Graphilla.com :: Преглед на тема - KEEP THE CHILD!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

KEEP THE CHILD!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:48 pm    Заглавие: KEEP THE CHILD! Отговорете с цитат

dnes karajki si iz sofia prochetoh porednata blestiashta nedonosena profania.

Iavno niakoj viden stolichen ..... mozak... e reshil da pribere nechii pari kat napravi porednata kampania "da opazim decata" ili neshto ot tozi rod. I na gurba na razni avtobusi e slojen (najveroiatno) prevodat, kojto niakoia kompiutarna prevodachka e izcvukala. A imeno -

"Пазете детето.Keep the child"

Niakoj moje li da hvarli svetlina varhu tova - koj velik ... <cough cough> chovek e skroil shapkata na vsichki gadni darti bezmochani prevodachi i gi e precakal kat e polzval computer/dashteriata/sekretarkata/kucheto za prevodach?

E pichove - gordeia se da jiveia v tozi grad! Prosto me kefi da go gledam tozi nadpis navsiakade... Pochvam ot sega da mislia kvo shte obiasniavam na edni gosti ot chujbina ako me zapitat "tova dumi na velik poet li sa?"... ili prosto niakoj e iskal da kaje "ne na aborta", a az po kusnite noshti sum nedogledal i nedorazbral ??

Uspokojte me che sum spal please... ako e taka - vednaga si vzimam dumite nazad i liagam da spia spokoen, che problemat e v men...

I ne zabraviajte - KEEP THE CHILD !
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mi trjabvalo e da pishat "Protect the Children" ama neise.....to tva da e samo....vij kak prevejdat filmite naprimer i tva ve4e njama da ti pravi vpe4atlenie 4ak tolkova ;-)
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Пон Авг 29, 2005 11:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

misleh si da reva za tova neshto veche nyakolko puti :-)
da ne govorim che i na bulgarski tva neshto e adska tupnya

Цитат:
Пазете детето

koe dete ve? edno dete li da pazim?? koe tochno?
--
da ne govorim, che ima poveche smisal da ima kampania pod nadslov:
'drujte pensionerite dalech ot putnata mreja'

za poslednite 2 godini i neshto na putya ne mi e izskachalo NITO EDNO dete. za pensionerite obache kategorichno moga da zayavya, che po-zle shteshe da e polojenieto samo ako igraeha horce nasred putya.
the jester

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 12:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Пллачи дете, баща ти е невинен! Или с други думи - и аз видях тази гениалност изтипосана на втория ни официален език!

Но, не се оплаквай. Скромният ми житейски опит ми подсказва, че можеше и по-зле да е. Например:

"Пази детето! Pazi deteto!"

или

"Пази детето! Guard the kid!

Та това, че не е това, което трябва да е е едно на ръка, но поне звучи на англицки. Като поезия, нали?
Toshiro

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 2:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не бе - те могат да превеждат хората... ама умишлени го правят грешничко - за да привлича вниманието ;)
Обсъждате ли го в графила? - обсъждатеее
А с приятели и колеги? - вероятно да.
mission accomplished :)

наскоро видях едно магазинче за фаянс - мотото му : "За нас качеството има значение!?" (удивителен+въпросителен знак) - и там идеята е същата.

Та това (идиотщината) е най-горещия начин за реклама и привличане на вниманието - учете се! :P
Add

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 10:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Toshiro написа:
не бе - те могат да превеждат хората... ама умишлени го правят грешничко - за да привлича вниманието ;)
Обсъждате ли го в графила? - обсъждатеее
А с приятели и колеги? - вероятно да.
mission accomplished :)

наскоро видях едно магазинче за фаянс - мотото му : "За нас качеството има значение!?" (удивителен+въпросителен знак) - и там идеята е същата.

Та това (идиотщината) е най-горещия начин за реклама и привличане на вниманието - учете се! :P

Soory, не мога да се съглася с теб по нито един параграф;)

"Пази детето!" е пример за лоша комуникационна кампания:
1. Неясно послание
2. Липса на брандинг и идея кой застава зад тази кампания и какво цели с нея
3. изключително неудачна адаптация на чужд език

.......

От това ли предлагаш да се вземе пример за подражане? Единствено може човек да си го има като: 1.2.3 неща, за които трябва да внимавам;)
Обсъждаме го, да - ама какво от това, кои и колко деца си опазил???
RG®

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 10:44 am    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Предполагам, че ставаше дума за ирония!

Към кампанията и посланието в този им вид!

:-)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TchudO

МнениеПуснато на: Вто Авг 30, 2005 11:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

FM +

КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
The_Cat

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Маджишън, няма да се притесняваш, преди 2 години лицензирана преводаческа агенция ми "преведе" текст от 2 страници на 4 езика за хотелска информационна книжка. След като отпечатахме 10000 тираж, А4 - 16 страници, частични лакове, Пантони и щанци, корица... от хотела ми се обадиха и ми прочетоха няколко пасажа от т.нар. превод на рски, френски и английски... Исках земята да се разтвори и да потъна в нея... така че... Да си пазим нервите... пък детето, майка му да му мисли!
Jester - а ти какво ще кажеш за изискване на клиента Хотел Де Жа Ву да е изписано на английски??? Щото на френски нямало да се разбира, и отдолу да пише /цитирам буквално това, което ми написа същия този клиент/:
Lyatna kushta za gosti
"за да могат да го четат чужденците" /пак цитат излязъл от устата на същия мил собственик на така посочения хотел/

... останах безмълвен...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети