Graphilla.com :: Преглед на тема - HMS "Buccaneer"

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

HMS "Buccaneer"
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ConcreteDonkey

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 12:26 am    Заглавие: HMS "Buccaneer" Отговорете с цитат

останах със свободно време тези седмици и както винаги в такива ситуации ме обзе неистово желание да правя космически кораби... и то с интериори...

на вашето внимание , момчета и момичета , корабът на Негово Величество "Buccaneer", щурмови транспорт специализиран в абордажни операции (за повече подробности погледнете DOC-файла с предисторията)....

и така воала , с извинения за малко претупаните рендери да започваме с нагледните материали ... :

разрез за да покажа как е "пакетиран" интериора - онези кръглите неща са капаците за лазерните кулички - след като кулата се прибере в корпуса капака се плъзга и затваря отвора над нея:

самите лазерни кули (за повече подробности пак DOC-файла):

не е случайно че приличат на R2D2 , аз дори точно така си ги кръстих :))...

и самия интериор засега в много грубо състояние но поне да придобиете представа за планировката :
http://cdonkey.cult.bg/buccaneer/deck1.gif
http://cdonkey.cult.bg/buccaneer/deck2.gif
http://cdonkey.cult.bg/buccaneer/deck3.gif
http://cdonkey.cult.bg/buccaneer/deck4.gif

и най-накрая самия въпросен DOC-файл:
http://cdonkey.cult.bg/buccaneer/hist_back_red.doc
(с благодарности към лупи и отарк за профисионалната редакция)

+ xls - списък на екипажа по длъжности (не ме питайте защо ми е трябвал)
http://cdonkey.cult.bg/buccaneer/crew.xls
Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 2:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mnogo dobro ..
vlad74

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 2:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Super e. Siguren sum che krainiat resultat shte bude top notch.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ovendelon

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

браво! Много добро наистина! Хубаво е, че се отказа от онзи subdiv style, който преди превръщаше всичките ти модели в някакви странни дърворезби :)

дано имаш време и мерак да го довършиш!
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 2:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря :)

ами не че съм се отказал, просто онзи стил си има едно предназначение, а този съвсем различно...
Grotesq

Местожителство: Булгаристан

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 2:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Emi sumati vreme go gledam tova i se 4uda kakva kritika da ti izpraskam,6toto mi pisna samo iaki ne6ta da pravi6 ama prosto nema kvo da se kritikuva :))
Ultra si 4ovek evala i samo taka :)
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Мар 03, 2006 10:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво Донки, късаш гъз!:D Много съм съгласен с Овена за субдивите, това е много впечатляваща работа на много нива дюд:) Късаш, браво! В никакъв случай не го зарязвай, хвърлил си адски много работа и се получава страхотно!
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Съб Мар 04, 2006 2:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

grotesq , благодаря , но си необективен , има много за критикуване ;)

Джови , поласкан съм , определено не мисля да го зарязвам но ще върви бавно - ако ми омръзне ще мина на друго по същия проект , дали интериора, броните, разни фигурки от екипажа... :)
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Съб Мар 04, 2006 3:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@ConcreteDonkey: Моделът има ли нещо общо със Стар Трек? Самата форма напомня на корабите от филма, особено от последния сериал "Ентърпрайз". Страшно много ми харесва ман, особено че си направил и вътрешните отсеци. Нямам търпение да го видя в крайния си вариант! /текстуриран/ ;)
Grotesq

МнениеПуснато на: Съб Мар 04, 2006 5:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Изпроси си го :)
1.Мащаба на някои от листовете метал по обшивката са прекалено големи и практически е невъзможно да бъдат изляти в този размер.Заради този не реален мащаб изглежда като играчка модела.
2.ония работи зад ракетните дгигатели ми се струва че ще спират тягата.
3.повече илюминатори на места ще придадът по приятен външен вид.

Иначе тая ти работа си е направо GENIUS AT WORK :))
Boteff

МнениеПуснато на: Съб Мар 04, 2006 5:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1. ot kade znaesh ot kakuv materiql sa izraboteni listovete .. i suotvetno tqhnoto povedenie ?
2. ot kade znaesh kva e tqgata .. i dali vuobshte ima tqga .. i ako ima kak tochno deistva tq ..
3. tva spored koi .. spored lichniqt ti vkus nai veroqtno .. koito e mirodaven samo za teb ..

malko izlishna mi se struva kritikata ti ..

evala pak donkey .. privetstvam vsqko neshto razlichno ot masa ili stol ili porednata kooperaciq tip modernopurveniutypestroitelstvo .. :)
Grotesq

МнениеПуснато на: Съб Мар 04, 2006 7:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Emi sumati vreme go gledam tova i se 4uda kakva kritika da ti izpraskam,6toto mi pisna samo iaki ne6ta da pravi6 ama prosto nema kvo da se kritikuva :))
Ultra si 4ovek evala i samo taka :)

Цитат:
grotesq , благодаря , но си необективен , има много за критикуване ;)

Та така,човека смята,че има за критикуване и реших да му кажа СПОРЕД МЕН какво има за критикуване.Еми много ясно че ще дам собственото си виждане за нещата (да не съм медиум та да знам на другите мислите),а за това колко собствените ми виждане за този страхотен модел е правилно той ще си каже.Той може и да не обърне внимание на предложенията,просто давам идеи и различен поглед върху нещата.
Nixon

МнениеПуснато на: Съб Мар 04, 2006 11:26 pm    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

готино моделче, наистина. Не мога да намеря кусури на екстериорния дизайн, колкото и да разглеждах. За съжаление, за интериора не можех да кажа същото. След като разгледах внимателно и него, се убедих в липсата на нащо в екстериора.

Щом това е щурмовак, а също и един вид "пират", би трябвало да има някакви съоражения за "отваряне" на други кораби. Също ми липсват някакви захващачи, които да държат този кораб към друг. ОК, тези неща може да стоят вътре, но никъде не виждам къде ще се намират според разпределенията.

След това идва проблема ти с функцията на интериора. Оттам излиза, че най-зле защитените зони на кораба са мостика и оръжейната. А най-добре защитена е трапезарията.

Друг сериозен проблем ми е зоната на щурмоваците. Какво ще направят първо - ще си вземат оръжията, или броните? Не знам защо двете неща са разделени от най-дългия коридор в кораба (на око към 50 метра). Казармената логика е: ставам, обличам се, взимам си оръжието и отивам на бой. Всичко друго губи време.

Когато мислех какво не му е наред на кораба, си задавах следните въпроси:
1. Какво трябва да прави кораба? - да атакува, да отваря и се прикрепя към други кораби.
2. Как трабва да атакува кораба и с какви средства? - напред, надолу. разбива, разтваря, прикрепва се.
3. Кои са най-важните му/уязвими части и как са предпазени? - оръжейна, мостик, двигалите. зле, зле, добре.
4. Откъде се изпълняват основните му функции/как се движат хората? - мостик, контролни зали, оръдейни. в много малки и тесни коридорчета.

Не ме разбирай грешно. Дизайна ми хараса на пръв поглед. Но е прекалено красив, по-подходящ за принцеси, отколкото за щурмоваци. Ако не беше сложил интериора и дългата история, сигурно нямаше да споря толкова сега. Просто ми се струва, че дизайна "отвътре" не е измислен. Имаш много проблемни зони и неясноти.

Ако разгледаш малко разпределения на истински кораби, ще ти дойдат добри идеи как да подобриш и своя. Не знам дали ще е много добре да гледаш дизайни на подобни космически, защото е възможно и те да не са измислени практически и функционално, а по-скоро да изглеждат красиво.

Успех ;)
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Нед Мар 05, 2006 2:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Grotesq написа:
Изпроси си го :)
1.Мащаба на някои от листовете метал по обшивката са прекалено големи и практически е невъзможно да бъдат изляти в този размер.Заради този не реален мащаб изглежда като играчка модела.
2.ония работи зад ракетните дгигатели ми се струва че ще спират тягата.
3.повече илюминатори на места ще придадът по приятен външен вид.

Иначе тая ти работа си е направо GENIUS AT WORK :))

ми да започваме с отговорите :).
1 по принцип кораба не е завършен и не е ясно до какво ниво надoлу ще цепя. Но някои листове наистина ще си останат големи. Материала вероятно не е стомана ;) въпреки че още не съм мислел по въпоса... във всички случаи май се губи част от мащаба - трябват още области с дребни детайли - като двете ленти от двете страни на мостика... обаче изобщо не мисля да го нацепвам на дребно целия.
2 Защо реши че са ракетни двигатели? По принцип самото наличие на дюзи предполага някаква форма на реактивна тяга но това не значи във всички случаи класически химичен двигател (това кеото обикновенно разбираме като кажем ракетен двигател). Ако попрочетете предисторията, би трябвало да добиете някаква представа за характера на боя в тази "вселена" ако мога да я нарека така , и ще разберете че там доста често като се поприближат корабите се обстрелват с тези малки лазерни кулички с надеждата да повредят нещо важно... например главния двигател... функцията на тези стърчила е поне до някъде да намали шанса за това...
3 Илюминаторите не са много характерно нещо за бойните кораби , а и смятам че би било направо престъпление да каниш така врага в къщи - я някое лазерче ще го делне леко , после декомпресия, летящи членове от екипажа във вакуума - тук там някоя част от член на екипажа... такива ми ти работи... пробива във корпуса създава и страничен вектор - все пак реактивна тяга някаква ... още проблеми... както се казва да не му се случва на човек... и накрая колко жертви заради едната гледка, гъз глава затрива демек.

Grotesq написа:
....
Та така,човека смята,че има за критикуване и реших да му кажа СПОРЕД МЕН какво има за критикуване.Еми много ясно че ще дам собственото си виждане за нещата (да не съм медиум та да знам на другите мислите),а за това колко собствените ми виждане за този страхотен модел е правилно той ще си каже.Той може и да не обърне внимание на
предложенията,просто давам идеи и различен поглед върху нещата.

няма проблеми, пак заповядай :)

Nixon написа:
готино моделче, наистина. Не мога да намеря кусури на екстериорния дизайн, колкото и да разглеждах. За съжаление, за интериора не можех да кажа същото. След като разгледах внимателно и него, се убедих в липсата на нащо в екстериора.
Щом това е щурмовак, а също и един вид "пират", би трябвало да има някакви съоражения за "отваряне" на други кораби. Също ми липсват някакви захващачи, които да държат този кораб към друг. ОК, тези неща може да стоят вътре, но никъде не виждам къде ще се намират според разпределенията.

ми ако беше прочел предисторията там в общи линии е описано...
влизат на борда на противника пеша -демек със собствени средства - двигатели на бойните костюми. Също така престави си следната картинка - кораби , малки и големи въоражени с кинетични оръдия - демек рейлгънове, койлгънове , гаусс-и (трябва най-после да си изясня каква е разликата между трите) или каквото там ползват (още не съм го уточнил в историята , трябва да проуча преди да почна следващия кораб- но до тогава има време.)..

та корабите се бият , малки , големи, накичени с малки лазерчета скорострелни оъдия , тук там някоя ракета избухва, лазерите стрелят по ракетите и по системите на противниковите кораби - нямат за цел да пробият бронята , целта е да повредиш нещо важно по корпуса - оръжия двигатели и тнт... единствената защита от това и от кинетичните оръдия (тях за разлика от ракетите не можеш да ги спреш с лазер), е да маневрираш непрекъснато... хаотични странични отклонения с латералните (демек маневрените) ускорители , неравномерни промени по ускорението на основния двигател...
Просто трябва да се стараят противниковите лазери "безопасно" да драскат по дорбе защитените с броня части на корпуса, а снарядите да прелитат на разтояние от корпуса...
Та как никсъне , си представяш насред тоя хаотичен танц , лудия пилот гений на нашия кораб успява да се приближи до противника без да бъде гръмнат от упор, успява да долепи корпуса си до противниковия, при това с неговото активно противодействие - маневри, стрелба и тнт... хич не е безопасно, и този кораб може да се надява да се приближи а максимум няколко стотин метра за секундите които му трябват да изсипе щурмовата група, която със собствени средства пресича оставащото разтояние до целта - естествено изполват и ускорението на кораба който са напуснали току що - не че и имат средства да го угасят за тези секунди.. един малък обект като въпросната броня е и доста по-маневрен - липсва му голямата инерция на корпуса на един голям кораб и съответно цялата операция по синхронизирането на относителните скорости с противника всъщност така вече не звучи толкова безумно.

Nixon написа:

След това идва проблема ти с функцията на интериора. Оттам излиза, че най-зле защитените зони на кораба са мостика и оръжейната. А най-добре защитена е трапезарията.

по принцип никсъне, тънките вътрешни стени никаква защита не са, степеннта на защитеност зависи от дебелината на външната броня , но за едно си прав - мистика е по-уязвим от трапезарията - не заради това че е по-близо до външния корпус а защото има илюминатори - но не се безпокой , ако погледнеш мостика внимателно , той е свързан със един дълъг към 4 метра тесен коридор със стълби - при декомпресия на мостика този коридор се затваря от двете страни автоматично (лесно е да се направи - два датчика за налягане + manual ovveride за да може после оцелелите да се приберат) и коридора се превръща във шлюзова камера - целия екипаж по правило при бойна тревога си е в костюмите и жертвите при пробива има шанс да не са 100%... освен това пропускаш втората зала вързана директно към този коридор - залата за командване и контрол... реално това е истинския команден център на кораба, няма проблеми да се дублира и директното управление за пилота ...

За главната оръжейна - това е оръжейна за лекото въоръжение на щурмовата група - главно муниции и щурмови пушки - тежките лазери- основното въоръжнеие на бойните брони са си вгредени в тях, отгоре на всичкото са и твърде тежки за да ги носи човек без екзоскелетна броня.
По принцип тези брони още не съм ги мислил сериозно но едно нещо ми стана ясно - трябва да бъдат модулни - и да са направени така че да могат да се надяват на части върху лекия боен скафандър (нещо като стандартните за екипажа но с леко брониране за защита от пистолети и тнт)... хем се пести време хем при проблем с главната броня ти остава шанс да оцелееш с леката броня отдолу... ако успееш да се измъкнеш на време от тежката де...

Nixon написа:

Друг сериозен проблем ми е зоната на щурмоваците. Какво ще направят първо - ще си вземат оръжията, или броните? Не знам защо двете неща са разделени от най-дългия коридор в кораба (на око към 50 метра). Казармената логика е: ставам, обличам се, взимам си оръжието и отивам на бой. Всичко друго губи време.

не се безпокой точно такава е логиката, първата им работа е да отиват към тежките брони - предполага се вече са с леките , ако не са , те се съхраняват сгънати в шкафчета под койките... а както вече казахме тежката броня си е въоръжена по принцип.
Втората им работа е да напуснат кораба през шюзовете които са в двата края на коридора с нишите където се съхраняват екзоскелетите... воала...

Nixon написа:

Когато мислех какво не му е наред на кораба, си задавах следните въпроси:
1. Какво трябва да прави кораба? - да атакува, да отваря и се прикрепя към други кораби.
2. Как трабва да атакува кораба и с какви средства? - напред, надолу. разбива, разтваря, прикрепва се.
3. Кои са най-важните му/уязвими части и как са предпазени? - оръжейна, мостик, двигалите. зле, зле, добре.
4. Откъде се изпълняват основните му функции/как се движат хората? - мостик, контролни зали, оръдейни. в много малки и тесни коридорчета.

1 всъщност не си разбрал какво точно прави кораба ;).
2 това е космоса никсъне къде е надолу ?
3 оръжейната и да гръмне няма голем проблем ... най-много някой от щурмоваците да се ядоса че любимия им никилиран колт е отишъл някъде там във вакуума... това не са погребите с муниции - такива тук просто няма, главното оръжие на този кораб е щурмовата група , второто му оръжие са лазерите - те снаряди не харчат...

Nixon написа:

Не ме разбирай грешно. Дизайна ми хараса на пръв поглед. Но е прекалено красив, по-подходящ за принцеси, отколкото за щурмоваци. Ако не беше сложил интериора и дългата история, сигурно нямаше да споря толкова сега. Просто ми се струва, че дизайна "отвътре" не е измислен. Имаш много проблемни зони и неясноти.

е сега, не си схванал главната уловка.. става дума за втора колонизация, това е почти пиратски кораб (е официално не но по предназначение - доста прилича) - аналогиите се набиват в очите направо... империи , аристократи си вирят носовете наляво надясно... сега ше ми кажеш че ветроходите, просто защото са красиви не стават за бой...
Аз дори се замислям да бочна едно перо в шлема на капитана...

А дизайна отвътре наистина не е доизпипан - например нито един от вас не забеляза че съм пропуснал каквито и да са спасителни средства за напускане на кораба :)... или това че освен основните големи шлюзове нямам никакви дублиращи малки.

Nixon написа:

Ако разгледаш малко разпределения на истински кораби, ще ти дойдат добри идеи как да подобриш и своя. Не знам дали ще е много добре да гледаш дизайни на подобни космически, защото е възможно и те да не са измислени практически и функционално, а по-скоро да изглеждат красиво.

Успех ;)

гледам гледам ;). А за космическите - зависи има места където е мислено има места където не е... тези неща са условни - например илюминаторите - в стар трек ги има , но там има щитове и се предполага че корпуса не защитава много много...
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Нед Мар 05, 2006 3:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

тцтцт и това ако не е най-дългия пост който съм писал през живота си...

джови , мисли за нова награда - кьорав пингвин - за този който успее да го прочете до края първи :))
Nixon

МнениеПуснато на: Нед Мар 05, 2006 9:22 am    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

ConcreteDonkey написа:
ми ако беше прочел предисторията там в общи линии е описано...

ConcreteDonkey, не си мисли, че не съм прочел описанието. Именно защото го прочетох и защото внимателно разгледах интериорите и разбрах колко си се запалил реших че имаш нужда от мнение като моето.

Успях да разбера горе-долу за какво служи кораба. Пират, ок. Отива да плячкосва. Е, добре, да кажем че е пробил по някакъв начин външната защита на даден кораб - щитове и броня, стреляйки или пускайки лазери. Но вътрешната? И аз съм гледал и чел доста фантастика и там винаги когато има нещо яко, то си има и някаква защита.

ConcreteDonkey написа:
За главната оръжейна - това е оръжейна за лекото въоръжение на щурмовата група - главно муниции и щурмови пушки - тежките лазери- основното въоръжнеие на бойните брони са си вгредени в тях, отгоре на всичкото са и твърде тежки за да ги носи човек без екзоскелетна броня.

Една оръжейна не може да съдържа само леки пушки. Тя трябва да има и някакви заряди, гранати, взривометни неща и подобни работи, които несъмнено ще създават проблеми, ако близо до тях попадне нещо взривяващо. Нима искаш да кажеш, че 56 души, които влизат в друг кораб, за да го претършуват ще имат само "леки" пушки. Ами ако вътре трябва да се отвори нещо - сейф, зала или де да знам какво? Ами ако има някакви вътрешни защитни системи? В един толкова малък екип - по-малък от два взвода (много грешно е да мислиш, че един взвод е 7 души, това не е и отделение, което е 10, взвода е 30, рота - 90, още от римски времена, така че... ) не може всички да са с еднакво въоръжение. Ще има поне няколко по-тежко въоръжени, трябва да има някакви сапьори, миньори и т.н. Самото ти определение - щурмовак, не пехотинец те задължава да имаш екип с разнообразно въоръжение.

ConcreteDonkey написа:
1 всъщност не си разбрал какво точно прави кораба ;).
2 това е космоса никсъне къде е надолу ?
3 оръжейната и да гръмне няма голем проблем ... най-много някой от щурмоваците да се ядоса че любимия им никилиран колт е отишъл някъде там във вакуума... това не са погребите с муниции - такива тук просто няма, главното оръжие на този кораб е щурмовата група , второто му оръжие са лазерите - те снаряди не харчат...

1. разбрах от описанието, но структурата не прилича.
2. надолу, към мишената, към вектора на атака, към скачването с друг кораб.
3. е ай стига, ти имаш ли представа в наши дни какви средства мощни има вече и какви защити?

Не разбирам, просто не разбирам защо и как може един толкова голям кораб да се управлява от мостик като твоя? Абе нали тези хора имат наблюдателни уреди, те трябва да дават много повече информация от пет стъкла(да, виждам че са повече, но не това е въпроса). Освен това говорим за космически мащаби, километри и т.н.

Има и други неща, които ме притесняват, но спирам, защото спора става все по-субективен. Просто ми се струва че не си изчистил всичко от инженерно-функционална гледна точка, а си прибързал с екстериорния дизайн. Което не е лошо, просто според мен ако този кораб трябва да върши работата си ще му е малко трудно. А че е красив и приятен за окото няма спор. ;)
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Нед Мар 05, 2006 2:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да му се ненадявяаш на тва магаре!

Не съм чел темата, само картинките разгледах. после ще зачета и ще поста нещо по-смислено.... а може би не.
Върнете се в началото
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Нед Мар 05, 2006 3:02 pm    Заглавие: Re: ммм Отговорете с цитат

Nixon написа:

...
Успях да разбера горе-долу за какво служи кораба. Пират, ок. Отива да плячкосва. Е, добре, да кажем че е пробил по някакъв начин външната защита на даден кораб - щитове и броня, стреляйки или пускайки лазери. Но вътрешната? И аз съм гледал и чел доста фантастика и там винаги когато има нещо яко, то си има и някаква защита.

Не не си разбрал пак :).
Кораба не е пират, той е "официален" , въпреки че метода прилича на пиратстване, липсва елемента с плячкосването.
Кораба не пробива бронята на противника - войниците сами го правят когато стигнат до там. Естествено ако прочетеш предисторията ще видиш че не избират възможно най-трудното място за това.
В този свят щитове няма :).
Хубу чел си, тази точно фантатика не си я чел очевидно ...
Попрочети малко и история, ако успееш да ми цитираш и един кораб с брониране на вътрешните стени имаш един литър кола от мене на следващото събиране.

Nixon написа:

Една оръжейна не може да съдържа само леки пушки. Тя трябва да има и някакви заряди, гранати, взривометни неща и подобни работи, които несъмнено ще създават проблеми, ако близо до тях попадне нещо взривяващо. Нима искаш да кажеш, че 56 души, които влизат в друг кораб, за да го претършуват ще имат само "леки" пушки. Ами ако вътре трябва да се отвори нещо - сейф, зала или де да знам какво? Ами ако има някакви вътрешни защитни системи? В един толкова малък екип - по-малък от два взвода (много грешно е да мислиш, че един взвод е 7 души, това не е и отделение, което е 10, взвода е 30, рота - 90, още от римски времена, така че... ) не може всички да са с еднакво въоръжение. Ще има поне няколко по-тежко въоръжени, трябва да има някакви сапьори, миньори и т.н. Самото ти определение - щурмовак, не пехотинец те задължава да имаш екип с разнообразно въоръжение.

никсъне ма ти и отговора ми не си прочел :D

ConcreteDonkey написа:
тежките лазери- основното въоръжнеие на бойните брони са си вгредени в тях, отгоре на всичкото са и твърде тежки за да ги носи човек без екзоскелетна броня.

не са въоръжени с леки пушки :)) това се опитвах да ти обясня леките пушки , пистолети и тнт изощо не се взимат когато ще се облича екзоскелета - няма къде да ги сложат , няма как да ги държат а и само биха пречили. Те са там за случаите когато пехотинците не са с тежките брони а с леките.
А за разнобразното въоръжение пак не си прочел отговора

ConcreteDonkey написа:
По принцип тези брони още не съм ги мислил сериозно но едно нещо ми стана ясно - трябва да бъдат модулни...

това не те ли навежда на мисълта че пехотинеца ако му скимне може да си сложи ръката с гранатомета например :)? Ако реши че лазера не му трябва...

Nixon написа:
1. разбрах от описанието, но структурата не прилича.
2. надолу, към мишената, към вектора на атака, към скачването с друг кораб.
3. е ай стига, ти имаш ли представа в наши дни какви средства мощни има вече и какви защити?

1 по структурата има грешки, но не са тези :))
2 обясних ти че тези кораби се лашкат наляво надясно само и само да не се двишат с равномерно ускорение по един и същи вектор толкова дълго че да ги гръмнат. Скачването ако прочетеш горния ми отговор ще разбереш защо е абсурдно.
3 Айде бе ;)) и какви са тия мощни защити? А както ти обясних мощните средства кучета ги яли те не са там :))...

Nixon написа:

Не разбирам, просто не разбирам защо и как може един толкова голям кораб да се управлява от мостик като твоя? Абе нали тези хора имат наблюдателни уреди, те трябва да дават много повече информация от пет стъкла(да, виждам че са повече, но не това е въпроса). Освен това говорим за космически мащаби, километри и т.н.

Ми Никсъне тука засягаш един сериозен въпрос :) има ли нужда от стъклария изобщо или не... по принцип и сегашните кораби с тези малки илюминаторчета на мостиците нямат кой-знае какъв обзор , същото важи и за самолетите до някаква степен ... но стъкларията си седи...
въпроса е че дори да е 99% безмислено винаги има един 1 който остава... например електромагнитния шок от ядрен взрив би могъл да изкючи всички електронни системи на борда... тогава е добре все пак да имаш някаква стъклария вместо да гледаш някой празен монитор.
Не се коркай че и системите за контрол ще изключат в такъв случай - този проблем на TU160 например е решен като дигиталната система за контрол е дублирана с пневматична... която от това което съм чувал пък е още веднъж дублирана с .. механична ?? (може и да са легенди за последната).
А за това което се вижда също не се грижи - за това си има ей такива джаджи http://www.baesystems.com/gallery/electronics_syst_int_c4isr/images/BAE-SYSTEMS-STRIKER-DISP_hi.jpg
доколкото знам руснаците ползват нещо подобно от миг23к насам.

По принцип целия спор се решава от това - потребителя очаква да види мостик с прозорци - значи трябва да го получи.
Аз както вече написах направих компромис по тоя въпорс със залата за командване и контрол - прочети нагоре отново :)).

ЕЕ никсъне ,разочароваш ме, я виж какъв отговор ти спретнах горе а ти май не си го прочел целия.... е за какво се морих тогава ?:)
Nixon

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 1:50 pm    Заглавие: ммм Отговорете с цитат

ей, ама как ме нахъса само...

бях написал дълъг отговор, но сметнах че не са нужни хиляда обеснения... Следващия ми въпрос е дали този кораб ще каца планетарно и ако отговора е да, то къде са двигателите, с които ще излита? На корпуса не се виждат никъде, а и в интериора нещо не ги засичам, според мен трябва да минават поне през две палуби за да създадът тяга, която да отлепи този звяр от земята.

Разбира се, всичко това може да бъде обяснено ако просто кажеш - кораба не каца, а само прелита, за да пусне щурмоваците. Предполагам, че тогава заземяващите механизми се използват само при кацане на станции в космоса.

Наистина чета отговорите ти, но не толкова детайлно, защото нямам времето за това. Радвам се, че имаш обяснение за повечето неща - можеш да защитиш идеята си, което е хубаво. Надявам се скоро да видя развитието на дизайна и да няма какво повече да критикувам ;)

Успех!
north

Местожителство: Austin,TX

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 5:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много готин модел,човеко ,thumbs up! Непременно постни и финалната версия кат приключиш.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети