Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
competition

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 4:59 pm Заглавие: 3D proekt, Help! |
|
|
INFO: ne se zanimavam s 3D, no mi se nalaga po niakoi pat da si napravia vizualizacia za uchilishte.
tova e edin muzei koito pravia...za diplomna :) (molia ne se smeite)
QUESTION: kak da napravia tezi cvetnite 6evici na tavana(oberlicht-a) da hvarliat cvetni senki?
blagodaria vi!
a, da za osvetlenieto polzvam "Sky light" i "Radiosity"
 _________________ * |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 6:31 pm Заглавие: |
|
|
най-добре да хитруваш виж projector map -а към светлините какво прави , ако имаш достатъчно нерви (а ти явно ги имаш щом ползваш radiosity) включи и лампите с projector-а с много лек фин volumetric... принципно най-добре в случая да са directional лампи _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
competition

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 7:19 pm Заглавие: |
|
|
shte probvam s projector-a, a nervi imam , no niamam vreme :)
shte probvam i s drug render...mai :)
mers! _________________ * |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 7:34 pm Заглавие: |
|
|
i az bih pomognal no ne razbiram za koy software stava vapros. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
competition

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 7:44 pm Заглавие: |
|
|
3ds max _________________ * |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mr_j

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
competition

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 11:22 am Заглавие: |
|
|
ConcreteDonkey написа: | най-добре да хитруваш виж projector map -а към светлините какво прави |
ami hitruvah ama ne6to ne se poluchava mnogo dobre - puskam oshte edna lampa s map i kogato popadne project-natia map varhu svetlinata ot skylight-a, se gubi map-a, puk i izglejda dosta iskustveno:)
ako niakoi moje da pomogne shte se radvam...mnogo:) _________________ * |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 1:26 pm Заглавие: |
|
|
в случая е задължително да рендваш на пассове явно - за да премахнеш сянката с пасса със skylight-а ... а за изкуственото изглежда не си задал настройки на лампата ;) затихване , винаги inverse squire + нa volumetric еффекта също има тон тънкости... там плътността е много ключова _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
competition

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 5:44 pm Заглавие: |
|
|
slojno, no shte probvam mersi :) _________________ * |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 1:22 am Заглавие: |
|
|
raytrace ne bi li trqbvalo da go napravi avtomati4no? _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 1:50 am Заглавие: |
|
|
човека и без тва чака radiosity... нещо от което вие maya-джиите сте благословенно освободени :)) сега ще го караш да чака и raytrace-нат volumetric ? _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 11:32 am Заглавие: |
|
|
mne? prosto raytrace prez prozra4nost. nema nikva gyzariq (radiosity) v tova. po default raytrace boqdisva senkite. po4ti sym siguren, 4e i v max e taka. _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:46 pm Заглавие: |
|
|
ми може и дапробва :) аз честно казано предпочитам projector-а - нали е със skylight - и по двата начина ще му се наложи да слага допълнителни лампи по прозорците , какъв е смисъла да им включва сенки и да чака допълнително вместо просто да им закачи мапа... хем е по-контролируемо хем е по-бързо...
може да пропускам нещо но ми се вижда безмислено :). АКо греша някъде кажи... нали тва е смисъла на форумите
а radiosity-то той си е го е включил за GI-то така и така го чака... това имах предвид :). _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 1:39 pm Заглавие: |
|
|
ovendelon написа: | mne? prosto raytrace prez prozra4nost. nema nikva gyzariq (radiosity) v tova. po default raytrace boqdisva senkite. po4ti sym siguren, 4e i v max e taka. |
може може...100%
но баш в момента не знам нищо за макс-а..разгледай си опциите на светлинитеее... имаш трансперенции и тем подобни... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
competition

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|