Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Archeo
|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 11:44 am Заглавие: Tursiya Info - Studiina fotogarfiya |
|
|
Ako moje niakoi da me orientira, zastoto nesto se zalutah!
Tursia knigi i vuobste literatura svurzana s studiina fotogarfiya. Kak se proektira studio, kakva tehnika tryabva da ima vutre vuobste si4ko. Tva mi e diplomnata rabota, no na diplomniya si rukovoditel ne moga da ras4itam koi znae kolko. Ste vi buda izklu4itelno blagodaren za vsiaka informaciya. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 12:40 pm Заглавие: |
|
|
Такава литература няма. Има описани само частни случаи в отделни книги и те не са особено показателни.
Проектирането зависи от много неща, най-вече от това, какво ще се снима вътре, от бюджета, от това дали ще е с постоянно или импулсно осветление. Вариациите са безбройни и като бюджет и като вид на оборудването и като вид на помещението.
Ако ти трябва да направиш някакъв абстрактен проект - добре, измисляш си предмет на дейност на студиото, правиш опис на техниката, от там изчисляваш бюджета и готово.
Ако трябва да се базираш на реален проект и бюджет е трудна работа. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 3:01 pm Заглавие: |
|
|
сещам се за няколко пособия:
- каталог на фирма за недвижими имоти, за да си избереш мястото
- каталог на фирма, която произвежда студийно осветление с всичките му стативи, кранове, филтри, маски, клапи... етц.
- каталог за студийни фонове
- учебник по вътрешно електро обзавеждане (това ни беше първата тема в курса по Основи на осветлението)
- менюали на осветителните уреди - за да прецениш за тези нужди, които си си поставил, колко мощности ти трябват
- начална архитектура - как да си направиш заоблени ръбове с рабецова мрежа
и не забравяй климатика
това добавено към казаното от Никсън
наистина нашият даскал многократно ни обясняваше как, да му се невиди, никой не е седнал и не е написал цялостно такова нещо
п.п. това само леко беше в кръга на шегата _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 3:21 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | - каталог на фирма, която произвежда студийно осветление с всичките му стативи, кранове, филтри, маски, клапи... етц. |
Дайте такъв каталог насам! Линкове някои да има?:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Archeo
|
Пуснато на: Сря Авг 17, 2005 4:22 pm Заглавие: |
|
|
10x za vnimanieto!
Studioto ste go simuliram 3D, ako nyamam vreme ste narisuvam malko 2D taka 4e niama da e realen obekt, no vse pak predpolagam 4e mi dadoha tazi tema, za da proveryat dali e vuzmojno v moya universitet da napravyat nesto takova! Po4ti sum siguren, 4e stava duma za snimane na plastiki ispulneni ot gips.
Ako moje oba4e po konkretno da mi dadete i imena na gorespomenatite firmi, za da si naprava prou4vaneto!
P.P. Ako moje niakoi da mi kaje kak se kazva edin Plug-In za 3DSMax, s koito mojeshe da postavish kamera v scenata i da ya vurtish sled tova vse edno se oglejdash v stayata! Az li4no ne sum go polzval, no sa mi kavzali za nego! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Archeo
|
Пуснато на: Чет Авг 18, 2005 7:00 pm Заглавие: |
|
|
10x za Infoto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Авг 19, 2005 10:37 am Заглавие: |
|
|
А ти къде учиш, ако не е тайна, че дипломната ти работа е такава? _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|