Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Chef

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 1:48 pm Заглавие: Админ панел - администриране на сайтове. |
|
|
Шитка се задно със сайта и ония си праи каквото иска. То тука е по важна функционалността, но е прекалено надълбоко работата, за тва пускам само няколко шота, колкото да се види какво е. Безмислено наистина.
 _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 2:18 pm Заглавие: |
|
|
PASTAAA :)
така, по същество:
1 1-ви шот - много ти бягат сенките, ту надясно, ту наляво. Иконата за абонамент не ми се струва най-подходящата.
2 Ползваемостта не ми се струва да е най-удачната, аз лично малко се обърквам като гледам различните шотове (а нали това е най-важното в случая - ползваемостта).... Начало и изход нещо... не знам :)
Мисля, че може и по по-логичен начин да бъде структуриран целия панел, да е по-ясна навигацията (къдет точно си в момента - да замени че си в контролния панел на сайта...)
3. не сте ли предвидили помощна система за контролния панел? (знам, знам, че е супер много още да се прави, ама аз съм човек, дето все си търси помощ да има ;)
4. Като цяло един по-стегнат вид на някакъв други бекграунд *не черен ще ми направи много по-приятно впечатление, освен това ще се зареди по-бързо, ако не е толкова много графично натоварено :)
Успех засега, добри думи има ли нужда да казвам? Знаеш, че харесвам как работиш! :)
УСПЕХ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 2:49 pm Заглавие: |
|
|
относно 1 - сенките да
начи относно 2 - тиа шотове не са поредни , а са случайни ( не описват целия път)
относно 3. - отдясно в полето ще има текст описващ какво точно требе да се направи _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Lyte

|
Пуснато на: Пон Юли 25, 2005 3:45 pm Заглавие: |
|
|
Относно useability-тo, може да се направи по user-friendly, нoooo.... зависи колко плаща клиента, за да му се направи тая система и също така кой ще я пише в края на краищата. _________________ Adventure is just bad planning. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Сря Юли 27, 2005 11:00 pm Заглавие: |
|
|
Туй Browse може и него да го направиш в същия стил, да не е XP. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 11:57 am Заглавие: |
|
|
_sasho написа: | Туй Browse може и него да го направиш в същия стил, да не е XP. |
как да стане това? стана ми интересно _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 6:04 pm Заглавие: |
|
|
PASTA написа: | как да стане това? стана ми интересно |
Таман се чудех дали и аз да не го задам същия въпрос... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
FPrint
Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 709 Местожителство: San Francisco
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 6:37 pm Заглавие: |
|
|
ами направи си бутон Броуз като картинка ;) форм - инпут <имг> нещо такова беше, не си спомням сега точния правопис...
Или промени вида на бутна с ЦСС (също става)... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 1360 Местожителство: София / Разлог
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 7:00 pm Заглавие: |
|
|
Дизайнваш си бутончето, след това си го резваш по нормалния начин. В .css-а правиш един стил за бутона(в конкретния случай browse1), като слагаш за background image бутона ти:
Код: | input.browse1 {
background-image:browse1.gif;
} |
Ако искаш и ролоувър да има, правиш ролоувъра като image и правиш друг стил в .css-а(в конкретния случай browse1over):
Код: | input.browse1over {
background-image:browse1over.gif;
} |
След което, в HTML-а на бутона слагаш следния JS:
Код: | class="button1" onmouseover="this.className='button1over';" onmouseout="this.className='button1';" |
Те тва е начина :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 8:29 pm Заглавие: |
|
|
Трябва да се пробва, но проблема не е ли, че в случая поленцето и бутона вървят комплект?
Цитат: | Дизайнваш си бутончето, след това си го резваш по нормалния начин. В .css-а правиш един стил за бутона(в конкретния случай browse1), като слагаш за background image бутона ти: |
Тва бтв е хитро. Бекграунд на самия бутон. Пробвал ли си в кои браузери не работи на тоя етап? И пак, какво се случва с текстовото поле в този случай? Може и да бъркам де, но все си мисля че в този обект двете са си накуп. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 1360 Местожителство: София / Разлог
|
Пуснато на: Чет Юли 28, 2005 10:50 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Трябва да се пробва, но проблема не е ли, че в случая поленцето и бутона вървят комплект?
Тва бтв е хитро. Бекграунд на самия бутон. Пробвал ли си в кои браузери не работи на тоя етап? И пак, какво се случва с текстовото поле в този случай? Може и да бъркам де, но все си мисля че в този обект двете са си накуп. |
Абсолютно си прав, грешката е моя :) Тези неща ше действат на отделните input бутони (submit, clear) но не и на browse-a. То всъщност можеш да си определиш стил за file input-а, но можеш да смениш само някой определени неща.... не върши работа.
Но, едно голямо НО, това било често задаван въпрос(малко google search) и най-накрая се е намерило някой да го измисли :)
Решението: http://www.quirksmode.org/dom/inputfile.html |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 10:17 am Заглавие: |
|
|
ne vaji za Opera |
|