Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
МГ
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:07 pm Заглавие: Quark? |
|
|
Та въпроса ми е как да отпечатам текст на кирилица. Става въпрос за шрифт, който по принцип се печата добре, ама сега не ще!!! Аз работя обикновено на PM, та кварка много ме мъчи.
Значи имам Times NR Cyrillic 13 points, 10 i 9. Само последните (9) не се печатат, нямам проблеми с по-големите, освен това става въпрос за определен файл, с другите файлове всичко е наред, ама тях ги правих доста отдавна, та ако е имало някой тънкост съм я забравила отдавна.
Печатат се маймуни с всичкия Times на 9.
Става въпрос за посткриптски принтер. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PerroBG

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:35 pm Заглавие: Re: Quark? |
|
|
МГ написа: | Та въпроса ми е как да отпечатам текст на кирилица. Става въпрос за шрифт, който по принцип се печата добре, ама сега не ще!!! Аз работя обикновено на PM, та кварка много ме мъчи.
Значи имам Times NR Cyrillic 13 points, 10 i 9. Само последните (9) не се печатат, нямам проблеми с по-големите, освен това става въпрос за определен файл, с другите файлове всичко е наред, ама тях ги правих доста отдавна, та ако е имало някой тънкост съм я забравила отдавна.
Печатат се маймуни с всичкия Times на 9.
Става въпрос за посткриптски принтер. |
a sega! znachi:
1. smeniai Times-a. moje da ne e chitava familiata Times NR. Slagai drug Times.
2. Ili napravi copy ot raboteshtia file na Times 9 i paste v toz det' nestava. ama za po-dobre 1.
P.S. na Soft Plus i na Hermes Soft sa dobri fontovete. az ot takiva s Cyrillic i BG na kraia ne polzvam. Ako si s Win2k ili XP ne zabraviai: Regional Settings: English /USA/. _________________ ... Ako ti e tumno - prenastroi si
Brightness, Contrast i Gamma ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
МГ
|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:42 pm Заглавие: |
|
|
Ами аз имам файлове със същия times и се печатат по същото време. Сетингите ми са на USA. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PerroBG

|
Пуснато на: Пон Апр 07, 2003 2:51 pm Заглавие: |
|
|
Togava:
1. smeniai Times-a. Slagai drug Times. Times fonts pone kolkoti iskash. Na Soft Plus i na Hermes Soft sa dobri fontovete. az takiva s Cyrillic i BG na kraia ne polzvam.
2. Ili napravi copy ot raboteshtia file na Times 9 i paste v toz det' nestava. Ako si navutre v quark napravi si style v tez det se pechatat deto da e s Times 9 pt i s style formatirai v drugite files.
3. Iztrii preferenciite na Quark. namirat se v directoriata my. imeto im e XPress Preferences /bez razshirenie sa, po nasledstwo ot MAC/ _________________ ... Ako ti e tumno - prenastroi si
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sithmaster

|
Пуснато на: Сря Апр 09, 2003 1:36 am Заглавие: |
|
|
Ami v adobe ima adobePS driver
sloji go dai mu ppd-to i ostanaloto e ok! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
МГ
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2003 3:40 pm Заглавие: Нищо не става... |
|
|
...нито с драйверите на Adobe, нито със смени на шрифт, нито с триенето на preferenciite. Не съм навътре в Quark, а с копиране от файловете, които се печатат коректно пак излизат маймуни.
Преинсталирах си вин-а, форматирах си диска, друго не мога да измисля. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2003 4:39 pm Заглавие: |
|
|
s kakuv win si? _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PerroBG

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2003 4:54 pm Заглавие: |
|
|
a niamashe li v PGM konvertor ot QXD kum PGM Formata? ako ima i raboti probvai go... _________________ ... Ako ti e tumno - prenastroi si
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2003 5:04 pm Заглавие: |
|
|
Колеги,
там работата е сложна!
Работи се под 2000 а се печата под 98
Така работел принтера!!!
Мисля, че със обясненията трябва да почнем много по от далече
Само с малки хитрини няма да стане
трябва някой да оправи първо системата _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
МГ
|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2003 5:05 pm Заглавие: |
|
|
Под win 98 печатам.
Нищо не ми говори PGM, аз работя на PageMaker по принцип, така че Quarka ми е доста мътен.
Не мога да го конвертирам в PM, защото е много голяма шарения, един куп шрифтове, картинки и какво ли още нe. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PerroBG

|
Пуснато на: Чет Апр 10, 2003 5:20 pm Заглавие: |
|
|
Нищо не ми говори PGM, аз работя на PageMaker по принцип, така че Quarka ми е доста мътен.
"PageMaker alsa knows as PGM is Adobe prepress product that..." citat ot 1 site sa prepress...
Ama kato vidiah ValBo kakvo kaza, se suglasih s nego vednaga!!
ama obiasniavai gi tez problemi po nashiroko. Neka niakoi vi opravi sistemata e vsichko ste trugne... _________________ ... Ako ti e tumno - prenastroi si
|
Върнете се в началото |
|
 |
|