Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
iboB

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 1:52 am Заглавие: Много работа за 0 (нула) пари |
|
|
ъ-ъ-ъ здравейте!
Аз се опитвам да направя open-source игричка. Имам доста написано, даже и звуци си направих, но така или иначе никакъв ме няма в рисуването. (за справка с мойте художествени възможности - http://download.bg/prg_view.php?id=32477&k=8591565b - това е една игричка дето написах за 15 часа + рисуването, но това е най-доброто, на което съм способен... графично де)
Та, чудя се дали тук има някой, който би се съгласил в свободното си време да нарисува около 1500 картинки за графичния вид на играта. То ще е спрайт базирано 2D рпг, визуално подобно на Heroes of Might and Magic... :) Около 1000 от тези картинки ще са са по-малки от 40х40, и голяма част и от 20х20 (това не знам дали е хубаво)
Та има ли шанс някой да се съгласи да направи това само за чест и слава? Е, ако има любители на бъхтенето за без пари, let them speak now!
ПП В случай, че невъзможното се случи и се намери човек, който би искал да се занимава с това, времето за тези картинки е около 9-10 месеца (тогава мисля ще съм готов и аз, а е хубаво хората да свършват заедно *намиг*).
ППП Ето и време сложих за ограничение, и не плащам... 100% най-примамливата оферта за художници на този сайт :) _________________ ...и бира |
|
Върнете се в началото |
|
 |
[mighty]
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 6:34 am Заглавие: |
|
|
back to the roots :)
ot programisti za programisti :-) tva beshe edno wreme.
predishnata igra na paint li si risuval - nqma znachenie, zaloji na novosti w gameplay mani gi shadernite efectite i hi-poly modelite. Naprimer znaesh li kolko pisti sum izvurtql na deathrally. dos igrichka 16 mb ama kurtu :) Godini batka godini ...
uspehh ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sennin

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 10:32 am Заглавие: |
|
|
Дай скриншотове от енжинето, ако е на по-такъв етап, така може и да примамиш някой. Иначе засега можеш да се справиш и сам струва ми се. Доста неща могат да се паправят и без художник и да изглеждат прилично. Ето пример:
http://morion-bg.net/00.JPG
http://morion-bg.net/05.JPG
http://morion-bg.net/03.JPG
Терена е изграден само от най-елементарни геометрични обекти. За чудовищата и героите е по-проблематично, но и там може да се измисли нещо не чак толкова трудоемко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 12:37 pm Заглавие: |
|
|
Sennin написа: | Дай скриншотове от енжинето, ако е на по-такъв етап, така може и да примамиш някой. Иначе засега можеш да се справиш и сам струва ми се. Доста неща могат да се паправят и без художник и да изглеждат прилично. Ето пример:
http://morion-bg.net/00.JPG
http://morion-bg.net/05.JPG
http://morion-bg.net/03.JPG
Терена е изграден само от най-елементарни геометрични обекти. За чудовищата и героите е по-проблематично, но и там може да се измисли нещо не чак толкова трудоемко. |
2D говори ли ти нещо на теб? =)))
става въпрос за пиксели главно, ако разбирам правилно
с кеф бих помогнал аз, но врме никакво няма =( _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sennin

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 12:43 pm Заглавие: |
|
|
Е за му предлагам да премине на 3д, защото е по-лесно да се генерират процедурно нещата. Или поне част от тях. Знам ли... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iboB

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 12:56 pm Заглавие: |
|
|
Ъ-ъ-ъ няма смисъл да е 3д. Хич няма да помогне, защото няма изометрична перспектива. Казах че визуално ще е като HMM. Така че примерно за герои и чудовища ще ми трябват само по две перспективи: "профил: гледа наляво" и "профил: гледа надясно".
Та да наистина мога и сам да си нарисувам някои абстракции и доста неща, които трябва да преставляват нищо :) обаче това са 0.01% от всичко, а и едва ли ще успея да направя две в един и същи стил :) _________________ ...и бира |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 1:12 pm Заглавие: |
|
|
Sennin написа: | Е за му предлагам да премине на 3д, защото е по-лесно да се генерират процедурно нещата. Или поне част от тях. Знам ли... :) |
huh?! _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
4oki
|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 1:17 pm Заглавие: |
|
|
:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
alexem

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Drone написа: | Sennin написа: | Е за му предлагам да премине на 3д, защото е по-лесно да се генерират процедурно нещата. Или поне част от тях. Знам ли... :) |
huh?! |
Най-вероятно става въпрос за темплейти на обекти от нива.
Но и аз не разбрах точно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 5:48 pm Заглавие: |
|
|
a profil gleda nalqvo ne e li flip na profil gleda nadqsno? _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iboB

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 5:50 pm Заглавие: |
|
|
NOX написа: | a profil gleda nalqvo ne e li flip na profil gleda nadqsno? |
Не, защото примерно ако държи нещо в дясната ръка, при флипването ще го държи вече в лявата. Може да е каже, че е почти флип на другия профил, но трябва и минимално усилие да се вложи за промяната. _________________ ...и бира |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sennin

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 9:01 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Казах че визуално ще е като HMM. Така че примерно за герои и чудовища ще ми трябват само по две перспективи: "профил: гледа наляво" и "профил: гледа надясно". |
Ако е като в HMM трябва да има в гръб и в лице, освен двата профила. Или нищо бъркам, само с два профила ако е погледнат отпред целия терен :). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iboB

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 9:49 pm Заглавие: |
|
|
Не си ли играл Heroes Of Might And Magic 1,2 или 3? _________________ ...и бира |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sennin

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 11:11 pm Заглавие: |
|
|
Играл съм много ясно ;p. В хирос гадовете заставът във всички посоки, освен ако имаш предвид тактическата карта за бидки, където има само ляв и десен профил, но от първия ти пост останах с друго впечатление. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iboB

|
Пуснато на: Вто Окт 25, 2005 11:24 pm Заглавие: |
|
|
единствено конете с героите застават в повече от две посоки. Всичко останало по картата е с 1 посока и изглед винаги (включително и гадовете), а по време на битка с 2
ПП Моля някой модератор да изтрие последните 4 мнения (че са яко offtopic :) _________________ ...и бира |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AleXXX

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 11:04 am Заглавие: |
|
|
Дай концепция и може да се измисли нещо . . . ако става дума за 3Д ожекти мога да правя само роботчета :)
Дет Рали кърти :) _________________ Hello, 911 emergency? There's a handsome guy in my house! Oh, *huh*, wait a second, cancel that. It's only me... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iboB

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 5:56 pm Заглавие: |
|
|
Никви 3д обекти! :)
Трябват ми 2д спрайтове, най-вече такива, като тези, които се използват в битките на heroes. Фентъзи е нещото... ъъъ какво още да кажа и аз не знам.
Абсолютно целия арт за играта: герои, чудовища, пейзажи, GUI, лого... всичко това си влиза в необходимите ми около 1500 картинки :) _________________ ...и бира |
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 5:56 pm Заглавие: |
|
|
avatara 100X100 _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iboB

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 6:03 pm Заглавие: |
|
|
NOX написа: | avatara 100X100 |
извинете, бях се олял с 5 пиксела :) _________________ ...и бира |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iboB

|
Пуснато на: Чет Окт 27, 2005 6:35 pm Заглавие: |
|
|
така де ето точния списък на спрайтовете
Код: | 6 персонажа
по 2 посоки (лява дясна)
по 15 действия
по 3 картинки на действие (за анимацията)
=
540
+
6 персонажа
по 5 малки портрета (състояние: добро, средно, лошо, критично, безсъзнание или умрял)
=
30
+
25 вида оръжие
+
50 вида броня
+
20 вида чудовища
по 2 посоки
по 5 действия
по 3 картинки на действие
=600