Graphilla.com :: Преглед на тема - Задължително присъствие

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Задължително присъствие
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bicubic

МнениеПуснато на: Сря Сеп 28, 2005 1:58 pm    Заглавие: Задължително присъствие Отговорете с цитат

http://www.creativeday.bmg.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ben

МнениеПуснато на: Сря Сеп 28, 2005 6:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

презентациите се водят на английски език
не е споменато в сайта /поне не видях/

просто за инфо...
Върнете се в началото
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Сря Сеп 28, 2005 8:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Споменато е в разбивката на програмата...
Втори (toto) шанс да бъда гръмнат на софийска територия :)))))
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ben

МнениеПуснато на: Чет Сеп 29, 2005 9:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аа, то и разбивка имало :DD

може да се видим другарю Михайлов :) да си нося ли пистолет?
Върнете се в началото
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Чет Сеп 29, 2005 11:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми...за пистолет не знам(не се цели в главата - празна е)
но както са направили коктейла - по обед - може да си избият парите от него :) понеже е точно преди същинската част... примерно плащаш си "хапката" и те допускат следобеда :))))))
Тъй че носи пари...приемам в брой :)
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ben

МнениеПуснато на: Чет Сеп 29, 2005 11:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

празна?

ха, ти си бил от наште...

другото като/ако го осмисля ще се обадя... обичаше на icq нали...
Върнете се в началото
ironhacker

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 8:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Готино беше, ама само вие ли от графилата бяхте?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bicubic

МнениеПуснато на: Чет Окт 06, 2005 11:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, вторият creative day на Adobe (чете се Адоби) бе зашеметяващ успех. В приятнат атмосфера на зала ном.10 на НДК към 10.30 сутринта на 5.10.2005 (моят чрд- 23 г.) представитлите на Адоби за България- BMG -откриха презентацията на Adobe creative suite 2 -
доказалият се професионален софтуер за графични дизайнери. Когато говорим за Адоби (или "Адоб", както е наречен сред вътрешни кръгове, наред сигурно с "бащицата" и "Образеца") няма как да не отбележим както забележителния професионализъм на неговите програмисти, способни да елимимират критично дебатираните fat codes
,така и интуитивния, умен, приятелски настроен към потребителя интерфейс, мощни опции и голяма степен на гъвкавост и на възможности за манипулация на работната среда, граничещи с феноменалното.
Шоуто в пълния смисъл на тази дума се водеше от Алън Розенфелд креативен директор и инжинер по приложенията на Адоби, или "платформен агностик" и "адоби-евангелист", както сам се нарече. Симпатягата се шегуваше, пускаше лафове и вицове, разказваше историйки и въобще беше съвсем далеч от първоначалното впечатление на сух, изтупан и въшлив с пари бизнесмен и важна клечка, което публиката имаше, докато не го чуха да говори.
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 12:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Алън започна изложението си с разказ за мисията и целите на Адоб.
След симулативния превод, в който от българската страна можеха да се чуят твърдения като това, че в Интернет има 60 милиона страници или че в Корея използват целни телефони ( извън контекста съвсем вярно, в Ю.Корея GSM-технологията измества стационарните компютърни структури, но това е друга тема), преводът беше прекъснат и Алън започна същинската част.
Тук Професионалистът беше в стихията си. Обрисувайки
новите технологии на Адоби от птичи поглед, Алън обърна внимание на множеството програми на Креативния комплект, които работят в ефективна комбинация, за да осигурят максимален ефект. Go live сортира изображенията, свалени или създадени, дава им ранг и ги онагледява по опулентни начини. След това ги изпраща директно в
програмата, с която трябва да бъдат обработени. Има опции за set-ове
,за обработка на множество изображения едновремено, и умно-smart-
скалиране. Въобще "по-умно" беше ключова дума за цялото изложение. Адоби въвежда понятието "smart object", невероятно полезен по характеристиката си обект, който интуитивно разбира нужните формат, големина и други свойства, които трябва да добие, за да не загуби качество и да няма нежелано поведение. Това- не мога да се въздържа да не го нарека "гениално" и "отдавна жадувано"- нововъведение позволява по-пълен обмен на данни между двата титана на комплеката- Illustrator и Photoshop. Вече не е нужно да се импортира цял файл на Илюстратор към Фотошоп примерно, с всички нежелани други елементи- обект, създаден в Илюстратор, остава в програмата и същевременно е във Фотошоп, като може да бъде скалиран и...казано направо омагьосван,
без да губи качество или да се налага каквото и да е записване. И това е само най-грубо описание на прекрасните възможности на тези приложения.
Има специален бутон, с които се осъществява директна нет-връзка с
отбрани професионални доставчици на изображения, като можем да изберем, сортираме и -Алън наблегна на това- да закупим нужния материал, без да излизаме от програмата.
Алън показа и новите най-важни нововъведения в Илюстратор. Овациите на публиката обра опцията Live Trace, която превръща битмапови иображения във векторни произведения на изкуството в разстояние на един клик. Това, за което преди бяха необходими часове работа и извънреден талант да се сглобяват работи от по 3000
обекта, сега е детска игра. Различните опции позволяват конвертирането на ръчна рисунка в свободно модулируема векторна
векторна графика, заместваща молива, но която може да се върне до него. Има опции като cartoonish за изглед и дори е помислено за такива дяволски детайли като Object/Live Trace/Gaps,
с което недостатакът на ръката се компенсира от невидими интуитивни граници. Ръката е продължение на мозъка, компютърът-на ръката.
Тук стана 12 часът и гостите се отправиха към съседната стая и прекрасният бюфет, какъвто в Бъгария не се среща. След като се подкрепиха и никой не остана непочерпен, около 500-те гости се върнаха в залата, като се разделиха- в залата останаха тези, които
желаят да се запознаят с графичните продукти, а в съседната- тези за
видеопрдуктите. Цялата презентация впрочем се провеждаше под камера.
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 1:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

След безплатната храна Алън помоли всички от публиката да кажат нещо мило на човека вляво и се развихри с Фотошоп. Алън собственоръчно изпълни няколко туториала с новите програми (той имаше Мак, но с мишка с два бутона), като превръщане на сестра си в
порцеланов супермодел, демонстрация на новата опция Filter/Sharpen/
Smart sharpen, без хало, на триумфлната Spot healing brush, с която проблемът с изчезването на обекти е завинаги решен ( вие просто минавате контура на обекта и запълвате, а Фотошоп запълва селекцията с бъркани пиксели от околността- клик-о-рамата с гумения печат е вече история!). Имаше и извличане на трева от шахматен фон,
но овациите обраха 1. новоразвитата концепция за перспектива, която ви позволява да изпозвате гумен печат под ъгъл, и 2.методиката, с която лого е насложено върху знаме, и не само следва извивките му, но потъва и излиза според гънките на знамето в съвършенно убедителна триизмерност. Спомнете си, говорим за плоско растерни изображение на знаме. "Специалистите" в България обикновено назовават многочасово моделиране на 3ds max, мапинг и
минимални трицифрени суми, а Алън се шеги и закачки бе готов за под 10 минути.
Трябва да се има предвид, че цялото поведение на Алън в никакъв случай не бе празна клоунада, тъкмо обратното,а чудесен характер.
Алън Розенфелд е железен професионалист от съвсем различна от българската класа, австралиец по рождение, в момента живее в Обединеното кралство. Но той стана любимец на публиката още след първата минута от презентацията. Неговото "Yes, Alan!" се чуваше често. Наред с магиите инаше и университетска лекция за компютърните модели на светлината. Хистограмите вече са цветни.
Алън не пропусна и рядко използваните способности на Фотошоп, именно защото са малкоизползвани. той ги проткри и показа на българските професионалисти колко още могат да научат. Често го чухме да казва "coreldraw this", "quark this" или "dreamwaever this", и наистина, Алън може да си позволи да гледа от високо на чужд софтуер. Той просто е с най-добрите. Впрочем, Алън отговори уклончиво на въпроса дали предстои закупуване на Macromedia от Adobe.
Разбира се, българите от bmg не пропуснаха да покажат манталитета си. Към края те представиха "победителите" в обявения от bmg конкурс за фирмен календар. Петте проекта бяха безидейни и мудни, отговарящи на капацитета на избралите ги. От изявлението на комисията лъхаше неуважение към интелектуалния труд и ненавист към състезтелите. Победителят си тръгна с Креативен комплект, останалите- с поощрителни награди, т.е. тениски...
Притиснат от малоумно ограниченото, диктувано от пестеливостта и скъперничеството на организаторите време, Алън се видя принуден да пристъпи към това, за което всъщност става дума в цялата работа-
цената. 700 $ за комплекта, и нямаше българин в залата, който да не долови любезния, но строг упрек на Алън към жителте на страната, печално известна с пиратските си набези върху интелектуалната собственост. И наистина, заслужава да се засрамим,
че огромна част от нас ползват софтуер и изображения в груб разрез с тези закони, в неуважение към хората, които работят толкова много за нашия успех, с манаталитета на "ама аз за една спирка" и "аз съм беден". Ако си графичен дизайнер, не си беден- "клиентът заплаща цяката работа" ,както забеляза Алън.А, ако си беден, значи не струваш и тези чудеса на техниката са бисери за свинете.Толкова по темата.
Като цяло, adobe Creative day бе пълен успех. Общо впечатление остана, че компютрите стават все по-умни, дизайнът- все по-лесен, и
че Фотошоп и Илюстратор все повече започват да се преливат в мета-
програма за обработка на изображения, която има все по-широки възмойности. Може би след няколко години между двата титана няма да има разлика. Впрочем мярна се и приказака за компресия без загуби и създаване на нов, изграден нулаформат за запазване на изображения с фотографска точност. какво да очакваме от SVGT, само бъдещето ще покаже.
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 1:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И, разбира се, присъстваха и доста хора от Графила. Можах да се видя с Уики, която носеше няколко стари списания "Дъга" и ме взе за журналист, което още ми е смешно. Там бе и Ники Михаилов, които въобще не изглежда като аватара си, като и Я.Б.. преподавателят ми по Илюстратор, на който дулжа страшно много, и който пожела анонимност.
Ако някой има да допълни нешо, моля да не се стеснява.
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 1:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А, да не забравя: презентациите наистине се водиха на английски.
В случай, че не знаете англиийски, мойете да

комбинирате това:

с това:

Дочувки.
Върнете се в началото
ben

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 9:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

хмм..
стигнах до тук
Цитат:
Go live сортира изображенията, свалени или създадени, дава им ранг и ги онагледява по опулентни начини. След това ги изпраща директно в
програмата, с която трябва да бъдат обработени.

и май си в грешка :D мей би за Adobe Bridge говориш :)

иначе си го саве, мерси че си ми написал доклада :D
/нали може да го ползвам?/
айде докато отговориш на ЛС да дочета, а?
Върнете се в началото
ben

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 9:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

уфф да не бях го чел....

не ми се пише сега.. явно си се впечатлил...
Върнете се в началото
bulLET

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 9:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

a чичо Алън дали ше доде пак, аа?
niki michailov
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 9:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаи това което конкретно показаха за работа с Go Live Беше възможността един Ai файл да се замъкне директно в работното пространство на една html страница след което автоматично да се прегенерира в битмап през save-for-web прозорец и в реално врем да се пшроменят рамерита на битмапа(което без да те пита води до растеризиране от AI към крайният резултат в Go Live). Другото беше мачкането на 5 мб MOV с 300кб 3VG(ако не се лъжа мамай се лъжа) формат за телефони.

Истинксите овации според мен бях 4 туториала (в разбъркан ред)

Vanishing Point - за мое учудване много от хоратa не знаехa че това нещо го има в CS2. Само че Алан обяснява по такъв начин, че тъкмо си помислиш "аз това го знам" и следващите ПОДнастройки те вадят от пътя:) ...за мен лично беше новост изтеглянето с Ctrl(Aplle) на 2ра и 3та плоскост

"Сестрата" на Алън - Actuially is not my sister - мразим кофти осветлениа дами и господа - каквото и да се направи, на видеостената не се вижда :(

Знамето - мисля никой не беше подготвен за това - както и за каквото и да е поднесено в хилежно настроение от гусин Розенфелд - "can you proove me i wrong.....noooow that's the challenge"

Extract - еми....той си го каза - имало го от 5.5 това нешо...ми кой да разцъка че да види...

Явно се бяха огледали предварително, защотто беше застъпен предимно Фотошоп. "how may of you use illustrator(10 ръце) ...how many freeehand (3-4 ръце) how many Corel Draw.....Please leave! "

Имаше бърз преглед на цветовите пространства и скорострелно обяснение на принципа на JPEG компресията, което ако не си го чел предварително не можеш го разбереш какво ти говори.
"And when you start to think in light in Photoshop ladies and gentelmen things starting to make sence" "what is the other word for Light....that's right - Luminance"

Video демонстрацията я пропуснах, познати ми казаха не много добри впечатления...надявам се там да си е струвало за съответните хора.

ПС Бинин - стига си са надувал....че половината реплики ги пропусна :P
FPrint

Местожителство: San Francisco

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 10:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз бях там, само дето не успях да престоя след коктейла. Всичко си е хубаво, но никой не може да ме убеди да правя уеб дизайн с ГоЛайв и тва си е :) Иначе на истина представящият се беше доста добър. Радвам се, че спряха преводачката, че леко ме подразни как оплиташе конците и се пънкаше :)
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 10:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="ben"]
/нали може да го ползвам?/
[quote]
НЕ, душко, НЕ МОЖЕ да го ползваш. РАЗБИРА СЕ, че НЕ МОЖЕ да го ползваш. Какво си въобразяваш, по дяволите !!? Ако не се забалезял
това е писано от 0 до 3 ч. тая нощ, докато ми беше пресно. Мислиш, че
просто ще ти го дам ли ??! Как пък не.
То вътре си има една приказка за интелектуалната собственост ами ти
май си спал. Това е ИМЕННО манталитета за който говоря. Ако разбера, че си ползвал нещо от тия работи ще ти се стори тесен океана, Себастиан ! GRRRRRRRR!!
Цялата работа е написана за да могат графичните дизайнери тука да
разберат какво е било, защото не са могли да отидат, и да питат ако искат да знаят нещо, а тези, които са били, да ме поправят (edit:мерси, ники, прав си- бриджа беше )
И да, чуствам се впечатлен. МНОГО впечатлен. Специално тия работи
с трасирането ми взеха ума.
Върнете се в началото
ben

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 10:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

хаха тру тру
добре че ми превежда :оРр
и не се надувам ама просто като чета неща от рода на
"прекрасния бюфет, дет няма друг такъв у Бг-то"
и
"Петте проекта бяха БЕЗИДЕЙНИ и МУДНИ, ОТГОВАРЯЩИ на КАПАЦИТЕТА на избралите ги." и после
"От изявлението на комисията лъхаше неуважение към интелектуалния труд и ненавист към състезтелите.", които нямат много общо с темата адобИ ама...

за екстракта - ти каза

за смарт обджектите, работата с лейърите, лайв трейса се е говорило в тоз форум мисля, като се тестваха трайъл версиите

за тва със знамето също не ти е нужен ЦС2

и т.н.

не казвам, че не е било полезно, нито безинтересно
май съм станал с някои части нагоре таз сутрин /коет изобщо не е трудно/ и нещо се подразних от надъхания тон
Тъй че ако Ви звуча обидно г-н Бикубик, моля за извинение :)

ПП
и вместо приказки какво е показано, какво ще кажете да онагледим с примери показаното /tutorials/
гледам ники, разбрал си ваниш-а :D
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Пет Окт 07, 2005 10:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да бе верно, съвсем забравих !
http://www.russellbrown.com/
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети