Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Дими

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 1:28 pm Заглавие: Издънки aftermaths |
|
|
Ок, вие сте хора на изкуството. :)
И като комерсялни артисти, всички знаете колко изключително важна е презентацията на работата ви пред клиента. В същото време, знаете с колко много ... "опасни за чистотата" материяли се работи. От мастила до кетчупа в обяда ви...
Как действате когато се случайно точно преди да се видите очи в очи с клиента, се капнете с нещо по ризата?
Какво правите като сте довършвали проекта цяла нощ и на сутринта клиента пристига. Всичко е на 6, обаче по една случайност не забелязвате че имате мастило по ръката с която туко що си пипнахте челото...?
Точно преди да предадете лого проект, решавате да го "почисисте малко"... и се оказва че това което сте гепили не е хлебна гума, а някаква друга мазна лепкава гад... която вече е И на проекта ви...
...
По-друг сценарии:
Отиваме на trade show.
"Ама официално ли е, с костюми?"
"Не бе, просто хора от банша, нищо специално. Ела с нормални дрехи"
За мен, една оранжева спортна риза и (за лятото) бермуди, са 'нормални дрехи'.
Да, да.
Отиваме ...
"... oh shit....! Всики са с костюми!!!" (В последствие: Един от пристващите беше бившия министър на икономиката на Канада)
...
И какво бихте направили вие сега? Ще ви се наложи да говорите пред костюмите, на сцена, за поне 5мин... И да ги обедите колко сте сериозен и точен... ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maskone

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 1:44 pm Заглавие: |
|
|
ъъъ, баси ташака, пращаш някой да говори вместо тебе и тва е _________________ живота е гаден и след това умираме! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Съб Сеп 24, 2005 7:26 pm Заглавие: |
|
|
Неприятно... оправдаваш нещо от рода на това... че ти се е развалила колата и си я ремонтирал сам :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
The_Cat

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 6:53 pm Заглавие: |
|
|
абе изход винаги има! Все нещо може да се измисли и да се обърне на хумор. Успееш ли да се пошегуваш със себе си, когато си се издънил, така че да накараш хората да те погледнат от готината ти страна си спечелил половината битка + добри спомени за теб, така че без гипс и с чувство за хумор! останалото... то си зависи от човека! Ако е сериозен и точен ще изглежда сериозен и точен...
Проста психология _________________ Design your mind |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Нед Сеп 25, 2005 9:06 pm Заглавие: |
|
|
:)
Моята стратегия е да балансирам държание vs външен вид. Ако смятам че съм се изтупал прекалено сериозно, се държа по-приятелски отколкото стерилно-професионално. и обратното.
А в екстремните last second ситуаци гледам с думи/държание да докажа че съм сериозен, като в последствие деликатно отбия разговора към по-приятелкса насока. Тогава вмятвам "..тц.. как съм се мацнал :)"
...
Лошото обаче е че не мога да бъда сигурен до колко действа. Не върви да питам някой клиент "А вие като ме видяхте с мацната риза, какво си помислихте?" :)
Мога единствено да се надявам, че пак ще ги видя/чуя :)
Другото лошо е, че специално такива ситуации са много изморяващи за мозъчната ми дейност :( След една подобна случка съм на парцал цял ден... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|