Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Sami

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 4:10 pm Заглавие: |
|
|
И какво според вас е посланието на подобни "типажи" и "концепти"? И струва ли си то да си пилеете таланта, за да го подкрепяте? Защо не насочите уменията си към нещо по-градивно и красиво? Докъде ще доведе това пропагандиране на агресия, сила, кръв и убийства? _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 4:15 pm Заглавие: |
|
|
Смисълът на концепт арта е, че е част от продукция, т.е. може да бъде професия, което за един гладен художник е много полезно ;)
А това за пропагандирането на агресия, кръв и убийства съм го чел в някаква статия някога, "24 Часа" май, голяма забава :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 5:52 pm Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Смисълът на концепт арта е, че е част от продукция, т.е. може да бъде професия, което за един гладен художник е много полезно ;)
А това за пропагандирането на агресия, кръв и убийства съм го чел в някаква статия някога, "24 Часа" май, голяма забава :) |
Не искам да правя полемика по въпроса, но не виждам нищо забавно в това кадърни художници да са принудени да си изкарват хляба с подобно творчество. А не по-малко ненормално е 9 -10 годишни хлапета да се хвалят кой колко човека е убил в поредната игра. Явно виждането ми не съвпада с вашето, но просто реших да го изкажа. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 6:02 pm Заглавие: |
|
|
Ами с какво да си изкарват хляба художници, които могат и обичат да рисуват такива неща? :)
След като явно им доставя удоволствие, кои сме ние, че да осъждаме удоволствията им, още повече, че има кой да плати за тях?
А за хваленето кой колко врага е убил в електронна игра, аз лично го предпочитам пред хваленето кой колко съученици набил, обрал и т.н... Според мен това си е до човек, аз играя доста активно компютърни игри от 83-а година и до сега и съм кротък като агънце ;)
Модераторът ще отцепи тая дискусия в отделна тема, така че няма проблем да я продължим, още повече, че на мен ми е доста интересна, но според мен доводите ти са доста романтично-теоретични... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 7:16 pm Заглавие: |
|
|
Е, признавам, че доводите ми са теоретични, защото не съм фен на електронните игри, макар, че и аз се разтоварвам понякога с подобни. Но веднъж ми се наложи да вляза в интернет клуб и повярвайте ми почувствах се като муха в кофичка с кисело мляко. С такова настървение израстващото поколение се надпреварваше в убиване на врагове, че признавам доста се стреснах. И какво ни остава - да издигнем лозунга "Долу романтиката! Да живеят голите какички с ангелски крилца и оръжие в ръка!" Не искам да осъждам хората, които се занимават с концепт арт, но не мога да разбера удоволствитео им от това. Готова съм да "чуя" тяхното виждане, какво влагат в това като идея /освен разбира се комерсиалната страна/. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 7:27 pm Заглавие: |
|
|
Ами аз по същия начин не мога да проумея удоволствието на хора, които се занимават с математика, физика и т.н., но съм достатъчно толерантен, че да вярвам, че наистина им е приятно и да не издавам недоумението си :)
А за днешното поколение.. положението надали е само от компютърните игри, със същия успех можеш да посетиш дискотека с Мишо Шамара, надали положението на младежите, които не играят игри, ще те обнадежди особено...
На моето поколение (поне хората около мен) не му пречеше хем да играе много игри, хем да чете книги, хем да ходи на театър. Май не е само там проблемът?
Иначе бидейки удоволствие, игрите заедно с телевизията, са една алтернатива на книгите, така че има резон в обвиненията, че заситени от удоволствието, което предоставят игрите, децата нямат нужда да четат. Ама за влияние на насилието от игрите в реалния живот... подозрителна работа... Сещам се как някога забраниха на Beavis & Butt-head да казват думата "огън", защото някакви малоумни деца, под влияние на шоуто запалили къщата :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 8:52 pm Заглавие: |
|
|
Относно толерантността - уточних, че не се опитвам да играя ролята на съдник, нито пък имам претенции, че моето мнение е меродавно. Просто това е моята позиция. По същия начин бих изразила недоумението си, ако един много добър физик или математик впрегне знанията си в създаването на оръжия и тем подобни средства за изтребление. Тук веднага някой ще каже, че и оръжията са важни, за да се пази мира и т.н....
Съгласна съм, че факторите са много и ел. игри са само една част от "забавленията" на младежите. Ефектът от всичко това няма да се усети веднага, това поколение тепърва израства и открива своето виждане за света. Жалко е, че го открива чрез абстракции и електронно създадени герои.
А за да не бъда теоретична - малко история:
- няколко дни след въпросното ми посещение същият интернет клуб бе опостушен от тълпа гневни младежи
- малко повече време след това посетих позната, която работи в помещение, непосредствено до клуба - беше се заключила в офиса, а от съседство долитаха викове, крясъци и блъскане по мебели.
В момента работя с човека, който го е стопанисвал, мога да разкажа и други неща, но ще спра до тук. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
achko
|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 10:40 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | а от съседство долитаха викове, крясъци и блъскане по мебели.
|
vij sq... games nqmat ni6to ob6to
moga da te zaveda v mnogo klubove v koito se igraqt edni i sy6ti games i horata se dyrjat syvsem razli4no
vis4ko zavisi ot tova kakvi hora se sybirat v kluba i kakva e organizaciqta na kluba >>> administratora sy6to igrae mnogo vajna rolq
obry6tam stranicata...
znae6 li kakva muzika e 4algata? pee li se za nasilie v neq kakto naprimer v rapa? iska6 li da idem v edno kry4me v provinciqta da vidi6 zakvi poboi6ta s trybi, kolove i butilki stava vypros?
...ili 6te mi kaje6 4e tiq mom4eta prosto cql den sa sedqli i sa cykali CS i zatva taka pravqt ve4er? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
skycycle
Регистриран на: 16 Мар 2003 Мнения: 7 Местожителство: beyond the frontier
|
Пуснато на: Съб Мар 22, 2003 11:59 pm Заглавие: |
|
|
Искате, не искате, не можете да промените света, не и за няколко минути/часа/дена. Винаги ще има дразнители, винаги ще има селяния и простотия, винаги ще има насилие, кървища, наркотици, алкохол (къде?!?) и прочие. Аз лично много се дразня на игри, че и цели компании, които дори се рекламират с фрази от рода на 'non-violent PC games for the whole family'! Копеуе, ами ако аз съм арабин и всички в къщи сме фанатици и искаме да играем само Blood 2 и Undying?!? Жалко е, когато принципно добри идеи са опропастени от подобни комерсиални цели - пример: Carmageddon 3. Лошо е обаче и когато се прекалява с това - пример: GTA3 - на третия час вече приемах кръвта за напълно нормална течност, лееща се по улиците на Liberty City и тя ми правеше почти същото впечатление, което би ми направила биологична атака към САЩ. За финал: да на насилието в игрите, не на цензурата (освен ако играта не е примерно бейзбол, а разработчиците вкарат Asia Carrera с Flak Cannon в ръка, трепейки публиката за колорит), да на свободата на дивелъпърите! (хмм, звуча като някой соц/ком-лидер :) ) _________________ no future? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hicks

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 1:30 pm Заглавие: >>> |
|
|
>>> Понякога е добре, човек да неутрализира натрупаната
негативна енергия, като просто гръмне главите на няколко
бота в Quake например.
Тук искам да кажа още нещо относно "кървавите игри".
Не виждам проблем да трепеш пълчища гадни изверги и
киборги.
Обаче, игри като GTA3, където трепеш и крадеш наред по улиците... има прекалено слабоумни екземпляри на които това
може да подейства не както трябва.
Хората са примитивни и агресията е навсякъде от ранна
възраст.
Едно време се играеше на "стражари и апаши", сега играят
"Counter Strike"... _________________ >>> " Time is mana " <<< |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 1:38 pm Заглавие: |
|
|
А за концепт арта, това рисуване има много обаятелна страна - ти създаваш нещо, нещо невиждано и невероятно... Не пресъздаваш природата, като да рисуваш пейзаж или портрет, ами ползваш познанията си за околния свят, изкривяваш ги, усукваш ги, ползваш фантазията си, за да сътвориш нещо авторско и оригинално, нереално, но убедително... Качественият концепт арт е голяма рядкост и е адски подценен заради силната си комерсиална насоченост - той винаги е част от някакъв проект, пък и рядко има художествена стойност, той е просто визуализация на идея... но идеите са много прекрасно нещо :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kai ren
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:05 pm Заглавие: |
|
|
Тея неща хората са ги измислили отдавна, в нормалните държави има комисии, които играят игрите и ако играта има някакъв знак като тоя значи не става за деца и хора със слаба психика. От там нататък родителите решават за СВОИТЕ деца, дали игрането на такава игра е полезно. Освен това според мен повечето игри с много насилие изобщо не са за деца, те просто не могат да ги разбегат. Се едно да гледаш Кръсника на 10 години. Така че ако си оправим законодателството смятам че всичко с кървавите игри е нормално. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:10 pm Заглавие: |
|
|
Абе то си е до лично малоумие... Един човек с "правилното" възпитание и психично състояние може да вземе пушка и да изтрепе де що види, вдъхновен от какво ли не - музика, книга, игра, филм, предаване, забележка в трамвая, случка на опашката за хляб (бре, то такива работи май вече няма ;) и т.н. Не мисля, че игрите правят нормален човек агресивен (мене ме разтоварват например) - проблемът е в цялостното възпитание, ценностна система, култура и т.н. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:36 pm Заглавие: |
|
|
are na filosofiata.MOIA IZWOD E dawai narode na WAWILONSKOTO PRAZNENSTWO.abe ne wi li e iasno 4e lainata sa tolkowa golemi imnogo 4e
promiana kum dobr nema da ima.taka 4e az li4no sam za pucalkitei za tupoto pokolenie det kintite i kurwte a mustimul i sti kaza zasto sam za stoto
sam razbral 4e ni ebahah mamata.ZA da mooe shepa kopeldaci da se radwat na bogatstwa w bezumieto si.SAMO skiwaite kak woinata e mediino sabitie
i kak amerikanskite tupuci gledat quake po tw i wikat aide naste.
wirtualnoto e iddealno .realnoto ne. MEHANIZMI ZA KOMPENSACIA DRUZIA. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:38 pm Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | проблемът е в цялостното възпитание, ценностна система, култура и т.н. |
Ох, добре, че ти го каза. Аз не смеех да използвам подобни думички. Май вече звучат малко "демоде". Но точно в това е въпросът - кое ги формира тези неща? Да, електронните игри са само част от пейзажа, в който влизат и радио, телевизия, преса, интернет и т.н. Аз лично не искам да чувам деца, които като ги попиташ какви искат да станат отговарят "Полицай" А на въпроса Защо? отговарят "За да убивам!".
И това са 5-6 годишни хлапаци. Трябва да има някакви ограничения, особено за подрастващите, които още нямат изградено критично отношение към света и попиват всичко. Нека да не вадим учебниците по психология, където пише доста за ролята на играта във възпитанието, за моделите на поведение и т.н. _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:42 pm Заглавие: |
|
|
Е нали не допускаш, че може едно 6-7-8 годишно дете да иде в магазина и да си купи игра с насилие, която е забранена за деца под 16 или 18 години? Игра, която струва 60-ина долара? Или че родителите специално му купуват такава игра с цел възпитаване в суровата действителност на живота? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:45 pm Заглавие: |
|
|
nubizus написа: | MEHANIZMI ZA KOMPENSACIA DRUZIA. |
За компенсацията съм съгласна. И нам мен ми е идвало да сложа нечия снимка на дартса и да стрелям, стрелям... Ама това ще промени ли нещо?
Стига с този пасивизъм. Нищо не може да се оправи!? Ами като седим и гледаме как ще се оправи? _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:50 pm Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Е нали не допускаш, че може едно 6-7-8 годишно дете да иде в магазина и да си купи игра с насилие, която е забранена за деца под 16 или 18 години? Игра, която струва 60-ина долара? Или че родителите специално му купуват такава игра с цел възпитаване в суровата действителност на живота? |
За вторто съм почти склонна да повярвам!
А има ли наистина такива ограничения за възрастта у нас - по магазините и по клубовете? _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 4:56 pm Заглавие: |
|
|
Е, у нас няма, защото пиратството тук е масово и всяко хлапе може да си вземе коя да е игра без проблем. Но и проблемът при нас не е толкова голям колкото по света, където децата, видиш ли, под въздействието на игрите убиват в училище другарчетата си с помпа, крадат коли, палят къщи и т.н... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2003 5:04 pm Заглавие: |
|
|
А трябва ли да чакаме да стане проблемът по-голям? _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|