Graphilla.com :: Преглед на тема - Има ли света нужда от нов Ренесанс?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Има ли света нужда от нов Ренесанс?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  

Има ли света нужда от Ренесанс?
Да
80%
 80%  [ 21 ]
Не
11%
 11%  [ 3 ]
Не знам
7%
 7%  [ 2 ]
Общо гласове : 26

Автор Съобщение
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2004 1:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Voistina Voskrese!

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2004 2:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм нещо скептичен по въпроса ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
LunatiK

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2004 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също. Все пак всеки има право да вярва в каквото си поиска, нали?
borkataboy

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2004 3:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Христос возкресе!
Аз тука малко да изразя възмущение;-)
Снощи, докато чакахме да стане време за църковната служба, гледахме в една кръчма MTV. Даваха едно предаване (не знам как се казва, отдавна не гледам тази телевизия, а предимно VH 1), но там двама-трима бяха поставили един малък басейн в задния двор на една къща, напълниха го със слонски лайна и скачаха от една стълба в него! След това единият си сложи езикът на вратата на хладилника, изчака докато му залепне и се дръпна, в резултат на което се нарани. Е то па бива, бива, ама...
Хайде, бъдете здрави и усмихнати:-)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Alex

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 6:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

KUV Renesans, za nov Sodom & Gomor / Vavilon ima nuzhda.

Vsichki Britnita, psycho debili i licemerni farisei + maznite o'azis pedali i t.nar esteti ot novo pokolenie s iziashtnata si slovestnost kuratorska da se izmetat bez sleda....
Naroda prost, ei.... (vinagi e bil i shte bude) dai mu svoboda (da si misli che e demokracia) i e gotov da mu durpash povodite... loshoto che pokrai suhoto gori i mokroto.

Dai na naroda kredit (sa tuka sha skochat dosta narod) i go zakovi kam rabota i mestopolozhenie po-efikasno ot kakvoto i da e KREPOSTNICHESTVO.

Zhalka istoria, vie za renesans mi govorite :(
Alex

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 6:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

A, i kato zeme nekoi da se prosalziava v kadar, ama vnimavaite mole vi se dokolko trebe se viarva...

HRISTOS VOSKRESE za tezi ot vas deto gi kasae i ot men.
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 5:29 pm    Заглавие: мдаа... Отговорете с цитат

Айде и от мен едно Во истина возкресе!

Значи за ренесанса може много да се спори, но за мен той е един от любимите ми периоди в изкуството и културата.

Защо?

Ами, защото основното нещо, което се случва в ренесанса е обръщането на духовните ценности, не знам дали някой си спомня уроците по история или история на изкуството, но точно в Ренесанса ЧОВЕКЪТ става център на света. Става въпрос за глобални промени - религия, политика, изкуство и т.н.

Според мен в наши дни нещата някакси много се изместиха към големите корпорации - център на всичко и затова си мисля, че ще е гот ако се възприеме някакво ново по-социално мислене. То в един или друг смисъл това започва да се променя, но слабо...

И все пак, подобни философски работи не са ми по вкуса, аз харесвам да правя и говоря неща, от които има смисъл и бъдеще, смятам че ако всеки се замисли какво може да направи в тази насока, и да се опита да го направи, светът ще стане много по-готино място :)

Айде
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 7:37 pm    Заглавие: Re: мдаа... Отговорете с цитат

Nixon написа:

И все пак, подобни философски работи не са ми по вкуса, аз харесвам да правя и говоря неща, от които има смисъл и бъдеще, смятам че ако всеки се замисли какво може да направи в тази насока, и да се опита да го направи, светът ще стане много по-готино място :)

Айде

Ако всеки се замисли... но много хора сякаш ги... мързи да се замислят или да променят това, което са видяли, че не им харесва!
Тук е и мястото на изкуството - да провокира по някакъв начин тези хора и евентуално да ги подтикне към действие! Примерно един филм - това е едно от силните оръжия, както и телевизията и медиите, но те работят сякаш срещу хората, а не за тях! Каквото почукало - такова се обадило;) За това съм съгласна с Nixon, че светът зависи от всеки един от нас... и според мен не трябва да се потдаваме на масовата промивка на мозъци (и даже да искаме още и още...) всичко си зависи от нас самите!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Пон Апр 12, 2004 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много съм съгласен с Nixon. Мога със задоволство да твърдя че нашия портал успешно влияе позитивно върху много хора, поне в нашата сфера на интереси и до голяма степен част от мисията ни, както я виждаме, е образователна и възпитателна. За съжаление сме една капка в морето, така да се каже, но смятам един ден оправдано ще мога да кажа, "аз направих каквото можах"
Върнете се в началото
Lady Vader

Местожителство: Bs

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2004 10:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Само ще кажа - Амин, Nixon!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети