Graphilla.com :: Преглед на тема - Въпрос за каталог

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за каталог

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mechanic_X

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 11:06 am    Заглавие: Въпрос за каталог Отговорете с цитат

Понеже съм доста невеж относно шрифтовете а и не само искам малко помощ от вас. Бихте ли ме посъветвали понеже след известно време (1-2 месеца), ще се пробвам да правя един каталог от над 130 страници и имам питане относно шрифтовете. Значи интересува ме кои са наи-подходящите шрифтове за подобна вид дейност. Ако може да ми изброите шрифт за нормалните текстове (каталожни номера, продукт и опаковка) + шрифт за главните текстове (корица, вътрешни страници и раделителни страници). Каталога ще съдържа офис продукти и канцелария. В момента съм се спрял на Helen i HS Grotesk за нормалните текстове. До тук със шрифтовете сега започвам с програмите. Кои са най-подходяшите програми. Чаткам що годе от CorelDraw 9 и пакета на Adobe CS2 (колкото да ми вършат работа), обаче тук ми възниква въпроса относно експонацията на филми. Това ми е една супер непозната зона с която трябва да се сблъскам. Някой ще ми обясни ли как става, или поне да ми даде линк. Май много писах :))). Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ники михайлов

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 12:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата е малко комплексна - не може да ти се даде категоричен отговор. Всеки работи по свой метод и е открил собствени техники.
Ползва различен според предпочитанията и целите си софтуер.
(таз реплика требе да стане платинена по продаваемост) Обади ми се на ICQ
ще ти обясня каквото знам...приемам VISA, Mastercard и повечето валидни за БГ начини за плащане;)
dadi

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Мар 18, 2006 1:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ako niki mihajlov e uspial veche da ti dade dostatachno nasoki za cvetootdelianeto - ok.

inache mojat savet e da ti napraviat predpechata v studioto za eksponacia na filnite - za da ti e 'mirna glavata'

drug e vaprosat ako si reshil da se uchish s tozi katalog - togava uspeh:)
Върнете се в началото
sunnyfrog

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 5:14 pm    Заглавие: ..... Отговорете с цитат

Ne mi e yasno shto se hvashtash na horo deto nemojesh da go igraeshe:) Pochva se ot malkite i elementarni neshta ta da se stigne do 130 stranici pulni s hilyadi kartinki. I za da pravish katalog ne e dostatachno da ponaznaivash tui onui za nyakoya programa i hal haber da si nyamash ot predpechat. Struva mi se che tova e golyama lujica za tvoyata usta. Ne te poznavam , no tui koeto si napisal me kara da si vadya takiva izvodi.
Az lichno ako nehsto nemoga da napravya prosto kazvam nemoga i otkazvam.
Върнете се в началото
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 7:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако работи в рекламна агенция и е дошъл клиент и са уговорили цена и шефа е казал праИ, не може да отговори "не мога" :)
Той се покри нещо обаче....
Juana

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 7:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ники михайлов написа:
Ако работи в рекламна агенция и е дошъл клиент и са уговорили цена и шефа е казал праИ, не може да отговори "не мога" :)
Той се покри нещо обаче....

И как ще работи в рекламна агенция, ако не ги знае тези неща и не ги може?! Или ква ще е тая агенция, дето чак след 1-2 месеца ще получи първата си поръчка за каталог, кво правят иначе - колбаси? :)
volen_21

Местожителство: Sofia ,Bulgaria

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 7:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="Juana:]И как ще работи в рекламна агенция, ако не ги знае тези неща и не ги може?! Или ква ще е тая агенция, дето чак след 1-2 месеца ще получи първата си поръчка за каталог, кво правят иначе - колбаси? :)[/quote]

mnogo duhovito:)))))))))))hehe
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sunnyfrog

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 9:00 pm    Заглавие: ... Отговорете с цитат

Az lichno nyakoi neshta nemoga da pravya I si priznavam. Mene naprimer hich me nyama po vunshna reklama, svetshti razni i syakakvi triizmerni chudesa. To ne e prosto kartinkata da natcukash, ami i da razbirash ot tenologiyata i materialite ot koito se izrabotva i da si v krak s tendenciite v tazi posoka. I kato kajat na mene da praya takova neshto az prosto kazvam che nemoga shto da luja horata. Kvo da im napravya edno l...... koeto shte pade oshte purviay den vurhu nechiya glava. Az sum na mnenie che seki tryabva da si znae vuzmojnostite. Taya pesen lubovna che tryabva da znaesh hilyada programi i sichko da mojehs da pravish otdavna sichki znayat che edin chovek nemoje da ya pee.
Vijdala sum sluchai v koito nyakoi se naeme da pravi nehsto deto ne mu e po silite i posle si skube kosite de mu e bil akula.
Върнете се в началото
mechanic_X

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно коментарите, които сте писали нека да уточня някои неща. Не работя в рекламна и каквато и да е там агенция. Занимавам се с търговия, рисуването и дизайна са ми нещо като хоби. Работил съм около 1 год. и половина в една рекламна агенция на, която няма да споменавам името, но не постоянно. Аз просто исках да ми се дадат някакви насоки. Правих миналата година един ученически каталог от 40 страници на Corel9 i Photoshop CS. Готовите файлове ми ги експонира един печатар. Просто исках да се пробвам с Adobe Indesign и евентуално дали бих могъл да си поготя файловете за печат. Незнам как е в рекламните агенции, защото хората с които работя знаят нещата няколко месеца преди да се започнат. Благодаря :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети