Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
And0
|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 6:52 pm Заглавие: Какво може да направите от моркови (конкурс) |
|
|
Такааа, знаете по ICQ имаше реклама на един конкурс какво може да се направи от моркови... Та аз участвах с едно концептче на чаша за коктейл ето я по-надолу
www.morkovi.com
Конкурса беше за 'деца' до 19години в което число и аз... Та драснах набързо чашата и я пратих.
Днес гледам на сайта са пуснали кой е спечелил и с какво. Леко останах изненада. Не се ядосвам че не съм спечелил пикливия iPod, а ми е интересно що за жури е било това, че да пуснат някви такива супер детски драсканици на хора на по 18години.
Интересно ми е дали някой е участвал от този форум и с какво?
Какво мислите изобщо?
Аз се обърках леко даже малко се ядосах... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
leviatator

|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 9:01 pm Заглавие: |
|
|
ми не че нещо ама пише конкурс за какво можеш да направиш от моркови ... твойто ... ?!? и никаде не пише дезигн ... не виждам да са сложили някакви рамки дето да определят че конкурса цели красота изящество и тн. оригиналност е хитра дума да знаиш ... според мен журито си е избрало кото им харесва най-много ... недей по навик като видиш конкурс да очакваш да спечели най-добрия в дезигна ... нека един път да спечели най-харесания от журито... и вятърните мелници ... _________________ ... out here we are stoned ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
2S384U

|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 9:29 pm Заглавие: |
|
|
konkurs ala "exsmoker" :) _________________ "Най-добрите дизайнерски решения са прости, защото не съдържат елементи, които не са необходими... и съдържат необходимите елементи по начин, който изглежда логичен."
¬ƒŒ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 9:34 pm Заглавие: |
|
|
Това с мона лиза ми изкара акъла ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Чет Юни 15, 2006 11:22 pm Заглавие: |
|
|
Наистина, пише ОТ моркови, а не ЗА моркови. И все пак положението е меко казано трагично. Как може хора на по 18 години да участват с подобни рисунки, които гледам в комиксите от 10-13 годишни деца... :( А наградите се надявам да са символични - не може да го сравните с exsmoker. Все пак не са дали няколко хиляди лева за тези неща. Надявам се. :)
wicky, как няма да ти изкара акъла. Аз още съм в шок. Каква гавра, какво нещо... Но какво се палите, това е конкурс за деца все пак. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 2:16 pm Заглавие: |
|
|
Да може би сте прави, че мойто е дизайн, обаче аз пратих писмо дали може да направя нещо което да прилича на морков, но да е съвсем различен предмет и ми отговориха ДА. Естествено че съм питал преди да направя чашата и аз не разбрах много добре формулировката. То и колата няма много от морковите с тия гуми и спойлери, въпреки че е във формата на морков и е с такава текстура. Най странното беше, че хора на по 18г рисуват лайна и печелят награди за по 300-400лв... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 2:56 pm Заглавие: |
|
|
Виж - чашата ти е хубава и за тези твоите години е и много добре направена, но идеята я няма! Ама грам идея няма;) и за това така - колата морков - е кола морков - товята чаша просто има сок от моркови... да беше направил поне чаша-морков (защото сега не е - ако това ти е била идеята ;)) Отонсоно печеленето на награди - свиквай - по принцип там нещата често не са много "честни" ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 3:41 pm Заглавие: |
|
|
какво значи честно?
ако имаше точна формулировка за това кое е най-добро, щяха да направят софтуер за оценяване.
няма точна формулировка. има жури обаче.
тва е малко като с изпитите в Академията или Натфиз. Който не влезе вдига врява че другите са с връзки. Журито или комисията избират тези които си искат и не само че не е честно, ами даже е задължително трябва да го направят. За това им плащат.
работата ти е приятна но не е нито по темата нито по критериите на конкурса. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 3:50 pm Заглавие: |
|
|
не мога да преценя дали чашата отговаря на изискванията на конкурса... като чаша ми допада =))
но че победителите са ени големи тлъсти ароматни кафяви.... моркови е напълно вярно.
особенно тая ракетата ми счупи главата... _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 3:51 pm Заглавие: |
|
|
Точно пък академията и Натфиз няма кво да ми ги сравняваш - не се сещам за по-нечестни и връзкарливи места :)) (вервай ми ;) )
Иначе и аз съм била в комисия за оценяване именно на детски рисунки до 18 годишна възраст - и оценяването си беше възможно най-обективно - нищо, че бяхме малко хора в комисията... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:13 pm Заглавие: |
|
|
Чашата май само на мен ми приличи на стилизиран морков... Зелена сламка за това, че е със зелени листа.... Абе мани тя чашата не е важна тя си остава за мен, ама и мен тая ракета ми счупи главата както и лодката... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:22 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Точно пък академията и Натфиз няма кво да ми ги сравняваш - не се сещам за по-нечестни и връзкарливи места :)) (вервай ми ;) )
Иначе и аз съм била в комисия за оценяване именно на детски рисунки до 18 годишна възраст - и оценяването си беше възможно най-обективно - нищо, че бяхме малко хора в комисията... |
бе не знам дали да ти вярвам, учил съм в двете и смятам че знам добре за какво става въпрос.
по-важното според мен е приципа че журито избира, то е там за да прави точно това.
иначе ако можеш да се видиш отстрани.... журито в което ти си участвала ествествено е най-обективното, ама за всяко хлапе дето не е спечелило нещата не стоят точно така, нали? Всички си казват баси връзкарчетата са тия дето спечелиха. Същата работа е навсякъде. Винаги. Откакто има изпити и конкурси. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:47 pm Заглавие: |
|
|
Да био може би си прав.
А какво мислиш за работите които са спечелили?
А що се отнася за конкурсите и състезанията, изпитите и другите неща ако се пускат всички участници няма да има съмнения. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 5:58 pm Заглавие: |
|
|
And0 написа: | Да био може би си прав.
|
гадни са. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 7:02 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | And0 написа: | Да био може би си прав.
|
гадни са. |
Имало е 400 предадени проекта. Вероятно другите не са били по темата ;) или са били на по-ниско ниво. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 7:09 pm Заглавие: |
|
|
Познавам достатъчно преподаватели (някои от тях ги чувстватм по-скоро проятели от колкото даскали :)) и сме говорили доста на тази тема... и на мен преди не ми се вярваше, но за съжаление връзкърлъка е голям и за да се влезе и на двете места трябват яки кинти, ако пък случайно не ти се дават парички на чичко Томов имаш някакъв шанс да минеш покрай какпите, но незначителен...
А относно академията по-конкретно там нещата са подобни - плащаш си за курс, който е при преподавателя и случайно бройката в курса е същата като тази на приемните изпити :) Познавам доста хора, които са влезли така и не казвам, че всички са си плащали много - само за най-търсените специалности е така.
За конкурсите - относителна работа - понякога има връзки, но според мен често са обективни... (особено за конкусри на по-ниско ниво, за да не зачеквам темата с Албена например...) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 9:24 pm Заглавие: |
|
|
страшни глупости наръси, да знаеш. не знам с какви преподаватели си приятел, ама от моя курс в Натфиз никой не се е бъркал с пари за да влезе с изкючение на мой приятел който влезе като чуждестранен студент защото не го приеха като български. Плащаше по 5 хил. долара на година такса, ако беше така както "вещо" се изказа не мислиш ли че щеше да му е по евтино да си плати както е "обичайната" практика и както всички "влизат" ? Тва са пълни глупости. Има хора които и така влизат ама тва са 10-15% от случаите.
Една от най-прекрасните български черти е че "виновния" винаги е някой друг а не ти самия. Всеки се смята за самопрекрасен и самоневероятен и не може да приеме че просто не се е справил.
А това не е срамно, даже никак. Когато човек приеме че все още не е достатъчно добър значи приема че има още да учи, още накъде да върви. Излиза че в България най-добрите са тия които никъде не ги приемат. Аре стига. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 9:48 pm Заглавие: |
|
|
мда
ами засегнах стара тема, която не трябваше така да задълбочавам... това е нещо, за което и не мен не ми се вярваше, но е така ;)
разбира се че има и хора, които влизат и без връзки - казах го вече, но е трудно и по-скоро случайно ;)
въобще - по тази тема мога доста неща да разкажа, но знам, че няма да се посрешнат добре :)
А за това дали този, който е влязъл е по-добър или не - направо нямат нищо общо нещата :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 10:22 pm Заглавие: |
|
|
баси, аз си мислех че влизат само най-добрите :)))) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|