Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 9:40 pm Заглавие: |
|
|
wicky - сигурно си мислиш ,че се шегувам,но аз наистина немаж да схвана идеята.
Иначе наистина ми хареса начина на монтаж на кадрите в началото. _________________ http://victordelchevart.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Дек 09, 2009 10:22 pm Заглавие: |
|
|
а и няма песничка на Алън Менкен.
всъщност променям си мнението Wicky. вече не ми харесва. Като се замисля нищо не ми става ясно и не мога да си извадя никаква поука за живота. Не научавам нищо и не виждам с какво ми помагат тези филми.
Виж в "колите" колко е ясно, че става въпрос всъщност за хората и техните взаимотношения, а не за коли както някои си мислят. И какви ценни поуки може всеки да си извлече които да приложи в живота. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
svilen80svilen
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
svilen80svilen
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Чет Дек 10, 2009 2:47 am Заглавие: |
|
|
@Labtoon-луната е като палачинка...те са култ който я боготвори...палачинките се оказва не ги правеха за ядене, а за летене към луната...няма кво да му се обяснява на филмчето повече от това-якото в него е играта на асоцияции, неочакваноста на финала и красотата на изпълнението ^^ мен ме кефи това шортче...просто явно не е от типа филмчета дето са ти по вкуса.
@Bio-...
@svilen80svilen-на мен Way Home ми се видя малко прекалено разтеглено...аз обичам по-стегнатите като тайминг неща. _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
labtoon

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
svilen80svilen
|
Пуснато на: Съб Дек 12, 2009 8:47 pm Заглавие: |
|
|
DR2, хубави неща! _________________ black & noir |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Съб Дек 12, 2009 10:36 pm Заглавие: |
|
|
svilen80svilen написа: | DR2, хубави неща! |
да са живи и здрави колегите ми... все хубави линкове ми дават да гледам та мога да споделя после и с други! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 4:39 pm Заглавие: |
|
|
извадка от дискусия с една млада дама
(преведена от англииски специално с оглед на оплакванията на хората в една друга тема ;] )
ТЯ-пфф...Ghibli правят фестивални филми дълги по час и нещо...
АЗ- какво трябва да означава това -.-?
ТЯ- ми....че виждам че е хубаво направено ама не ми е интересно да ги гледам.
АЗ- всичките им филми ли не харесваш?
ТЯ- незнам...гледала съм само онова с ходещия замък и онова с момиченцата и грамадната котката...и двете бяха някви глуповати и нелогични и не ги догледах.
АЗ- *_*
--------> След като ми мина шока от това изказване(8 часа по късно) помислих върху това което тя каза...и стигнах до извода, че според мен има някаква истина скирта там някаде.
Струва ми се, че в повечето си филми Ghibli наистина разчитат много повече на визия и усещане от колкото на самата история, персонажи и послание...(явно момата асоциираше това с "фестивални филми", но това няма да го коментираме)...
Филмите им са много красиви и с много силно излъчване, но немога да се сетя за персонаж от тях който да си кажа че ме е изкефил-даже смея да кажа че повечето са абсолютно едноизмерни стереотипи...и историите им като цяло са с детайлноста и дълбочината на народна приказка.
Мисли по въпроса? _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 5:11 pm Заглавие: |
|
|
Най-характерното за човека със затихващи мозъчни функции е, че престава да вижда смисъла в нещата, те стават непонятни, лишени от смисъл и несвързани. Нараства нуждата от готово смляни и лесно набиващи се елементарни послания, от които на всеки интелигентен човек му се повръща. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 5:17 pm Заглавие: |
|
|
Тука визирам може би въображаемата девойка с която водиш така трогателно смислен разговор. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 5:24 pm Заглавие: |
|
|
Мда...а най-характерното за позьорите е че никога неможе човек да проведе конструктивен разговор с тях, защото те не разкриват разсъждения зад мненията си, а се крият зад надменни изявления и нападки, от който на всеки човек стремящ се към по широки разбирания го избива на смях. _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 6:03 pm Заглавие: |
|
|
и това че "въображаемата девойка" е казала нещо не дотам обмислено в разговор далеч от "сериозната атмосфера" на която се радваме тук, не я прави глупава...както навика ти да си даваш последната дума и да игнорираш всичко по темата след нея не те прави прав(или умен). _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Нед Дек 13, 2009 6:33 pm Заглавие: |
|
|
Аз пък мисля (да се включа в спора:)), че има типове хора, като аз за себе си ги наричам: феновете на "алиса", а другите - на "властелина на пръстените" :D Това покрай един познат, който много обича фантастика, ама никак не разбира "измислиците на алиса"! Просто едните, дори да са склонни да гледат фантастика, която е асоциация пак на "нормалния живот", то тя е много рационална и е лесно да се разбере. Другият тип хора предпочитат фантатсика или по-скоро приказка, каквато е Алиса - и която е предимно с неясни и нелогични случки, които на пръв поглед (та и на втори и трети) са безмислени, но тези хора знаят (или поне усещат), че приказките не им е целта да боравят с мисленето на хората, а отиват директно в подсъзнанеито и те са послания за него, а не за рационалното мислене. Алиса я давам като пример, защото тази приказка е именно за сънищата, които са директната препратка към подсъзнанеито. И така - понеже не съм психолог (а и няма да се правя повече на такъв:) и спирам до тук. Но като цяло - няма нужда да се ограничаваме и да мислим само по единия начин. Ние имаме както рационално мислене, така и подсъзнание, а те работят по различен начин. Просто има различни филми, приказки, музика и какво ли не, които са за нашите различни потребоности :) _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
svilen80svilen
|
Пуснато на: Пон Дек 14, 2009 12:37 am Заглавие: |
|
|
И аз се съгласявам с ЛОК за персонажите... ( говоря за филмите на Миадзаки, че други на Гибли почти не съм гледал ) почти паралелно еднакви типажи----- както характер и изобразително решение. Даже доста от тях ... сами по себе си ме отблъскват.
Обаче начина по който е разказана изторията чрез тях... е абсолютно достатъчна за гениялността на филма. Да, персонажите не са пълнокръвни, но точно този факт ги прави екзотични.
... и атмосферата.... няма да я коментирам, защото рядко се стреща друго такова кино , което те кара да усетиш миризмата.
А що се отнася за сюжети и сценарии... не мога да кажа, че всеки е целенасочен и постига целта си .... но примерно в Чихиро, изчистеният вариат на престъпление и накзание комбиниран с Алиса е гениален...
Т' ва са някви мои мнения де... и си запазвам правото на промени... _________________ black & noir |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|