Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Дими

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 10:10 am Заглавие: Шитец. |
|
|
Много бях доволен от лисицата, наистина...
Днес обаче, в един малък час, когато приклювах работа, рекох да го отворя един последен мейл да изпратя... и тц. Не се отваря, цъквам пак на иконката, и Пак не се отваря. "Явно е забило нещо", реших да рестартирам. ... рестартирах, отвори се лисичката но ме изненада.
Няма ми нито табовете, нито нищо което си бях нагласил! Не ми дреме за табовете с вестници и списания, мога и без тях. Обаче ми отидоха толкова, ама Толкова важни линкове че просто нямам никаква идея как да ги събера обратно.
Ако някой случайно знае как мога да си ги възтановя и споредли ще съм крайно благодарен!
пп: четох хелопвете на файърфокс, нищо не намерих.... тяхната м...! _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:11 am Заглавие: |
|
|
Линковете не би ли трябвало да се пазят в папка на харда. При повечето браузъри е така. А относно лисичката... Аз бих ти препоръчал Опера. Досега не съм имал проблеми с нея. Успех :) _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 1:24 pm Заглавие: |
|
|
И аз имах такъв проблем. В един момент просто отказа да стартира - цъкам ли цъкам, и нищо, просто нищо не се зарежда (присъства като процес, но нищо повече). Много се рових, за да разбера къде е проблемът, мисля и че я преинсталирах даже. Не намерих решението по хелповете... Подкарах я де, с цената на всичките линкове и настройки, както и ти... Мисля, че затрих папката с профила ми (Application Data/Mozilla/Firefox/Profiles), но може и да греша - не си направих труда да си отбележа... Та, виж дали случайно ти стои читав профилът, ако е така - може да си намериш линковете... То ти сигурно си го направил това вече де, така че не знам какво повече...
/off Мога да пиша тук, урраа! :)) (но дано не ми се налага особено ;]) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 4:15 pm Заглавие: |
|
|
Аз пак да питам
От изследователска страст ли ползвате подобни браузери?
Интересно ми е какво повече ви дават - освен проблемите;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 4:20 pm Заглавие: |
|
|
gopher's написа: | Аз бих ти препоръчал Опера. Досега не съм имал проблеми с нея. |
;)
П.С. От изследователска страст съм пробвал повечето браузери и този наистина ми е най-полезен :) _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 7:00 pm Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | Аз пак да питам
От изследователска страст ли ползвате подобни браузери?
Интересно ми е какво повече ви дават - освен проблемите;-) |
вярно е, че съм пристрастна, но нека кажа все пак: не съществуват проблеми с firefox* :)
---
* - освен когато уинбоуза се омаже с инстанциирането
иначе за това какво дават вповече?
- security
- standarts compliant CSS
- бързо рендване на страницата (при фф елементите се визуализират в момента, в който се свалят, докато при ие се сваля цялото съдържание на страницата, парсва се и се визуализира накуп)
- tabbed browsing - това, който не го е опитал не знае още що е истинско браузване :)
- плъгини, плъгини, плъгини!... (Web Developer, Stored Sessions, Measure It, ColorZilla, Image Zoom, HTML validator, etc. )
накратко - пълен контрол върху experience-a на разглеждането на страници, custom-изация и комфорт при същия или по-добър performance на машината (скорост и заделена памет)
"it's the way of the future!" :P _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 7:28 pm Заглавие: |
|
|
Във Firefox-a проблемът ми е, че таговете на форуми (като този) не работят както в IE, трябва да ги въвеждам ръчно, защото като избера текст и натисна бутончето, не слага тага от двете страни на избраното, а на края на текстовото поле. Примерно. При някои форуми работи, при други - не. И емотиконките също не ги слага там, където пишеш.
Това за мен са май всичките неща, за които се сещам, в които IE е по-добър. Иначе browse-ването е песен - дори само заради отварянето на страницата в нов таб със средния бутон на мишката. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 7:45 pm Заглавие: |
|
|
Слава богу, оправих го. Оказа се че като ме е питал "С кой профил искаш да старитра лисицата?" аз му казах "С 'Дими'", а е трябвало с "дифолт" да му кажа; там са ми били всички неща :)
Аз лично също се дразня на разните моди, където всеки ползва някакъва програма ей така на пук на всички. И в продължение на мнооого дълго време се дърпах от лисичката, карах си с ИЕ.
Ето защо обаче няма да се върна на ИЕ:
- Забива за щяло и нещяло. Лисицата - за една година да ми е забила 3 пъти макс.
- Позволява ми да ползвам табовете отгоре, което е адски удобно.
- В адрес бар-а няма нужда да пиша и www, а само името на сайта е достатъчно.
- Отваря ми се по бързо от ИЕ... _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 7:46 pm Заглавие: |
|
|
fan4battle написа: | не слага тага от двете страни на избраното, а на края на текстовото поле. Примерно. При някои форуми работи, при други - не. |
нали се сещаш, че това опира до кода на форума, а не до браузъра? _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 8:29 pm Заглавие: |
|
|
Да, но под IE нямах такъв проблем. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 8:55 pm Заглавие: |
|
|
fan4battle написа: | Да, но под IE нямах такъв проблем. |
CSS standarts compliant browser != IE
също и зависи от дефолтните стойности на пойнтера, при вмъкване на новия текст (таговете) - при ИЕ може да е там където си кликнал последно, а при ФФ - там докъдето си стигнал в писането примерно и оттам, ако не му укажеш явно къде да извърши вмъкването на таговете в кода, браузъра ползва дефолтната си стойност, от което следват различията (евентуално).
и точно в "качеството" на кода се крие мистерията на това, че едни форумни системи не се бъгват, а други напротив. (само предположения де) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 9:08 pm Заглавие: |
|
|
gopher's написа: | gopher's написа: | Аз бих ти препоръчал Опера. Досега не съм имал проблеми с нея. |
;)
П.С. От изследователска страст съм пробвал повечето браузери и този наистина ми е най-полезен :) |
_________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 10:00 pm Заглавие: |
|
|
fan4battle написа: | Във Firefox-a проблемът ми е, че таговете на форуми (като този) не работят както в IE, трябва да ги въвеждам ръчно, защото като избера текст и натисна бутончето, не слага тага от двете страни на избраното, а на края на текстовото поле. .... |
решението е изобщо да не пишеш тагове на ръка : https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?application=firefox&id=491 _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:31 pm Заглавие: |
|
|
Аз имам BBCode, но не го ползвам, защото досега все предпочитам да напиша tag-а или да го преместя, вместо да минавам през няколко контекстни менюта ;). Каква е разликата на BBCodeXtra от стандартния BBCode? А, от screen-овете заключавам, че май се минава през едно меню по-малко. Не е лошо. :)
@firefox - Аха. Ама аз няма какво да направя по въпроса, нали/или? :)
@Дими - Радвам се, че си се оправил. И аз съм така. Понякога IE-то просто отказва без никаква причина да отваря някои страници, просто си стои на blank - това тотално ме изнерви, за да потърся друг browser. Е, и други гадории също имаха влияние. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2006 11:47 pm Заглавие: |
|
|
Дими написа: |
- В адрес бар-а няма нужда да пиша и www, а само името на сайта е достатъчно.
|
Съвсееем леко да се набъркам....напиши 'нещо' каквото и да е в адрес бара без www и .com/org... да видиш колко изненадан ще останеш от хитрата лисица[= |
|
Върнете се в началото |
|
 |
fan4battle
|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 10:14 am Заглавие: |
|
|
А, да, другото, което ме нервира е че search-ът на Лисицата не бачка често - точно, като ми трябва ;). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 10:41 am Заглавие: |
|
|
@Дими: честито за линковете :)
Операта има функция да търси в гуглето като се напише в адресбара нещо от сорта: g something. Има и отделно прозорче, обаче не го ползвам особено често ;) _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 12:58 pm Заглавие: |
|
|
не знам за вас, но вграден сърч в браузъра е безумие, при наличие на гугъл туулбар (за IE и FF) _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mel

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2006 1:21 pm Заглавие: |
|
|
abe i az se kefa na firefox. ama poslednata versia me drazni neshto:(( galta iako ram, garmi chat pat, avant browsera kato probvam se darji po-dobre za moi nai-goliam ujas. sia samo opera mi lipsva gati _________________ смехът е здраве, освен ако някой се смее на гроба ти:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|