Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
LunatiK

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:37 pm Заглавие: Help - tutirial-и за текстуриране |
|
|
Трябват ми tutirial-и за текстуриране - как се правят, как се текстурира и т.н. От това, което съм написал си личи, че хич не съм добър, така че, ще съм благодарен за всякаква помощ. В момента се мъча да текстурирам 1 цигара (нещо очевидно просто дори и според мен, затова ме е срам да питам, ама няма как) - правя цяла текстура и като я сложа става замазане на някои места, отделно не мога да и налучкам добре размерите и надписът който съм направил не се чете. Как да няправя текстурата, за да пасва? Скоро може да ги пусна нещата да ги видите, з-то сега съм в клуб, а вкъщи нямам нет. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Amateus
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:44 pm Заглавие: |
|
|
Ako si s max
UV map
Mapping:
Cilindrical
Alignment:
Natiskash:
Fit i center, ili ako tribwa ia zawyrtas i....
Gotowo!! _________________ z|
x^y |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LunatiK

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:50 pm Заглавие: |
|
|
10x, а някоя идея защо текстурата ми става като блърната - обекта е цилиндър - 100, а тесктурата е 548 пиксела на не знам колко (ма*** му, защо нямам нет вкъщи да ги пусна да ги видите - ще се пробвам за днес следобяд от 1 приятел). Не знам как да я направя добр4е самата текстура. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Amateus
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:55 pm Заглавие: |
|
|
Opitai se da ia naprawis s rameri Diljina kym shirina = L na cilindyra kym perimetyra (ami taka se kazwashe :))) na cilindyra - abe sreji edna cigara i razgyrni da vidish proporciata!!! _________________ z|
x^y |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LunatiK

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:12 pm Заглавие: |
|
|
Да де, ама аз си я правя в Photoshop и не знам как точно да ги направя пропорциите, та да паснат - в МАХ-а. В units пише, че 1=1 инч и т'ва малко ме обърква. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:22 pm Заглавие: |
|
|
Както казват руснаците в подобни форуми, въпроса е малко да се помисли.
Хващаш една линиика, една цигара и почваш да мериш. Дължината на цигарата, а разгънатия вариант на широчината е = 2п*R където п=3.14.. а 2*R e диаметъра. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Amateus
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:25 pm Заглавие: |
|
|
????
Naprawi si razmera na map-a w Fotoshopa s proporciite na hariata na cigarata, rezoluciata niama nikakwo znachenie mapa moje da e 30/15 ili 3000/1500 niama znachenie (ne go prawi 3000/1500 de ;) ). _________________ z|
x^y |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LunatiK

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:29 pm Заглавие: |
|
|
Ясно. 10х за помощта - ще се пробвам отново, дано стане. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
voltaja

|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:07 pm Заглавие: |
|
|
Pi4 vij vav Help>Tutorials>SEARCH>UVW i tam shti pokaje serija ot tutoriali po temata _________________ When I am on the road , no one can stop me! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:16 pm Заглавие: |
|
|
Inache, eto ti oshte edin tip:
Downloadni si plugina Texporter -- ima go za wsichki wersii na 3DSM-a. Instalirai si go.
Sled towa, wzimash si obekta i mu prilagash UVW Map modifiera bez kakwato i da bilo textura/map, prosto mu zazdawash co-ordinati. Izbirash si prawilniya co-ordinate set (box/cylinder, etc.) w zawisimost ot formata na obekta. Naglasyawash si dobre gizmoto da pokriwa optimalno obekta.
Sled towa, otiwash na Texportera i si eksportwash razguwka na obekta. Sled towa si wzimash razguwkata wuw Photoshopa, risuwash si wurhu neya kakwoto si iskash.
Nakraya, wzimash rezultata ot rabotata ti wuw Photoshopa i si go slagash kato map (Diffuse, Bump, etc., w zawisomot ot towa kakwo si prawil).
Prilagash materiala kum obekta. Tui kato obektut weche si ima co-ordinati, naprawo mozhesh da renderirash -- texturata si e apply-nata :-)
Are, uspeh :-)
Drone |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LunatiK

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2003 10:32 am Заглавие: |
|
|
А как да сложа нещо отпред и отзад на цигарата - задната страна - филтъра и отпред, където е тютюна? Към текстурата ли трябва да е, или? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
voltaja

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2003 11:06 am Заглавие: |
|
|
imash predvid malkite tiutiunevi listenca deto se pokazvat sramejlivo otpred i palneja na filtara li ?? _________________ When I am on the road , no one can stop me! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2003 12:08 pm Заглавие: |
|
|
naprawi tutuna s particle sistem.
inache na Cilinder UVW imash i opciq CAP, koqto po default nqma da ti swyrshi rabota de.... shtoto ti drugo tyrsish. Ewentualno shte ti e ot polza ako posle Unwrapnesh mappinga |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LunatiK

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2003 12:57 pm Заглавие: |
|
|
За тях говоря, и за филтъра отзад. А с UVW Unwrap ще стане ли? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
voltaja

|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2003 7:32 pm Заглавие: |
|
|
da tova e variant UVW Unwarp shti e ot polza a i otpred na tutuna mojesh da mu pusnesh edin noise da se polu4i efekta na star4ashtite tutun4eta i si gotov
Uspeh _________________ When I am on the road , no one can stop me! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LunatiK

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2003 10:38 am Заглавие: |
|
|
Благодаря за помощта. Цигарата е почти готова, само тютюна не съм и го направил. Noise, ама някой може ли да ми прати картинка с нещо, което да ми свърши работа за тютютн, че търсих ама нямам. Между другото, да знаете сайтове с туториали, че ще са ми от полза. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2003 11:05 am Заглавие: |
|
|
kartinka za reference li ti trqbwa? Che wzemi edna cigara ot nqkoi (ako ne si puchasch) i q razgledai.
az wednyzh prawih cigara i tutuna sym go naprawil s particle system s rawnomeren tymno kafqw material.
Chastichkite sa kubcheta.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LunatiK

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2003 11:21 am Заглавие: |
|
|
Цигара съм гледал, иначе не пуша.
Как го правиш текста, че да се чете така добре? Аз моя го правя на PS7, обаче се не мога да го нагодя? От големината на текстурата ли зависи? А bump map-а? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2003 11:59 am Заглавие: |
|
|
....... абе spacer- на дървото кво отражение си напраил - не е истина:))) да не е мазано c PRONTO ????? ;))))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пет Апр 04, 2003 12:30 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | ....... абе spacer- на дървото кво отражение си напраил - не е истина:))) да не е мазано c PRONTO ????? ;))))) |
mi to az imam sklonnost da se uwlicham s tiq raboti. :)
Ma mani go sa dyrwoto. Tq taq kartina e na pone 2-3 godini :)
Za tutuna goworehme. .. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|