблемите :)
и в подкрепа на горните ми изказвания поглеждаме тази графика
явно земята има определен запас от Хранителни ресурси, явно човека ги е изял за сметка на животните |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 1:49 pm Заглавие: |
|
|
fat: не ве разбрах те. така или иначе е ясно, че не върви да изтрепем хората, ма поне тия хора да се съобразяват колкото може с природата, а не всекидневно да се стремят да я преебават възможно най-много. простичко е всъщност. въпрос на еволюиране на вездесъщия антропоцентризъм на следващо ниво, което оставя егото и безхаберието за всичко останало освен него си, маааалко по-назад :) _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 1:58 pm Заглавие: |
|
|
нема как - ще трябва да се изреже вирусния индивид в хранителната верига :)
И на въпроса защо едно време се ширеше идеята - Да победим природата!!! е тази страна още побеждава природата че е и голяма и с много консуматори :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 5:24 pm Заглавие: |
|
|
Малко за отпускане на по-напрегнатите от разгорещилите се дебати. Пък е и по темата. По-добре тъй, отколкото да му пръснеш главата.
http://www2.framestore-cfc.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 6:46 pm Заглавие: |
|
|
ами идва и коледа :)
я да видим "еоколозите" ходиха ли да засадяр на пролет 3 дръвчета, че да могат да си отсекат едно за коледа?
или ще си купят пластмаски и ще си мислят че са екологични ? :)
американците вече се събудиха
а ВИЕ? http://www.christmas-tree.com/real/realchristmastrees.html |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 7:02 pm Заглавие: :-) |
|
|
Са остана и ти да се събудиш, след американците...
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 9:18 pm Заглавие: |
|
|
Тука някой твърдя, че човека бил скапано животно, не бил съвършен като другите. А пък някои съфорумци дори намесват естествения подбор, като лекичко изваждат човека от него.
И двете съждения са неистинни, както би се изразил някой логик, хехе.
Човека е част от цялата центрофуга и дори и да не остане едно животинче живо, за да е човека най-отгоре - точно това ще стане.
Цялата тази дискусия е много итересна от социологическа и психологическа гледна точка. Със сигурност не би могла да се състои да речем преди 300 години, а човека го има от МНОГО повече на тази планета.
Единственото лошо, което виждам аз, е че добре звучащи аргументи се намират за коренно противоположни становища, това мисля сериозен проблем е за човека :) но поне е интересно. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пон Дек 17, 2007 11:30 pm Заглавие: |
|
|
Ето какво писмо, получихме в редакцията, след многобройните коментари в сайта относно убитата бяла мечка.
Притеснително е, че една забавна новина, каквато ВИП Комюникейшън разпрати до медиите - „Бизнесменът Венцислав Георгиев отстреля бяла мечка на лов в Канада”, бе трансформирана в огромен национален проблем и в бунт на природозащитници срещу абсолютно законния лов, извършен на хиляди километри от нашата граница.
Нека се замислим, защо подобен отзвук няма спрямо явни престъпления, които се извършват в страната ни на всички нива. Страничен наблюдател би останал с впечатлението, че в България дори бездомно куче не е убивано в годините на демокрацията и затова в национален проблем се превръща лов на бели мечки в Канада. Това е изумително! Смешен плач... Дали не ви превръщат в кукли на конци, за да манипулирате общественото мнение с цел замаскиране на истинските проблеми и скандали, които се случват всеки ден у нас.
Остава съмнението, че се търси повод да се оклевети един проспериращ бизнесмен, създал една от най-продуктивните и популярни фирми за хранително производство у нас. А такива хора заслужават нашето уважение, защото те вдигат стандарта в страната ни. И осигуряват хиляди работни места. Искрено се надяваме перото ви наистина да стане остро, но във вярната посока.
Бааааааааааасиииииииииии как ми се вдигнааа ... стандарта. горд съм с този мой сънародник и ще отида да избия каквото мърда в Канада, и канадците ше ги изтрепам, и после наред, барем на баба ми да вдигнат пенсията ... за да си заплати корите за баница _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 12:17 am Заглавие: |
|
|
Не мога да кажа, че съм особено голям природозащитник, не мога да кажа, че съм и голям моралист, но намирам някой неща за неправилни.
Fatwalker, гледай това и ми кажи, че става дума просто за естествен подбор. Сори, но аз виждам друго
18+
"Малко е шокиращо, за това ако не ви се гледат кофти работи не натискайте линка"
Иначе разбирам какво искаш да кажеш и до някъде си прав, просто не искам да го приемам. Ще ми се да мисля, че има и други хора които мислят, като мен. _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lllll
|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 1:59 am Заглавие: |
|
|
На коментара "колко други неща не са наред" единственото, което мога да отговоря е че все отнякъде трябва да се започне. Верно е, нищо не е наред. С действията и бездействията на всеки един от нас света върви към необратими промени... Само се питам дали докато всички не съгласят кое е най важното няма да е твърде късно - не само за белите мечки.
Мамка му, тъпо е да убиеш без никаква причина, тъпо е да не изпитваш уважение към живота.
Не мога да кажа че разбирам хората и повечето от мотивите им. Тоя случай ми дава още една причина да си мисля че никога няма да ги разбера... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 12:29 pm Заглавие: |
|
|
Тъпа тема! Време е да престане!
Омръзна ми да слушам как някои хора се мислят за големи екозащитници и хуманисти, защото са спирали трафика в София или защото не ядяли месо, а в същото време консумират прекомерно ток, вода, горива или други ресурси. Всеки от тях ползва в ежедневието си нещо направено от естествена кожа или от дърво. С какво едно заклано българско теле е повече от една отстреляна канадска бяла мечка? Същата тема може да се води по въпроса за осечените елхи по Коледа или пък за озверелите глутници бездомни кучета. За кучетата специално съм толкова твърд в позицията си, колкото може да бъде един родител - те нямат място в градовете. Не искам тези толкова "миловидни" същества да серат там, където играе синът ми, не искам да се притеснявам, че ще бъде нахапан от някой онеправдан бездомен пес. Извинявайте, но някак ми е по-мило за детето. Въпросът трябва да се реши както във всяка нормална държава. Нека колегите, които живеят зад граница да кажат колко бездомни кучета виждат там и за колко случай на нападения от глутници са чували.
Интересно ми е защо кандаските вестници не са вдигнали страхотен шум за това, че един български бизнесмен е отстрелял една тяхна мечка??? ми сигурно защото си има норми за тази работа. Е, да ... някой от вас не биха го направили (както не бих го направил и аз), но всеки има право на своя избор и щом той е в рамките на закона, не виждам защо имате желание да променяте законодателството на една чужда страна. Да не си мислите, че можете да имате някакви исконни български претенции към територията на Канада?
Или ви боли за похарчените хиляди долари? Ами негови са си - ще си ги харчи както иска. Това че не ги е дал за благотворителност си е лично негов избор. Каолко от вас са дали нещо за такава кауза?
Преди време имаше тема за това какъв стол да си вземем. Там се говореше за стол с естествена кожа, че екокожата запарва задници ... е, това не ви възмути тогава, нали? На двоен стандарт ми намирисва!
В заключение: Аз лично не бих убил животно със собствените си ръце, но ще седя на телешки бокс, когато това ми е по джоба, ще си купя кола с кожен салон, ще ям пържоли всеки ден и няма да се интересувам, ако някои добри хора откарат пумиярите от улиците в неизвестна посока. А освен това купих две елхи за коледа, едната отрязана, а другата в саксия ... но силно се съмнявам, че саксийната ще остане зелена повече от другата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|