Tuchi

|
Пуснато на: Нед Авг 21, 2005 5:00 pm Заглавие: Join мy Мisery (The Hardest Riddle) |
|
|
http://www.deathball.net/notpron
Еми, то си ги пише в скобите, без преувеличаване. Един ден не спах да чопля таз "онлайн" игрица.
Става дума за куест-тип-мистерия, с приятно озвучаване и ... гррр... безумни загадки. Не е от типа кликай-докато-уцелиш, трябва да се чете внимателно, да се мисли, понякога да се рови в source кода, и да се ползва google. Последното е задължително, още в менюто го пише (дори са дали линк на страницата, но аз препоръчвам нов прозорец да си отворите, ще ровите дълго) .
Нивата са 150, никой не е достигал повече от 80то, аз 11то не мога да мина още, а, вярвайте ми, и това е много. 1/3 от нивата са положителни, следват отрицателните, и накрая the so called "Greek" ones.
На английски е, в менюто има подсказки до 9то ниво, макар и твърде косвени, понякога дори объркващи. В официалния форум също има hint-ове, ала никой не ти дава отговора, това се счита за грехота. И наистина, ако не се мами, играта е много по-занимателна и може да те забавлява с месеци. Не правете моята грешка, на една задача не издържах и погледнах walk-through, за което се изядох после. Наистина, губи се смисъла по лесния начин.
Няколко патерички да ви дам, колкото да влезете в крачка (брей, днес съм словохотлив):
При първата задачка трябва да преминете през една врата - когато кликнете на нея се появява грешка, която трябва да излъжете. Играта ви съветва за алтернативен подход. Дръпнете прозорчето встрани, затворете го с alt+F4, кликнете върху вратата чевръсто и voile!
Следва главоблъсканица, която подсказва да мислите по-позитивно, за да преминете. Наблюдателните ще забележат, че в адреса на сайта се е появило "false", трябва да го смените с "true" и преминавате.
Нататък следва морзова азбука, безумни кодове и още куп гадории. И това е само началото, после стават направо невъзможни. Последно четох поста на един човечец, зациклил на 60-70то, където му се наложило да изгради нов елемент от Манделеевата таблица, осланяйки се на останалите, и пак не му излезнало.
Ако нямате търпениe и... хъм.. акъл, тази игра не е за вас! X)
Та, приятно прекарване и Join my Misery! |
|