Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
PERO!

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 12:00 pm Заглавие: на ниво ли е техникума... |
|
|
имам спор с един познат за нивата на техникума по фотография и полиграфия (той вече е профеисонална гимназия и нещо такова), та викам и тук да попитам
има ли хора от този техникум тук и какво мислите за нивото |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 12:14 pm Заглавие: |
|
|
В момента май е трагично нивото .... по последни данни... май само фотографите още не са сдали фронта... за печатните процеси и другите... не ми се говори... има много ценни преподаватели, обаче базата е много зле, няма техника за реални практически занимания, а вече незнам и стажове организират ли се за полиграфистите по разни печатници... нас едно време ни водеха в ИПК-то... голям фън беше... беше.. _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 12:24 pm Заглавие: |
|
|
Фотографията там никога не е била на ниво, така че ако и полиграфията е западнала - не ми се мисли! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bulLET

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 12:39 pm Заглавие: |
|
|
чух, че имало нова специалност - ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН... _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 1:06 pm Заглавие: |
|
|
а мен ми е интересно и какъв процент от хората учили в туй яко у-ще :) сега се занимават с нещо в тази сфера ама май такава статистка мй няма
за фотографите знам, че има такива хора ама аз като завършвах повечето от полиграфите не бяха виждали windows |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 2:11 pm Заглавие: |
|
|
Те някои от преподавателите не бяха виждали уиндоус... до 11 клас се опитваха да ни мъчат с микротекст:))) УРУУУДИИИИИ!!!:PPPPPPPPPP
Много хора от техникума до колкото знам работят по вестници и печатници, и са ценни кадри;) Аз малко кривнах от бранша... ма това друга история:) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 2:23 pm Заглавие: |
|
|
bulLET написа: | чух, че имало нова специалност - ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН... |
дам, бившите наборни процеси... които за спорта 1 година (дано са го махнали като дисциплина) се практикува "класическата" дисциплина редене на метални буквички в т.нар. компас... метални меко казано - олово, антимон и калай... все токсични металчета... мдааа полиграфията не е здравословен занаят... не е била де вече е друга хавата:) После сигурно следват курсове по курел вентура.... ония с 2та шрифта:) После 10-11 клас - деца това е пейдж мейкър заповедайте (според некои преподаватели от там друга програма за таз рабута немало... дубреее)
и тн. и т.н...
Хавата там е, че ако искаш да го научиш занаята трябва да се събереш с съответните хора в даскалото да се интересуваш от това и да ти аресва... само от уроците по обща полиграфия там нищо не може да се научи, а от практиката за "графичния дизайн" човек излиза перфекна машинописка с 10 пръстна ... некой коуеги минаха и 3 8 пръстна, но това друга тема;) :P _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 2:31 pm Заглавие: |
|
|
lupi ти кога си учил там |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 2:34 pm Заглавие: |
|
|
ами преди 5 години завърших там, много си го обичам училището... за жалост запада яко напоследък... _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 2:54 pm Заглавие: |
|
|
PERO! написа: | а мен ми е интересно и какъв процент от хората учили в туй яко у-ще :) сега се занимават с нещо в тази сфера ама май такава статистка мй няма
за фотографите знам, че има такива хора ама аз като завършвах повечето от полиграфите не бяха виждали windows |
Ето тук можеш да провериш всеки от регистриралите се 206 (май) човека, учили в тоз техникум, и да си направиш една статистика :Р _________________ ... Днес изпитах мноо лошото чувсту докато заклиучвах вратата имах лошото чувству че зад мен има роуг в стелт... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 3:01 pm Заглавие: |
|
|
:)) брей че як сайт
ма чуденето ми беше по друго :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 3:03 pm Заглавие: |
|
|
На Лупи добре му е подействало - я му вижте аватара;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 9:08 pm Заглавие: |
|
|
PERO! ти коя година го свърши НПГПФ-то... сега май така му викат? _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 11:41 am Заглавие: |
|
|
96 ли 97 ли беше?... абе там някъде |
|