Graphilla.com :: Преглед на тема - Калибратор - какъв?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Калибратор - какъв?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RiN

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 3:36 pm    Заглавие: Калибратор - какъв? Отговорете с цитат

Някой може ли да сподели впечатления от ColorVision Spyder2 или друг калибратор който ползва? Ще съм благодарен за мнения и съвет при избора понеже мисля да се сдобия с един.
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 4:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм с Спайдър 2
като за евтин калибратор се справя много добре.
Софтуера му е не много в час. Малко са нещата които може да променяш
но като цяло - Вземай, заслужава си
RiN

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно. А от GretagMacbeth Eye-One имаш ли впечатления? Някой продава ли GretagMacbeth в България - знаеш ли? мерси :)
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 4:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За имане - имам
От сензорите кой знае каква разлика няма да видиш
Повече е на ниво софт.
А софт в бакалията има на кило;-)
Но има и другата страна. Масово се работи на монитори среден и нисък клас (това че са 19" или 21" непроменя нещата). От тях перфектно цветоотдаване няма да получиш. Дори моето Ласи 22" си има леко разтониране
Отделно след теб има още 10-тина фактора като експонатор/цтп, хартия, мастила, печатар и пр. Малките разлики които можеш хипотетично да получиш ше изчезнат в последствие. Така че разликата от 700-800 евро я дай по добре за монитор

Дистрибутори на Гратак са Епъл център
http://www.applecenter.net/designer/DesignersEyeOneProofspecs.html
RiN

МнениеПуснато на: Пон Мар 20, 2006 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясна е цялата хава със стъпките в процеса. Аз съм с едно Mitsubishi което си е среден клас монитор за тия неща, но за момента съм доволен. При следващия ъпгрейт мисля да ида на някое по-дорбо ТФТ. Учудва ме че имаш опраквания от Lace-то но явно няма перфекто решение /освен Barco и EIZO сигурно, но те пък са с перфектни цени ;) / Именно заради това не се хвърлям на скъп калибратор, а гледах че Eye-One http://www.applecenter.net/designer/PrepressEyeOneDisplay2.html е същия ценови клас като Spyder-a поне извън БГ. Не знам AppleCentura колко ще му искат но предполагам, че както обикновенно ще надуят цените.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети