Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 8:58 pm Заглавие: Хрониките на Нарния - голямо разочарование |
|
|
тъп сценарий без идея
тъпа реализация
лошо заснето
лошо постобработено
единственото хубаво беше изборът на Вещицата, ама дори и нея не бяха успели да я направят добре
туйто - мойто мнение _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:53 pm Заглавие: |
|
|
Я, още на някой не му е харесал:) Ставаме 2ма:) Само въздишки слушах напоследък... гледах го и оглупех направо... то не бе реклама, не бе чудо, не бяха трейлъри... и какво?! Едно голямо А*о!...:( _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 10:21 am Заглавие: |
|
|
ми той всъщност сценария не е виновен - филмът е почти дословна адаптация на авторовия текст :} _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 10:23 am Заглавие: |
|
|
ами ше се сетите, че тия полуанимационни холивудски бози по дефолт не стават за гледане... или не, стават ама таргета им са 12 - 17 годишните. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 4:39 pm Заглавие: |
|
|
аз като един върл фен на приключенските филми с таргет 12-13 няма да се съглася с теб
за утеха след това си пуснах Лемъни Сникетс, който също си има кусури, ама е на светлинни години
подлъгах се по трейлъра, рядко се случва, другия път ще внимавам още повече _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 5:50 pm Заглавие: |
|
|
мен пък точно трейлъра ми каза ..."НИКОГА НЕ ГЛЕДАЙ ТОЗИ "ФИЛМ" "... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 6:31 pm Заглавие: |
|
|
сега ако кажете, че и хари потър не ви харесва... ;-P _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 10:37 pm Заглавие: |
|
|
TIFF написа: | сега ако кажете, че и хари потър не ви харесва... ;-P |
Ами някои от присътващите ги четем тия книги редовно..
... на малките си деца
БТВ Големи хора, а гледате още приказки? _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 11:29 am Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | БТВ Големи хора, а гледате още приказки? |
К. С. Луис написа: |
Моя скъпа Луси,
Тази история написах за теб, но в началото не бях помислил, че момичетата растат по-бързо от книгите и ти вече си твърде голяма за вълшебни приказки. И докато книгата ми бъде отпечатана и подвързана, ще пораснеш още повече.
Но един ден ще бъдеш достатъчно голяма, за да започнеш отново да четеш вълшебни приказки.
(...)
твоят обичащ те кръстник
К. С. Луис
|
явно пак сме на подходящата възраст :)
пс: бе, филмчето имаше и проблясъци, недейте така _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 12:27 pm Заглавие: |
|
|
чакай, чакай... да не излезе че и к.с. луис, подобно на луис карол е харесвал малки момичета по другия начин :-(
макар, че доколкото знам е загубил девствеността си на преклонна възраст _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 1:31 am Заглавие: |
|
|
Това е най-слабия детски филм който съм гледал от много време насам. Ужас ! Мизерен сценарий, нищо не се случи във филма, великия магьосник Аслан се скъса горкия от магии, Вещерката гледаше безумно през повечето време.... Малеееее...... добре че прочетох тази тема, тъкмо бях тръгнал към Арена за билети. И ДиВХ-а му е много. Отде се зе таа приказна страна, отде точно през дрешника ? Баси безумието. Хари Пота въпреки че не съм никак фен беше 10-ки пъти по-добре.
Некви китайци с лъкове некви орли....некви бели тигри, батии ужаса. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bethoven

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 12:47 am Заглавие: |
|
|
Abe to mnogoobrazieto na vidovete ne e losho. Loshoto e, che kato izkluchim keratkata bitka, nishto ne se sluchi v tozi film.
Na men nachaloto mnogo mi haresa. Dobre sipochna filma, mnogo milo i mnogo slatko momichenceto vlezna v Narnia. No ot momenta v koito prevelikata veshtica vkovala cqlata strana v 100 godishni ledove se poqvi na nqkakva obiknovenna sheina.... e pochna da stava kofti.
Neusetih kak sa mogli da mislqt che nqkakvo 6-7 godishno momichence shte e super vajno za spacqvaneto na Narnia?? Oshte poveche che prez cqloto vreme... edinstvenoto boino umenie koetopokaza beshe hvurlqneto na noj.... e ok.
Do kolkoto razbrah za Narnia imash oshte sumaiti knigi.... dano ne reshat da filmirat oshte ot tqh, osven.... ako ne izberat nqkoi drug rejisior :) _________________ M i h a i l P o p o v |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 1:27 am Заглавие: |
|
|
Bethoven написа: | Abe to mnogoobrazieto na vidovete ne e losho. Loshoto e, che kato izkluchim keratkata bitka, nishto ne se sluchi v tozi film.
Na men nachaloto mnogo mi haresa. Dobre sipochna filma, mnogo milo i mnogo slatko momichenceto vlezna v Narnia..." |
Все ми думите от устата, интересно започна но после просто стана скучен... за жалост :( _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 4:08 am Заглавие: |
|
|
Mi shtom ima knigi, zna4i ima i koi da gi 4ete ... a filma ako e po doslovna adaptacia na knigata, kvo se 4udite tolkova. Kakto ima knigi koito ne vseki gi 4ete, taka i filmi koito ne vseki gi gleda... vupros na vkus. _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
firefox

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 11:06 am Заглавие: |
|
|
мисля, че тук работата е доста прозаична - "Бе има един Хари Потър тука, виж какви пари направи, можем ли да повторим неговия номер?" - "Ми, ХП е детска книжка, да вземем да филмираме някоя? Добре ще е да е серия, за да може, ако потръгне да имаме материал. Сещаш ли се за нещо успешно?" - "Еми Нарния на Луис е позната сред децата (до 6г!!!!!!!!), класика е - с класиката не можеш да сбъркаш" - "Ти само гледай..."
бтв, пак повтарям - ако гледаш на филма като на история за деца до 6, маааакс 10 г. - става! :) И наистина е сред най-точните адаптации на книга - няма своеволия кой знае какви и няма драстични отклонения. Показателно е и, че феновете на книгите, в общия случай харесват филма. _________________ Hard work never killed anyone, but why chance it? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 4:15 am Заглавие: |
|
|
Наистина както Bethoven каза, филма започна доста приятно, и аз даже вече си мислех как всички, които ми разправяха, че не става, нещо са се объркали.
Ноо, не би!
Като оставим настрана плоската история, съответно тъпия сценарий и злобно некадърната режисура, филма беше ужасно просяшки :)
Като се почне от обикновената шейна (Bethoven), през смотания дворец на вещицата, още по-смотания и грим, нещастните рехави армии и за капак - невероятно гнусня фавн. Е този лъхаше на child moslester от километри, през цялото време бях на тръни.
А тва с колесницата на вещицата при битката - е това вече беше жалко изпълнение. Най-бавната и тромава бойна колесница в историята :)
И това момченце Петър кошмарно непохватно държеше меча през цялото време.
Може би единствено се изкефих на таурен генералa :) и на грифоните. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 12:59 pm Заглавие: Re: Хрониките на Нарния - голямо разочарование |
|
|
mim написа: | тъп сценарий без идея
тъпа реализация
лошо заснето
лошо постобработено
туйто - мойто мнение |
лошо мнение, мислех че си сериозен човек...
на мен филма ми хареса. Защото не търсех в него неща, които да не харесам. Не гледах само заснемането и ефектите. Не го гледах песимистично настроен. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 1:16 pm Заглавие: |
|
|
Ще се съглася с Никсъна..... хареса ми именно защото отидох да гледам приказка а не претендент за Оскар..... Направо не проумявам като почнат хората да критикуват разни фантастики колко били нереални, колко колесницата била тромава, колко Анакин не би трябвало да оживее от раните си и т.н. ............ Много професионално сте се изкривили май вместо да си гледате филма без да влизате в релсите на критици ;)) _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 2:00 pm Заглавие: |
|
|
ми нали визуалните ефекти се използват точно да са придадат истинност на това което виждаш. иначе единия ше вика "ПА", а другия "Въх уби ма" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RoT

Регистриран на: 02 Окт 2004 Мнения: 1360 Местожителство: София / Разлог
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2006 2:09 pm Заглавие: |
|
|
Само не ми стана ясно защо Дядо Коледа(точно пък той) даде на всички тея оръжия, като се има предвид че само тоз Питър се поби повечко. Малкото момиче само 1 път извади ножа и то за да го метне по една мишена... то и верно де, щеше да е абсурдно малко момиченце да тръгне да коли минотаврите :) А и момичето с лка точно 1 стрела изстреля... ужас. Иначе като цяло филма.... очаквах да е нещо повече. Като е битка за цяла страна, та да е битка като хората, а не 100vs150... зле.
Единственото нещо дето ми хареса беше персонажа на Аслан, но естествено стана ужасно тъпо след като повреме на битката него го нямаше... или пък тъкмо го утрепаха и той като феникс... еее не. От тоз грамаден лъв се очакваше да скача като луд, да размахва лапи, да падат гадове около него, да хапе, да реве.... а той само вещицата претрепа и то без много бой.
Но въпреки всичко казано - занимателно филмче. _________________ [19:44:08] Morgoth: mda, predupredil me e LoveHate, che ot tebe spasenie nema |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|