Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Дими

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 10:53 pm Заглавие: CCMP logo |
|
|
Здравеите :)
Логото е по природо-защитен проект на центъра за океански и крайбрежни изследвания от Кейп Кот.
Накратко: Целта е да се включи обществото в защитата на китовете и тяхната околна среда.
В проекта участват/ще участват:
- Научни работници
- Ученици
- Пълнолетни доброволци
- Чиновници (хората които предоставят резултатите от проекта пред правителството)
Много широка аудитория, затова ми трябваше нещо семпло и адски ясно.
Ключовите думи бяха:
-Watch dog
-Whale
-Research
-Observation
-Environment
-Protection
Резултата е такъв:
Стремях се главно да избягам от нещо прекалено офицялно. Исках нещо не-корпоративно, но все пак да вдъхва доверие.
Би било добре ако виждате око...
"Ореаола" пък съм ползвал за символ за околна среда и за защита. _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2005 11:22 pm Заглавие: |
|
|
За графиката:
Тва на акула ми мяза, не на уейл.
Много описателно.
Кво е внушението?
Овалът е протекшън & енвайрмънт?
Рибето е кит?
Аз лично не виждам око, дори след твоята вметка по въпроса.
Сори Дими, ма тва за мене е само механично наслагване.
Освен това не мисля, че аудиторията е чак толкоз разнородна. _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 12:12 am Заглавие: |
|
|
мдаа .... по скоро рибката по-дебела и овалчето на обратно ;с
... можеш и по-добре ... успех |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 12:25 am Заглавие: |
|
|
Не е кит това. Акула е. Видях логото, прочетох текста и чак тогава разбрах че иде реч за кит, а до преди това си мислех за акули. Кита има много характерна форма и на тялото и на опашката и тя не е тази /btw и аз съм пристрастен към китовете /. Има типична стилизация, която е много разпознаваема и знакова - опашка или профил или 3/4 на торс с извита глава. Успех. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2005 6:18 pm Заглавие: |
|
|
vidqh predi malko edna detska risunka na kit i si pomislih, zashto ne probvash sus sushtiq nadpis, no logoto da napodobqva narochno detska risunka na kit....pak v krug (dobre si go izbral spored men).
ako e final obache - ok
uspeh :) _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2005 10:16 am Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за предложенията :)
Трябва да съм готов с всичко до вторник, а логото ще го покажа на хората утре за първи път.
Съгласен съм с вас обаче. Мисля че му липсва идея на логото. Гарвана е прав че е просто наслагване. Не искам логото да "става", а да е добро наистина...
По анатомията на кита проблема е ясен и мисля че го оправих, но сега разработвам няколко други версии за да видя дали няма да излезне нещо по-оригинално.
Като цяло ползвам референции само за да гледам от тях пропорции и тн, но всичко си рисувам сам... и понякога се забелязва :(
SPIT, в началото още като разбрах че ще има ученици в проекта се замислих за нещо с картуун ориентация, но не знам дали ще мога да го стилизирам така че да не е прекалено наивно. Все пак мисля и това да опитам, мерси :)
Гарван, според мен юридически лица + деца/ученици + учени + доброволци /18-65/ е широка аудитория :)
Целта е логото да внушава на хората че това е сериозен проект и че е с добра цел. Да усещат че не си губят времето ами проекта наистина работи. Разбира се, не логото ще го направи работещ, но се надявам то да спомогне за това :)
В близките 24 часа ще ви покажа визуално прогреса :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 5:01 am Заглавие: |
|
|
И така...
Показах на човека логото и той го хареса. До краиния срок обаче имам още време и не искам да се спирам на първа разработка...
Ето всичките варианти:
Няколко неща около новите попълнения само...
Макар и проекта да е в полза на глобалната фауна и флора, участниците в него ще са "локални". Затова реших да интегрирам картата на залива, защото е с много специфична форма и живущите в района я разпознават.
Също така реших да отделя малко повече внимание и на това че проекта е ориентиран и към околната среда, не само към китовете. Затова съм използвал вълна и листенце в някой от вариантите.
Нещо важно относно китовете е че става въпрос не за косатки или сини китове, а само за Right whales. Те са с по-цилинтрична форма на тялото, по-малка опашка и по-малки перки. Стъняването към опашката също е по-драстично..
Преди да спомена коя графика най ми допада на мен, ще се радвам да чуя вашите мнения :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2005 1:07 pm Заглавие: |
|
|
Найс
Значи, 'акулката' май не получи одобрение. Логотипите с карти са леко.. абе всеки може, пък и си остава карта а не лого :) Развитието в 5. ме кефи, но по-добре да свържеш двете партчета суша - иначе от Тампъртаун бийч хич нама да го харесат. 6 и 7 вече леко индиански го дават а по тея земи индианци само по телевизиата има, но елементяето с опашката в 7 е готско. _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 9:47 am Заглавие: |
|
|
Доразвих 7ми вариант, и на мен най ми допадна, заради символите(кит, листо, око, вълна и с много въображение: формата на залива).
Издялках го така накрая :)
А кита в първия вариант не го възприамаме като кит, защото никой right whale не може да си изгъне тялото така :) А акулата, и повечето други масово-срещани риби, могат.
В момента остава да нагодя пропорцията текст/графика както и цветовете.
Мисля да ползвам синьо-зелено и зелено. Синьо-зелено за граф. част и зелено за текста.
Мерси, бяхте от полза :)
Бтв, този фонт май вече не е на място? :/ Или просто ми се спи на мен...? _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 10:45 am Заглавие: |
|
|
haresva mi na men simvola.... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 10:51 am Заглавие: |
|
|
Дааа почнало е да става според мен - кит, вълна, само още окото иска мааалко изчистване и търсене и ще заспи ;) Листа и храсталаци не ти трябват. За шрифта може би да пробваш сериф?
Успех! _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 2:41 pm Заглавие: |
|
|
poslednoto li e final ili sa vzeli ribata???? zashtoto posledno e mnogo dobro
bravo za nego :) _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2005 4:15 pm Заглавие: |
|
|
mdammmm grafikata na poslednoto radva. nice, nice. Obache shrifta verno probvai oshte varianti. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Съб Дек 17, 2005 6:52 am Заглавие: |
|
|
Кои вариант предпочитате вие? :)
Тези 3ри са отсяти от общо седем, като останалите бяха серифни, които не бяха в хармония с формите и смисъла на логото...
От тези три мисля че скрипта в първото най ми допада на мен.
Мерси :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 2:22 pm Заглавие: |
|
|
бе не знам - аз съм пристрастен и си харесвам гил санс.
като цяло серифи не стоят добре, щото се бият с различната дебелина на линията в графичния елемент (=> последните 2 са офф).
първото изглежда добре ама все пак това не е делфинариум а сериозен проект... нещо по-строго така? _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 6:11 pm Заглавие: |
|
|
TIFF написа: |
първото изглежда добре ама все пак това не е делфинариум а сериозен проект... нещо по-строго така? |
Точно така мисля и аз.
Джил и аз го уважавам, но в случея не приляга на графчната част.
Насочих се към серифни заради острите ръбчетата в опашката и в тялото на кита.
Надявам се скоро да ви покажа някакво заключение. :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 4:15 pm Заглавие: |
|
|
За много години :)
Ето и заключението на тази лого-афера:
Благодаря на всички ви за критиката и препоръките! :) _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|