Graphilla.com :: Преглед на тема - Безплатен обяд...?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Безплатен обяд...?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 4:35 pm    Заглавие: Безплатен обяд...? Отговорете с цитат

Великден прекарах спокойно и мързеливо да си кажа честно, част от времето лежах пред телевизора - и такива работи имало... едно спокойно си лежа и по някое време (рабирай постоянно) пускат едни две реклами, от които нещо ми се надига в гърлото и се чувствам като риба, на която са пробутали изкусвена стръв, сменям бързо канала, но гадното чувство остава.

Имате проблеми вкъщи и нужда от съвет за възпитанието на на децата си, семейите ценности... абсолютно безплатно списание... абсолютно безплатен телефон + книжка за вашето дете с библейски истории...

Безплатна прожекция на филм, който всеки родител трябва да сподели с детето си...

Особено клипа за списанието е изключително подъл и с много точен таргет - хора с проблеми вкъщи, които вече са готови да опитат какво ли не... подло!

А въросния филм "Историята на Исус за деца" (да, Иисус според тия хора е с едно И, включително по билбордовете им из цяля България) го даваха по BTV, но трудно издържах две минути - много стерилен ми се видя...

Та, много "безплатни" работи, при това от някой, на когото тия реклами надали са му безплатни... и надали Арена например му организира безплатни прожекции на добра воля... Не съм нито отявлен атеист, нито твърде религиозен, просто когато някой ми прави постоянна пропаганда с подобни "безплатни" неща ми идва в повече..

Някой да има идея кой поръчва в тоя случай музиката и какво се случва след като рибката се хване?

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
volen_21

Местожителство: Sofia ,Bulgaria

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 4:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

уоу...човече тия неща съм ги изтървал,наистина ли има такива безплатни историики...ала-бала:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 5:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

логично е да е великденски проект на държавата...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
::лого::тип::

Местожителство: Offline

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

....ми на държавата....секти.....
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 5:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky, логично е, но по стила не ми изглежда много държавно - на корицата на списанието им са заглавия като "4 срещи със спасителя" и т.н., което не е в стила на държава, която със зор пусна в училищата час по религия...

По-скоро е в стила на плакатите "Безплате курс по английски!!!", на които отдолу пише "Провежда се в еди-коя си църква на еди коя си улица, етаж 3, офис 26 и 27" ...

Дано да си права, но и ако беше държавна надали филма им щеше да върви по БТВ вместо по БНТ...

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 5:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Никак не е ново това
малко расъждения по темата
http://yvox.net/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=1999&sid=4d6e29b5e855919788c4d956091d9f7f

http://yvox.net/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=2005&sid=4d6e29b5e855919788c4d956091d9f7f
mim

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 6:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

то не е едно, не са 2

реклами по телевизията - с онзи лепкав протяжен глас, бляк
по радиото - уф
билборди
спам във физическата поща

и от спама разбираме, че като отидеш на прожекция ще ти дават да си закупуваш разни "Интересни" книжки

не, тук нямат пръст нито държавата, нито големите църкви като Православна и Католическа

а цялата патардия е добре захранена от разни (секти), които си казват името в последния момент

и безплатния обяд лови на въдицата гладни риби
mort1eg

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 6:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

СЕКТИИИИИ

Доколкото аз разбрах цялата програма се спонсорирала от някаква си организация за семейните ценности (ъмерикън стъф) СЪС участието и подкрепата на българската църква. Нз дали източника ми е верен ама чак такива спекулации...Прочее никоя секта няма да прожектира реклами по национална телевизия.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Juana

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 6:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тц, българската православна църква нямала пръст в тази работа. А тия с рекламата май твърдят обратното.
Но от "бащи, заведете вашите синове" ми се повръща :)
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 6:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana написа:
Тц, българската православна църква нямала пръст в тази работа. А тия с рекламата май твърдят обратното.

Определено - http://www.dveri.bg/content/view/1873/74

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
wicky

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana написа:

Особено от гласа... бляк!
Върнете се в началото
Add

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 6:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А какво всъщност е притеснението ти snooper?

Аз честно - например понякога си упражнявам енгл с неделните служби на CNBS, с което искам да кажа две неща - религиозната разгласа липсва в БГ, заради изостаналия характер на трудно и бавно демократизиращото се общество.
Второ - ако с един филм или една служба се ставаше християнин - ехеее..............
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 7:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз мисля че такава пропаганда няма място в национален ефир - това е същото като да се пропагандира исляма - елата ще ви дадем еди-кво си... гадно е ...
няма ли някакъв закон, който да не позволява пропаганда от такъв тип? или някой си е $затворил$ очите?
snooper
Mountain Wolf

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 7:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Add, какво всъщност е притеснението ми - нямам против религията, кварталното вербуването от едно течение за друго, аз самия нерядко имам нужда да посетя църква. Пускам темата, защото ми е интересно да разбера кой седи зад това - ако са секти лошо, имам няколко злокачествени случая около мен, а и сигурно повечето от нас имат познати, ако не и нещо повече препатили от някоя секта. Нищо ново под слънцето, но когато почват да промиват мозъци и през екрана и получават широка аудитория е тогава става притиснително. Защо да няма религиозни реклами между търговските - ами тогава да има и баптистки, протестантски, ислямски, будистки... не, не мисля, че би било добре. От тая работа ще спечелят само сектите, които са едни прекрасно измислени фирми... които съм виждал да съсипват живота на деца в прогимназията :( Не казвам, че тоя случай е такъв, не знам нищо конкретно затова, но дано не стане практика.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Lost

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 25, 2006 10:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хъм! Струва ми се, че вариантите са два - първият е някой мнооого добър човек с мнооооого големи възможности да е решил, че призванието му е да сплоти българското семейство (дали?), вторият (мн. по-вероятен) е с тази тема да нагазваш в мноооого дълбоки води, които са пълни с мнооого големи интереси и капани за нуждаещите се от подкрепа хора. Брррррр...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чак пропаганда?
Значи Мария и Петко да ти пробутват по телевизията Бонукс срещу 6 лв. (при некви стинки производствена цена) е мила и добра реклама, а когато дават филм за Христос безплатно е пропаганда ?
Дори да има нещо скрито зад цялата работа, нали човек има свободна воля да отиде или не? Не видях никой никого да кара насила.
Така си е българина, все живее като мишка. Види ли сирене требе и капан да има. Страх бате.
Когато оня педераст от телешопа сочи с пръст към зрителите и казва
КУПЕТЕ СЕГА ! за някакви ненужни вещи някакси никой не се оплаква. Що така ?
Когато дават БЕЗПЛАТНО по телевизията филми за Ной, проявленията на Яхве, моисей, юдейски пророци и др. и в промеждутъците ти набиват в главата Тонове реклама, никой не казва "Баси юдейската пропаганда"
Каква е разликата дали е на кино или по телевизията ?

Всеки има право да не прави нищо което не иска, само плащането на данъци прави изключение.
dadi

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

абсолютно, bio
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ConcreteDonkey

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 2:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хич не е абсолютно био :).

Има голямта разлика е в пробутването на религия и пробутването на сокоизтисквачка и ако не я виждащ не знам как да ти помогна :).

За Ной , Моисей и тнт , мии не пищят хората ,
просто защото тези неща си ги има и в стария завет , не само в петокнижието. По принцип не си падам по религиозни глупости но православната църква досега печелеше мълчаливото ми одобрение с ненатрапчивостта си.

А вярно, че в миналото доста изостанала от "прогресивните" западни религии в областта на религиозните войни, преследването на вещици, евреи, протестанти/католици (задраскай в зависимост от случая).

Наистина всеки има право да прави каквото си иска и наше право е да си мрънкаме във форума, дори само заради гадния глас на говорителя в клиповете.
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 4:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хех, изобщо не ми беше хрумвало да погледна на православната религия/църква по този начин, определено изглежда по-добре в сравнение с останалите, които цитираш и действително е ненатрапваща се.
Да си призная и аз имам импулса да се възмутя от въпросната пропаганда и особено от гнусния и грозен начин, по който е представена. После обаче се сещам, че може би е добре, че е толкова куца, защото тези, които ще се "хванат" някакси не държа да ги познавам.
Да не говорим, че леко не ми пука за лековерните, независимо дали ще си купят сауна пояс, или ще влязат в секта. За тяхна сметка си е.
HEA

МнениеПуснато на: Чет Апр 27, 2006 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Жалко е, че тръгнаха да ни набиват в главите религия след толкова много години забрана
Жалко е, че имаме толкова много запостели и разрошени до основи манастири, църкви и тн.
Ако крайната цел е да се инвестира или засилят даренията в тази насока аз бих подкрепила идеята – само рекламната агенция да си бе свършила работата по-добре …
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети