Graphilla.com :: Преглед на тема - Quark?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Quark?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
МГ

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:07 pm    Заглавие: Quark? Отговорете с цитат

Та въпроса ми е как да отпечатам текст на кирилица. Става въпрос за шрифт, който по принцип се печата добре, ама сега не ще!!! Аз работя обикновено на PM, та кварка много ме мъчи.
Значи имам Times NR Cyrillic 13 points, 10 i 9. Само последните (9) не се печатат, нямам проблеми с по-големите, освен това става въпрос за определен файл, с другите файлове всичко е наред, ама тях ги правих доста отдавна, та ако е имало някой тънкост съм я забравила отдавна.
Печатат се маймуни с всичкия Times на 9.
Става въпрос за посткриптски принтер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PerroBG

Местожителство: Sf

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:35 pm    Заглавие: Re: Quark? Отговорете с цитат

МГ написа:
Та въпроса ми е как да отпечатам текст на кирилица. Става въпрос за шрифт, който по принцип се печата добре, ама сега не ще!!! Аз работя обикновено на PM, та кварка много ме мъчи.
Значи имам Times NR Cyrillic 13 points, 10 i 9. Само последните (9) не се печатат, нямам проблеми с по-големите, освен това става въпрос за определен файл, с другите файлове всичко е наред, ама тях ги правих доста отдавна, та ако е имало някой тънкост съм я забравила отдавна.
Печатат се маймуни с всичкия Times на 9.
Става въпрос за посткриптски принтер.

a sega! znachi:
1. smeniai Times-a. moje da ne e chitava familiata Times NR. Slagai drug Times.
2. Ili napravi copy ot raboteshtia file na Times 9 i paste v toz det' nestava. ama za po-dobre 1.
P.S. na Soft Plus i na Hermes Soft sa dobri fontovete. az ot takiva s Cyrillic i BG na kraia ne polzvam. Ako si s Win2k ili XP ne zabraviai: Regional Settings: English /USA/.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
МГ

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз имам файлове със същия times и се печатат по същото време. Сетингите ми са на USA.
Върнете се в началото
PerroBG

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Togava:
1. smeniai Times-a. Slagai drug Times. Times fonts pone kolkoti iskash. Na Soft Plus i na Hermes Soft sa dobri fontovete. az takiva s Cyrillic i BG na kraia ne polzvam.
2. Ili napravi copy ot raboteshtia file na Times 9 i paste v toz det' nestava. Ako si navutre v quark napravi si style v tez det se pechatat deto da e s Times 9 pt i s style formatirai v drugite files.
3. Iztrii preferenciite na Quark. namirat se v directoriata my. imeto im e XPress Preferences /bez razshirenie sa, po nasledstwo ot MAC/
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя AIM Адрес Yahoo Messenger MSN Messenger
Sithmaster

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2003 1:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami v adobe ima adobePS driver
sloji go dai mu ppd-to i ostanaloto e ok!
Върнете се в началото
МГ

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2003 3:40 pm    Заглавие: Нищо не става... Отговорете с цитат

...нито с драйверите на Adobe, нито със смени на шрифт, нито с триенето на preferenciite. Не съм навътре в Quark, а с копиране от файловете, които се печатат коректно пак излизат маймуни.
Преинсталирах си вин-а, форматирах си диска, друго не мога да измисля.
Върнете се в началото
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2003 4:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

s kakuv win si?
PerroBG

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2003 4:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

a niamashe li v PGM konvertor ot QXD kum PGM Formata? ako ima i raboti probvai go...
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2003 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,
там работата е сложна!
Работи се под 2000 а се печата под 98
Така работел принтера!!!
Мисля, че със обясненията трябва да почнем много по от далече
Само с малки хитрини няма да стане
трябва някой да оправи първо системата
МГ

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2003 5:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Под win 98 печатам.
Нищо не ми говори PGM, аз работя на PageMaker по принцип, така че Quarka ми е доста мътен.
Не мога да го конвертирам в PM, защото е много голяма шарения, един куп шрифтове, картинки и какво ли още нe.
Върнете се в началото
PerroBG

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2003 5:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо не ми говори PGM, аз работя на PageMaker по принцип, така че Quarka ми е доста мътен.
"PageMaker alsa knows as PGM is Adobe prepress product that..." citat ot 1 site sa prepress...
Ama kato vidiah ValBo kakvo kaza, se suglasih s nego vednaga!!
ama obiasniavai gi tez problemi po nashiroko. Neka niakoi vi opravi sistemata e vsichko ste trugne...
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети